Befutott a PlayStation 5 első nagyobb frissítése

Az új firmware segítségével felszabadítható némi hely a konzol SSD-jén, de ehhez szükséges egy külső adattároló.

A PlayStation 5 megjelenése óta folyamatosan kap szoftverfrissítéseket, de az első nagyobb csomag most futott be, amely két lényeges extrát kínál majd a számos apróbb fejlesztés mellett. A legfontosabb változás, hogy a konzol mostantól támogatja a telepített, PlayStation 5-re tervezett játékok kimásolását egy külső, rendszerrel kompatibilis USB-s adattárolóra. Bár az ide helyezett tartalmak nem indíthatók el, hiszen nincsenek a nagyon gyors SSD-n rajta, viszont helyet szabadíthat fel a művelettel a felhasználó, és ha újra szeretne játszani a kimásolt alkalmazással, akkor egy USB-s tárolóról gyorsabb azt visszamásolni, mint újra letölteni, vagy az optikai lemezről telepíteni.

A PlayStation 4-re tervezett játékok egyébként nem csak kimásolhatók, hanem játszhatók is USB-s adattárolóról, tehát ezeket nem is feltétlenül szükséges a gépen lévő SSD-n tárolni. A Sony egyébként folyamatosan dolgozik azon a firmware-en, ami lehetővé teszi a gép tárkapacitásának bővítését, de erre még várni kell, tehát egyelőre a fenti funkció az egyetlen reális módszer, ha éppen tárhelyre van szükség.

(forrás: PlayStation.Blog) [+]

A másik újítás a PlayStation 4 és a PlayStation 5 konzolok tulajdonosainak egyaránt hasznos, mivel az új géppel rendelkezők mostantól a régi rendszert birtokló felhasználók számára is megoszthatják a játékképernyőjüket, vagy akár a Share Play funkcióval át is adhatják az irányítást, illetve a támogatott játékokban megoldható a kooperációs móka is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés