Már 128 GB-nyi adatunk lehet biztonságban a Kingston új pendrive-ján

A 2016-ban debütált, alumíniumházas DataTraveler 2000 termékcsalád bővült egy újabb taggal.

A Kingston igyekszik lépést tartani a korral és azoknak a vásárlóknak az igényeivel, akik számára nem csupán az adatbiztonság, de a rendelkezésre álló tárhely mérete egyaránt kardinális tényező, így piacra dobta az eleddig 4 GB-tól 64 GB-ig opciókat kínáló DataTraveler 2000-es pendrive széria 128 GB-os variánsát. A kellemesen kék színben feszítő típuson egy alfanumerikus gombsor található, melynek segítségével betűk, illetve számok kombinációjából építkezve PIN kóddal zárhatjuk le a meghajtó tartalmát. Van lehetőség úgynevezett adminisztrátori PIN megadására is, mellyel lehetővé válik új kódok kiosztása, ha a mezei felhasználó elfelejtette volna reggel bevenni a Cavintont, továbbá a flash lapkákon tárolt fájlok hardveresen írásvédetté tehetők a véletlen bakikat elkerülendő.


(forrás: Kingston) [+]

Persze nem áll meg ennyinél a történet, ugyanis a hármas szintű FIPS 140-2 minősítésű, 256 bites XTS-AES titkosítást használó stick automatikusan zárolja a fedélzetén lévő állományokat, ha nem szabályosan állítottuk le és választottuk le a számítógépről (tehát szimplán csak ki lett húzva az USB portból).


(forrás: Kingston) [+]

A titkosítás amúgy teljességgel a drive-on történik, a fentebb említett PIN-nek nem marad nyoma az operációs rendszerben. A rideg számok vizeire evezvén olvasásban 135 MB/s-ra, írásban 40 MB/s-ra számíthatunk, amennyiben USB 3.1-es interfésszel működtetjük a vállalat IP57-es besorolású (védett por, valamint vízbe merítés ellen, 1 méteres mélységig, legfeljebb 30 percig) újdonságát. A 3 év garanciával megtámogatott, legnagyobb DataTraveler 2000-es egyáltalán nem olcsó mulatság, hiszen 243 fontért vesztegetik a drágát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés