NATO képesítést kaptak a Kingston IronKey D300-as pendrive-ok

Az amerikai multi termékei igen szigorú biztonsági követelményeknek feleltek meg.

A Kingston adatbiztonságra kihegyezett IronKey D300-as pendrive-jai megkapták a NATO korlátozott tanúsítványát (Restricted Level Certification); a D300, D300S, D300SM és D300M modellek megfeleltek a NATO követelményeinek, így listázásra kerültek annak Information Assurance Product katalógusában. Ez azt jelenti, hogy a NATO Biztonsági Irányelvei mentén is jóváhagyták a tárolók használatát.


[+]

Az 1,2 méterig vízálló, 4 GB-tól 128 GB-os méretig elérhető, masszív cinkházban lakozó eszközök USB 3.0-n keresztül kapcsolódnak a számítógéphez, és a hármas szintű FIPS 140-2 tanúsításuk biztosítja, hogy a kriptografikus modulok fenntartják az adatok integritását, hiszen úgy lettek tervezve, hogy állják a sarat a fizikai babrálással szemben is. Természetesen a 256 bites, hardveres AES XTS titkosítás szintén a csomag részét képezi. Ha nyers erővel kísérelnénk meg feltörni az adathordozókat, 10 érvénytelen próbálkozás után a Kinston megoldása egyszerűen leformázza saját magát.


[+]

A D300-asoknak digitálisan aláírt firmware-je van, ami  ellehetetleníti a BadUSB malware támadásokat, és összetett jelszavas védelemével megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést. Az S és SM típusjelű drive-okon egy egyedi azonosító vonalkód is található, amivel a hálózati adminisztrátorok könnyedén beazonosíthatják a ketyere szériaszámát, a key- és screenloggerek ellen pedig egy virtuális billentyűzet nyújt némi oltalmat, mivel gépelés helyett néhány egérkattintással vihetjük be jelszavainkat.

Az efféle biztonság bizony nem olcsó; a 4, 8, 16, 32, 64 és 128 GB-os apparátusok hazánkban is megvásárolhatók 32 és 170 000 forint közötti árakon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés