Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#201) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Ha nincs kikapcsolva a biosban az L2 cache akkor felismeri.

<tRucKdriFteR>

(#202) mergal

mergal
(senior tag)

Sziasztok!

Valaki leírná hogy hogyan kell biost frissíteni dosban?
Leszedtem a bios-t ami rar.ban van azt kicsomagolom egy folopyra. Asus lapról van szó. Elolvastam a leírást de magyarul jobban érteném mint angolul. Szóval rajta van floppy-n gép restart majd boot menünél alt+F2. Az ezutáni lépések kellenének. Nem vagyok benne biztos hogy jól értelmeztem az angol leírást.

(#203) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megkérném a tisztelt topiclakókat, hogy véleményezzék ezen táblázatot (hibák, hiányzó procik, stb.):[link]
Előre is köszönöm mindenkinek...:B

primus inter pares

(#204) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elqrtam...nem html...:DDD
A link helyesen:[link]...:B

primus inter pares

(#205) kagyula válasza Rover623 (#204) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

:R Először nem vettem észre az azonos órajelek vízszintes rendeződését, de aztán átláthatóvá vált egy pillanat alatt.

Én innen szoktam böngészni: [link]

Legyen minden, sokszor.

(#206) Rover623

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Új táblázat:[link]
Kezd alakulni...:C

primus inter pares

(#207) Chaser válasza Rover623 (#206) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó lesz:) De azt is beletehetnéd hogy hány mikronos gyártás tech-kel készült az adott proci..amennyire én emléxem az a64 totyik legelején is össze vannak szedve a prockók rendesen:) Meg a fogyasztást se ártana belevenni..majd lehet segítek én is :R

New world...old thinking...IBM T60;)

(#208) Chaser válasza kagyula (#205) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezen az oldalon van 1 hiba..1 legalábbis biztos:)
AMD Processors - Socket AM2(1207) -64bit Manila Core- 90nm - 1600MHz HTT

CPU Name --> Core --> Voltage --> Multiplier --> Clock Speed --> Cache L1 L2 -->

A64 2800+--> Manila --> 1.3v --> 9 --> 1800MHz --> 64+64 256 KB
Ez a proci 128kb L2-vel készül, a 3000+ 256kb L2-s..az nincs is fenn az oldalon.

Szerk: 754es semi 2800+ készül 256kb L2-vel, am2nél megfordították a számozást. Nekem volt am2 2800+..100% hogy 128kb L2-je van, a 3000+ os 256-os.

[Szerkesztve]

(#209) Trianrta

Trianrta
(fanatikus tag)

Sziasztok!
A melóhelyen van egy 2600+ os AMD Sempron procis gépem (alaplap: Asus K8N, XP Home van rajta).
Hol és hogyan lehet beállítani azt, hogy a proci kevesebb órajelen menjen, ha épp nincs leterhelve?

[Szerkesztve]

(#210) donmateo

donmateo
(lelkes újonc)

hi. mekkora a max hőmérséklet egy sempron 2800+nál, ami még jónak mondható? meddig engedhetem fel? stabil 50 C? esetleg stabil 55 C? v van valami program, amivel meg tudom nézni, h az adott hőmérsékleten stabil-e a rendszer? köszönöm :R

(#211) Trianrta válasza Trianrta (#209) üzenetére

Trianrta
(fanatikus tag)

Úgylátm a 2600+ proci szorzózáras, és talán ezért nem is lehet csökkenteni az energiafogyasztását... (mert hogy az a szorzót állítgatja).

(#212) ati05 válasza Trianrta (#211) üzenetére

ati05
(senior tag)

C&Q sajnos csak 3000+-tól van a prociban...

(#213) dépé válasza ati05 (#212) üzenetére

dépé
(lelkes újonc)

Tévedsz, a 2800+-as Sempron bizonyos fajtáiban már van CnQ. Csak némehy alaplap pl. ASUS K8N, ezt nem támogatja.

(#214) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Az Asus K8N támogatja a C'n'Qt, de a socket754es Sempronok 3000+ alatt nem CnQsak.A 939eseket nemtom, de olyat amúgy se lehet kapni.... Az AM2es Sempron már lehet hogy CnQs 3000alatt is,ezt nemtom:D Azt meg amúgy se tudod beletuszkolni egy K8Nbe :DD

Amúgy mekkora LOL lenne már, ha egy olyan featuret nem támogat aza alaplap, amit a chipkészlete / az az 1 db:D/ élből támogat..... ilyen hülyeséggel a gyártó saját maga alatt vágná a fát.

[Szerkesztve]

<tRucKdriFteR>

(#215) Chaser válasza zsid (#214) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Am2 esetében 3400+-tól van c'n'q'...754-et nem tudom..939 meg tényleg nincs nálunk :DD

[link] ennyit a K8-as semik kisebb L2 miatti ''gyengeségéről'' :)

(#216) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Nekem az egyik gépben 2800as Sempi van a másikban 3000 A64,mindkettö s754s.Nagy teljesitménybeli külömbséget nem veszek észre.A Newcastle jobban fűt.....

<tRucKdriFteR>

(#217) Chaser válasza zsid (#216) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jah, szinte semmi nincs, volt már pár a64 semim, a64em csak pár napig mert olyat kértek, hát saját tapasztalat is, hogy csak az órajel számít, mind1 hogy semi vagy athlon a 64 biteseknél..de nincs ám ezzel baj :DD És valóban én is egy 754es 3000es konfigot dobtam össze, és jobban melegedett mint a semik, ez meg sztem a nagyobb L2 miatt van.De azért az se volt vészesen meleg:)

(#218) Interceptor

Interceptor
(őstag)

Hi!

Mi a jellemző egy s754-es 2800+ E6 -os sempron procira mennyire bírják a tuningot?

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#219) HERR Z válasza Interceptor (#218) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2500Mhz bizti meglesz, afölött a lapodon múlik, hogy mennyire bírja a magas FSB-t...a prociba sztem úgy 2600-2700-ig van kraft

(#220) Interceptor válasza HERR Z (#219) üzenetére

Interceptor
(őstag)

egyébként nem az enyém a config,de most komolyan egy 1600mhz-es proci 2500-ig biztosan bírja? :D kicsit szkeptikus vagyok ez ügyben.Vagy proci fesz emeléssel érted?Egyébként egy Asrock lap van alatta.

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#221) VaniliásRönk válasza Interceptor (#220) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

2500MHz-hez már szinte biztosan kell fesz, de egyáltalán nem lehetetlen. 2000-2100MHz-et viszont biztosan megy alapfeszen.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#222) HERR Z válasza Interceptor (#220) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem a 2600+ megy 1.5V-tal 2500Mhz-en, és a lap miatt nem bír többet
alapfeszen 2300-2400-akat visznek

(#223) Interceptor

Interceptor
(őstag)

aham értem. azért kiváncsi lennék mondjuk 2ghz-en mennyivel lehet lassabb a sempron az én procimnál mert csak L2 cache méretében különböznek ami fele annyi.Nem lehet túl nagy különbség.

(#224) VaniliásRönk válasza Interceptor (#223) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

2GHz-en pont 25%-kal gyorsabb. ;) Kb. 5-10%-kal lassabb a teidnél alkalmazástól függően. 2400MHz-en viszont jócskán megverne. :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#225) HERR Z válasza Interceptor (#223) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itthon megnéztem egy 2500Mhz-es Sempi egy 2400Mhz-es 939-es A64-el volt egyenlő
szóval azt mondanám inkább hogy 2-5% maxx az athlon előnye

(#226) Interceptor

Interceptor
(őstag)

Nah ezt majd én is megnézem.Bár 1,6-ról 2 ghz-re húzott sempronnak nagyobb lesz a ''FSB''-je jóval.

(#227) VaniliásRönk válasza Interceptor (#226) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az nem számít, mivel max. a chipset sebessége nő, K8-nál igazából nincs FSB. HT van, az számít, de az így pont ugyanannyi lesz, 1000MHz.

(#228) HERR Z válasza VaniliásRönk (#227) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

már miért ne számítana...fsb-vel a ram órajel is változik és ha 166-ra vissza is ostja 205MHz körül fog menni a 200 ellen azonos órajel mellett

(#229) VaniliásRönk válasza HERR Z (#228) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A ram órajel a CPU órajellel változik, nem az FSB-vel, és nem ha visszaoszt, vissza kell osztania, mert 500-at feszemeléssel is nehezen megy még egy márkás 400-as is...

(#230) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Nekem 2800+ E6 os Sempronom van.Alapeszen 300as FSB simán..... :DDD Több E6ossal is találkoztam már, és mind vitte a 2400MHzet.

<tRucKdriFteR>

(#231) VaniliásRönk válasza zsid (#230) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Francba, nem fogom tudni megállni hogy vegyek egy Abit NF8-at a 2800+-om alá. :D

(#232) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Nekem Asus K8N ben ment:) Van Abit NF8V2m...nekem az annyira nem jött be.

[Szerkesztve]

<tRucKdriFteR>

(#233) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Sziasztok! Sempron 2800+ tulaj vagyok, hozzá MSI K8N Neo FSR V2.0 alaplap és 2x256MB Samsung DDR 333MHz. A tuningban nálam 2128MHz a plafon, 8x266 FSB-vel, a memóriák pedig 355MHz-en tekernek. 2200MHz-nél újraindul ha feszt is emelek. Miért? A memória megfogott volna?

(#234) EyEsOnU

EyEsOnU
(tag)

szevasztok
ASUS K8N-em van benne csücsül egy sempron 64bit 2600+@ 2000mhz

az fsb-t 200ról 250re tettem fel, és így 44 fok körül mutat az everest használat közben

mennyi a max hőfok amit elbír szegényke?? :F :R

(#235) HERR Z válasza EyEsOnU (#234) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amíg ki nem fagy....de úgy 55-60 fok
úgyhogy célozd meg a 300-as fsb-t

(#236) HERR Z válasza mazda626 (#233) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

oszd vissza 100-ig a ramot és akkor kiderül h tényleg a ram-e a ludas...ui:SOKAT dobna a rendszeren a 400-as ram, hát még ha menne 450-500 körül(hynix d43, samsung tccc)...rengeteget jelentene

(#237) mazda626 válasza HERR Z (#236) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Ha visszaosztom 100MHz-re el sem indul a gép. :F 133-ra van most visszaosztva, de alatta nem indul. Nálam a hőfok 48-55fok 2128MHz-en.

(#238) HERR Z válasza mazda626 (#237) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha tudod próbáld ki más rammal, ismerős/szomszéd vki talán tud adni egy teszt erejéig

(#239) Chaser válasza mazda626 (#233) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Próbáld meg 500mhzes kingmax hardcoreral :DD

(#240) VaniliásRönk válasza zsid (#232) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Van ez így, én meg ''abitos'' vagyok és az ASUS-októl mászok a falra. :))
A V2 Abitnál ált. butítottat jelent, a fejlesztettet 2.0-nak szokták nevezni.

(#241) zsid válasza VaniliásRönk (#240) üzenetére

zsid
(fanatikus tag)

Régen ''Abitos'' voltam, most meg mind1.... nevetséges áron meg tudtma venni fél év garival...
Egyetlen nagy hibája van, hogy nincs benne venti ordulatszám szabályzás.A KV7ben is volt.Nekem meg pörgette 5000rpmmel az A64 ventijét.Falramásztam tőle.

<tRucKdriFteR>

(#242) VaniliásRönk válasza zsid (#241) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Na azt elhiszem. :D Érdekes hogy nem megy a szabályozás, én meg egy ASUS K8U-X-hez (ULi M1689) jutottam nevetséges áron, azon működik.

(#243) zsid válasza VaniliásRönk (#242) üzenetére

zsid
(fanatikus tag)

Ennek nincs is a biosában. A thermal Throttling meg cask 3300-5200rpm között dolgozik.

<tRucKdriFteR>

(#244) mazda626 válasza HERR Z (#236) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Hali! Jaja, sokat dobna rajta, de most ezzel kell kihúznom egy darabig, elment a pénzem VGA-ra :) Holnap megpróbálom a memória időzítését [alap:2.5-3-3-7 (333MHz)] 2.5-4-4-7-re állítani, ha így sem jó akkor nem tudom. :( Memóriából barátom csak 256MB-os DDR400-at tud ideadni. Kipróbálom majd azzal is, és akkor jelentkezem.
Üdv.

Chaser:Jövő februárban pontosan ilyen memóriákat veszek Németo.-ból ismerősöm révén :D + S754 A64 3400+ os processzort :)

[Szerkesztve]

(#245) Chaser válasza mazda626 (#244) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R
Annyival olcsóbb lenne a németeknél? gianninál ha jól emléxem 14k körül van darabja 1 év garival

(#246) EyEsOnU válasza HERR Z (#235) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

300-as fsb-t el kell bírnia fesz.emelés nélkül is? ugyanis azt nem lehet ezen a lapon... viszont van most egy TT bigtyphoon hűtőm a procira és 35 fokra hűti 250-es fsb-n :DD

(#247) zsid válasza EyEsOnU (#246) üzenetére

zsid
(fanatikus tag)

Az E6os ok mennek fesz emelés nélkül is 300 on.

[Szerkesztve]

<tRucKdriFteR>

(#248) EyEsOnU válasza zsid (#247) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

nekem E6 de nem akar:( mit baszok el??

(#249) VaniliásRönk válasza EyEsOnU (#248) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

HT vissza lett véve 3x-osra? Ramot visszaosztottad? Próbáltál feszt adni HT-nek? A chipsetnek is kell legalább +0.1V.

(#250) EyEsOnU válasza VaniliásRönk (#249) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

nemtudok feszt. emelni ez a lap nem támogatja, egyébként HT 3on, memo időzítések 3-3-3-6 (CL3-as a ram)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.