Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#2001) HaZsolt válasza cashback (#2000) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Jaja, bár így se fogyaszt sokat:)

Xtreme 3D Team Hungary

(#2002) cashback válasza HaZsolt (#2001) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Hát nem... a régi gépeimhez képest (6000+ 125W, D925 95W) ez szó szerint nem fogyaszt semmit. Prime futattás közben is 50W volt eddig a max amit megkajált. :C
Kb ennyit eszik az asztali lámpám is... Sztem az egész gép teljesítménye nem megy 150W fölé.

Már csak valami értelmes vga-t kell kerítenem és egész jó is lehet a cucc.

Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.

(#2003) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pfú rég néztem be ide,de örömmel nyugtázom, hogy tudtam segíteni embereknek,
azóta született egy újabb írás a kis szempronról igaz nem az én tollamból
itt megtaláljátok

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#2004) HaZsolt válasza cashback (#2002) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

Nálam ilyen a kis SEMPI

Xtreme 3D Team Hungary

(#2005) kisza25 válasza HaZsolt (#2004) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem rossz :D
nekem az alaplapomon lévő configgal 1920*1080 ban megy DIRT2 és GTA4 mi kell :DD még

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#2006) HaZsolt válasza kisza25 (#2005) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

8ezer forint volt:)

Xtreme 3D Team Hungary

(#2007) kisza25 válasza HaZsolt (#2006) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pretested,vagy szerencséd volt?

(#2008) HaZsolt válasza kisza25 (#2007) üzenetére

HaZsolt
(senior tag)

40 darab közül válogatott... Bír ez még többet is csak vége a deszkának

Xtreme 3D Team Hungary

(#2009) cashback válasza HaZsolt (#2004) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Az szép, grat. :)

Lehet az enyémet is lehetne még húzni, de egyenlőre még a gyári hűtőm van és... igaz hogy most jól tartja, de sokat nem nézek ki belőle. Lassan már beszerzek egy értelmes hűtést... majd akkor megnézem mi fér ki a csövön. :)

De nekem még a lapra (770DE+) még chipset hűtést is varázsolni kell... elég durván melegszik. :((

(#2010) kisza25 válasza cashback (#2009) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az szerintem mindenkinek, van gari a lapra elégnek kell lennie, ha így legyártották
amúgy most én tuning nélkül 2,7Ghz-en használom egy HD4670 mellett és 1920*1080-ban
tudok GTA4, NFSshift és DIRT2-őt játszani :DDD

(#2011) .LnB

.LnB
(újonc)

Sziasztok!

Lenne egy igen kellemetlen problémám. Van egy gép amiben van egy 2,4 es Sempron processzor, MSI K7N2 alaplappal.

A probléma a következő:
A CPU 1.0Ghz-en megy és nem tudom elképzelni ez miért lehet. A BIOS is ezt írja ki (Legújabb BIOS van rajta), és a processzor típusához Athlon XP-t. De eddig semmi baja nem volt, régen én használtam a gépet és tökéletesen működött. A 2,4 es Sempron valós órajele 1,6Ghz. De emlékszem, hogy régen kiírta a BIOS, hogy 2,4 es Sempron van benne, de most semmi. Próbáltam FSB-vel játszogatni, meg mást is néztem de nem találtam megoldás. Légyszíves segítsetek, mert így még az XP-re is lassú a gép.

(#2012) cashback válasza .LnB (#2011) üzenetére

cashback
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem lehet hogy Cool&Quiet megy?

(#2013) .LnB válasza cashback (#2012) üzenetére

.LnB
(újonc)

Nem de az sem lenne megoldás arra, hogy Athlon XP-nek ismeri fel.

(#2014) BluEyes válasza .LnB (#2013) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Állítsd az fsb-t 166-ra, és annyi. Sztem onnantól sempronnak ismeri majd fel, de ha nem az se tragédia, fő hogy menjen 1666-on.
C&Q hol volt még akkor? :D

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#2015) .LnB válasza BluEyes (#2014) üzenetére

.LnB
(újonc)

Ez sem jó, most 200on megy az fsb, nem jó 166-on sem. Húztam szorzóval akkor sem változik, ha fsb-t 210 re állítom akkor csak a ramokat emeli a proci marad mindíg 1000Mhz :S

(#2016) BluEyes válasza .LnB (#2015) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Ok, oldjuk meg!
K7n2 honlap, jobbra fönn Manual, angolt letöltjük, megnézzük.
A 3-12 oldalon kép, a te biosodban is így néz ki a beállító képernyő?

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé

(#2017) .LnB

.LnB
(újonc)

igen így néz ki (bocs, hogy most válaszolok meló volt)

(#2018) BluEyes válasza .LnB (#2015) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Mielőtt nagyon belefolynánk, megkérdezem, hogy amikor beállítod 166-ra az fsb-t, akkor utána ugye mented a beállítást (F10, majd a kérdésre OK)?

(#2019) .LnB

.LnB
(újonc)

persze, hogy mentettem :D

(#2020) BluEyes válasza .LnB (#2019) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Akko jóvan. Csak mert a ram meg a cpu freki együtt mozog, az fsb /dram ratio állítja be a memória sebességét. Azt írtad, a memória gyorsult, a cpu meg maradt amennyi volt. Ez ebben a formában nem nagyon lehetséges. Na mindegy.

Próbálkozzunk a következővel:
System performance - manual
Cpu fsb clock - 166
Cpu interface - High (elvileg menni szokott, ha instabil lenne a rendszer, akkor vissza normalra)
Fsb/dram ratio - 5/4 (ddr266), 1/1 (ddr333), 5/6 (ddr400), a memóriáknak megfelelően. (ha nem tudod, mid van, akkor cpuz progi megmondja, az spd fül alatt megtalálod.)
Memory timings - by SPD
A többi jó úgy, ahogy a képen van.

Még nézz rá a Frequency/Voltage controlra (3-28 kép), itt a Cpu Vcore értékét manuálisan állítsd 1,65V-ra, a többi jó úgy, mint a képen. (Sempronnak 1,6V elég, de inkább kicsit több legyen most)

Mentés (F10), igen (yes,ok) és lássuk a macit!

(#2021) .LnB válasza BluEyes (#2020) üzenetére

.LnB
(újonc)

A következő beállítások után, mentés...újraindítás és nem indul el a gép. vagyis megy, de nem is bootol. csak cmos reset után megy.

(#2022) BluEyes válasza .LnB (#2021) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Hm... :F
Mi a hozzáállásod egy biosfrissítéshez? Írtad, hogy a legfrissebb van rajta, de egy felülírás nem árthat.
A k7n2 alapokra az eredetin kívül még további 8 típus épült, derítsd ki, hogy a tiéd pontosan melyik.
# K7N2
# K7N2 Delta-L/ ILSR
# K7N2 Delta2 Platinum
# K7N2 Delta2-FSR
# K7N2 Delta2-LSR
# K7N2G
# K7N2GM-L
# K7N2GM-V
# K7N2GM2-LSR/ ILSR
Pendrájvról tud bootolni a lapod?

(#2023) .LnB

.LnB
(újonc)

Néztem biost, MSI live update-el. Gondolkodtam énis a felülíráson. Nem tudom mi lehet vele, még talán kiszedem procit és megnézem nem pörkölödött e meg. Nem nagyon értem mi lehet, ezért is írtam ide, (nem vagyok kezdő felhasználó) csak gondoltam itt van e tippetek. Hugom gépe ugyhogy annyira nem izgat a dolog, csak érdekesnek találom.

[ Szerkesztve ]

(#2024) BluEyes válasza .LnB (#2023) üzenetére

BluEyes
(őstag)

Na pl egy szétszedés-összerakás oldhat meg ilyesmi problémát. Lehet hogy valamelyik láb vagy tápcsati eloxidálódott, és egy kis ki-be dugdosással meggyógyul az érintkezés. Ugorj neki.
A liveupdate dolgokban nem hiszek. DOS meg flashelő progi, az a tuti.

(#2025) Pista0001 válasza Pista0001 (#1996) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Meglett az új lap (MSI 785GTM-E45), de két maggal sajnos nem jó a proci. Indul a gép de Win7 induláskor szétesik a kép. '1,425 V-ig mentem, nem bírta sehogy. Egy maggal viszont nagyon jól produkál AUTO fesszel (1,392 V-ig emelte a lap CPU-Z szerint) 3577 MHz-en még Prime-stabil volt, annál tovább viszont fesz emeléssel se jutottam. Ja, és továbbra is a gyári hűtővel :DD

nagyobb méretért katt a képre

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#2026) akosf válasza .LnB (#2015) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom mi lehet a probléma a gépeddel, de az kizárt, hogy 210-re állított FSB-vel 1050MHz alatti órajelen működjön a K7 magos Sempronod. Egyszerűen ilyet nem lehet művelni vele. Viszont egy program ezernyi okból is jelezhet hibás értéket...

(#2027) kulerr

kulerr
(őstag)

Ha ezerszer lel lett írva elnézést....ezek a sempron 140-eseknél is csak bizonyos típusoknál oldhatók fel a második magok minta a 620-nál? Ha igen mire kell figyelni vételkor? melyik tudhatja ezt jó eséllyel?

[ Szerkesztve ]

(#2028) akosf válasza kulerr (#2027) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sempron 140-esből csak egyféle típus létezik, a C2 steppinges. Nincs semmiféle hókusz-pókusz amivel megjósolható, hogy melyik kétmagosítható illetve melyik nem. Olyan példányt vegyél amelyet már előtted kipróbáltak. ;)

(#2029) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Újra sempronom van sok év után...ezt tudja passzív zalmi 9500-tel:)

Az am2 sempron topikot mért zárták be? :F

New world...old thinking...IBM T60;)

(#2030) nanus

nanus
(fanatikus tag)

Adott egy Asrock A790GXH/128 alaplap benne egy Sempron 140@x2 440e
ACC- auto
CPU fesz 1.42 /a lap drop. miatt 1.4 ig is elmegy /
NB vid 1.1
gyári hűtés -cpu hőm. 33C-fok /alap x2-2.7Ghz-en/ magokat külön nem méri

kérdéseim a következők lennének alapfeszen eldobta magát win betöltés után ,az emelt fesz nem tul magas,bírja ezt a proci hosszabb távon???,igy most stabilnak tűnik , mivel izzasszam meg a procit hogy mennyire stabil? :F

Köszi a válaszokat.

[ Szerkesztve ]

Érdi családi ház sürgősen eladó 12.500.000ft.irányár .......Lego-Bionicle 12db 3999ft

(#2031) nagykriszws

nagykriszws
(újonc)

Sziasztok! Én is Sempron fan vagyok. A mostani gépemben 3000+ van de az új gépembe Sempron 140-t tervezek venni ami ha szerencsém van akkor két maggal fog üzemelni. De az alaplapom egy Asrock N68s-c ucc , és azt szeretném tudni van e valakinek véleménye vagy tapasztalata az Asrock magfeloldó technológiájával kapcsolatban. Előre is kössz mindent.

(#2032) arnyekxxx

arnyekxxx
(fanatikus tag)

Üdv!

A kökorszakból előkerült kérdésem lenne. Van egy régi gépem (asus k8n alaplap 1G ram) ilyen családi netezgetős jószág, egy socket754 sempron 2800+ procival. W7 van rajta, picit gördülékenyebb mint előtte az xp sp3 de persze nem egy villám. Az lenne a kérdésem, hogy érdemben gyorsulna-e a gép ha lecserélném az öreg sempront egy ilyenre:
http://cgi.ebay.com/NEW-ATHLON-64-3200-SOCKET-754-ADA3200AIO4BX-/260618852312?pt=CPUs

(#2033) djculture válasza arnyekxxx (#2032) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Évek s754 tapasztalata mondatja velem hogy az s754 es prociknál csak a tömény órajel számít/a proci illetve a memória busz órajele/ kess csak kis mértékben.De mondjuk húzás szempontjából az athlon jobb mivel a szorzót visszább lehet venni.

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#2034) arnyekxxx válasza djculture (#2033) üzenetére

arnyekxxx
(fanatikus tag)

Ezek szerint ha nem akarom húzni akkor nincs túl nagy előnye az athlonnak? Mondjuk a c'n'q az már menne vele ha jól gondolom, a sempronommal még nem. Ja még egy, a sempron gyári hűtője elég az athlonnak?

(#2035) xAttilax válasza arnyekxxx (#2034) üzenetére

xAttilax
(tag)

elég, mert ugyanaz.

(#2036) djculture válasza arnyekxxx (#2034) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van előnye azért de a mai világba ahol alap a kétprocesszor mag nem érdemes nagyon rákölteni már az ilyen rendszerre.Nekem is sempron van a netelős gépembe, 5 ezer egy athlon3000+ körüli proci annyiért meg már lehet venni egy am2 es athlonx2 4000+.Jó tudom ahhoz cserélni kell mindent,de inkább arra érdemes pénzt kiadni mint egy elavult rendszerre.
Ja ugyanazt a hűtőt adták mindkettőhöz.

[ Szerkesztve ]

Mennyi memória van a gépedben? Szavazz te is a logout bejegyzésemben.:) Köszönöm.

(#2037) arnyekxxx válasza djculture (#2036) üzenetére

arnyekxxx
(fanatikus tag)

Sokat nem is költenék már arra a gépre, ez az ebayes 11$-os athlon64 3200+ gondolkoztatott el, ennyit még talán ráköltenék ha láthatóan hasznáhatobb lesz, végülis a 2800as sempronnal is megy.

(#2038) djculture válasza arnyekxxx (#2037) üzenetére

djculture
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem antituning lapba van kicsit lehet huzni a sempronon is, alapfeszen is.

(#2039) arnyekxxx válasza djculture (#2038) üzenetére

arnyekxxx
(fanatikus tag)

kösz, majd megnézem mit lehet kezdeni a kicimmel, aztán meglátom mi legyen. Mindenkinek kösz a segítséget!

(#2040) Grabovsky2

Grabovsky2
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Csatlakozom a sempron tulajok, rajongók körébe! Mivel most cseréltem gépet:

A vétel tárgya egy sempron 140 lett és egy asrock 880GM-Le.
Abszolút nem bántam meg, mert:
- sempron 140@ Athlon II 4400e, de felnyomtam a magorajeleket 3200 ig.
Nagyon finom kis proc.
- a deszka überstabil, és mocskosúl hűvös
- a kétmagosítás és a tuning ellenére sem melegszik a proc, (mob:31c; cpu: 48c)
Mázlistának mondhatom magam,mert kirakott az eladó elém 3 procit, persze bontatlan dobozban, megfogtam a középsőt majd fizettem és vittem.
Itthon összeraktam a gépet, biosba be, acc be és láss csodát athlon II-öm van
Ja és a deszka csak 17100.- a proc meg 8500.- ba került.
Tehát boldog vagyok.......
Van egy 0 KM-es hüvös kétmagos gépem.....
:DD :DD :DD :DD :C :C :C :DD :DD :DD :DD

(#2041) vacs válasza Grabovsky2 (#2040) üzenetére

vacs
(lelkes újonc)

Sziasztok, e két proci között mi a különbség, mennyivel tud többet az egyik a másiknál, melyik a jobb - erősebb- gyorsabb ?

AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2800+ vs. AMD Athlon XP, 1833 MHz (11 x 167) 2500+

Windows 7 élményindex: 7.2

(#2042) Coolby válasza Grabovsky2 (#2040) üzenetére

Coolby
(kvázi-tag)

Gratula a jó kis géphez! :))

Col

(#2043) bmatty

bmatty
(kvázi-tag)

Hello

Van egy regi gepem AMD Sempron 3000+ alaplap AsRock K8NF3 VSTA ezt nyuzogatom egy kicsit hogy szorakoztassam magam mert ebbol sokat mar nem lehet kihozni.
A kerdesem nekem az lenne hogy az everest nekem 2 fajat HT ir , a biosba is ugy talaltam meg NB link speed. Itt egy kep az everestrol a masikat is visza kene oszam valahot hogy meg lehesen kinozni ezt a vacakot? a biosba meg ilyesmit talaltam amit visza tudnek osztani NB SB link speed

Steam id: Mathias, Origin id: Mathias_hun

(#2044) Balákka

Balákka
(lelkes újonc)

Sempron 140-es processzor és egy Celeron 347-es(3,5GHz-en) között van sok különbség teljesítményre?

"A könnyű nap tegnap volt."

(#2045) Chaser válasza Balákka (#2044) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem még 3.5G-n se igen van pariban a cerka a 140-nel, ha meg úgy kérded hogy mind2 3.5G-n akkor esélye sincs. Elég ótvar volt az a széria.

(#2046) Chaser válasza Grabovsky2 (#2040) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Milyen feszen megy 2 maggal? Nálam 2700mhz@1.04V, 3650mhz@1.35V alapfesz...tovább nem néztem:)

(#2047) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nálam S3-ból 2 maggal nem tud visszajönni a gép, ennyi rendellenesség van, más is tapasztalt hasonlót? 740g chipes GB lap.

(#2048) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Topikgyilkos lettem? ;] :U

(#2049) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hátha ettől feléled:)

(#2050) csibor

csibor
(őstag)

A mostani sempron-nál menyi az esély a második mag élesztésére?

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.