Próbáld meg csak az egyik modullal, hogy akkor mit megy.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
na egy modullal 2000 MHz/ 400MHz. könnyedén. azonban a többletteljesítmény nem annyira földhözvágó 10% körüli az 1872MHz/274MHz hez képest. persze az előbbi még bőven van feljebb is de nem akarom nyúzni a memót.
:) Vírus feltöltése ======>100% done. Köszönjük. B@hatod a cuccaidat. :)
nemegész 8% úgyhogy sztem ez marad amíg esetleg nincs mégegy uolyan gigás modul

elfelejtette
(PH! kedvence)
Ez most az 512-es vagy az 1GB-os modul volt? Ha az 512-es, akkor próbáld meg az 1GB-ossal is, és ha jó, akkor sztem hagyd bent azt a gépben, oszd vissza 133MHz-re, aztán húzd tovább a proccost. Egyébként milyen Samu ramok? Mi van rájuk írva? Memtestet futtattál külön-külön a modulokkal? Azért 400-as ramoknak illene legalább a gyári 400MHz-et tudnia!
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
A gigás volt. az az új. igen volt memteszt még régebben. jók (ez az új modul egy szar gigás infineon helyett van. abból kulcstartó lesz
ez a dolog amúgy a deszka miatt van. nagyon kényes a memóriákra. kényesebb mint amennyi pénzem van. 
az alaplap topikjában aszonták hogy ha totál uolyan a két modul és megeszi az alaplap, akkor megy a tuning rendesen.(bár garancia erre sincs szvsz)
Ezzel együtt benne hagyom az 512-est is..csak jobban hangzik hogy másfél giga. és 20% ot így is túlhajtottam... majd ha valami játék döccen miatta, amivel mindenképp szeretnék játszani, akkor ki vele. addig kuss van a gépnek. 
------------------------
aha egyébként én is gondoltam erre. márminthogy visszaosztani 133-ra , és feljebb az FSB-t. meg is fogadom, ez lesz majd ha eljön az ideje.
köszi a türelmet meg a segítséget.
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Sziasztok!
Ma sajnos ismét kellemetlen dolgok történtek.
A mai nap folyamán 3-szor fagyott be a gép aktív CoD2 közben.
30mp-re a kép, majd utána restartolt. Ezek után mély elmélkedés lett rajtam úrrá: megéri-e megvenni a Geil Ultra memókat 23k-ért, vagy elég lesz a Brand 1GB-os modul is 13k-ért. 
Mi nem bírja?
-memória (szerintem ez, de ha a többi sem akkor nem éri meg az egészet)
-alaplap
-proci
??? 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Próbáltad alapórajelre visszavett géppel futtatni, hogy úgy is befagy-e? Volt már ilyen korábban is, vagy most kezdte? Mert lehet, hogy csak bekavart vmi. Alapdolgok: háttérben futó felesleges alkalmazás mennyi van? Vinyó tele van-e pakolva, töredezettségmentesítés mikor volt? Swap file nem töredezett-e? Badsector van-e rajta? Memó időzítéseken lazíts. Nem melegszik-e túl valami, pl. CPU, RAM, GPU, VRAM, HDD v. Táp. Táp fesz ágak jók-e? Kábelek nem lazultak ki?
Elsőre ennyi.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Ugyanez volt mikor 2400MHz-en ment a gép. Nem melegszik túl semmi sem, kábelek rendben, Win állapota elég rossz, Badsector nem tudom hogy van e rajta. Táp fesz ágak szerintem jók. Swap fájl állandó. Az tény hogy szeretem felélni a rendszereket.
Már 2.5 hónapos, de tele van mnden szeméttel. Napi adatforgalmam kb 15B. 
[Szerkesztve]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Szar vinfosnak reinstall, badsectornak hdsentinel, tápfeszágaknak multiméter ajánlott.
Sztem azért nézd meg defaulton hajtott procival (200MHz FSB, ram visszatéve DDR333-ra), hogy úgy is befagyizik-e.
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Nincs Badsectorom, tápfeszekben megbízok. Most nézem, hogy VGA-t a ''betegséget okozó állaőotba járattam''. Visszább vettem, megnézem majd így, ha nem jelentkezik a probléma, akkor a kari volt a ludas.

kornelka
(senior tag)
Azért a RAM-okra figyelj szerintem, nekem asrock lapom van, de ez nem eszi meg csak a Kingstone vagy a PQI memoriákat. Többivel is elmegy, csak csinál érdekes dolgokat (kifagy, belassul stb.) Mikor összeraktam a gépet, nem nagyon figyeltem ilyenekre, de porul is jártam, miután egy hónapot eltöltöttem vele, hogy a hibát kerestem.

mazda626
(PH! addikt)
4 éve van ez a ram, 2 éve ebben a gépben.
Majd ha veszem a következőt, arra figyelek. Vagyis már megvan a következő kiszemelt, a gyártónak írtam is mailt, de még nem válaszoltak.

chokeee
(fanatikus tag)
mit felejtettél el főnök úr? 
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__
Üdv újra kedves fórumtársakk! Valaki felvilágosítna hogy milyen az az E6 steppinges Sempron proci. ilyenem van nekem is. valahol lehet hogy épp itt olvastam hogy megy alapfeszen 300 FSB-t ennyi mindössze? meg egy másik ezzel párhuzamos kérdés feszemelés nélkül való húzás bika léghűtéssel meddig nem rövidíti számottevően a proci életét?

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
A procid egy Venice magos Sempron, az A64-ek is Venice magosak, szóval tényleg jól tudod húzni. A tuning, ha normális keretek között zajlik nem rövidíti az élettartamot. Egy erősebb coller és be vagy biztosítva.

mazda626
(PH! addikt)
Sziasztok!
Van két Sempi. Mindekttő 2800+. Az egyik Palomino magos (SSE2 max, 32 bit) a másik Venice magos (SSE3 max, 64 bit). A Venice magos mennyivel gyorsabb a Palominonál 2.6GHz-en? 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Ha 32 bites vinfos alatt használod olyan alkalmazással, amelyik nem használja az SSE3-at (mondj olyat, ami használja!), akkor semmivel nem gyorsabb.
Üdv.

chokeee
(fanatikus tag)
a Venice magos gyorsabb szerintem attól függetlenül, hogy az adott alkalmazás használja-e a SSE3 utasításkészletet, ezenkívűl a Palomino magos Socket A-s, ami nem hiszem, hogy megy 2,6 Ghz-en.
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__

mazda626
(PH! addikt)
Köszönöm mindkettőtök válaszát! 
Most vettem észre, hogy elírtam, nem Palomino magos, hanem Palermo (Socket 754) magos proci. 

Lortech
(PH! addikt)
A Venice Sempron is Palermo.
Nem Venice Palermo a D0.
CG az nem Palermo, hanem Paris.
Csak SSE utasításban és gyártástechnológiában van különbség. Egy hangyafasznyit jobb az E6 memvezérlője az előbbiekhez képest, annyival jobb (kb mérési hibaszázalékba belefér a különbség.)

mazda626
(PH! addikt)
Köszi!
Nekem D0-ás Palermo magos procim van, és gondolkodtam rajta, hogy megérné e lecserélni egy 64 bites Sempire.

chokeee
(fanatikus tag)
Nekem a 64 bites, 754-es tokozású Sempron van (most meg nem mondom fejből, hogy milyen maggal), de betyár jól megy. az alap 1800 MHZ helyett 2665-ön futkározik és fagyásmentesen. A 2007-es Sisoft Benchmarkja szerint az egymagos P4 4 gigaherzes procit is alázza. 

mazda626
(PH! addikt)
Én memó miatt nem tom húzni annyira. (Most úgy néz ki, hogy memó.) Ha mégis a proci limites, akkor lecserélem.

kornelka
(senior tag)
Nekem 2400-on megy a 2800+os 64bites sempronom, viszont szerintem tudna még kicsit többet is, egy kis plussz fesszel... asrock nf3 lapom van, két forrasztás lenne az egész, csak a lap is csak 300-as FSB-t tud, szoval muszáj lenne clockgen-nel tolni utána windowsbol. Csak a memoriát sem tudom már 266-tol viszább venni, meg a HT-t se. A kérdésem az, hogy nincs-e valami progi, amivel ez megoldható windows alatt (RAM-ot visszavenni 133-ra)? Akkor tuti megtolnám 2800ig
És akkor nem lehetne azt mondani, hogy ez a 2800+ csak egy számozás ;)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hehe...
Ez súlyos volt!
3x olvastam végig a listát, amit a #959-ben írtam mazdának, mire rájöttem, hogy mit is akarsz!

Üdv.

chokeee
(fanatikus tag)

kornelka
(senior tag)
Találtam a gépemen egy A64tweaker nevü progit, és vissza tudom vele osztani a memoriát 133 helyett 100-ra is
szoval már csak a HT frekvencia gátol meg benne hogy egy oriási merényletet hajtsak végre a procim ellen 

mazda626
(PH! addikt)
Ezt megpróbáom én is, hátha meglenne a 2600 stabilan. 

kornelka
(senior tag)
Próbáld, zsir nagyon
De engem most már akkor is a HT érdekel, mert BIOS-ba nem tudom jobban visszaosztani
Ha jol emlekszem... nincs valami progi amivel windows alol is meg lehet ezt tenni??
elegem lett. amikor épp csak hangyányit húzva is ki-kifagyott meg beszart a GRUB-om is akkor valami eltört bennem....

úgyhogy kikaptam az 512-es modult, Ht 3-ra, fsb 250, RAM visszaosztva 333-ra és atomstabilan megy 2Ghz-en és 400on a Gigás modulom.
a deszka gyártóját pedig majd jól megfejelem. így.
meg még valakit aki úgy alakította a figlalkoztatás politikát hogy annyit keresek hogy csak ilyenre fussa. azt meg így.

[Szerkesztve]

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Chokeee még azt se tudod hogy milyen magos a procid de azért beírtad a másik részre hogy:
''én a Sempimet egy 3700+ San Diegoról Downngradeltem vissza''
Szerintem a te procid Palermo magos lehet. Egyébként a 754-et meg a San Diego-t nem értettem teljesne hogy hoztad összefüggésbe
Kiszedted a lábait egy 939-esnek és így lett downgrédelve 754-re

Amúgy a RAM-okat kezeli DUAL-ba a 754-es Sempronod?
[Szerkesztve]
"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"

mazda626
(PH! addikt)
Hali!
Egyetlen S754-es rendszer sem kezel Dual DDR-t.

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Én is így tudtam.
"Csak két dolog van ami végtelen, a világűr és az emberi hülyeség.... habár az elsőben nem vagyok biztos!"

chokeee
(fanatikus tag)
akkor megint csak tisztázzunk valamit:
a sima nForce3 250-es chipset nem támogatja a kétcsatornás memórialezelést, csak az nForce 3 ultra, ami ritka mint a fehér holló. de nem is volt erről szó, hogy támogatja-e vagy nem, hogy jön ez a témához??
másodszor: a San Diego-t azért hoztam fel, mert az egy lényegesebben erősebb proci a Sempronnál (1 MB cachevs. 128 kb stb.) és van összehasonlítási alapom. EZÉRT !az AMD 64 San Diego proci az Socket 939-es foglalatba megy bele, ami ugye másik alaplappal jár, így értelemszerűen alaplapot is cseréltem. Socket 939-es foglaltról Socket 754-re váltottam, a procival együtt, úgyhogy örömködhetsz a poénodon.
harmadszor: ha már itt tartunk a procim Palermo magos, E6 steppinges, Socket 754 foglaltba illeszkedő Sempron.
negyedszer: mit okoskodsz itt kis barátom?
arról meséljél első sorban, hogy hajlandó vagy-e megmérettetni a processzorodat az enyémmel, de nyúl módjára elfutottál a kihívás előtt, mert én nem szarok be a P4-edtől.

Lortech
(PH! addikt)
Tényleg tisztázzunk már valamit, mert már többször leírtam ebben topikban. Egyik a64 chipset sem támogatja a dual channelt, mivel nem a chipsetben van a memóriavezérlő. Ha a processzor támogatja (kizárólag 939 és AM2), akkor a lap is ''támogatja'' (vagy inkább nem korlátozza). Úgy a leggyíkabb nf3, ahogy az nforce680SLI..

chokeee
(fanatikus tag)
én innen indultam ki:
[link]
az ottani cikk szerint az nForce3 Ultra támogatja, de ettől függetlenül lehet, hogy ott áll rosszul és tényleg nem támogatja.
de engem különösebben nem azavar, akár támogatja, akár nem 

Lortech
(PH! addikt)
Ebből ne indulj ki, mert hülyeséget ír a szerző. Nincs túl sok sima nf3-as 939 vagy AM2 lap, mivel ez már nem a belépő kategória, és kevésbé való hozzá egy régi chipset, annak is a puritán változata. De létezik, lásd pl. Asrock AM2NF3-VSTA Dual DDRII800/667/533 támogatással.
Épp azt írom, hogy az nf3 ultra ''támogatja'', ahogy a sima nf3-is, __ha a proci támogatja_, de 754 alá rakhatsz _akármilyen_ chipsetet, nem fogja tudni. Nem alaplaptól függ, mert a processzorban van a szükséges rész.
[Szerkesztve]

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Először azt hittem rosszul látok, de tényleg nem
Azt mondod hogy 939-esed volt és 754 -re váltottál? Hát ezt most tényleg nem hiszem el ... ez vmi vicc?
Na jó én akkor lehet, hogy befejezném a vitatkozást veled mert mostmár tőled kezdek félni 

Lortech
(PH! addikt)
Talán csak jobbra lehet váltani? Én is a64-ről váltottam vissza Sempronra. Nyilván nem azért hogy nagyobb teljesítményt érjek el, hanem x ezret nyertem rajta.. Nincs ebben semmi különös.

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Nem csak jobba lehet váltani csak furcsállom, hogy 939-ről a lapot is le kellett cserélni és 754 -re váltani.... 939-re egy olcsóbb proci is megoldotta volna habár nem írta hoyg miért downgédelt.. igaázból csak azt nem vágtam elejétől kezdve hogy a videókártyás részben chookeee mondta hoyg 7800GS-e is volt meg most X1950 pro -ja van szoval ha annyira azért váltott volan mert pénzszűkében van akkor hogyhogy 60-80K -s videókártyákat váltogat jobbra a procit meg rosszabbra....
Lehet hogy van benen vmi logika csak akkro én nem tudok elmenni rajta...
[Szerkesztve]
(#991) Lord Dragon válasza Lord Dragon (#990) üzenetére

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Tehát anyagiakkal van gondja és 7800GS-t lecserél egy X1950 Pro-ra ...

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Chokeee
úgy jön ide a memóriakezelés, hogy egy processzort nem csak az órajele teszi hanem azért vannak ott mgé más szempontok is...... vagy mi....
A kihívásról meg annyit, hogy az egyetlen szempont ahogy össze lehet hasonlítani, az úgy van hogy a tied agyonra van húzva az enyém meg alapjáraton megy. Én is elkezdeném húzni akkor már viccesebben alakulna.....mivel magyarázod, hogy az összes jelentős tesztet nem Sempikkel végzik .... dehát biztos a gyárban se vágják mi a helyzet ....
De az elsődleges szempont ott van igazából ahonnan elkezdődött a beszélgetés....hogy attól is függ igazándiból hogy a videókártya mennyire van kihajtva, hogy a proci mennyire tudja tömni adattal. És 128 Kb Cache-el ez nem fog annyira jól sikerülni hiába húzod agyonra azt a szegény Sempit
De chokeee te úgy látom olyan ember vagy akinek ''midngi igaza van'', úgyhoyg veled nem is érdemes vitatkozn
Jobban tudod és kész
Na üdv mindenkinek L.D.
(U.I.: közel se vagyok a barátod, ne essen félreértés mert még vki azt hiszi hogy ismerlek.....)
[Szerkesztve]

Lord Dragon
(fanatikus tag)
Na nem írok már ide se (chokeee-nak), mert nincs értelme ... A viszont látása. L.D
[Szerkesztve]
no akkor elmondom hogy megoldódott a memóriakérdés

elcseréltem az egyik Samut az 512-est egy egyoldalas 512-es kingmaxra. ugyanaz a két memóm időzítése mivel ez egyik egyoldalas így tökéletesen hajtja a vasam 400Mhz-n a kettőt együtt. sőtdeviszontazonban visszosztva ahogy illik, @2000 Mhz/400MHz.
azt hiszem megelégedtem.

mazda626
(PH! addikt)
Akkor az időzítésekkel volt gondod. De így már jó. Föntebb nem nézted még?
részben igen. részben meg azzal hogy az alaplap nem szerette a 2 db kétoldalas ramot. így felemásan és azonos időzítésekkel nagyon kúl. nem feljebb nem mentem, memóriát jól visszaosztva sztem alapfeszen menne a 2400. de nem kell. elég ez nagyon.

mazda626
(PH! addikt)

Én a helyedben az utolsó MHz-et is kisajtolnám a prociból. 2600-on elég ütős 1GB RAM-mal. 
''....hogy attól is függ igazándiból hogy a videókártya mennyire van kihajtva, hogy a proci mennyire tudja tömni adattal. És 128 Kb Cache-el ez nem fog annyira jól sikerülni hiába húzod agyonra azt a szegény Sempit ''
Volt már 754-es a64 a kezem között, sempron is, 939-es a64 is, am2 a64, sempi is, most egy 3200+ sempi van 2500-on/ még csak eddig jutottam, pár napja van meg
/, hiába kisebb az L2, nem vettem észre lényegi különbséget, nyilván egy 8800gts-nek már kevéske lenne a 128kb L2, de ismét csak azt tudom mondani, legyen szó a64 ről, vagy 64 bites sempronról, K8-nál az L2 mérete közel sem annyira számottevő, mint a K7-nél volt..amit én tapasztaltam, max 10% difi lehet 128 és 512kb L2 között teljesítményben.
New world...old thinking...IBM T60;)

mazda626
(PH! addikt)
Így van! De ki az aki 8800 alá Sempront tesz? Én!
Szívesen megnézném mit megy egy 8800GTX egy Nforce4X-es S754-es PCI-E-s lapban. 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Sztem kb. 1/3-dal kevesebb pontot érnél el vele 3dmark05-ben, mint egy c2d procival. 3dmark06-ban pedig kb. a felét!
Üdv.
MOD. Hehe. Enyém az 1000. Hsz!
[Szerkesztve]