A HT-t visszavetted 3x-osra? Mert 250 felett nem mindig megy a 4x-es, 275 felett pedig szinte kizárt.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható - hozzászólás előtt olvasd el a #1 hsz-t!
[Re:] Notebook a múltból: Samsung M70 notebookok levehető 19"-es kijelzővel
[Re:] Hova tovább netbookpiac? Az Acer szerint még koránt sincs vége a dalnak...

A HT-t visszavetted 3x-osra? Mert 250 felett nem mindig megy a 4x-es, 275 felett pedig szinte kizárt.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Sebaj, így méginkább képben lesz. 

Igen, előtte olvasgattam itt-ott, így a HT-t azonnal 3x-ra állítotam és így kezdtem neki a tuningnak.

Akkor ha az alaplap képes rá, adj 2.7Vot a ramnak, valószínűleg jópár MHz-et nyersz. Azért majd ellenőrizd nem-e melegszik nagyon a ram. 

Köszönöm! A deszkám maximum 2.75V-ot képes a memónak adni (BIOS-ban pirosan villog ez az érték, miszerint már veszélyes
), a hűtésről remélem jól gondoskodtam, 8 venti van egy házi moddingos Codegen házban, remélem elegendő a huzat
.

Süniket rakhatok rá? Vagy az nem jó? Sajnálok +2000Ft-ot réz memóhűtőre. 

Éppenséggel rakhatsz rá, de értelme nem sok van. Ha ''célirányos'' légáram nélkül forróak, akkor azokkal is forróak lesznek, ha meg közvetlenül ráirányítasz egy ventit, akkor azok nélkül is langyosak maradnak.

Akkor berakok még egy 8cm-es ventit, közvetlenül a memóriákhoz, besegítve a CPU hűtőnek is. Nem káros az a 2.7V? tuningban mindig korlátolt még a félelmem is, amit a BIOS piros értéknek írt ki, azokat sohasem állítottam még be. Mennyire kell félni ezektől az értékektől? 
Köszönöm a segítséged! 

Én próbálgatnám a helyedben azt a 100-as beállítást, csak nagyobb FSB-vel, tehát nem 266, hanem merjünk nagyot álmodni, 300-at neki. A többit se felejtsd el beállítani. De az igazi az lenne, amit írtál #244-ben is, tesztelni egy normális memóriával. Mert lehet hogy csak szenvedsz vele, és nem is az a baj, hanem a chipset nem bír többet, vagy egyéb.

Nem feltétlenül kell extra hűtés. Legelőször azt nézd meg 2.7V-on mennyivel megy többet, ha nem megy legalább +10%-ot, akkor nem sok értelme van plussz feszültséggel terhelni.
Ha úgy ítéled meg érdemes feszt adni, akkor ellenőrizd mennyire melegszik (kézrátételt javaslok, de óvatósan száraz kézzel, különben min. fagyással számolhatsz), hosszútávon a melegedés káros, nem az a +4% feszültség. 

Rendben, akkor holnap ismét jelentkezem, a friss eredményekkel és a tapasztalataimmal. Remélem tudok majd írni
nem ég el a kezem (Mondjuk sokmindent kibírtam már, táp is robbant az arcomba
, de itt vagyok
)
Lortech: ha visszaosztom 100-ra a memókat nem indul el a gép, akármit állítok mellette. 
[Szerkesztve]

Ha visszaveszi 100-ra a ramot, akkor nem hiszem hogy keresztbe tehet, mert akkor még csak 150-en jár 300-as FSB mellett is. A chipset tényleg lehet gond, nForce 3-ak nem feltétlen mennek 300-at feszemelés nélkül, ha a lap nem tud neki plussz feszt adni az gond lehet... és másik rammal sem fog menni a dolog.
Szerk.: Azt nem tudtam hogy 100-on nem indul a ram, akkor tényleg érdemes szerezni valahonnan egy 400-as modult.
[Szerkesztve]

''táp is robbant az arcomba ''
Az igazi hardcore modder...

A weboldalam: lélekvezérelt esküvői fotográfiák - http://karpatisandor.hu

Igen az lenne a legjobb, egy kites 400-as csomag, akkor nem lenne szenvedés a tuning -amit nagyon szeretek
- és akkor egy jó memó ,megvásárlásával (A-Data Vitesta DDR500
) lehet hogy elrohangálna 2300MHz-n is. Ám ez még a jövő zenéje.
*Ropi*:Szó szerint. 410W-os Chieftec 1m-re küldött el a géptől.
Pedig csak bekapcsoltam a hátsó power kapcsolót a tápon. Hatalmas hasítást éreztem a fülemben, megszédültem, 5mp kiesés és csak azt láom hogy füstöl a táp mint az állat. Gondoltam hogy Emergency Safe-t tart, na de ennyire. De legalább nem távozott vele semmi sem hál' istennek.
[Szerkesztve]

Azt tudom, hogy írtad már régebben. De kifejezetten 300 körüli FSB-n is próbáltad? Az alacsony frekvencia is lehet gond. Az időzítéseket is mindenképpen bíráld felül (próbáld ki több beállítással), mert alacsonyabb memórajelnél ugye agresszívebb időzítéseket ad neki auto beállításon, ami megint egy hibaforrás. Mindent manuálisan állíts be.

754 esetében annyi értelme sincs a dual kitnek, mint 939/AM2 esetében (ott sincs semmi
), lévén egycsatornás a CPU memóriavezérlője, egy ''mezei'' Kingmax Superram is elszaladgál 440-480MHz-en, de tulajdonképpen egy sima 400-as is elég, ha a chipset viszi a 300MHz-et, mert akkor 133-ra visszaosztva pont 400-on hajtja a ramot. (Itthon én is erre gyúrok csak kéne egy tuningbarát alaplap, az ASUS K8U-X nem mondható annak...
)

Még TE sem, ez a legjobb a dologban! 

Ahan, próbáltam 300FSB-vel is. A bootscreen-nél már restartolt, ha nem akkor belépett a Winbe, de rá pár mp-re újra is indult. Memóriaidőzítéseket nagyon nem szeretem.
Everest által kirt értékekkel még tisztában vagyok, de amint belépek a BIOS-ba és látom a különbözó ''CAS és társai'' értékeket megáll a tudományom és inkább nem bégászolom, pedig tudom hogy ott is rejtőzik némi erőtartalék. 

Éppen ezért gondoltam hogy dual lenne, ha majd áttérnék 939-re akkor ne kelljen megint +modult keresgélni. Látom sokan dícsérik a Kingmax HC-ket.
Azt mondjátok AMD esetében nem sok értelme van a DC-nek?
Memó írásban/olvasásban pedig jól mennek. Játékokban sokat számít?
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Mivel nem 754-es, hanem socketA procid van, jogosan tartasz egy kicsit attól hogy a túlvilágra küldheted. Kézügyesség, nyugalom, odafigyelés és nem lehet baj. arra nagyon vigyázz, hogy ne valami x@r csavarhúzóval próbáld a fogantyút lenyomni, ha az megugrik és beleszántasz a lapba akkor sok imát elmormolhatsz, hogy ne haljon meg szegény.
Én még nem sarkaztam le procit..kopp-kopp...de pár éve előttem számtechboltban egy srác lenullázott egyet..pedig neki már volt némi gyakorlata..úh csak óvatosan.
Jah és még valami. Ne feltétlen használj ezüstös szilikont, ezeknél a prociknál a mag mellett felületszerelt alkatrészek vannak, az ezüst vezeti az áramot..gondolom nem kell ecsetelnem ha odafolyik mi fog történni..egy egyszerű fémmentes szilikon bőven megteszi.
Sok sikert

szerk: (#319) mazda626 : a64 esetében kb 5% plusz teljesítményt jelent a dc..x2 esetében fontos ez. az hogy a tesztek jól mennek vele egy dolog..szintetikus tesztek, nem sokat érnek.. 3D markok is nagyszerű progik..de pl én 3D markokkal sem szoktam játszani..és gondolom te se
[Szerkesztve]
New world...old thinking...IBM T60;)

A lapkakészletnél az Everest kiírja az összes időzítést, alapon elindítod és a 333MHz-hez tartozó értékeket kiírod, utána azokat állítod be manuálisan a BIOS-ban, van amit kicsit máshogy neveznek a különböző gyártók, de ki lehet sakkozni.
Ha húzod a ramot akkor nem érdemes a referencia időzítések alá menni, főleg ha agresszívabban emeled az órajelét.

''Ha húzod a ramot akkor nem érdemes a referencia időzítések alá menni, főleg ha agresszívabban emeled az órajelét.''
Hogyan érted hogy alá menni? Pl 2.5-3-3-7 az alap és akkor pl. 2-3-3-6 helyett inkább 3-3-3-8? A lényeg ez lenne?
Chipsetfeszültséget nem tudok elmelni. 
[Szerkesztve]

939-re már nem érdemes áttérned, ezzel a CPU-val bőven kihúzhatod még fél-egy évig.
AMD-nél is van értelme a dualcore-nak, ha munkára használod a gépet (vagy könnyedén meg tudod fizetni a dupla CPU árat), tény ugyanakkor hogy a Core 2 Duo-k mind alapórajelen, mind tuning mellett rendesen elverik őket (azonos órajelen alkalmazástól függően +20-30%), viszont az alaplap kb. a duplája, a CPU is valamivel drágább, és ''ha már lúd, legyen kövér'' alapon akkor már érdemes ramból is legalább valami 800MHz-eset venni, ami szintén drágább.
Játékokban pedig 2GHz felett a Sempronod is bőven elég, max. a VGA fog korlátozni, de az sem mostanában. 
Szerk.: Ha 333MHz-en 2.5-3-3-7 az időzítés, akkor hagyd úgy, jó lesz az.
[Szerkesztve]

Munkára kevésbé használom a gépet, néha pici videókonvertálás, Excel, World, meg amit nagy néha bátyám ügyködik a gépen. Időzítéseket megpróbálom valahogy belőni a holnapi nap folyamán. Sebességgel igazad van, nincs gond, de egyre többször érzem hogy szükséges minimum 1GB RAM a mai világban. Pl Gothic3-at kipróbáltam, és alap grafikán ami 1024 medium 4XAA legmagasabb FPS 28
(meglepődtem rajta, szerintem elég jó érték egy ilyen konfigtól) de mikor megjelennek az ellenek csak úgy vágtázik a Frame Per Sec le/fel
Tény, köze van a CPU-nak is hozzá (fizika,pálya,stb), de hihetetlen memóriaigényes. Mint a legtöbb mai alkalmazás.

Én is szenvedek itthon az 512MB miatt, CS:Source alatt nem tudok Skype-al csevegni...
Ha 3 foglalat van érdemes legalább egy 256-os modult beletenni, annó a Bartonom annyi rammal elég jól ment.

Ne is mondd. Szintén gazdagítom kis hazánk online gamer közösségét, és kedves barátommal szintén Skype-olunk+a többiekkel meg MSN, és mikor bejön a CoD2 neten, vagyis amíg betölti normálisan a pályát, jointolás után 2 perc
Vinyó meg elkezd swappolni, akkor megőrülök. Így most célom elsődlegesen nagyobb memória beszerzése +1db merevlemez.
2db memóslotom van és mindkettő foglalt.
[Szerkesztve]

Hali! Meghúztam a CPU-t ahogyan mondtátok, a gép stabil, de ha elindítok valamit akkor szabálytalan műveletet hajtott végre, vagyis mégsem stabil? 
Amire jutottam: [link]

Valószínűleg a ram nem bírja, állítsd az időzítést 2.5-3-3-7-re, ha úgy sem stabil, akkor megpróbálhatod még a 3-4-4-8-at.

Hali!
Rendben megpróbálom úgy, de hogyan kell?
Amire rájöttem még az az első és utolsó számjegy, a többit nem tudom (ROW cycle stb) És az miért van, hogy amikor 2200MHz-n jár, néha a monitoron elmegy a kép, de hirtelen vissza is jön. BIOS-ban van egy olyan opció, hogy PCI Clock Auto Detect. Alapból Enable. Ez számít valamit?

Ismét én.
Megnéztem, állítgattam, a végén elem ki/be lett a vége. Jelenleg -ezentúl így használom- 8X272FSB-n dolgozik, így stabil is, nincsenek szabálytalan műveletek.
CPU: AMD Sempron 2800+ @ 1.55V 2176MHz
RAM: Samsung DDR 333MHz @ 2.75V 363MHz 2.5-3-3-6
Chipset: Nvidia Nforce 3 250Gb
Megnéztem újból a memókat visszaosztva 100MHz-re, a VGA bootja még jó, de a BIOS sem jön be, ezért kellett az elemt ki/be tenni.
Elindult 300FSB-vel is, de amint a Win belépett kékképernyő és újraindult. 400MHz-es memóval talán menne 2300MHz-t is?
Az előző hsz.mben linkelt kép alapján mi mondható el a CPU-ról?
Előre is köszönöm! 
Mindhármótoknak nagyon köszönöm a válaszokat(
), sőtt talán kijelenthetem hogy még értem is...
Bár ami most így érdekes nekem az a foglalatról írtak... igaz bevallom anno mikor még vettük (több mint 1 éve) akkor még baromira nem voltam képben... 
Nem mint ha most jobban lennék 
De akkor mutatok valamit amire egy kis magyarázatot kérnék:
EVEREST Ultimate Edition barátom ezt írja a CPU ról:
CPU tulajdonságai:
CPU típusa AMD Sempron, 2000 MHz (12 x 167) 2800+
CPU alias Thorton
CPU stepping A2
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 453 Pin PGA
Tokozás mérete 4.95 cm x 4.95 cm
Tranzisztorok száma 54.3 millió
Gyártási technológia 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu
Processzormag mérete 101 mm2
CPU foglalatok 1 Socket 462 --> megvilágosultam

Köszönöm még egyszer a segítségeteket

Az, hogy D0-s, tehát nem Venice-ből, hanem Winchesterből lett herélve. Nem tud SSE3-at, 0,09-es ez is, picit jobban melegszik, és valamivel kevésbé tuningolható, de vannak kivételek.
[Szerkesztve]

Ha be tudom lőni hogy stabilan működjön 2200MHz-n akkor elég jól ellehetek vele. Legalábbis amire használom arra biztosan elég. Lemértem 2176MHz-n, CoD2 Onlineban hozott +8FPS-t
Hamarosan megveszem a DDR400-as memóriát, akkor még kíváncsibb leszek.

Hali felnyomtam AGP speedet 67MHz-re de így is csak 245-ös FSB-t bírta hozni a gép. Így 1960MHz a CPU, super pi-vel 1M = 46 sec kereken. Nem tudja valaki mi kellhet a piszoknak legalább olyan 2100MHz-hez?
HT visszaosztva 3-ra memória 333-on (tényleges 392-n) megy.
THX very macska!
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

hy
Valaki meg mondaná nekem hogy mi az a super-pi és honnan tudom leszedni?
elöre is thx

Ja és hogyan tudom meg nézni mi a külömbség alap 1800@ 2300mhz között mert everest szerint nem sok 1800mhz-en ddr400 olvasás 3200mb 2430mhz-en ddr449
3400mb ez nem nagy ülömség.azt hogyan tudom megnézni menyit gyorsult a gép.
elöre is thx
[Szerkesztve]

Szia!
CPU tesztelő program, algoritmusokat számol ki, különböző méretűeket és kiírja hogy mennyi idő alatt végzett vele. Arra jó mint a 3d Mark a videokártyáknál. Versengenek az userek, kinek számolja ki a leggyorsabban.
Innen tudod letölteni:[link]

thx
Az infóért de még lenne 1 kérdésem mivel lehet stabilitás tesztet végezni?
Ja fent irtad hogy vársz a ddr 400 nekem 312fsb-ét engedet ht 3x ddr266+volt nélkül
[Szerkesztve]

Stabilitás tesztre én az Everest Ultimate beépített stressét használom. Köszi, feltoltam az időzítést, vígan rohangál 400MHz-n! Most 2400MHz-n megy a CPU stabilan, memóim 400MHz-n 3-4-4-8-on. 

thx
2250mhz -en 30.c a cpu és a cpu usage 100% végig mikor van baj ?
mit történik ha a gép nem stabil

Ha nem stabil akkor újraindulgat, mindere szabálytalan műveletet ír ki, fagyogat stb.

a cpu höfok meddig mehet max az alap 25c-30c-ig?
ja 1 kérdés a ram-ok idözitése az egyik 200mhz-en 3.0,3,3,8 a másik viszont 200mhz 2.5.4.4.8 és a kettöt nem tudom együtt 200mhz járatni csak 166mhz aki tud segitsen thx
[Szerkesztve]

Nekem most 2507MHz-en 10p stress után 52fok a max (Artic Coolong Freezer 64 Pro-val hűtöm) Ennyit még szerintem elvisel, de 60fok fölé nem menjen. Sőt még módosítok is majd a szélcsatornámon, hogy max csak 48 körül legyen.

sziasztok!
szerintetek van még jövője az s754-eseknek?
megéri még ilyen pricit venni??

Szia! Konfigom az adatomnál. Nézd meg menniyt megy most a CPU. Így Carbon 1024x768 4XXAA 8XAF no motion blur átlag 40FPS!!! De ha msot akarsz venni gépet, akkor minimum S939. Ha nem rettensz meg a tuningtól és jó példányt fogsz ki akkor elég jó rendszert össze lehet pakolni. Persze minimum 1Gb Rammal.
ha elég olcsón jutsz hozzá akkor nem rossz
konkrétan lap van maxx 8-12-ért sempron is van 6-10-ig sőt a64 3000+ is van 12 körül
ha meghúzod combosan(2500-2600MHz) akkor elég lesz bőven DDR3-ig
az a baj hogy a jó s939-es lapot nem árulják vagy drága

Köszi a válaszokat!!
konkrétan az volna ,hogy van most egy s754 es,2800+-os procim és azt szeretném lecserélni 3100-esre vagy 3300-asra.
vagy inkább fektessek bele egy kicsit több pénzt és csréljem le a rendszerem egy 939-esre?a gépet játékra és netre használnám.

Az általad említett többi Sempron nem sokkal erősebb a másiknál, akkor gyűjts picit és vegyél egy A64 3700+ San Diego-t, valamilyen deszkát 20k-ig (pl. ASUS A8N5X) és hozzá minimum 1Gb memóriát Dual Channel-be.
Milyen pontosan a mostani konfigod?
Töltsd ki az adataidat.