Szia!
Az AMD által meghatározott maximum hőmérséklet 69°C. Ez persze a plafon, 60°C fölé ne nagyon menjen a hőmérséklet!
Üdv.!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
mazda626
(PH! addikt)

zsid
(fanatikus tag)
Nekem meg már 2400 fölött döglődött, olyan instabil volt hogy hagytam a picsba 
<tRucKdriFteR>

mazda626
(PH! addikt)
S754-es vagy Socket A-s volt?

smd
(újonc)
Sziasztok.Volna egy problémám.Igaz nem szempronom van hanem Athlon XP 2600+ om T-Bred.AXDA2600DKV3D.Elvileg a Vcore feszültsége 1.65 V de nekem alapbol 1.84 en megy és nem tom miért.Feszt nem adtam neki a BIOS alapon megy és mégis.Kipróbáltam egy ASUS A7N8X alaplapban és a jelenség ottis ugyan az,persze a BIOS ottis alapon van.A7N8X-nél lehet feszt állítani a procinak ugy tudom,de itt nem engedi,egy fesz értéket ad a procinak 1.84V.Most egy bazinagy Zalman van rajta és igy megy normálisan,mert kint van a gép a mühelybe ahol 10-15 fok van,igy a höfoka terheletlenül 45 fok,de ha bejön a nyár akkor szerintem megdöglik.Ha tudtok segitsetek légyszi.

kagyula
(fanatikus tag)
*Ropi* fórumtárs már küzdött a magas fesszel, nála egy 2800-as Sempi volt a hunyó: [link]
Legyen minden, sokszor.

chokeee
(fanatikus tag)
szia Mazda626!
a te Sempid 2200 MHz-nél nem megy többet?
üdv
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__

BloodRay
(PH! addikt)
Ment neki már 2400-on is jó ideig. 
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

chokeee
(fanatikus tag)
és a tiedé?
csak 1960? 
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Dehogynem! Ment kb 3 hónapig 2.4GHz-en, de a memória már nem igazán bírta az iramot.
De azért beadtam neki a 2.9GHz-et is.
Boot screenig eljut majd lekapcsol.
Amúgy screenshot és XtremeCpu benhcmark erejéig ment 2600MHz-en.

chokeee
(fanatikus tag)
Úgy látszik az összes sempi nagyon jól bírj a tuningot.
Faja kis processzorok ezek. 
az enyém 3000+ (1800MHz) és vígan megy 2600-on is fagyásmentesen..

mazda626
(PH! addikt)
Jó kis procik ezek, de sokan lenézik. Olyan ez, mint az külső ránézésre egyszerű Polski, vs. Ferrari esete. ![;]](/dl/s/v1.gif)

chokeee
(fanatikus tag)
pedig porig alázza a Celeronokat.....
egy húzott Sempron mindenben megver egy húzott Celeront 
Szerdán itt van az új RAMom, akkor aztán netenee hujjhujj hajrá 
:) Vírus feltöltése ======>100% done. Köszönjük. B@hatod a cuccaidat. :)

mazda626
(PH! addikt)
Milyen RAMok? Én most DDR500-ra várok.
Chokeee: Jaja
[Szerkesztve]

kornelka
(senior tag)
Szerintem nem simán jók, hanem az áráért a legjobb
Mikor megvettem 20 ezer volt, most már 10ezer alatt is adják, hozzá egy asrock nf3 lap, és vigan elmegy 2500 MHz-ig alapfeszen! forrasztanék kettöt a lapon, simán vinné a 2800-at is, ami ugye már 75%-os tuning lenne, de jó az 50%nak is simán alapfeszen, forraszgatás nélkül...
Amikor anno megvettem a procim, haver vett egy Athlon 64-et 45 ezerért, hozzá egy asus lapot, hogy majd milyen jó lesz, de 2400 MHz-et nem tudta elérni vele
igaz több cache meg dual cahanel, de azért sokat dob a sempronon a 300-as FSB.
DDR400 mezei Infineon. nek akarom csak olyan 2000-2100 ig. mert óvatos vagyok.

mazda626
(PH! addikt)

Mikor két éve vettem az enyémet (2005 október 19. talán
), akkor a lapért + CPU-ért 42k-t fizettem. A proci volt 19900Ft, a lap meg a maradék.
De meg is vagyok vele elégedve.
Bár most ez a ...... Stlaker felhúzott, de nagyon. Optimalizálatlan valami, na annak tényleg kell a min 1GB RAM.
Duo:
Nekem is Infineom memóim vannak.
Jó memókat csinál!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

kornelka
(senior tag)
Most szedem éppen a Stalkert... akad nagyon? Per pill 512 RAM-om van, de akarok még ennyit mellé... remelem annyival már elfut egy Gainward 7600GS-el amit feltoltam 7600 GT szintre. Milyen amugy a játék, megéri leszedni?

mazda626
(PH! addikt)

kornelka
(senior tag)
Akkor fel se rakom addig, amig nincs 1 GB RAM-om. De igy meggondolva, nem tudom mire megyek azzal is, mert ha veszek még egy 512-est, akkor mind a 2 slot foglalt lesz, és 1 GB RAM lesz végleg ebbe a gépbe, mert többet erre már nem költök az biztos.
Ha kipróbáltad 1 GB RAM-mal, ird már le ide, hogy mit mutatott úgy. Tudom nem ide tartozik, de ide biztos be fogok nézni máskor is.

mazda626
(PH! addikt)
Nekem is most 2db 256-os modullal van tele a lapom. Most meg majd 2db 512-essel lesz. 
Persze leírom majd, készíts elő a játéknak 10GB szabad helyet +2GB-ot lapozófájlnak. 

kornelka
(senior tag)
Rakj inkább egy 1 GB-ost, amellé belefér majd még egy késöbb
Én is ezen gondolkozok, de nem tudom hova rakom akkor mostani 512-est. Szoval lehet marad nekem is a 2*512

zsid
(fanatikus tag)
s754 volt 
<tRucKdriFteR>

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Szal végleg nyugdíjazod a Samukat? Milyen 500-as ramra váltasz? A-data? Geil? Kingmax? Én nemrég cseréltem a Kingmax Superramjaim Hardcore-ra minimális ráfizetéssel. Igaz, hogy ez is csak 2x512MB, de hát nem vagyok maximalista!
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Igen úgy tervezem.
Kingmax HardCore memóval szemezgetek igazán, ha kapok újonnan. Te hol vetted? Nekem is tökéletesen elég az 1GB. Karácsonykor jön a másik gép, de 512-vel addig már nem bírom ki.
(Lásd S.T.A.L.K.E.R...)
zsid: Akkor Te lehet hogy kifogtál egy antituningos darabot. 
kornelka: Felesleges S754-be annyi pénz ölni.
2GB-ot nem is használnám ki. Meg nem is tudnám Sempronnal.
Tökéletes lesz nekem az 1GB DDR400 vagy DDR500 is. 
[Szerkesztve]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Itt helyben (Debrecen) sikerült elbótolni. Egy srác kínálta használtan a Hardcore-okat, az én memóimra is lett még aznap vevő, ráadásúl akitől vettem, az megszervezte a dolgot úgy, hogy ő vette át a 400-asokat, és adta az 500-asokat, így nekem csak ki kellett fizetni a különbözetet, és kész! Amúgy 530MHz-en még simán futnak a ramok, csak sajna nagyon kevés feszt tudok adni nekik. (~2.6V max.)
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

mazda626
(PH! addikt)

Remélem nekem is sikerül szerezni egy párat belőle. Nem tudom hogyan alakul ismét, már meg a kocsit kell vinni olajcserére. 
no kedves fórumtársak segítsetek.lécci. HT-t visszavettem 3-ra, RAM órajelet manualra állítottam. így 200 Mhzt adott ezt nem piszkáltam.. az FSB-t meg feltoltam 250-re.
bebootoltam xp alá, az everest erre ezt mondta a túlhajtásra lásd alant.
Kérdésem ez most akkor így hogy? főleg a RAM érdekel...most akkor mi ez a 166 MHz? (a 2 400Mhz -es modult alapból 333 nak ismerte fel ez a deszka. Nem tudok igazán eligazodni ezen. meddig mehetek feljebb a proci feszemelése nélkül vagy anélkül, hogy a Ramomat kiakasztanám? a memók Samsungok, a hűtés Artic Cooling freezer64 pro...
CPU tulajdonságai:
CPU típusa AMD Sempron
CPU alias Venice-256 S754
CPU stepping DH-E6
CPUID CPU név AMD Sempron(tm) Processor 2800+
CPUID revíziószám 00020FC2h
CPU sebesség:
CPU órajel 1999.62 MHz
CPU szorzó 8.0x
CPU FSB 249.95 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 25%)
Memóriabusz 124.98 MHz
CPU gyorsítótár:
L1 kód gyorsítótár 64 KB (Parity)
L1 adat gyorsítótár 64 KB (ECC)
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, ECC, Full-Speed)
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 63-1105-000001-00101111-021606-ATHLON64$A0128003_BIOS DATE: 02/16/06 15:44:49 VER: 08.00.09
Alaplap neve Asus K8N (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Lapkakészlet tulajdonságai:
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce3 250, AMD Hammer
Memória időzítések 2.5-2-2-5 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 2T
SPD memória modulok:
DIMM1 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
DIMM2 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
BIOS tulajdonságai:
Rendszer BIOS dátuma 02/16/06
Video BIOS dátuma 01/13/05
DMI BIOS verzió 1011.005
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya nVIDIA GeForce 6200 HSI-AGP
GPU kódneve NV44AGP (AGP 8x 10DE / 00F3, Rev A2)
GPU órajele 299 MHz
Memória órajel 274 MHz
köszi: duo

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
2200MHz-ig elmehetsz feszemelés nélkül. Ha nem húzod a gépet, akkor mennyin megy a memó? Rakd AUTOra és nézd meg úgy.
a 400-as ramokat auto-n húzás nélkül 333-on hajtja ki hogy csináljam hogy közel 400 on járjanak? (inkább kicsivel alatta mint felette. ezek teljesen alap Samsungok.
[Szerkesztve]
most 2100 on jár a kicsike, (én itt meg is állok/nék) de a RAM-ot nem hajtja ki
nem értem.
ha 200-ról csak 266-ra állítom, már akkor sem bootol be.

mazda626
(PH! addikt)
Hmm. Érdekes. Előjönne Nforce3 esetén is, hogyha tele vannak a slotok, akkor csak max 333MHz-en tudná hajtani? 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Ez volt a régi K7-es AsRock alaplapom baja is: minnél több slot volt foglalt, annál inkább vissza kellett venni a ramok órajelét. A mostani deszkámban (NForce 410 chipset) ha defaultra teszem a biosban a ram órajelet, akkor nálam is 333-at állít be alapórajelnek.
Sztem duo fórumtárs gépének az is gondot okoz, hogy az egyik ramja 512MB-os, a másik pedig 1GB-os. Vagy még az, hogy az AGP órajel emelkedik-e, amikor húzza a procit!
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Most tervezem 2x512 Geil DDR 550MHz-es RAMok vásárlását. Lehetséges, hogy én is így járnék? Jelenleg is mindkét slotom foglalt, de csak DDR333 memóm van. 

TwentySix
(fanatikus tag)
Abit NF8-ban minden rendben, default beállításokban 400-on hajtja a memóriát, nekem 2 db 400-as memóriamodulos (kétoldalas mindkettő, lejjebb kifejtettem, hogy az egyoldalas modulokkal sokat hibázott)
Most ugye 8x300-on hajtom, a memória visszább van véve 333-ra a BIOS-ban, ami ugye 10-es osztót jelent a 2400 MHz-es FSB-hez képest, így 240-en (480) megy most.
De lehet hogy ez erősen alaplapfüggő.
Samsung Galaxy S (latest CM7 nightly build) / TomTom 940 HDTraffic / Garmin Oregon 550T offroad/ Kindle 3G/ Motorola XOOM

mazda626
(PH! addikt)

Remélem nem lesz gondom a cuccal. Most nézem, hogy a memnek adható max fesz a gyártó szerint 3.1V.
Az alaplapom max 2.85V-ot tud. 

TwentySix
(fanatikus tag)
A legújabb BIOS van benne?? Hátha javították időközben...
Samsung Galaxy S (latest CM7 nightly build) / TomTom 940 HDTraffic / Garmin Oregon 550T offroad/ Kindle 3G/ Motorola XOOM

mazda626
(PH! addikt)
Mondom nem próbáltam még DDR400-al, majd ha meglesz.
BIOS-ból nem tudom melyik kell a lapomra. 
Az ok a következő: van vagy 5 féle alaplap MS-7030 névvel. 
MSI K8N Platinum
MSI K8N Neo FSR
MSI K8N Neo FSR V2.0
MSI K8N Neo V2.0
MSI K8N Neo V
És az a baj, hogy én sem tudom pontosan melyik az enyém, az előt kivéve. A számlámon Neo FSR van feltűntetve, a lapon Neo V2.0
???

TwentySix
(fanatikus tag)
A lap a mérvadó szerintem, a PCI slotok közé van írva valahová, az a tuti

mazda626
(PH! addikt)
Ott MSI K8N Neo V2.0 van. De sok helyen olvastam, hogy az erre szánt BIOS mégsem volt jó. 
hát az ASUS k8N esetén igen. mikor párban vannak a ramok. mint most nálam. na most biosban belőttem hogy 400Mhz-en hajtsa, de bootkor továbbra is csak 333-at ír ki. majd megnézem megint everesten. csak most pingvinnel dolgozok.
mazda nyomj már egy msn-t vagy skype-ot és felveszlek jól. köszi.
[Szerkesztve]

TwentySix
(fanatikus tag)
Légy bátor 
Az Abit NF8-hoz az utolsó javítás éppen a memóriakezelés javította (és a CPU microkódot).
Ha van windowsos bioszcsereprogi, mint az ABIT-nál az AbitFlash, akkor az nem is engedi a rossz bioszt beírni, checksum errorral leeáll.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Az én gépemben a két Hardcore-ra (DDR500) is 333-at adott be defaulton. Alaplapon 2db slot van, mindkettőben kétoldalas ramok. Nálam a max. DDR530 volt, amit eddig mentek, 2.6V mellett, mivel nem tudok többet adni nekik, holott kb. 2.8V kellene a stabil üzemeléshez. Igaz, hogy hibáztak is rendesen! 
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Akkor nem is félek ettől. Csak kezeim között szorongatnám már végre a Geil párt.

mazda626
(PH! addikt)
Fölraktam az MSI Live Updatet, és elvileg azt a BIOSt hozta ki, ami jó hozzá. A mostani is tökéletes, feleslegesen nem frissítem, majd csak akkor ha lesz valami gond.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Remélem nem lesz belőle gondod, hogy nem tudod rendesen ''megetetni'' a ramokat! Hmm... A Geil elég f.sza kis ramokat csinál, biztosan nem fogsz csalódni!
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Alap feszkója 2.6V, de a Geil Ultra RAMok tulajdonsága, hogy szó nélkül megeszik a 3.1V-ot is.
Gondom nem lesz vele, DDR550-et így is, úgy is vinni fogja.
Lehet hogy 600-at is, de Sempronnal addig nem tudom meghajtani. Így marad a kb DDR4XX sebesség, és az agresszívebb időzítések. CL3 is nagyon gyors számomra, hát ha még el is tudja viselni a CL2-t. 
A téma alanya: [link]
[Szerkesztve]
szakértő fórumtársak! most úgy állok, hogy az FSB 233, időzítés 2,5-3- 3-7 a ram; így 1864Mhz-em van és a ramok 372Mhz-en futnak a CPU-z szerint. ha csak 1-el emelem az FSB-t akkor komolyabb alkalmazásoknál kifagy az egész a p@ccsába.
ha a RAM frekijét 400-ról 200-ra állítom akkor lehet az egekbe húzni 275 nél álltam meg de még volt benne bőven, viszont a memók még 300 Mhz-se ketyegtek. asszem csak 266 körül.
nagyon nem vágom ezt.
valaki gyógypedagógia szinten tudna nekem mondni valamit erre?
célom az (lenne) hogy mondjuk 2000-2100 körül menne a cuccom, és a ram kb 400on.
(400-as Samsungokról van szó. nyilván nem akarom az egekbe tornázni, de azért az alapórajelet jó volna megközelíteni)
köszi
[Szerkesztve]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Memók időzítése auto-n van, vagy te állítottad be ezeket az értékeket? Próbálj lazítani rajtuk, mondjuk első körben legyen 3-4-4-8 2T, mivel ez a két ramod közzül a gyengébbik alapidőzítése 400MHz-en. Ha a ramnak a biosban 166MHz-et (DDR333-at) állítasz be, akkor a CPU/10 osztót fogja alkalmazni. Tehát ha a procit felhúzod 2000MHz-re akkor fognak a ramok 200MHz-en (DDR400) futni.
Üdv.
[Szerkesztve]
üdv! hát úgy néz ki hogy ennek ennyi a vége... ebben a lapban, vagy ezekkel a ramokkal.
igen auto-n volt. beállítottam 3-4-48 2T ahogy mondtad ééés... ugyanott akad ki a ram. 188 tehát 376Mhz
visszavettem a ramot 133MHz-re, ddr266. ugyanaz. ugyanott. egyedül akkor engedi a az fsb-t magasan, ha 100MHr re van visszavéve. sztem alapfeszen menne így a 300 FSB is de valszeg akkor lenne csak 333Mhz-en a memó.
nemtom. most egyelőre akkor 1840Mhz-en tolom. a feszesebb időzítésekkel (úgy saccolom tán így adhatja le a legtöbb teljesítményt.
a segítséget mindenesetre nagyon köszi. vagy ha van még esetleg vmi ötleted....