Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#401) dokar válasza remington2 (#400) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És gyári hűtővel érdemes próbálkozni?

persze

A memóriám DDR400-as Kingmax, ezzel érdemes belefognom?

Nekem is ilyen van, este nyomok screenshot-ot.

extra

(#402) janika223

janika223
(újonc)

hy
Segitség kéne abban a dologban hogy van 1 3000+ 754-es sempronom és a sorzót csak 4-9-ig hadja ezt neme lehetne valahogy 10-re tenni? Vagy a deska tiltja le ami ga k8ns -f18 bios.?mert aza gáz hogy a deszka pcit nem lockolja 33-ra sez agp 66-ra az easy tune5-tel ht-3 ddr333 elértem a kb 2400mhz stabilan de a biosba az fsb növelem akkor 220-fellet megfagy .
elöre is thx

(#403) remington2

remington2
(senior tag)

Hai!

Köszi a választ, de ha már belefogtam ...
Beírtam a gépem adatait. Szerintetek ezzel a cuccal tudok egyáltalán valamit kezdeni? Vann benne (megfelelő plusz) kakaó, vagy inkább hagyjam?

Illetve, hogy súlyosbítsam a helyzetet, a memórián sincs semmilyen hűtés...

[Szerkesztve]

(#404) dokar válasza remington2 (#403) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintetek ezzel a cuccal tudok egyáltalán valamit kezdeni? Vann benne (megfelelő plusz) kakaó, vagy inkább hagyjam?

jó az a cucc,sztem ha ügyes vagy és lelkes, továbbá google és a fórumban a kereső is a barátod, akkor 2600-2700 MHz-et ki tudsz belőle hozni; hétköznapi használatra pedig 2400-2600 MHz között be tudod állítani, sok sikert ;)

majd jön HERR Z és részletesen leírja neked, ha szerencséd van :D

[Szerkesztve]

extra

(#405) remington2 válasza dokar (#404) üzenetére

remington2
(senior tag)

Szívesen belefognék, de a memória miatt erősen parázom. Ott nincs hőszenzor, ha megsül, csak utólag veszem észre . . . :)

Az értékekkel kapcsolatban: ez túl jó ahhoz, hogy kiaknázatlanul hagyjam :C - vagy jobb gép, vagy füst lesz a vége...

[Szerkesztve]

(#406) dokar válasza remington2 (#405) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha túlmelegszik a memória, akkor úgyis vagy kékhalál lesz vagy reset

inkább a proci órajelre menjél rá, ha megvan az a max amin használni akarod, akkor próbáld meg a memóriát húzni, előtte pedig szigorú visszaosztás!

extra

(#407) remington2 válasza dokar (#406) üzenetére

remington2
(senior tag)

Mégis, mennyire? Jelenleg 2*200-on van, de persze lehet 333 vagy lentebb is.
Ezzel mit csináljak? Everestben 3.0-4-4-8 az időzítés a fenti sebességen (400-2*200-on)

Kezdő tuningoló vagyok (vagy szeretnék lenni), az elmélettel tisztában vagyok, de ezt gyakorlatba átültetni . . . ehhez kuka vagyok. :O

[Szerkesztve]

(#408) dokar válasza remington2 (#407) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

alap szint:

1. barátkozz meg a cpu-z-vel és a clockgen-el is.
2. olvassd végig ezt a fórumot úgy tavaly nyártól
3. tedd fel az 1.61-es BIOS-t
4. tanuld meg a ram-ot és a ht-t visszaosztani
5. emelgesd az órajelet
6. javíts a hűtésen (nyitott ház, újrapasztázás, jobb hűtő... stb)

közép szint:

7. vcore mod
8. vdimm mod
9. peltier/vízhűtés/kompresszor

magas szint:

10. szárazjég/folyékony_nitrogén
11. egyedi áramköri módosítások

extra

(#409) remington2 válasza dokar (#408) üzenetére

remington2
(senior tag)

Ma majd egy kicsit babrálgatom . . . van némi cuccom az ilyesmiről, meg a fórumot is buzgón olvasom.
Ha még holnap is meglesz a gép, akkor majd benézek ;]

THX :R

(#410) HERR Z válasza janika223 (#402) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a lap tudja lockolni az agp-t, manuálisan tudod beállítani 66-100MHz-ig
Biosba belépéskor nyomj egy ctrl+f1-et és kicsit bővül a tuningopciók tárháza
szorzót a proci miatt nem tudod állítani, k8-aknál csak FX-ek engedik jópénzért

(#411) HERR Z válasza remington2 (#407) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A biosod valami hasonló mint ez:
[kép]

nézzük szép sorban:)[link]
-Emeld a procifesz MAXXIG -a lap éppen annyit ad hogy ne alapfeszes tuning legyen, nem fog szétégni-de tényleg emeld maxxig
-Mielőtt még vadul elkezded tolni az FSB-t az égbe vedd vissza a ramodat 333-ra:[link]
Mivel a ram órajel nem fix, ezért pl ha belősz a procinak is optimális 280-290-es FSB-t akkor menni fog kb 230 körül amit ELVILEG még bírnak...
A ram időzítésekkel is játsz egy picit, 3-4-4-8-at lőjj be kb[link]
És még mindig nem elmelhetünk FSB-t mert le kell venni a HT szorzót 3x-re:[link]
ez egy másik menüben van...
ÉÉSSSSSSS

Igen most elkezdheted tolni az actual frequencyt az égbe....260-270-ig a ramokat csak 333-ra vedd vissza, ha fölé jutnál akkor told le 266-ra
ha lehet ramnak feszt adni, nos akkor high beállításokkal nyiss, attól se lesz baja

(#412) remington2

remington2
(senior tag)

Hai! Tegnap erre jutottam:

CPU típusa AMD Sempron
CPU alias Venice-128 S754
CPU stepping DH-E3

CPU sebesség:
CPU órajel 2609.9 MHz (eredeti: 1800 MHz, overclock: 45%)
CPU szorzó 9.0x
CPU FSB 290.0 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 45%)
Memóriabusz 237.3 MHz
DRAM:FSB arány CPU/11

Memória idõzítések 2.5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
Command Rate (CR) 2T

Front Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa AMD Hammer
Valódi órajel 289 MHz
Effektív órajel 289 MHz
HyperTransport órajel 867 MHz

Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAM/FSB arány CPU/11
Valódi órajel 237 MHz (DDR)
Effektív órajel 475 MHz
Sávszélesség 3796 MB/mp

Az agp 96, a pci 83 MHz. Ez nem sok kicsit? Pontosabban van káros hatása?

A bios frissítés ellenére még mindig nem engedi a szorzót feljebb állítani, a max 9 (ezt szürkével ki is írja), noha a lehetõség ott van pl. a 10-re. A 290-es fsb a max, e fölött már fagyogat, a legfelsõ, amit egyáltalán állítani enged, az a 300, de az már utópia. Viszont így sem melegszik pl. a super pi alatt 40 fok fölé, és stabil. Játékkal még csak a san andreast néztem, nem volt kedvem mást felrakni. Így is stabil volt. Super Pi-vel 1M 39 sec.
Ja, és a fesz 1,456 - 1,472 között ''ugrál''.

Eddig ennyi, de próbálok finomítani rajta. Mit szóltok hozzá?

[Szerkesztve]

(#413) HERR Z válasza remington2 (#412) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hibátlan, de az agp pci órajel hibás
ugyanis a pc órajel mindig az agp fele
esetleg egy clockgent tegyél fel, az pontosan kiirná, bár ha 290-es fsb stabilakkor nem ment el 66-ról
amúgy...kb ez a vége:)

Jah és szorzót sose fox felfelé állítani, hacsak nem athlox fx-ed van

[Szerkesztve]

(#414) remington2 válasza HERR Z (#413) üzenetére

remington2
(senior tag)

A két értéket ott néztem meg. Amikor állítom az fsb-t, be lehet állítani, hogy szinkron legyen az agp-vel. Ezzel mit csináljak? Jó így, vagy legyen aszinkron?

(#415) remington2 válasza HERR Z (#413) üzenetére

remington2
(senior tag)

A HT 8 v 16 bit legyen (gondolom az utóbbi). Ilyen értékekkel hagyhatom nyugodtan, vagy vegyem visszább?

:R :R :R THX :R :R :R

[Szerkesztve]

(#416) mazda626 válasza remington2 (#415) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Ha stabil hagyhatod nyugodtan. Nekem is 2600-on elindul, de nem lehet semmire sem használni, DDR333 nem bírja már a tempót. :O

(#417) mazda626 válasza remington2 (#415) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Ha lefut a Super Pi 1M tesztje + végigmegy a 3dMark akkor nincs miért aggódnod.

(#418) HERR Z válasza remington2 (#414) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

HT legyen 16bit
és legyen aszinkron, akkor marad az agp órajel 66 ami nem is a vganak fontos hanem a vinyóidnak

(#419) VaniliásRönk válasza HERR Z (#418) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Na azért megnézem a VGA meg a PCI eszközök mit szólnának 92/46MHz-hez. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#420) HERR Z válasza VaniliásRönk (#419) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

el se indulna...

(#421) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet beújítanék egy754es 2600 v 2800as semit..sztetek mekkora bordával menne el passzívan? -volt egy am2 semim ami sima gyári bordával venti nélkül negyedóra alatt ment fel 50 fokra miközben neteztem, másolgattam, stb, ezért gondolom hogy megoldható passzív hűtés is-nyilván nem huzigálnám :DD van a zalminak egy 1kg körüli full réz bordás hűtője, 12 centis ventivel..viszonylag jó áron láttam most egy helyen...htpc jellegű dologba lenne..vinya 5400es szegecs, táp frankó 12 centis ventis FSP-volt olyanom az elég halk- vga integrált..ergo passzív..szóval gyakorlatilag hangtalan gépem lenne egy faházikóba építve, sztem a táp ki is vinné a meleget a gépből..kérdés csak az hogy a zalmi passzívban elég lenne-e a procira

[link] ő lenne a hűtő,
ha van esetleg vkinek ilyen, vagy a cu-alu ötvözetes, homályosítjon már fel mennyire hűt passzívban..ha kipróbálta :R

szerk: most látom, hogy csak a főoldalt adja be a link..szóval:Név: HŰTŐ, CPU ZALMAN CNPS7700-CU UNIV. GOLYÓS
Gyártó: Zalman
Típus: CNPS7700-CU
Nettó ár: 6.500,-
Bruttó ár: 7.800,-

* Univerzális: AMD (Socket 754, 939, 940 ) és Intel (S478, S775) vonalon is használható
* Kétsoros golyós csapágyas
* Fordulatszám: 1000-2000 fordulat / perc +/- 10%
* Zajszint: 20-32 dB
* Teljesen réz borda!
* Méretei: Szé.: 136 mm * Ma.: 67 mm * Mé.: 136 mm
* Súlya: 918g
* Manuális fordulatszabályzás

ez a hűtő lenne amiről szó van

[Szerkesztve]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#422) elfelejtette válasza Chaser (#421) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Az a kérdés, hogy CSAK A TÁP VENTIJE lenne a gépben az egyetlen légáramlást keltő venti? Hát, nem tudom, hogy elegendő lenne-e. Viszonyításnak olvasd el ezen fórum #41 és #43 hsz-eit (én írtam mindkettőt).
Üdv.
MOD. A tesz idején még én is az integrált vidkarival nyomultam.

[Szerkesztve]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#423) Chaser válasza elfelejtette (#422) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Thx majd átolvasgatom:) Úgy szeretném megoldani -ha lehetne-, hogy csak a táp ventije dolgozzon..ha minden kötél szakad akkor még egy 12 centis ventit építenék be..igazából a táp nem melegedne nagyon sztem.. proci alapon, intvga, kis vinya, meg egy odd

szerk: már át is olvasgattam..azt a hűtőt nem ismerem..úgy helyezném el a tápot, hogy a proci mellett legyen az a része ami a házból viszi ki a levegőt..ezeket a procikat lehet ''visszafele'' tuningolni? am2semet tudtam alap 1600ról 800on is járatni..dvdzéshez meg nethez bőven elég az is, esetleg ha valami húzósabb dologra kéne befogni rásegítenék a zalmi ventijével

[Szerkesztve]

(#424) HERR Z válasza Chaser (#423) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az a baj hogy a kis s754-es sempik nem tudnak cnq-et ami sztem egy ilyen gépbe elengedhetetlen
úgyhogy inkább vegyél Zalman helyett primecoolert(-3k) és add hozzá a procihoz hogy 3000 vagy 3100+ -od legyen amik tudnak cnq-et
én a primecoolerről tudok nyilatkozni, az elbírt passzívan egy alapfeszes A64-et, de ha te nem akarod tuningolni, akkor az alapórajelet 1.25-1.3V-tal is bírhatja akár

(#425) Chaser válasza HERR Z (#424) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jaja, ezt tudom. Am2től is csak a 3400től c'n'q-sak a semik- + sok k-t meg nem akarok kiadni c'n'q's semiért vagy a64ért-..viszont win alól én ntunnel állítgattam..feszt igaz nem tud változttatni, de FSB-t igen..így ment a 2800as semim 800mhz-2ghzig

s939 A64 is szóba jöhetne.. igazából akkor inkább az, mint egy nagyobb semi, 10kért kapnék is egy 3200-es 939est, de lapok nagyon eltűntek..a 754hez meg sok lap van- intvga-s is- olcsón, procit is kapnék gyári hűtővel 8kért..hűtőt lecsapom -1-1.5k minusz..gondolkodtam is a64ben, csakhát a lapok..de majd csak lesz valami:)

primecoolerből pontosan melyik hűtő? ezek nem a zalmi utánzatok? vagy keverem valamivel?

(#426) zsid válasza Chaser (#425) üzenetére

zsid
(fanatikus tag)

S754en 3000+tól van CNQ.Sokan használnak AC FREEZER 64 Prot sempihez/A64(agyonhúzott!!!)hez,olcsóbb is mint a Zalman.A sempront ronggyáhúzva is menne passzivan, ha van egy kis légmozgás a házban.

<tRucKdriFteR>

(#427) Chaser válasza zsid (#426) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Thx, akkor ezt rosszul tudtam..tudom hogy sokan használják az ac64et:) De az elvinné passzívan? :F -meg olcsó is, rákerestem egyik user 2.5kért árulja- Egyébiránt meg majd valszeg kikísérletezem mekkora hangot ''bírok el'', fából lesz a ház, az úgyis szinte mindet elnyeli, esetleg valami low járaton használnék ventit a procihoz

(#428) HERR Z válasza Chaser (#427) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amíg 5-6V-on jár és maxx 1000-ret forog addig sztem neked is meg fog felelni a freezer 64 pro mert nincs hangja....vízhűtés mellett sincs hangja

(#429) VaniliásRönk válasza HERR Z (#428) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Hacsak nincs valami nagyon komoly tápja (esetleg venticserélt :) ), akkor nagyobb fordulaton sem lehet hallani...
Most nézem passzív. :D Passzívan csak valami extrém alacsony TDP-s CPU-t lehet elhajtani, ált. csak 20W alatti notiprocikat...

[Szerkesztve]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#430) HERR Z válasza VaniliásRönk (#429) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

12V-on azért elég szép szélzaja van......
nem kell extrém alacsony tdp-s proci, egy sima k8 alulfeszelve cnq-tal bőven jó

(#431) VaniliásRönk válasza HERR Z (#430) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Full passzívan? Azt azért megnézném. ;)

(#432) HERR Z válasza VaniliásRönk (#431) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

majd 2 óra orthost kibirt egy 1.45V-on járatott E6 sandi, úgy hogy normálon használva a cpu hűtőt 50fokig melegedik fel terhelve orthos alatt
kisebb fesszel meg nem 3GHz-en meglenne a full passzivitás...de majd meglesem, annyira eddig még nem érdekelt

[Szerkesztve]

(#433) VaniliásRönk válasza HERR Z (#432) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Érdekes. :) Nekem ugyan nem olyan forrófejű, de alapórajelen is 40 fölé kúszott Prime 95 alatt (max. fordulaton), a haver 3500+-a (szintén AM2) +fesz nélkül megy 2585-ön, és terhelés nélkül már 40 felett van. :DDD

(#434) Chaser válasza VaniliásRönk (#429) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem elmenne az passzívan is:) ráncigálás nélkül, ha mást nem c'n'q-s semivel, esetleg nagyon low fordulaton rásegítenék ha kell néha..abból indulok ki hogy gyári bordával egy 2800as am2 semi negyed óra alatt kúszott fel 50 fokra, csak bordával, ami gyári volt, kézzel is ellenőriztem, megcsináltam 3-4x :DD úh egy komolyabb bordával menne az passzívan sztem, persze akkor a táp vinné el róla a meleget, vagy egy 12es venti ami közvetlenül mögötte lenne

Más is írta hogy ment neki passzívan, házszellőztető ventikkel.. legnagyobb terhelés a divx lenne neki..de ált, csak net, dvd, van most egy p2-m full passzívan, egyelőre még ház nélkül, csak az asztalon-így is szinte hang nélkül-...na ezt a silence feelinget akarom átültetni a64be is :))

Köszönöm a segítő hsz-eket mindenkinek :R

(#435) VaniliásRönk válasza Chaser (#434) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Csak ez így már nem full passzív, én meg azt mondtam hogy ahhoz kell notebook CPU. ;)

(#436) HERR Z válasza VaniliásRönk (#435) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha nem passzív tápot vesz akkor már mind1 az a +1 venti
notebook cpu meg alig jobb, turion oké hogy fasza meg 35w de alulfeszelve egy sima k8-at bőven le lehet vinni azok fogyiját is 45w alá

(#437) VaniliásRönk válasza HERR Z (#436) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ne keverjük a DTR meg a rendes mobile CPU-kat, a 25W az azért nem 35. ;)
A +1 ventivel egyetértek, több venti se nagyon számít, ha mind jobbfajta (pl. kék SilentBlade vagy ArcticFan, pláne 7-9V-on), egy kis súgást könnyen el lehet viselni, ha a szomszéd szobában megy a TV akkor már meg se nagyon lehet hallani.

(#438) HERR Z válasza VaniliásRönk (#437) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem azért de a turion mióta dtr?abból van ugye 25 ÉS 35w-os
a dtr meg 50w+

(#439) VaniliásRönk válasza HERR Z (#438) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Lehet akárminek keresztelni a 30W+ CPU-kat, nem lehet rendesen hűteni őket egy notebookban, és az aksit is felzabálják... a 25W-os Duronom is épp elég hőt termel.

(#440) Chaser válasza VaniliásRönk (#435) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Passzív táp az már nagyon drága lenne ;] Meg hiába is vennék olyat, meg mobilprocit, mert azért a hdd is termel hőt..igaz nem sokat, szegecs lesz benne, meg a chipset hője is ott van, az odd is termel, tehát kell valami ami kiviszi a házból, táp az biztos FSP-350 PNF lesz - már volt olyanom nagyon baba táp :)) ..az viszi rendesen a hőt és megfelelően halk nekem még asztalon üzemelve is ház nélkül :), jó lenne ha az ő 12 centis ventije lenne az egyetlen venti a gépben

Egyéb kérdés ha már semi klubban vagyunk:) Akkor ha minden igaz, a 3100-as s754 semi az már c'n'q-s..az még bele is férne a kőcccségvetésbe-ebben meg az a bosszantó, hogy 3200es 939 a64et ugyanennyiért kapok, de gondolom az jobban melegszik :U -..igazából azért akarok ilyet, mert csak 256mb ram lenne bele egyelőre- úgy akarom kihozni az egészet, ha a szükség úgy hozza tudjam azért bővíteni, gondolok itt ramra meg vga-ra, proci az fix-, ddr2set meg csak 512est láttam legkisebbet am2höz, legalábbis ahol olcsóbban kapom a cuccokat, meg a 3400es semi is elég drága am2ben.

Szóval ha úgy alakul, a 3100es semi 1800mhz, 256kb L2-vel tuningolva, nyilván ezt már csak ventishűtéssel:) -gondolom 2.5et megy ha mákom van :DD mondjuk 1 giga rammal milyen vga-t tud max kihajtani?

(#441) ati05 válasza Chaser (#440) üzenetére

ati05
(senior tag)

3200+-os sempron am2-ben is van cnq, legalábbis amit én raktam össze abban volt...

[Szerkesztve]

(#442) VaniliásRönk válasza ati05 (#441) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Igen de annak csak 128k az L2-je, 256 alá nem adom! :))

(#443) Chaser válasza ati05 (#441) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na ez jó..legalábbis neked:) Én úgy tudtam, hogy nincs.
Nem tudjátok hol lehet ezeknek pontosan utánajárni?

szerk: #442 VaniliásRönk : én nem éreztem különösebb hátrányát a 128kb L2-nek..igaz úgy tudom, hogy tuningnál viszont nem árt 256kb, mert akkor jobban dolgozik az L2..olyan húúúdenagyontuningos am2 lapom meg nem volt még, szóval erről nincs tapasztalatom..

[Szerkesztve]

(#444) VaniliásRönk válasza Chaser (#443) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

[link]
Az L2 felezésével kb. 5%-kal csökken a teljesítmény K8-nál, 128-nál már jobban. 5% még simán belefér, 10%+ már nem. ;)

(#445) HERR Z válasza Chaser (#440) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nem melegedne jobban az a64 se,alapfeszük ugyanannyi
2.6GHz is simán meglehet azzal a proccal:)az+1 giga ram és beledobhatsz egy 7600gt-t, kihajtja azt bőven...

(#446) HERR Z válasza VaniliásRönk (#444) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez hülyeség, ennyit sose nem jelent az l2...max atomdurva videóeditálásba de játékokban meg hétköznapi cuccokban max 2-4%

(#447) VaniliásRönk válasza HERR Z (#446) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Légy oly szives nézz meg néhány tesztet, aztán használj jelzőket, tudom ajánlani X-BitLabs-et, kimerítő írást hoztak össze a témában. ;)

(#448) VaniliásRönk válasza HERR Z (#445) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Már hogy ne melegedne jobban? :F A CPU hőtermelésének elég jelentős részét adja a cache, ami az Athlonban 66%-kal nagyobb a 256k-s Sempron esetében is, a 128k-snál meg 150%-kal (Talán nem véletlen, hogy Athlonból csak 1 35W-os tipus van, Sempronból meg 4...

[Szerkesztve]

(#449) Lortech válasza VaniliásRönk (#448) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

1, Szerintem fogalmad sincs, hogy valójában mennyit fogyaszt a prociban a cache. Vannak róla elképzeléseid, de az kevés ahhoz, hogy állításokat tegyél..
2, Attól, hogy a letiltott cache nem végez hasznos munkát, még ott van az áramkörben, nincs fizikailag lecsatolva.
Az előzőre: Légy oly szíves nézd meg te is az általad is idézett tesztet. Megcsináltam egy összesítő táblában, nem fér ki a kép, ezért link: [link]

[Szerkesztve]

(#450) VaniliásRönk válasza Lortech (#449) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

AM2-es CPU-król volt szó, azokra gondoltam. A fogyasztás megoszlásáról meg érzésem szerint te sem tudsz hiteles adatokkal szolgálni.
A tapasztalataim pedig azt igazolják amit én mondtam, ugyanis nem exhas találtam ki. Sempron 3000+ 30% tuning mellett is alig megy 30°C fölé terhelve gyári hűtővel, Athlon64 3000+-nak meg már 10-15% tuning körül Freezer 64 Pro-val is 30°C körül van az alaphőmérséklete. Biztosan démonok szállták meg az egyik gépemet és azok fűtenek benne ördögi táncukkal...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.