jah.. 
Magyarul akkor nekem nem volt szerencsém.
ABIT AN7_Barton 2500+@2200MHz_MSI 6600GT(VF700-AlCu)_1GB DDR

jah.. 
Magyarul akkor nekem nem volt szerencsém.
ABIT AN7_Barton 2500+@2200MHz_MSI 6600GT(VF700-AlCu)_1GB DDR
Ki tudja a legmagasabb HT-t s754-ben? 
És a legmagasabb külső órajelet (régi motorsaknak FSB-t)? 
extra
DFI NF4x-nem produkáltam majd 1200-at és 375-ös FSB-t....355-öt szinkron rammal
csak nf4-ekkel lehet ilyeneket produkálni
jah télleg....biosból volt húzva, nem klokgennel....az kicsit stabilabb és hitelesebb számomra
[Szerkesztve]
csak nf4-ekkel lehet ilyeneket produkálni
tudom, te mindig is az nf4-re esküdtél
, de azért megnézem nf3 alatt mit tudok kihozni 
btw screenshot-od is van? 
extra

A legmagasabb HT? Rajta van a dobozon: 2GHz! Bár nekem a max. 1100MHz volt (275MHz FSB) és nem panaszkodott a gép!
Üdv.
MOD. Bocs, hülye vagyok, csak 1600MHz, mivel az adható max. FSB 400MHz, és a legmagasabb szorzó 4x. A64-nél van 5x, ott a max. HT 2000MHz.
[Szerkesztve]
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
1,2Ghz alatt lassan, debiztosan szétég az nF chipset 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...
jött hozzám egy sempron s754 2800++giga k8vm800m páros hogyan kell tuningolni? szerintetek mekkora lehet a max fsb elixir 400-as ramokkal ht-t hogy kell állítani ezen a lapon? előre is thx 

A 2Ghz az ''effektív HT'' (oda - vissza), a dobozon úgy értik hogy a gyári tuning nélküli biztosan működő max az 5 (legmagasabb HT szorzó) * 200 (alap FSB) * 2 (''eff.'') = 2000Mhz.
Szerk: r9550: max. 240-es FSB-re saccolom, de biztosra senki nem tudja neked megmondani, és nem a ramok limitálják - mert azt vissza tudod osztani-, hanem a chipset. Ht-t úgy lehet állítani biztos, mint a töbin. Nézzük meg helyetted a manualt? 
[Szerkesztve]
felettébb érdekes dolgot tapasztaltam:
9x-en több külső órajelet bír, mint 10x-en
8x-en több külső órajelet bír, mint 9x-en
7x-en nem tudd több külső órajelet, mint 8x-en, sőt, kb annyit bír, mint 10x-en, de miért? 
[Szerkesztve]
extra
nem 4 a legmagasabb (HT) szorzó?
[Szerkesztve]
extra

Persze, félig-meddig poénnak szántam, csak a smile maradt le a végéről.
Egyébként nekem egy időben tényleg 1100MHz-en ment hiba nélkül (igaz, hogy nem éreztem gyorsabbnak a gépet, talán azért, mert nem használtam ki a teljes sávszélességet még visszaosztva sem). Úgy rémlik, hogy még tavasz környékén írt vki egy extrém magas HT órajelet, csak nem pontosan, hülyeséget meg nem akarok írni.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

S754-ről szólt az eredeti kérdés, nem a S754 Sempronról. És ugye S754 A64-nél van 5x-ös HT szorzó.
Üdv.

A chipset hivatalosan tudja az 1000-et ugyanaz kerül 939-es változatra, a korai BIOS-okban 754-ben is be lehetett állítani az 5-öt, később ezt kivették, már csak 939-ben lehet.
De tudod jól, hogy másképp nem írhattak volna rá 2GHz-et, vagy ha szerinted igen, mivel magyarázod?
elfelejtette: 754-en az A64 is 800-as HT támogat, ez nem jelenti azt, hogyha a BIOS-ban beállítható nagyobb szorzó akkor ne menne, nem a proci limitálja 4-re.
[Szerkesztve]
De tudod jól, hogy másképp nem írhattak volna rá 2GHz-et, vagy ha szerinted igen, mivel magyarázod?
Nálam asszem 800MHz-van ráírva, de nem biztos. Szal az NF3 nem tudja az 5x HT-t, ugye?
Te, arról a CPU szorzós dologról mit gondolsz? Miért olyan tré a 7x? 
extra
Javaslom, hogy változtassuk meg a topik nevét erre:
s754-esek klubja
mert én is ide tolom a pofámat az s754-es A64-emmel btw
extra

Van 939-es nf3 lap, nf3 250gb chipsettel, így a chipset tudja, más kérdés, hogy mit lehet beállítani 754-es, és mit bír. A te lapodon sima nf3 chip van, az hivatalosan nem tud 1000-es HT-t.
Hmm, mivel az alaplap egy hétig működött csak utánna elégett, ezért igazán még meg se néztem valóban mit bír
És képet se mentettem..
Pedig chipsetfeszt is csak egy tizedvolttal emeltem..............
NF3-mal msi neo tudott legjobb biosszal vízzel 310-et betonstabilan, nf8-v2 meg passzív chipsethűtővel tud 320-at.......

Akkor csak nekem van ilyen pechem, hogy csak 270-es fsb-t bír max a gépem? Lehet hogy a d0-ás széria és az asus k8n-e deluxe lap nem az igazi 

És akkor a Socket A-s Sempronnal kitesztek a klubból? 
Legyen minden, sokszor.

HY ALL!
VAN EGY 2800+ SEMPRONOM,DE NEM TUDOM HÚZNI MER UGYE ALAPBÓL 1600-ON KETYEG,HÚZTAM AZ FSB-T,VÁLTOZTATTAM FESZÜLSTÉGEKET STB...DE INSTABILL ÉS ÚJRAINDUL TERHELÉS ALATT...MIT CSINÁLJAK?
ilyen szürkén írhatsz ide 
extra
Ram sebességét vissza kell osztani.
Minek capslock? 
Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

A 'Socket A' mongyon le! 
Legyen minden, sokszor.
NF3-mal msi neo tudott legjobb biosszal vízzel 310-et betonstabilan, nf8-v2 meg passzív chipsethűtővel tud 320-at.......
325-öt!
szerk.: de ott már nem osztotta vissza az AGP/PCI frekit, és minden padlón tekert már.
ASUS Systool-al elmegy 350-es FSB-ig is.
Zalman NB-47-el.
[Szerkesztve]

HY!
Nos megoldottam a problémát,úgy látszik stabill annyit tettem hogy a feszültségeket meg stb átállítottam auto-ról...Most 1920 Mhz-en ketyeg 34 fokos hőmérsékleten nem tudom meddig lenne érdemes még húzni...
a Capslock be kapcsolva maradt msnről(nem akartam hogy smilekat vágjon be)
FSB:300
HT:3x
RAM: 266/133
VCC:1,4V
Mennie kell 2400MHz-en.

Azt az eget!
2400 Mhz..jee szerinted nem lesz belőle gondja?
Ha a chipsetet nem hűtöd, az alaplapnak lehetnek gondjai 

Figyelem a hőmérsékleteket BIOS-ba is meg windows alatt is é stimmelnek proci prime alatt olyan 35-37 ,anélkül 33 fok körül,az alaplap meg 32-33..szerinted?
A Chipsetet, csak kézrátéttel ''mérheted''.
Ha 2s-körül bírja a kezed, új borda kell neki, pontosabban nagyobb.

Teljesen jó értékek 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

hogy lehet a mycso féle listára felkerülni?
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__
protekcióval 
extra

_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__
Ott vagy, csak kissé hiányosan --> ment mail.
[link]
< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

Hali!
Mivel halódik a topic, beírom, hogy bratyóm a S462 2500+ Sempron prociját az alap 10.5x166MHz-es órajelről most húzta fel biosból 10.5x200MHz-re egy AsRock K7S8XE R3.0 alaplapban. Ráadásul a memória is 400-on megy, pedig a kézikönyv azt írja, hogy csak 1db modullal támogatja a 400MHz-et, neki pedig 512+256MB van benne.
Üdv.
MOD. Ja, TbredB magos Sempron, lehet, hogy majd a szériaszámot megsasoljuk.
[Szerkesztve]

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy rendeltem egy Asus k8n (nforce3 ) alaplapot és hozzá egy Sempron +3300/64 proccit később vettem észre hogy az alaplap fsb-je 800 Mhz, míg a nforce4-es alaplapoknál 1600 MT/s-re írják, és a procci is támogatja az 1600 MT/s-t. Ez most azt jelenti hogy nem tudom kihasználni teljesen a procci max teljesítményét?
giga lapoknál melyik billentyűkombinációt kell nyomni hogy előhozza a tuningcuccokat a biosba?? 

Ctrl+F1
Én 2800+-os sempit vennék max 
A 3300+ felesleges pazarlás, mert az is ''csak'' 4000+-ra tuningolható, mint a 2800+ 

Igazándiból 3100+-ost(256kb cash miatt) akartam de nem volt, így ezt hozták, egy rokonnak lesz max nettezni fog úgyhogy erre az is jó lesz.

3000+-tól van CnQ, aki szereti a csendet és a hűvöst annak azért érdemes picit mellétenni.
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
Háááát, anélkül is igen csendes üresjáratban 
Nekem, pl. ASUS 900rpm-en tekeri a ventit idle-ben.

Hali!
Az enyém volt a leghalkabb, amikor kihúztam a procihűtő venti kábelét, és csak a házhűtő ventik mentek (3x Silent Blade)!
Üdv.

Hali!
A 2800+-os AM2 sempronba mennyi cache van, mert az amdcompare alapján mind a 2800+-ba, mind 3000+-ba 256K L2 van??? És minden egyébben megegyeznek.
[link]
Előre is köszi
42

Megvan a válasz: [link]
42

Sziasztok! Használ valaki két különböző ramot? Már meglévő Samsung ram mellé szeretnék venni egy, de nem tudom hogy a memoriavezérlő mennyire válogatós.
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.

Ezek szerint senki.
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.