Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) chaby7 válasza stol (#50) üzenetére

chaby7
(fanatikus tag)

jah.. :DDD
Magyarul akkor nekem nem volt szerencsém.

ABIT AN7_Barton 2500+@2200MHz_MSI 6600GT(VF700-AlCu)_1GB DDR

(#52) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ki tudja a legmagasabb HT-t s754-ben? :D
És a legmagasabb külső órajelet (régi motorsaknak FSB-t)? :D

extra

(#53) HERR Z válasza dokar (#52) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

DFI NF4x-nem produkáltam majd 1200-at és 375-ös FSB-t....355-öt szinkron rammal
csak nf4-ekkel lehet ilyeneket produkálni
jah télleg....biosból volt húzva, nem klokgennel....az kicsit stabilabb és hitelesebb számomra

[Szerkesztve]

(#54) dokar válasza HERR Z (#53) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak nf4-ekkel lehet ilyeneket produkálni

tudom, te mindig is az nf4-re esküdtél :D, de azért megnézem nf3 alatt mit tudok kihozni :)

btw screenshot-od is van? :)

extra

(#55) elfelejtette válasza dokar (#52) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

A legmagasabb HT? Rajta van a dobozon: 2GHz! Bár nekem a max. 1100MHz volt (275MHz FSB) és nem panaszkodott a gép!
Üdv.
MOD. Bocs, hülye vagyok, csak 1600MHz, mivel az adható max. FSB 400MHz, és a legmagasabb szorzó 4x. A64-nél van 5x, ott a max. HT 2000MHz.

[Szerkesztve]

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#56) stol válasza elfelejtette (#55) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

1,2Ghz alatt lassan, debiztosan szétég az nF chipset ;)

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#57) r9550

r9550
(senior tag)
LOGOUT blog

jött hozzám egy sempron s754 2800++giga k8vm800m páros hogyan kell tuningolni? szerintetek mekkora lehet a max fsb elixir 400-as ramokkal ht-t hogy kell állítani ezen a lapon? előre is thx :R

(#58) Lortech válasza elfelejtette (#55) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

A 2Ghz az ''effektív HT'' (oda - vissza), a dobozon úgy értik hogy a gyári tuning nélküli biztosan működő max az 5 (legmagasabb HT szorzó) * 200 (alap FSB) * 2 (''eff.'') = 2000Mhz.

Szerk: r9550: max. 240-es FSB-re saccolom, de biztosra senki nem tudja neked megmondani, és nem a ramok limitálják - mert azt vissza tudod osztani-, hanem a chipset. Ht-t úgy lehet állítani biztos, mint a töbin. Nézzük meg helyetted a manualt? :F

[Szerkesztve]

(#59) dokar válasza HERR Z (#53) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

felettébb érdekes dolgot tapasztaltam:

9x-en több külső órajelet bír, mint 10x-en
8x-en több külső órajelet bír, mint 9x-en
7x-en nem tudd több külső órajelet, mint 8x-en, sőt, kb annyit bír, mint 10x-en, de miért? :F

[Szerkesztve]

extra

(#60) dokar válasza Lortech (#58) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem 4 a legmagasabb (HT) szorzó?

[Szerkesztve]

extra

(#61) elfelejtette válasza Lortech (#58) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Persze, félig-meddig poénnak szántam, csak a smile maradt le a végéről.
Egyébként nekem egy időben tényleg 1100MHz-en ment hiba nélkül (igaz, hogy nem éreztem gyorsabbnak a gépet, talán azért, mert nem használtam ki a teljes sávszélességet még visszaosztva sem). Úgy rémlik, hogy még tavasz környékén írt vki egy extrém magas HT órajelet, csak nem pontosan, hülyeséget meg nem akarok írni.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#62) elfelejtette válasza dokar (#60) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

S754-ről szólt az eredeti kérdés, nem a S754 Sempronról. És ugye S754 A64-nél van 5x-ös HT szorzó.
Üdv.

(#63) Lortech válasza dokar (#60) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

A chipset hivatalosan tudja az 1000-et ugyanaz kerül 939-es változatra, a korai BIOS-okban 754-ben is be lehetett állítani az 5-öt, később ezt kivették, már csak 939-ben lehet.
De tudod jól, hogy másképp nem írhattak volna rá 2GHz-et, vagy ha szerinted igen, mivel magyarázod?

elfelejtette: 754-en az A64 is 800-as HT támogat, ez nem jelenti azt, hogyha a BIOS-ban beállítható nagyobb szorzó akkor ne menne, nem a proci limitálja 4-re.

[Szerkesztve]

(#64) dokar válasza Lortech (#63) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De tudod jól, hogy másképp nem írhattak volna rá 2GHz-et, vagy ha szerinted igen, mivel magyarázod?

Nálam asszem 800MHz-van ráírva, de nem biztos. Szal az NF3 nem tudja az 5x HT-t, ugye?

Te, arról a CPU szorzós dologról mit gondolsz? Miért olyan tré a 7x? :F

extra

(#65) dokar válasza elfelejtette (#62) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Javaslom, hogy változtassuk meg a topik nevét erre:
s754-esek klubja

mert én is ide tolom a pofámat az s754-es A64-emmel btw

extra

(#66) Lortech válasza dokar (#64) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Van 939-es nf3 lap, nf3 250gb chipsettel, így a chipset tudja, más kérdés, hogy mit lehet beállítani 754-es, és mit bír. A te lapodon sima nf3 chip van, az hivatalosan nem tud 1000-es HT-t.

(#67) HERR Z válasza dokar (#54) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hmm, mivel az alaplap egy hétig működött csak utánna elégett, ezért igazán még meg se néztem valóban mit bír:DÉs képet se mentettem..:(
Pedig chipsetfeszt is csak egy tizedvolttal emeltem..............
NF3-mal msi neo tudott legjobb biosszal vízzel 310-et betonstabilan, nf8-v2 meg passzív chipsethűtővel tud 320-at.......

(#68) ati05

ati05
(senior tag)

Akkor csak nekem van ilyen pechem, hogy csak 270-es fsb-t bír max a gépem? Lehet hogy a d0-ás széria és az asus k8n-e deluxe lap nem az igazi :W

(#69) kagyula válasza dokar (#65) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

És akkor a Socket A-s Sempronnal kitesztek a klubból? :D

Legyen minden, sokszor.

(#70) PHACE

PHACE
(újonc)

HY ALL!

VAN EGY 2800+ SEMPRONOM,DE NEM TUDOM HÚZNI MER UGYE ALAPBÓL 1600-ON KETYEG,HÚZTAM AZ FSB-T,VÁLTOZTATTAM FESZÜLSTÉGEKET STB...DE INSTABILL ÉS ÚJRAINDUL TERHELÉS ALATT...MIT CSINÁLJAK?

(#71) dokar válasza kagyula (#69) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ilyen szürkén írhatsz ide :DDD

extra

(#72) stol válasza PHACE (#70) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ram sebességét vissza kell osztani.
Minek capslock? :DDD

Még több sarcot, még több adóóót túl sok nettó marad a fizetésünkből, aztán problémát jelent az elköltése...

(#73) kagyula válasza dokar (#71) üzenetére

kagyula
(fanatikus tag)

A 'Socket A' mongyon le! :P

Legyen minden, sokszor.

(#74) stol válasza HERR Z (#67) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

NF3-mal msi neo tudott legjobb biosszal vízzel 310-et betonstabilan, nf8-v2 meg passzív chipsethűtővel tud 320-at.......

325-öt!

szerk.: de ott már nem osztotta vissza az AGP/PCI frekit, és minden padlón tekert már.
ASUS Systool-al elmegy 350-es FSB-ig is.
Zalman NB-47-el.

[Szerkesztve]

(#75) PHACE

PHACE
(újonc)

HY!

Nos megoldottam a problémát,úgy látszik stabill annyit tettem hogy a feszültségeket meg stb átállítottam auto-ról...Most 1920 Mhz-en ketyeg 34 fokos hőmérsékleten nem tudom meddig lenne érdemes még húzni...:) a Capslock be kapcsolva maradt msnről(nem akartam hogy smilekat vágjon be)

(#76) stol válasza PHACE (#75) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FSB:300
HT:3x
RAM: 266/133
VCC:1,4V

Mennie kell 2400MHz-en.

(#77) PHACE

PHACE
(újonc)

Azt az eget!
2400 Mhz..jee szerinted nem lesz belőle gondja?

(#78) stol válasza PHACE (#77) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha a chipsetet nem hűtöd, az alaplapnak lehetnek gondjai :D

(#79) PHACE

PHACE
(újonc)

Figyelem a hőmérsékleteket BIOS-ba is meg windows alatt is é stimmelnek proci prime alatt olyan 35-37 ,anélkül 33 fok körül,az alaplap meg 32-33..szerinted?

(#80) stol válasza PHACE (#79) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Chipsetet, csak kézrátéttel ''mérheted''.
Ha 2s-körül bírja a kezed, új borda kell neki, pontosabban nagyobb.

(#81) Motion_Blur válasza PHACE (#79) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Teljesen jó értékek ;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#82) chokeee válasza Motion_Blur (#81) üzenetére

chokeee
(fanatikus tag)

hogy lehet a mycso féle listára felkerülni?

_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__

(#83) dokar válasza chokeee (#82) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

protekcióval :DDD

extra

(#84) chokeee

chokeee
(fanatikus tag)

:D

[link]

_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__

(#85) mycso válasza chokeee (#82) üzenetére

mycso
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott vagy, csak kissé hiányosan --> ment mail.
[link]

< >=♦=< > Diesel Common-Rail Injection

(#86) elfelejtette

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Mivel halódik a topic, beírom, hogy bratyóm a S462 2500+ Sempron prociját az alap 10.5x166MHz-es órajelről most húzta fel biosból 10.5x200MHz-re egy AsRock K7S8XE R3.0 alaplapban. Ráadásul a memória is 400-on megy, pedig a kézikönyv azt írja, hogy csak 1db modullal támogatja a 400MHz-et, neki pedig 512+256MB van benne.
Üdv.
MOD. Ja, TbredB magos Sempron, lehet, hogy majd a szériaszámot megsasoljuk.

[Szerkesztve]

(#87) chokeee

chokeee
(fanatikus tag)

csak hogy ne temessük a Socket A + AGP kombót sem:

:D [link] :D

:DDD [link] :DDD

[Szerkesztve]

(#88) pityke176

pityke176
(újonc)

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy rendeltem egy Asus k8n (nforce3 ) alaplapot és hozzá egy Sempron +3300/64 proccit később vettem észre hogy az alaplap fsb-je 800 Mhz, míg a nforce4-es alaplapoknál 1600 MT/s-re írják, és a procci is támogatja az 1600 MT/s-t. Ez most azt jelenti hogy nem tudom kihasználni teljesen a procci max teljesítményét?

(#89) r9550

r9550
(senior tag)
LOGOUT blog

giga lapoknál melyik billentyűkombinációt kell nyomni hogy előhozza a tuningcuccokat a biosba?? :F

(#90) paleinho válasza r9550 (#89) üzenetére

paleinho
(fanatikus tag)

Ctrl+F1

(#91) stol válasza pityke176 (#88) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én 2800+-os sempit vennék max :D
A 3300+ felesleges pazarlás, mert az is ''csak'' 4000+-ra tuningolható, mint a 2800+ :DDD

(#92) pityke176 válasza stol (#91) üzenetére

pityke176
(újonc)

Igazándiból 3100+-ost(256kb cash miatt) akartam de nem volt, így ezt hozták, egy rokonnak lesz max nettezni fog úgyhogy erre az is jó lesz.

(#93) as_Rock válasza stol (#91) üzenetére

as_Rock
(őstag)

3000+-tól van CnQ, aki szereti a csendet és a hűvöst annak azért érdemes picit mellétenni.

"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi

(#94) stol válasza as_Rock (#93) üzenetére

stol
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Háááát, anélkül is igen csendes üresjáratban :D
Nekem, pl. ASUS 900rpm-en tekeri a ventit idle-ben.

(#95) elfelejtette válasza stol (#94) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Az enyém volt a leghalkabb, amikor kihúztam a procihűtő venti kábelét, és csak a házhűtő ventik mentek (3x Silent Blade)!
Üdv.

(#96) korcsi

korcsi
(őstag)

Hali!

A 2800+-os AM2 sempronba mennyi cache van, mert az amdcompare alapján mind a 2800+-ba, mind 3000+-ba 256K L2 van??? És minden egyébben megegyeznek.
[link]

Előre is köszi

42

(#97) korcsi válasza korcsi (#96) üzenetére

korcsi
(őstag)

Megvan a válasz: [link]

42

(#98) Hoek

Hoek
(kvázi-tag)

Sziasztok! Használ valaki két különböző ramot? Már meglévő Samsung ram mellé szeretnék venni egy, de nem tudom hogy a memoriavezérlő mennyire válogatós.

''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.

(#99) Hoek válasza Hoek (#98) üzenetére

Hoek
(kvázi-tag)

Ezek szerint senki.

''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.

(#100) hyperspace válasza Hoek (#99) üzenetére

hyperspace
(fanatikus tag)

tettem en be az 512es samsungom melle egy gigas kingston es semmi gond nem volt

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.