Helo! Kéne a segítségetek pár kérdésben. Van egy s754es 2800+-om, és jó lenne tuningolni...Életemben nem tuningoltam még, de elméletben kezdem vágni a témát. Feszt nem emelek senki bíztatására, nem merek.
A kérdések:
1. Én BIOSban tudnám ezt csinálni, de ha van vmi windózos progi rá az is jó lenne, mer nincs kedvem állandóan ujraindítgatni a gépet...Tudtok ilyet? És ajánljátok?
2. Én csak FSB-t akarok emelni. Itt szó volt HT-ről meg egyebekről, de ha ki lehet kerülni akkor csak FSB-t és vele párhuzamosan a RAMokat akarom, ezt lehet mindenféle külön beállítás nélkül? Magyarán én tényleg csak kizárólag az FSB-t emelném, és jó lenne, ha semmi máshoz nem nyúlna, csak a vele szinkronban lévő ramokhoz.
3. Honnan veszem észre, hogy nem stabil? Mi az első jel? És tudhatom-e, hogy a ram vagy a proc a szűk keresztmetszet?
4. Ha az említett módon csak az FSB-t emelem, a gar elvész? És ha simán visszaállítom, mielőtt garoztatnék mondjuk, akkor azt észre lehet venni, hogy húzva volt?
5. A CnQ-ról hallottam 1x, hogy bármiféle tuning esetén már nem alkalmazható(nem működik). Ez igaz? És tuning után vissza lehet állítani, ha nekem fontos a CnQ?
6. Itt azt olvasom, 60fok az már túl sok. Nekem a BIOSban van hőmérsékletszabályható procventi, és asszem kb 70foknál kapcsol max sebességre.(de majd még megnézem...)Ebből kifolyólag sztem simán lehet 70 fokos is...(Az 1900+os palomino pl húzás nélkül 53fok körül volt folyamatosan, és ez csak ugymond default(!) ) Azt nemtom, hogy ez a beállítás a boltban történt ahol vettem, vagy vmiféle gyári default érték...
7. Mit gondoltok arról, hogy a venti csak 45fok felett lép működésbe. Ez nekem azért tök jó, mert ha csak netezek, filmet nézek, stb kivéve a játék akkor nincs semmi hang. A proc így is csak kb max 35 fokig megy ilyenkor.
Giga k8ne-m van+2x512samsung ram+giga g-power hűtő
8. Ja, és mit saccoltok, meddig bírja a ramom?
9. Ha teszem azt 300lenne az FSB és 250(illetve 500) a ram, az sokat jelentene 250FSB-hez képest? Mert sztem ha a ramot nem húzom, már nem olyan jelentős a tuning hatása...ezért is akarok csak addig, amíg a ram bírja(gyanítom, az hamarabb megadja magát)
Ugye nem hagytok válaszok nélkül? thx 
A vásárlók típusai: http://prohardver.hu/teszt/humor_a_vasarlok_tipusai/a_tapasztalatlan_1-5.html