Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#101) Paqito válasza Hoek (#98) üzenetére

Paqito
(senior tag)

Szia!

Nem írtad milyen Sempron, illetve milyen memóriavezérlő :P
Nálam KT333-as chipset esetén 256 noname, 512 PQI Ram esetén nem volt gond.
De gondolom Te s754/939-re lennél kiváncsi :))

Legjobbakat

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#102) Hoek

Hoek
(kvázi-tag)

Igen s754 érdekelne. Rémlik, hogy van valami megkötés.

''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.

(#103) ati05 válasza Hoek (#102) üzenetére

ati05
(senior tag)

Azthiszem két darab kétoldalas ram mintha csak 333MHz-en menne csak benne, de ha tuningolod akkor úgyis feltornázhatod 400-ra.

Nekem 2 egyforma és egy tök másfajta ram van benne, de normálisan megy minden :DD

(#104) Hoek

Hoek
(kvázi-tag)

Köszönöm. Akkor ha a keret engedi beszerzek még egy 512es.
Csak ne lenne mostanában olyan drága!

''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.

(#105) elfelejtette válasza Hoek (#104) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Sztem próbáld itt a PH!-n, 8-9k körül kapsz garis memót!
Amúgy én is egyforma ramokat használok, mint mindenki (2x512MB KingMAX SuperRAM DDR400@480).
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#106) HERR Z válasza ati05 (#103) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

igen ez 3 db modul esetén játszik.2dbnál asuson kívül más lapba nincs gond......jah most nézem neked is olyanod van...akkor saját bőrödön érzed a super supportot:D

(#107) ati05 válasza HERR Z (#106) üzenetére

ati05
(senior tag)

Asus power:DDD Na mindegy úgyis tunningolok. Mondjuk azt nem értem hogy miért csak 270-es fsb a max, utána fagyás van :(

(#108) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Hi

Én 2 ramot használok egy 512/400Samsung TCCDt és egy 512/400 Hynix D43at ASUS K8Nlapban./Egyike vagyok azoknak akik olyan K8Nt fogtak ki amivel az égvilágon semmi probláma nincs :C 1000ből1/.Nálam alapon, default időzitésekkel is mennek egymás mellett, 456MHzes 2,5-3-3-5 1Tvel, 480on 3-3-3-6 2T vel, de kipróbáltunk Kingmax Superrammal is :DDD

270es FSB nél visszább vetted a HT szorzóját 3ra?Ha 4 en van akkor az bőven 1000Mhz felett vna amitől kiakad szegény :O 300as FSB vel 3as HT val nekem vígan ment.

<tRucKdriFteR>

(#109) ati05 válasza zsid (#108) üzenetére

ati05
(senior tag)

Nemhogy 3-ra hanem még 2-vel is megpróbáltam 133MHz-re osztottam a ramokat... Sajna a chipset olyan forró volt hogy alig bírtam megfogni, szerintem ott van a gond :U

(#110) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Milyen revision a procid? Az E6-os Sepronok szinte mind viszik a 300at.

<tRucKdriFteR>

(#111) ati05 válasza zsid (#110) üzenetére

ati05
(senior tag)

D0 :Y sajna valószínű ez is gátló tényező. És sajna a memók is ebben a felállásban (2*512+256) max 408-on döcög 3-6-6-2T-n :O Lehet hogy ki kéne venni a 256-os modult?

(#112) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Ha kiderited,hogy melyik modulod megy a legjobban, akkor utána egy modullal ki tudod tesztelni, hogy mennyit megy a procid....
Utána lehet kombinálni, és csak összejön vmi eredmény...
Igaz kicsit időigényes :C

<tRucKdriFteR>

(#113) r9550

r9550
(senior tag)
LOGOUT blog

az én procim nem megy csak 8x240-et rammal eggyütt 480-at és azé nem megy normálisan mer az alaplapon nem lehet az agp/pci órajelet fixálni és még szorzót állítani sem lehet szoval megpróbálkozok bios cserével vagy 2k-t kellene ráfizetnem egy nf8-ra

(#114) r9550

r9550
(senior tag)
LOGOUT blog

de nincs kedvem beleölni még pénzt mer ugyis a másik gépet használom ezt csak néha

(#115) r9550

r9550
(senior tag)
LOGOUT blog

nah kezdjük azt akarom kérdezni hogy nekem az alaplapom úgy néz ki mint a k8vm800m rh de nem rh van ráírva hanem r2.0 és az most baj-e lesz ha az r2.0-ás biost ráteszem és kiderül hogy rh-s az alaplap thx :R

(#116) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Sempron 2600 Tray (Socket754) 64bit 7471 Ft

ehh, ez azért egy kicsit fáj :DDD

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#117) Motion_Blur válasza r9550 (#113) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nemá, hogy 2k-t sajnálj egy ilyen fasza kis lapra! :D 300-as FSB garantált, de nekem ment 325-öt is! És nagyon stabil! ;)

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#118) elfelejtette válasza Motion_Blur (#117) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Az említett lap AGP-s ugye? És a PCI-E csatolós lapok közzül mit ajánlanál, ami ehhez hasonló tuningpotenciával bír? Mert a jó kis Galaxy 7300GT-m nem adnám oda egy AGP-s 'vacakért' amit az árából venni tudnék!
A jelenlegi lapommal a proci sajna már 260MHz-es FSB-nél is hibázik, április óta fixen 2800+@3400+ tuninggal megy.
Egyébként az a 7xxxHUF tényleg dúrva, én április elején az OEM 2800+ procimat vettem 17.7k-ért!
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#119) HERR Z válasza elfelejtette (#118) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még néhol lehet találni abit nv8-at 10-12+fáért az biztos faja tuningra is, és már a ram gondjai is megoldódtak
mondhatnám h a dfi nf4x is jó volt tuningra, csak az árba nem ehez való....
giga k8ne se annyira rossz, és azt még biztos lehet kapni
márciusba vettem a 2600+ oemet 11k-ért:)

Amúgy agp-n 30+fáért van 7600gt....szóval annyira vacakot nem kapnál

(#120) kifu

kifu
(kvázi-tag)

Üdv. mindenkinek!

Nagyon jó árban adják az Inno 7600 GST-ket. A kérdésem az lenne, hogy egy Sempron 3100+ (E6, S754) procival ki tudnám használni? Vagy csak ha tuningolnám?

Csak mert az integrált VGA-t nem akarnám tovább nyüstölni, függetlenül attól, hogy elég sokminden elfut rajta Low-on néha mediumon.

Köszi a válaszokat.

Asus P7P55D; Intel Core i5 750 + Scythe Ninja 2 Rev.B; 2X2 GB G.Skill 1600 DDR3, Gigabyte 460GTX OC 1 GB; Dell U2311H

(#121) dokar válasza kifu (#120) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon jó árban adják az Inno 7600 GST-ket.

Mennyi és hol? Engem is érdekelne. :)

A kérdésedre a válasz: húzva biztos. :)

extra

(#122) jocce

jocce
(kvázi-tag)

Üdv Mindenkinek !

Bocs egy kecsit visszakanyarodnék a múltba :

Szerintetek egy Socket A -s lapba érdemes-e 2600+ Bartont lecserélni
akármilyen Sempron procira mármint ha találnék ilyen foglalatosat ?

Gondolom itt mindenkinek Sempronja van ezért kérek elfogultságot mellőzni
amennyire lehet :)

Egyaltalán tudja valaki mi a legmagasabb sempron socket a -ba?

(#123) kifu válasza dokar (#121) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

AQ*A (vizes) Computer

br. 31.900 a 256 mb-os és br. 27.240 a 128-as.

Asus P7P55D; Intel Core i5 750 + Scythe Ninja 2 Rev.B; 2X2 GB G.Skill 1600 DDR3, Gigabyte 460GTX OC 1 GB; Dell U2311H

(#124) HERR Z válasza kifu (#120) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rengeteget dob rajta a proci, csak 500MHz proci tuninggal majd 15%-al lett gyorsabb(A64 2000-->2500MHz)
Szóval ki tudnád használni, csak nem a teljes erejét látnád viszont...
amúgy meg a procidban is bőven van tartalék;) úgyhogy azon nem fog múlni

(#125) elfelejtette válasza jocce (#122) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Nem.
Eléggé elfogulatlan voltam? :))

Üdv.

(#126) kifu válasza HERR Z (#124) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

Ok.köszi.
Akkor valamikor a közeljövőben megveszem a fenti VGA-t. Aztán jól megrángatom a procit :)))

(#127) jocce válasza elfelejtette (#125) üzenetére

jocce
(kvázi-tag)

Jah, elég korrektül ! :C :DD :R

(#128) kifu

kifu
(kvázi-tag)

Egy kicsit megrángattam a procit a kíváncsiság kedvéért.

Konfig: 3100+ E6-os Sempron 64, alaplap Asrock, memória Kingston 1GB 400-as (alapból 3-3-3-8 1T)
Alapfeszen próbáltam végig, a CPU szorzó végig 9X-en, a HT-t levettem 3X-ra, hogy beleférjek a 800-ba.

Szinkronban, tehát 400-on hagytam a memóriát: FSB 215-nél még jó volt. Ez 1935 MHz.
Ez elég gagyi, ezért visszavettem a memót 333 MHz-re (2,5-3-3-7 1T).
268-as FSB-nél még hibátlan volt. Ez 2411 MHz, ami tök jó szerintem egy 1800 MHz-es procitól :)

Mondjuk nem vagyok egy tuningbajnok, de elég simán mentek a dolgok :)

(#129) Motion_Blur válasza kifu (#128) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Alapfeszen már nem vagy messze a végétől, ami max. 2500MHz szvsz.

Tolj rá egy 1.6-os feszt, és mehet egy 9*290 ;]

(#130) kifu válasza Motion_Blur (#129) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

1.450 V a proci alapfesze, nem lesz sok neki az 1.6? Vagy bírják ezek?

(#131) Motion_Blur válasza kifu (#130) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

A hűtéstől függ.

Én már adtam neki 1.7-es feszt is, igaz full rezes hűtővel és csak 1-2 óráig toltam vele így.

Szerintem hosszú távon max. 1.55v elfogadható.

(#132) kifu válasza Motion_Blur (#131) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

Egy Glacialtech Igloo 7300 Light hűti, terhelve kb. 36 C alapfeszen.

Asszem maradok az 1.55 V-os határnál, holnap ki is próbálom :) , tuning igazából nam a CPUmark pontszám miatt kell :), hanem majd ahhoz, hogy fentebb írt leendő Inno 7600 GST-met ki tudjam hajtani stabilan. :)

(#133) HERR Z válasza kifu (#132) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

asrock lappal max 1.45V-ot tudsz neki adni, és azzal úgy 2500MHz lesz meg....de....az elég lesz a GT fölé tuningolt vga kihajtásához

(#134) dokar válasza HERR Z (#133) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

asrock lappal max 1.45V-ot tudsz neki adni

... vagy jön a forrasztás, mint az én esetemben :D

extra

(#135) kifu válasza HERR Z (#133) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

Tényleg nem lehet felfelé állítani. Kár. Akkor marad a 2400-2500 MHz.

(#136) izee

izee
(tag)

Helo! Kéne a segítségetek pár kérdésben. Van egy s754es 2800+-om, és jó lenne tuningolni...Életemben nem tuningoltam még, de elméletben kezdem vágni a témát. Feszt nem emelek senki bíztatására, nem merek.
A kérdések:

1. Én BIOSban tudnám ezt csinálni, de ha van vmi windózos progi rá az is jó lenne, mer nincs kedvem állandóan ujraindítgatni a gépet...Tudtok ilyet? És ajánljátok?
2. Én csak FSB-t akarok emelni. Itt szó volt HT-ről meg egyebekről, de ha ki lehet kerülni akkor csak FSB-t és vele párhuzamosan a RAMokat akarom, ezt lehet mindenféle külön beállítás nélkül? Magyarán én tényleg csak kizárólag az FSB-t emelném, és jó lenne, ha semmi máshoz nem nyúlna, csak a vele szinkronban lévő ramokhoz.
3. Honnan veszem észre, hogy nem stabil? Mi az első jel? És tudhatom-e, hogy a ram vagy a proc a szűk keresztmetszet?
4. Ha az említett módon csak az FSB-t emelem, a gar elvész? És ha simán visszaállítom, mielőtt garoztatnék mondjuk, akkor azt észre lehet venni, hogy húzva volt?
5. A CnQ-ról hallottam 1x, hogy bármiféle tuning esetén már nem alkalmazható(nem működik). Ez igaz? És tuning után vissza lehet állítani, ha nekem fontos a CnQ?
6. Itt azt olvasom, 60fok az már túl sok. Nekem a BIOSban van hőmérsékletszabályható procventi, és asszem kb 70foknál kapcsol max sebességre.(de majd még megnézem...)Ebből kifolyólag sztem simán lehet 70 fokos is...(Az 1900+os palomino pl húzás nélkül 53fok körül volt folyamatosan, és ez csak ugymond default(!) ) Azt nemtom, hogy ez a beállítás a boltban történt ahol vettem, vagy vmiféle gyári default érték...
7. Mit gondoltok arról, hogy a venti csak 45fok felett lép működésbe. Ez nekem azért tök jó, mert ha csak netezek, filmet nézek, stb kivéve a játék akkor nincs semmi hang. A proc így is csak kb max 35 fokig megy ilyenkor.

Giga k8ne-m van+2x512samsung ram+giga g-power hűtő

8. Ja, és mit saccoltok, meddig bírja a ramom?
9. Ha teszem azt 300lenne az FSB és 250(illetve 500) a ram, az sokat jelentene 250FSB-hez képest? Mert sztem ha a ramot nem húzom, már nem olyan jelentős a tuning hatása...ezért is akarok csak addig, amíg a ram bírja(gyanítom, az hamarabb megadja magát)

Ugye nem hagytok válaszok nélkül? thx :R

A vásárlók típusai: http://prohardver.hu/teszt/humor_a_vasarlok_tipusai/a_tapasztalatlan_1-5.html

(#137) izee

izee
(tag)

Megnéztem, tehát a low speed 25fok lenne de én 45re állítottam, a medium speed 50 fok, a high 60, és van a max, ami 70foknál aktiválódik...
DFI lapokról mi a vélemény? Csak jót lehet mondani? Nem volt egyetlen típussal sem probléma? Csakmert tts-nél most olcsón kapni 939es egy VGA-ast, 15ezer forint körül. Amikor 939-es lapom lesz, lehet, vmi ilyesmit veszek majd, remélem akkor még olcsóbban.

A vásárlók típusai: http://prohardver.hu/teszt/humor_a_vasarlok_tipusai/a_tapasztalatlan_1-5.html

(#138) HERR Z válasza izee (#136) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1: adtak a lapodhoz ilyet easytune néven
2: Ki lehet kerülni, de felesleges mert beszopod, a HT miatt elérsz egy határt aminél bírna sokkal többet a cucc, de ahoz azt is csökkentened kell
Jó dolog ez a ram szinkron de nem jutsz messzire.....ha 500/566/600-as ramod lenne akkor megengedhetnéd magadnak hogy rommáhúzd szinkronba, de a 400-as tccc samsung úgy 500-at bír maxx
amúgy visszaosztod a ramot, 3x-re leveszed a HT-t ÉS lényegében már csak az FSB-t kell emelned
3;)l ha húzod windózbol akkor superpi-vel tesztelgeted folyamatosan, minden emelés után....ha nem stabil a cucc akkor nem fut le, kilép, hibát dob, restartol....
Ha visszaosztod a ramot akkor ki tudod zárni hogy az-e a para...miután tudod hogy mit tud a proci majd szórakozol a rammal
4:ha a proci szál el akkor azt nem lehet kideríteni h tuningoltad-e vagy sem
ramról szintén nem...
az alaplap esetén viszont van esély.....a lényeg hogyha valami elszáll akkor csak azt vidd gariztatni nem az egész gépet
5:Alaplapfüggő, van olyan lap amiben tuning mellett is megy, van amelyikbe nem...dfibe msibe pl ment, abitba nem...De vigasztaljon a tudat hogy a procid NEM támogatja a cnq-et.....így semmi se függ az alaplaptól:D
6:palominot nem hasonlísd ehez, nagyobb volt az alapfesze stb...itt 60-65 fok fölött már kifagy a cucc,az hogy a lapod mit ír az csak egy viszonyító érték.......
7:ha stabil akkor használd úgy
8:500 körülig 3-4-4-8-1T-vel és 2.8V-tal
9: sokat jelentene, mivel a ram ugyanannyi de a proci azért 25%-al gyorsabb, de akár te is kimérheted....

(#139) izee

izee
(tag)

Úúúúúúristen...ez az easytune! Ránéztem, milyen csilivili kezelőfelülete van.....mér nem csinálnak normálisat, mint az atitool?? Hát eléggé kedvetlenül fogok hozzá, de megnézem, mit tudok kezdeni vele.

(#140) HERR Z válasza izee (#139) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor tőcsd le a clockgent eccerű és finom

(#141) kifu válasza kifu (#135) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

2484 Mhz (9*276) a vége alapfeszen a procinak. A memóriát már 266(133)-ra kellett levinnem ehhez. A memóriának bírnia kellett volna még tovább is az FSB növelést, mert bőven 200 alatt volt még, de 277-nél kékhalált kaptam, megpróbáltam mégegyszer de akkor is.

Ezzel a konfiggal szerintem nem is rossz :)

A jövőben azért 333 MHz DDR-en fogom járatni és úgy kb. 260-265 körüli FSB-n, ami 2340-2385 MHz körülit jelent. Nem akarom a túlvilágra küldeni a rendszert :)

(#142) kifu válasza kifu (#141) üzenetére

kifu
(kvázi-tag)

Viszont kissé zavar, hogy a proci félóra prime95 után 45 fokos 2340 Mhz-en.
Nem bírja a hűtőm (GT Igloo 7300 Light)? Vagy újra kéne pasztázni? Vagy tuningnál ez normális?

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#143) donmateo

donmateo
(lelkes újonc)

szerintetek elbírja a 2800+os sempron s754et maga a gyári hűtőborda? ventillátor nélkül. v nem lehet vhogy levenni a ventillátor fordulatszámát? választ előre is köszönöm.

(#144) elfelejtette válasza donmateo (#143) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Nekem is ilyen procim van, de nem ismerem a gyári hűtőjét. Én GT Igloo 7300 light hűtőt eszkábáltam rá (aluminium ez is), és a venti nélkül, 2db (1 oldalt befújó, 1 hátul kiszívó) 5V-on járatott 8cm-es Silent Blade ventivel szellőztetett házban 3 óra prime után volt a proci 60 fok, ha 12V-on mentek a ventik, akkor pedig max. 50 fokig ment fel a proci hőfoka, és ismétlem, passzívan!
Üdv.
MOD. Kifu: legalább 3 órát futtasd a prime-ot, de a lényeg az, hogy ha nem megy 50 fok fölé a proci, az már jó.

[Szerkesztve]

(#145) Lortech válasza donmateo (#143) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

Semmiképp sem fog elmenni 1.4 Volton passzívan a gyári bordával. Pár percen belül tűzforró lesz a borda, és nem fog beállni egy hőmérsékletre, menni fog egyre feljebb, amíg hibázni kezd, vagy lekapcsol.
1.15-1.20 Voltra levéve CNQ-val, nagyon minimális levegőáramoltatással is elmegy hűvösen, de teljesen passzívan, házhűtés nélkül még így sem.

(#146) elfelejtette válasza Lortech (#145) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Hát igen. Én is próbáltam házhűtő ventik nélkül is úgy, hogy csak a táp 12cm-es ventije szívta kifele a meleg levegőt a procihűtő észak-déli irányú lamellái közzül, de a proci terhelés közben 5 perc alatt 60 fokos lett, én pedig jobbnak láttam leállni!
Üdv.

(#147) HERR Z

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

egy freezer 64 pro vagy egy zalman 7700 primecooler klón viszont full passzívan elvisz egy 1.5V-on tuningolt rendszert is.....
gyári hűtővel azért még ne játszunk passzívat az kevés ehez

(#148) tojsz™ válasza kifu (#142) üzenetére

tojsz™
(fanatikus tag)

sz.tem a 45 fok normális tuningal meg full terhelés alatt!
de hogy megnyugodj pasztázd újra az nekem is segített!

(#149) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Üdv!:) Kicsit régebbi téma, de hátha tud valaki segíteni. Adva vagyon egy kt600as chipset egy asus lapban, hozzá egy 2800+ semi proci. Na már most én úgy tudtam hogy 2200-t vettem:D
Most nézegettem az everesttel, kiderült hogy ő 2800as:) Eddig 1600 körül ment, biosban vannak előre beállított frekik, 1350,1600,2250,2700.. 2250et 13.5x166on stabilan viszi, de efölött ha szorzót, ha fsb-t változtatok be se bootol. Alapórajelen megy 2250et vagy ez már húzott? Fesz-t nem akarok emelni,eredetileg kis netezős gép lett volna belőle, de így már kisebb gamer gépnek is elmegy:D Ram pqi ddr400 és egy samu ddr333 /tudom nem jó páros, ilyet tudtam szerezni:)/, de tuningot csak a pqi-val próbálgattam. nem akarom túlhajtani, csak megnézném mit tud:D Ha valaki tud segíteni előre is thx ;) :R

New world...old thinking...IBM T60;)

(#150) tökfey

tökfey
(tag)

Sziasztok!
''3000+ sempron 2000Mhz 512kb L2'' létezik ilyen?

Ezt most mondtam, vagy csak gondoltam?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.