ez azért mélyütés volt. ^^
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
xTc
(tag)

mazda626
(PH! addikt)
Nem annak szántam, bocsánat! 
#648-asra valaki? 
Hogy ne csak offoljak:
Mennyi a valaha beállított Sempron tuningrekord? Hány MHz? 
[Szerkesztve]

zsid
(fanatikus tag)
Hi
Nekem nForce3ban van a sempron, meg a SATAs vincsi, és viszi a maximálisan beállitható 300MHzet.Soft.moddal ment feljebb is , csak ott már instabil volt a lap 
<tRucKdriFteR>

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Így is szerencsés vagy, a K8N-ek néha már 260 körül megadják magukat. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
[link]
Azóta még nem írtak be ide a fórumba frissített listát, szóval nem biztos, hogy még most is ennyi a rekord.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

chokeee
(fanatikus tag)
Socket A-s Szempije van itt valakinek emberek? 
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__
Sempron64 2500+ (Palermo): JunQiang - 3003.86 MHz ez a proci 1500-ön vagy 1400-en megy alapból nem? 100% overclock
vagy több 
New world...old thinking...IBM T60;)

chokeee
(fanatikus tag)
és kié ez a proci?
_.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__.--._ _.--.__
#655) elfelejtette hsz-ében a linken van..azt hogy kié, nem tudom...
New world...old thinking...IBM T60;)

mazda626
(PH! addikt)
Hali! Nekem a maximálisan beállítható FSB 400. Jelenleg 300-on ketyeg, de 325-ön is elindul a gép, de win belépésekor egyből kékhalál.
Majd DDR500-al. A Softmod érdekelene engem is. 
Nálam 2 db SATA port van, és mindkettőt szeretném használni RAID tömbbe fűzve a vinyókat.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
300MHz felett nem szoktak menni az nForce 3-ak, jobb hűtéssel több fessszel valamennyit még ki lehet sajtolni belőle, de 375 környékén max. valami ritka szerencsés darab működik vízzel, vagy komolyabb hűtéssel, és arra is kiváncsi lennék, hogy ezekhez a rekordokhoz milyen HT tartozott, mert normál használat közben nem érdemes 800@16/16 alá menni, érezhető a lassulás, érzésre nem olyan fürge a rendszer, ami sokkal kellemetlenebb, mint amekkora örömöt a magas freki okoz...
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

mazda626
(PH! addikt)
Jelenleg 8X300FSB-vel DDR 333MHz-el 2400MHz-et fut a gépem. Így a HT-m kereken 925 MHz. Majd ha otthon leszek küldök screent, most a suliban vagyok. 

chokeee
(fanatikus tag)
Nekem a Socket A-s Sempron fut 2405 MHZ-en kíváncsi lennék, hogy a 754-es tokozású, 64 bites Sempron mennyivel gyorsabb nála, mivel azonos az órajel.. 
[Szerkesztve]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Kb. 25%-kal, de ha a program támogat SSE2-it is, stb., akkor lényegesen többel is gyorsabb lehet.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ha 300 az FSB, akkor a HT 900 lehet max. 

mazda626
(PH! addikt)

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Áááá, a Socket A dualchannellel sem kezeli olyan gyorsan a RAM-ot, mint a 754, ráadásul akkor se nagyon közelíti meg, ha 200-as FSB-vel szikronban hajtod a DDR400-at (gyárilag pedig összesen 2 ilyen CPU volt, az egyik 3000+, és a 3200+ Barton, a többi max. 166-os FSB-s volt), Socket A-nál a rendszerbusz nem bírja szuflával, elvileg annyi a sávszélessége, mint a singlechannel DDR-nek, vagyis a dualchannel nem tudja duplájára növelni a memóriasebességet, mert a gyakorlatban elérhető singlechannel sávszél duplája már jócskán meghaladja a rendszerbusz áteresztőképességét. Mindössze annyi előnye volt, hogy az nForce 2 chipsetek írásban annyira nem remekeltek, így az jelentősen (40-50%-kal) növekedve elérte a rendszerbusz által megengedett maximumot.
De a gyakorlatban nem sok gyorsulást eredményezett a dualchannel (5-10% max.), mert elég volt a K7 számára amit singlechannel módban nyújtottak a chipsetek.

mazda626
(PH! addikt)
Köszönöm a tájékoztatást! 2600MHz-en lenne 925MHz a HT?
El tudnád magyarázni hogyan függenek össze a beállítások? Mert nem értem hogyan számol az AMD. 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
A CPU órajelet és a HT-t az ''FSB''-ből szorozza fel (nálad előbbi 8, utóbbi 4-ről 3-ra van visszavéve), a RAM órajelet pedig a CPU órajeléből osztja vissza.

kispalya
(kvázi-tag)
Hi!
Szerintetek megéri mostanában X2-re váltani Sempronról?
Vagy esni fognak még az árak?
Szeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...

mazda626
(PH! addikt)
Milyen a mostani géped? Attól függ. Személy szerint én várok minimum az AM2+ megjelenéséig. Ha akkora teljesítményre vágysz mint a Sempron, csa két magosban, akkor kiváló vétel lehet az AM2-es X2 3600+. A legtöbb helyen már 25e Ft környékén vesztegetik, ami igen jó ár érte. Van benne tuningpotenciál is bőven, kb egy 4400+-os X2 szintre fel lehet tornáztatni. Pár k-val többért már vehetsz 3800+-t is. A leírtakat AM2-es Socketra értettem, a 939 tokozásos X2-k ára az egekben jár, nem éri megvenni.

kispalya
(kvázi-tag)
AM2-es alaplapom van , 1GB 800 Mhz ram, 7900 GT videokártya. Jól megy a gép, de szerintem mehetne sokkal jobban is. Azt mondják nagyobb proci kéne 

mazda626
(PH! addikt)
Meg is lehet húzni a Sempit, akkor nem olyan rossz az.
Az tény, hogy a karihoz gyenge, de ha meghúzod sokat fog javulni.

kispalya
(kvázi-tag)
köszi

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Milyen Sempron és milyen alaplap?

kispalya
(kvázi-tag)
ABIT KN9 nforce 4
Sempron 2800+ AM2

kispalya
(kvázi-tag)
.
[Szerkesztve]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nekem is ilyen lapom van.
Este elküldöm miket kell beállítanod ha tuningolni akarsz. 

chokeee
(fanatikus tag)
Az SSE2 alkalmazásokban biztos, hogy gyorsbb, de a többinél szkeptikus vagok:
[link]
Mint a mellékelt táblázat mutatja a A Motion Blur 64 bites Sempronja 2600 MHZ-en jár, az én Socket A-s Sempronom pedig 2400 MHZ-en, mégis alig maradnak el az eredmények az előbbitől.
Meg egyébként is, azért még a Socket A is tud harapni 
[link]
de valóban, eljárt fölötte az idő ....

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ne viccelj, össze sem lehet hasonlítani a kettőt, T-Bredtől a 2400MHz már kimagasló eredmény, 754-ben ott kezdődik csak az élet. ![;]](/dl/s/v1.gif)
én sem hallottam még hírét, hogy egy s754-es 90nm-es proci ne ment volna gyári hűtővel legalább 2,4-et 
extra

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Ha még nem hallottál olyat, akkor hát tessék, itt vagyok. Az én E6 steppinges 2800+os Sempim már az első időkben sem ment 2.2GHz fölé, mióta a vidkari is a gépben van, azóta pedig már a 260MHz-es FSB-vel is gondjai vannak. Persze biztos a lapommal (AsRock K8NF4G-SATA2) van a gond, bár van olyan fórumtag, akinek ugyanilyen deszkában simán alapfeszen megvan a 2.4GHz.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
(#683) VaniliásRönk válasza elfelejtette (#682) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Valószínűleg a lappal lesz a gond, az nF3 fesz nélkül sokszor 260 körül kifullad, egy ASRock lapon pedig kétlem hogy feszelni lehetne a chipsetet. 
(#684) elfelejtette válasza VaniliásRönk (#683) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Egyébként az a poénos, hogy a régi TBredB procim simán vitte a 2.4GHz-et. Igaz, hogy szorzólockos volt, tehát úgy jött össze, hogy 16x150MHz, a mostani procim pedig 8x250MHz-en megy 24/7-ben.
Sajna mikor gépet cseréltem, valami olcsó megoldást kerestem, és ez lett belőle, tuninglapra nem volt lóvé.
Gondolkodtam már a lapcserén is, de akkor már inkább S939-re váltanék, hogy látványos legyen a különbség. Csak ahhoz megint lóvé kellene, mivel a mostani cucc nem képvisel nagy értéket.
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Húzd ki addig ameddig csak lehet. Én is ezt teszem. Ha már nagyon lesüllyed, akkor +pénz az újba. Erre a memókon kívül többet már nem költök.

rich0428
(lelkes újonc)
nekem egy 3000+os sempronom van egy asus k8ne-deluxe lapban és azt akarom tudni hogy, hogy tudom 1 kicsit megcimbálni????
Az élet egy nagy kupleráj,mi vagyunk benne a k**vák a sors pedig baszogat minket!!

Lortech
(PH! addikt)
az nF3 fesz nélkül sokszor 260 körül kifullad
Hát még az NF4 410. 
#666: NF3 Ultra se tud DC-t, de semelyik más a64 alaplap se, mivel a chipsetben nincs is memvezérlő.
[Szerkesztve]

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ohh, bocsánat, gyorsan pötyögtem be a hsz-t, siettem.
Annak a chipsetnek mennie kéne 300-at...
nem kell ''feszelni'' a chipsetet, nekem az nF3 ~350-ig elment
extra

mazda626
(PH! addikt)
Kb nekem is ott a vége, de szeretném kipróbálni, hogy valahogyan feszt emelve mennyit mehet.

Lortech
(PH! addikt)
A tapasztalat nem teljesen ezt mutatja azért. Nekem se megy 260 fölé, és 2 uilyen lapból, és 1 uilyen chipsetes, de Giga lapból ami nálam volt, egyik se vitte a 300-at. Mondjuk ezek korai változatok voltak, azóta javulhatott a gyártás, és az új revíziók már biztos jobbak.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Én csak azt tudom, hogy az ASRock alaplapok vígan mennek 300-on 8-as szorzójú Sempronokkal... SeggKő powa? 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
A NF8-amat viszont meg kell kínálni 1.72V-tal, hogy menjen 300-on egy Sempron 2800+-szal, és így sem megy tovább, bár ebben valószínűleg a RAM is ludas, annyira felhúzott hogy amint lehet veszek bele 1x1GB SuperRamot, legszivesebben orosz módszerrel bírtam volna hibamentes működésre... 
Most ott tartok, hogy alapidőzítésen, 2.7V-on 2.5-4-4-8@2T-ben megy a RAM 400-on (2x256MB DDR400), kb. fél órája primestabil... ha pár óráig nem hibázik akkor jön a Source. 
[Szerkesztve]

Lortech
(PH! addikt)
A k8upgrade nf3-ak általában igen, de nem a k8nf4g-sata2. Seggkövem van
, arról beszélek.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Én az AM2-esekre gondoltam, bár ezt sajnos le nem írtam. 
És a doki mit mondott, műteni kell? 
[Szerkesztve]

feri0123
(újonc)
Hellosztok!
Nekem lenne egy olyan problémám. Az eseménynaplóban minegyse bekapcsolás után meg jelenik ez a hiba( vagy ha valami komolyabb játékkal akarok játszani) eventsystem 4609 (50)
A COM+ eseményrendszer rossz visszatérő kódot észlelt a belső feldolgozás során. HRESULT: C0000005 a(z) 44 / d:\qxp_slp\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp sorból. Forduljon a Microsoft technikai tanácsadásához, és jelezze a hibát.
Nekem is 3000+ sempron-om van

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Nem feltétlenül csak a processzor miatt van. Lehet memória is a ludas, vinyó is. Nincs húzva a géped? Minden adatot írj le, úgy könnybben tudunk segíteni.
Tölttsd ki az adatlapod!
ott nem a lappal vana gond
nekem 1 modullal a 2600+ 1.5V-tal megy 2500-at

mazda626
(PH! addikt)
Nekem a proci 8X300FSB-vel megy. Memók, 2.75V-ot kapnak, így kerek 400-on ketyegnek. (DDR333). 2X256MB Samu Brand modulok, nincs vele problémám, vagyis nem érzem hogy a két modul gátolna a tuningban.

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Ezt ilyen határozottan nem jelenteném ki, biztos a ram a legnagyobb gond (most 380-nál járok
), ha lesz rendes ramom kiderül, remélem hétfőn tudok venni...