nem szertem le egy kábelt sem.lehet,hogy meg volt már törve a meghajtó kábel ,mert egy régi p1-ből van. lehet a mozgatás hatására tört meg rendesen a szál,h hibát okozzon. procimag megsérülhet ha beért az ecset szőre a bordákon át?
Valami progival meg lehet nézni,vagy valahogy a hiba okát? everest van a gépen.
A rendszernaplóban atapi hibát ír.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
gabor82
(lelkes újonc)

Lortech
(PH! addikt)
procimag megsérülhet ha beért az ecset szőre a bordákon át?
Nem. Viszont te azt írtad, hogy leszedted a ventit, ahhoz pedig hogy ezt megtedd, valószínűleg ki kellett csavarnod a csavarjait egy csavarhúzóval, közben jó nagy nyomást gyakorolva a proci magjára.. Látatlanban benne van, természetesen nem láttam, hogy ténylegesen hogy jártál el.
Ha atapi hibát ír, és eddig nem tette, akkor egyértelműen ott kell keresni a hibát, szét kell nézni a kábelezésnél, mert valami nem 100-as. Vagy épp a meghajtó meg tropára, de az valószínűtlen.

BloodRay
(PH! addikt)
Tegnap megtaláltuk a stabil időzítéseket 2200MHz-en!
Bár valszeg nem a maxos volt mert super pi 1M csak 42sec lett. 
2350MHz-nél dobott egy hátast!
Ebből kifolyólag ma már 2400-ra megyünk majd ídőzítések kiválasztásánál. Fesz kell már a procinak majd 2400-nál? 
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

gabor82
(lelkes újonc)
Nem tudom az számít e,hogy a gép kikapcsolásakor már vagy jó fél éve kiírja a kijelentkezés közben,hogy a meghajtó nem áll készen. de ezt egy vírusírtás óta írja ki. ismerősömnél ugyanezt írja ki de szintén egy vírusírtás óta.remélem a régi ata kábel csak a hibás,mert azzal járnék a legjobban. nem hinném,h nagyon megnyomtm volna. az lehet gond ha esetleg kicsit jobban meghúztam a csavarokat,vagy,h a ventilátor tápkábele esetleg másfelé áll?

mazda626
(PH! addikt)
Szia! 2400MHz-nél adhatsz neki 1.55V-ot. Nálam is hátast dobott alapveszen. Megetettem és azóta sem éhes. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Meg szeretném kérdezni tőletek hogy nektek mennyit ír ki a Sisoft Sandra PR értékre? Nekem 2400MHz-n 4320PR, alapon nem néztem. Előre is köszönöm! 
[Szerkesztve]

BloodRay
(PH! addikt)
Nah javulgatnak időzítésbeállítások!
Ma 2240MHz lett stabil/gyors itt super pi 1M = 41.25sec lett. 2350-ig húztam alapfeszen. El is indult simán de superpi 4M-et indítottam kis stabilitástesztnek és azon még megbukott. 2400-hoz még akkor lesz új időzítésbeállítás meg feszadás.
Sisoft Sandrát most töltöm épp le majd írom mi lett eredmény(még nem tudom mekkora órajelen
)!
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

mazda626
(PH! addikt)
Hajrá!
Be fogsz fogni 2400MHz-n, sőt vagy 2mp-vel oda is köszönsz nekem. DDR333-tól ennyi a max amit ki tudok hozni. Kereken 400MHz, látom neked alapból 400-as. Mennyin megy a memória? 430 körül?
Az alap Sandraból is sok mindent ki lehet nézni. Ajánlom a benchmark fület. Nagyon jól szemlélteti egy diagramon a CPU képességeit. Multimedia, Gaming stb...
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Miért van az hogyha az időzítéseim 2.5-4-4-6 akkor gyorsabb a Super PI, mint 2.5-4-4-5 latency mellett? 

BloodRay
(PH! addikt)
Érdekes elvileg lassabbnak kéne lennie nem?? 
Megvan Sandra! Még meg kell asszem ismernem... 
Memem 400-as de nem szoktam túlhúzni. Úgy veszem vissza mindig, hogy kb 400 legyen a végén.
(kivétel az eredménynél ami bent van super pi-s listán mert ott elfelejtettem visszavenni és ott 410MHz-en ment
) Sajnos eléggé nonamek ezért nem merem őket nagyon kínozni. Majd veszek a szettemhez jóféle zalman memóriahűtőket és akkor talán. ;)
(Egyik mem Hynix a másik gyártójának meg Mosel-t ír. 
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Ahan, én is azért kérdezem, mert elvileg lassabb lenne. De gyakorlatilag nem.
Memóriám Samsung (annak idején Brand néven volt feltüntetve, minden prog nonamnek érzi
) Nincs rajta hűtő kínzom rendesen, 402-en már kifagy, 400-on stabil
Sandra szerint gyártási éve: 1999. dec.
7 éves memók 
chipsetenként változó hogy az utolsó számod hogy a legjobb
NF3-4-nek pl 8 jobb még mint a 6 emlékeim szerint

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Az este folyamán kipróbálgattam 5-12 között. A legjobb eredményeket 6,7 illetve 8 beállításával értem el. Voltak különbségek de elenyésző volt a különbség. A leggyorsabb nálam a 7-es.

littlerock
(fanatikus tag)
sziasztok mindenkinek... jó dolog volt sempron tulajnak lenni, de ennek immár vége szakadt, laptopra váltás miatt...
viszlát!
GECUBE , ARCTIC COOLING forever !!!

rich0428
(lelkes újonc)
Nincs itt olyan köztetek akinek ASUS K8N-lapja van és tudja hogy hogy kell benne
Sempron procit tuningolni ????
Az élet egy nagy kupleráj,mi vagyunk benne a k**vák a sors pedig baszogat minket!!

zsid
(fanatikus tag)
Ha kicsit visszább olvasol akkor találsz olyat, vagy a K8N topicban....
Amúgy az FSBt meled, a HT szorzóját visszaveszed 3x osra, ha nem tuningmemóriáid vannak akkor a memcsit is vissza 333ra.
<tRucKdriFteR>

BloodRay
(PH! addikt)
Teljesítményben nem sokkal gyengébb a laptopod? 
Persze hordozhatóság, de nem?

BloodRay
(PH! addikt)
Nekem is ilyen lapom van. 
Ahogy zsid is írta HT visszavétel, majd fsb emeléssel lehet tuningolni.
Memet mindig nézd, hogy mennyire érdemes visszavenni persze amint emelsz kapásból 333-ra de aztán később(cpu-zennel nézd sztem mem órajelét is) lehet 266-ra is vissza kell majd venni.
Egyébként ha magasabbra húzod procit állítgatnod kell majd időzítéseket is, különben el sem indulna gép magasabb órajelen. 
Go Sempron Go!

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Ha a tuning mikéntje érdekel, akkor zsid és BloodRay fórumtársak már válaszoltak. Ha nem megy a tuning, és arra vonatkozik a kérdésed, hogy miért nem megy, akkor esetleg ajánlom figyelmedbe VR6-Fan fórumtárs aláírásában olvasható gondolatot: [link]
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Az elv mindnehol ugyanaz. A HT-t visszaveszed 3-ra, memóriákat visszaosztod 166MHz-re, ha komoylabb tuningon gondolkodol akkor 133MHz-re. Fokozatosan haladsz felfelé. Kezd pl 1800MHz-en. Letesztelgeted, kitapasztalod, hogy köv sebességnövelésnél tudd mit kell tenni, hogy megállapítsd mennyre stabil. Után tolod neki feljebb. 2200MHz környékén ajánlatos már kis fesz emelé is. 1.55V ideális. 1.60V-ot is kipróbálhatod, bár komoylabb tapasztalataim 1.60V-on (melegedésen kívül nincs, [DDR333MHz memók megfogtak a tuningban]), így azt nem is ajánom. Ha valami gondod van, írj a topikba, segítünk.
Sok sikert!
Üdv!

mazda626
(PH! addikt)
Hali! Aktuális lett a memókérdés. Beírom ide is, mert a Nagy Ramos topikban nem válaszolnak.
(talán azért mert nem Corsair Dominator memókról kérdezek, csak holmi Sempis gyerek vagyok
). [link]
Előre is köszönöm!
[Szerkesztve]

BloodRay
(PH! addikt)
Én azt hiszem 21-ért láttam kingmaxot az szerintem már elmegy. Egy 512-es Geil már 19k.

Annyiért nekem nem érné már meg kettő.
Egyik ismerősöm most vesz Pesten 1gigásat még de az valami Samsung szintű márka azt mondta(sztem Hynix lesz
) az 18k.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Idézet daa-raa fórumtárstól a Nagy RAMos topic III. arhívumából:
''Az 1GB-os Corsair Value Select RAMokat tipikusan Samsung UCCC chipekkel szerelik, és sokan 500MHz felé tudják őket húzni.''
Ha ilyet tudsz jó áron szerezni valahol, akkor nyert ügyed van. Az 1GB-os KingMAX SuperRAM kb. 430-440MHz körül biztosan feladja.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
Az 1GB-os KingMAX SuperRAM kb. 430-440MHz körül biztosan feladja.
érdekes, nekem 530-ig is elmentek az 512-es moduljaim 
extra

Komplikato
(PH! addikt)
Nem sok SuperRAM-ot láttam, de szvsz több féle chippel szerelik őket, éppen mint KingSton-t, lehet ez az oka az eltérő tapasztalatnak? Vagy simán mázlis darab 
Close the World ..... Open the Next!
vmi beazonosíthatatlan chip van rajta, vhova fel is írtam a számát
Vagy simán mázlis darab
inkább a mínusz-nagyon-hideg levegő, a rézhűtő és a vdimm mod volt hatással az eredményre 
kieg: de szobában normál fesszel stabilan 480-500 nem probléma
[Szerkesztve]
extra

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali Dokar!
Az 512MB-os KingMAX SuperRAMok tuningolhatósága kétségtelenül jó, mivel az enyémeim is 490MHz-ig húzhatóak a lapoban adható 2.7V-os feszen, erkélytuning nélkül, szobahőmérsékleten. Sajna a cl3-at nem szeretik, de ez a Winbond BH5 chipek sajátossága.
Az eredeti kérdés az 1GB-os modulok tuningolhatóságáról szólt, és azoknál még nem láttam 450MHz fölötti eredményt.
Üdv.
Sztem is kingmax, és 25k alatt megkapod pár k-val. Hozzám most került egy 256/400-as superram, alapfeszen teljesen stabil 450mhz-en, 530 volt a max, azon is stabil volt, csak orthos nem díjazta
Én a helyedben 2x512MB kingmax hardcore-t megkockáztatnék
azokból csak 512MB-os modul jött ki, alapórajele 500mhz/pc4000/, szóval ennyit biztos tud garantáltan. Gianninál ha jól emléxem 13k/db 1 év garral
szerk: jah, és mindezt 1T-ben
, a többi időzítésről nem tudtok mondani valamit? mert ilyen téren nem vagyok képben 
[Szerkesztve]
New world...old thinking...IBM T60;)

zsid
(fanatikus tag)
Szerintem 600as A-Data, és járathatod szinkronban az FSBvel 
<tRucKdriFteR>
jah, fél gigája drágább mint a legdrágább sempi 
amúgy jó dolog, énis megnéztem szinkronba 630-on mire képes egy 2520MHz-körül járó Sempivel, de nem érné meg a jó kis 500-on ketyegő Samsungot arra váltani

mazda626
(PH! addikt)
ezek közül ami tuti megy 500-at az a kingmax 2x512, mert ugyebár 2500MHznél visszaosztva 500-on jár a ram
De ha nem 2500-ön járatja a procit, hanem kisebb órajelen, akkor ki lehet sakkozni, hogy ahardcore ramok menjenek 530 környékén, annyit sztem még mennek, vagy többet is, a proci órajel nem minden sztem
New world...old thinking...IBM T60;)

mazda626
(PH! addikt)
DDR400 és fölötti ramokat meddig lehet visszaosztani?
Mostani DDR333MHz-s Samujaim 133-ra vannak visszaosztva, így kereken 400-on mennek stabilan. 100MHz-n már nem indulnak el.(gondolom a DDR400 sem akkor) Azt szeretném, hogy ne adja meg magát a memória 2800MHz-n
(DDR333 is kibírta addig míg belépett a win, csak utána jött a kékhalál
)
2800-at az alaplapod sose fogja vinni....2600-2700 és rá kell tenned valami izomdurva hűtést.....
amúgy 333/166-os osztó pont órajel/10 tehát 2800-nál 280(560)-on menne a ram....
a ram visszaosztás meg nem a ramon múlik és még csak nem is a procin hanem az alaplapon....az hogy 100-ra visszaosztva gebasz van az bios gond
530 környékén akkor menne ha az FSB is 265 lenne az pedig elég kevés ha az órajelet nézzük(2100+MHz)....ez elég csira azért
333-ra visszaosztva cpu órajel/10 ergo ezen számítás szerint 2600-2650MHz még zsírul meglehet
amúgy többet számít 300MHz proci mint +30MHz ram, ebben sztem egyetértünk

mazda626
(PH! addikt)
2680MHz még stabil volt, de nem indult semmi sem, mindenhol szabálytalan műveletet hajtott végre. Memóra panaszkodott... Hűtésem: CPU-n AC Freezer 64 Pro, chipset passzív helyett most akarok valami jót, ha felmegy a lapomra, akkor ezt: [link]
2680MHz még stabil volt, de nem indult semmi sem, mindenhol szabálytalan műveletet hajtott végre
ez a mondat bázeg aláírásba mehetne.........

mazda626
(PH! addikt)
Jó van na.
A CPU-val semmi gond nem volt, ki lett próbálva másik gépben is (ASUS K8N-ben ment 2600MHz-t)
na jó de érted nf3-maknak kb víge van 320 körül ,chipsetfeszt kéne emelned......
tehát kb 2600 a maxx amit kipréselhecc a rendszerből
amúgy mennyibe fáj egy ilyen chipsethűtő?májerul fest
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Oké, bocsi, értelek téged, meg sztem te is értesz éngem.
Az a hűtő egy Freezert kóstál majdnem pontosabban 4.5k, de 2.5k-ban vihetem.
Nf3-hoz nem tudsz esetleg linekt adni, vagy pedig segíteni abban hogyan lehetne feszt emelni? Olvastam hogy ASRock nem tudom pontosan melyik lapjánál lehet grafitozni a memókat + chipsetet is. Gondolkodom most egy olcsó chipset/cpu vízhűtésen is, csak sajnos nem értek a vízhűtéshez. 

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Kár ennyit költeni 754-re, inkább cserélj lapot meg procit a Freezer alatt. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

mazda626
(PH! addikt)
Most hogy átgondoltam, H2(kiskapitális
)O kilőve. A chipsethűtőt meggondolom. Ami még fejlesztésre kerül az a hangari és DDR400 memó. Többet erre nem költök, majd jövőre konfigot váltok, vagy majd akkor ha égető szükségem van a váltásra. Mint annak idején az 1.8-as cerkával. A Sempim most lesz 2 éves, meg vagyok elégedve vele, és nincs szükségem C2D-re vagy X2-re. Néha kis játékra elég, legyen szó a legújabbakról is. Szépen futnak high/medum beállításon, többre nem is vágyom.
akkor marad nekem a sufni mod
minden laphoz más a mod, gugliban keress rá hátha valaki kimérte hol lehet okosítani
vízhűtéshez nem kell értnei, könnyen meg lehet oldani, ha érdekel adok támpontokat
hi all lenne 1 kérdésem
2.6+ot gyári hütövel! tudom tudom,nemkéne vele, de egyáltalán nem meleg,ha felhúzom 2.8+ra mit kellene még feleaknom rajta feszt v még valamit? pls segitsetek lami vok xD

80R1

mazda626
(PH! addikt)
Most hogy mondtad a sufnituningot...
Apu segítségével rá kellene barmolni a chipsetre egy 1k-s Socket A/S478-as coolert.
Lehet hogy jobban is teljesítene mint a Th féle megoldás.
érted, egy freezer64 olcsóbb mint az a szar
kicsit átfúrod, hogy a furatok passzoljanak és ha elfr a videókártyától akkor királyság van
Léccike nekem is válaszoljon má valaki

80R1

mazda626
(PH! addikt)
Jaja! Köszi a tippet. Lesz@rom a Th-s hűtőt. Holnap veszek vmi olcsó CPU hűtőt, aztán ráfaragom 
vedd vissza a HT-t 3-ra
a procinak add meg a maxx feszt amit a lapba lehet(jó kevés lesz)
vedd vissza a ramot
és told fel az fsb-t