Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#501) gabor82

gabor82
(lelkes újonc)

nem szertem le egy kábelt sem.lehet,hogy meg volt már törve a meghajtó kábel ,mert egy régi p1-ből van. lehet a mozgatás hatására tört meg rendesen a szál,h hibát okozzon. procimag megsérülhet ha beért az ecset szőre a bordákon át?
Valami progival meg lehet nézni,vagy valahogy a hiba okát? everest van a gépen.
A rendszernaplóban atapi hibát ír.

(#502) Lortech válasza gabor82 (#501) üzenetére

Lortech
(PH! addikt)

procimag megsérülhet ha beért az ecset szőre a bordákon át?
:D Nem. Viszont te azt írtad, hogy leszedted a ventit, ahhoz pedig hogy ezt megtedd, valószínűleg ki kellett csavarnod a csavarjait egy csavarhúzóval, közben jó nagy nyomást gyakorolva a proci magjára.. Látatlanban benne van, természetesen nem láttam, hogy ténylegesen hogy jártál el.

Ha atapi hibát ír, és eddig nem tette, akkor egyértelműen ott kell keresni a hibát, szét kell nézni a kábelezésnél, mert valami nem 100-as. Vagy épp a meghajtó meg tropára, de az valószínűtlen.

(#503) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Tegnap megtaláltuk a stabil időzítéseket 2200MHz-en! ;] Bár valszeg nem a maxos volt mert super pi 1M csak 42sec lett. :DDD
2350MHz-nél dobott egy hátast! :)) Ebből kifolyólag ma már 2400-ra megyünk majd ídőzítések kiválasztásánál. Fesz kell már a procinak majd 2400-nál? :U

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#504) gabor82

gabor82
(lelkes újonc)

Nem tudom az számít e,hogy a gép kikapcsolásakor már vagy jó fél éve kiírja a kijelentkezés közben,hogy a meghajtó nem áll készen. de ezt egy vírusírtás óta írja ki. ismerősömnél ugyanezt írja ki de szintén egy vírusírtás óta.remélem a régi ata kábel csak a hibás,mert azzal járnék a legjobban. nem hinném,h nagyon megnyomtm volna. az lehet gond ha esetleg kicsit jobban meghúztam a csavarokat,vagy,h a ventilátor tápkábele esetleg másfelé áll?

(#505) mazda626 válasza BloodRay (#503) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia! 2400MHz-nél adhatsz neki 1.55V-ot. Nálam is hátast dobott alapveszen. Megetettem és azóta sem éhes. ;]

Meg szeretném kérdezni tőletek hogy nektek mennyit ír ki a Sisoft Sandra PR értékre? Nekem 2400MHz-n 4320PR, alapon nem néztem. Előre is köszönöm! :R

[Szerkesztve]

(#506) BloodRay válasza mazda626 (#505) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Nah javulgatnak időzítésbeállítások! :D Ma 2240MHz lett stabil/gyors itt super pi 1M = 41.25sec lett. 2350-ig húztam alapfeszen. El is indult simán de superpi 4M-et indítottam kis stabilitástesztnek és azon még megbukott. 2400-hoz még akkor lesz új időzítésbeállítás meg feszadás.
Sisoft Sandrát most töltöm épp le majd írom mi lett eredmény(még nem tudom mekkora órajelen :) )!

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#507) mazda626 válasza BloodRay (#506) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Hajrá! :C Be fogsz fogni 2400MHz-n, sőt vagy 2mp-vel oda is köszönsz nekem. DDR333-tól ennyi a max amit ki tudok hozni. Kereken 400MHz, látom neked alapból 400-as. Mennyin megy a memória? 430 körül?

Az alap Sandraból is sok mindent ki lehet nézni. Ajánlom a benchmark fület. Nagyon jól szemlélteti egy diagramon a CPU képességeit. Multimedia, Gaming stb...

[Szerkesztve]

(#508) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Miért van az hogyha az időzítéseim 2.5-4-4-6 akkor gyorsabb a Super PI, mint 2.5-4-4-5 latency mellett? :F

(#509) BloodRay válasza mazda626 (#508) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Érdekes elvileg lassabbnak kéne lennie nem?? :)
Megvan Sandra! Még meg kell asszem ismernem... :B
Memem 400-as de nem szoktam túlhúzni. Úgy veszem vissza mindig, hogy kb 400 legyen a végén. :) (kivétel az eredménynél ami bent van super pi-s listán mert ott elfelejtettem visszavenni és ott 410MHz-en ment :DDD ) Sajnos eléggé nonamek ezért nem merem őket nagyon kínozni. Majd veszek a szettemhez jóféle zalman memóriahűtőket és akkor talán. ;)
(Egyik mem Hynix a másik gyártójának meg Mosel-t ír. :B

[Szerkesztve]

(#510) mazda626 válasza BloodRay (#509) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Ahan, én is azért kérdezem, mert elvileg lassabb lenne. De gyakorlatilag nem. :( Memóriám Samsung (annak idején Brand néven volt feltüntetve, minden prog nonamnek érzi :DDD ) Nincs rajta hűtő kínzom rendesen, 402-en már kifagy, 400-on stabil :) Sandra szerint gyártási éve: 1999. dec. :F 7 éves memók :C

(#511) HERR Z válasza mazda626 (#508) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

chipsetenként változó hogy az utolsó számod hogy a legjobb
NF3-4-nek pl 8 jobb még mint a 6 emlékeim szerint

(#512) mazda626 válasza HERR Z (#511) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia!
Az este folyamán kipróbálgattam 5-12 között. A legjobb eredményeket 6,7 illetve 8 beállításával értem el. Voltak különbségek de elenyésző volt a különbség. A leggyorsabb nálam a 7-es.

(#513) littlerock

littlerock
(fanatikus tag)

sziasztok mindenkinek... jó dolog volt sempron tulajnak lenni, de ennek immár vége szakadt, laptopra váltás miatt...

viszlát!

GECUBE , ARCTIC COOLING forever !!!

(#514) rich0428

rich0428
(lelkes újonc)

Nincs itt olyan köztetek akinek ASUS K8N-lapja van és tudja hogy hogy kell benne
Sempron procit tuningolni ????

Az élet egy nagy kupleráj,mi vagyunk benne a k**vák a sors pedig baszogat minket!!

(#515) zsid válasza rich0428 (#514) üzenetére

zsid
(fanatikus tag)

Ha kicsit visszább olvasol akkor találsz olyat, vagy a K8N topicban....
Amúgy az FSBt meled, a HT szorzóját visszaveszed 3x osra, ha nem tuningmemóriáid vannak akkor a memcsit is vissza 333ra.

<tRucKdriFteR>

(#516) BloodRay válasza littlerock (#513) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Teljesítményben nem sokkal gyengébb a laptopod? :(
Persze hordozhatóság, de nem?

(#517) BloodRay válasza rich0428 (#514) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Nekem is ilyen lapom van. :)
Ahogy zsid is írta HT visszavétel, majd fsb emeléssel lehet tuningolni.
Memet mindig nézd, hogy mennyire érdemes visszavenni persze amint emelsz kapásból 333-ra de aztán később(cpu-zennel nézd sztem mem órajelét is) lehet 266-ra is vissza kell majd venni.
Egyébként ha magasabbra húzod procit állítgatnod kell majd időzítéseket is, különben el sem indulna gép magasabb órajelen. :D
Go Sempron Go!

(#518) elfelejtette válasza rich0428 (#514) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Ha a tuning mikéntje érdekel, akkor zsid és BloodRay fórumtársak már válaszoltak. Ha nem megy a tuning, és arra vonatkozik a kérdésed, hogy miért nem megy, akkor esetleg ajánlom figyelmedbe VR6-Fan fórumtárs aláírásában olvasható gondolatot: [link]
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#519) mazda626 válasza rich0428 (#514) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Szia!
Az elv mindnehol ugyanaz. A HT-t visszaveszed 3-ra, memóriákat visszaosztod 166MHz-re, ha komoylabb tuningon gondolkodol akkor 133MHz-re. Fokozatosan haladsz felfelé. Kezd pl 1800MHz-en. Letesztelgeted, kitapasztalod, hogy köv sebességnövelésnél tudd mit kell tenni, hogy megállapítsd mennyre stabil. Után tolod neki feljebb. 2200MHz környékén ajánlatos már kis fesz emelé is. 1.55V ideális. 1.60V-ot is kipróbálhatod, bár komoylabb tapasztalataim 1.60V-on (melegedésen kívül nincs, [DDR333MHz memók megfogtak a tuningban]), így azt nem is ajánom. Ha valami gondod van, írj a topikba, segítünk. :) Sok sikert!
Üdv!

(#520) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Hali! Aktuális lett a memókérdés. Beírom ide is, mert a Nagy Ramos topikban nem válaszolnak. :((( (talán azért mert nem Corsair Dominator memókról kérdezek, csak holmi Sempis gyerek vagyok :DDD ). [link]
Előre is köszönöm!

[Szerkesztve]

(#521) BloodRay válasza mazda626 (#520) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Én azt hiszem 21-ért láttam kingmaxot az szerintem már elmegy. Egy 512-es Geil már 19k. :( ;)
Annyiért nekem nem érné már meg kettő.
Egyik ismerősöm most vesz Pesten 1gigásat még de az valami Samsung szintű márka azt mondta(sztem Hynix lesz :) ) az 18k.

(#522) elfelejtette válasza mazda626 (#520) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali!
Idézet daa-raa fórumtárstól a Nagy RAMos topic III. arhívumából:
''Az 1GB-os Corsair Value Select RAMokat tipikusan Samsung UCCC chipekkel szerelik, és sokan 500MHz felé tudják őket húzni.''
Ha ilyet tudsz jó áron szerezni valahol, akkor nyert ügyed van. Az 1GB-os KingMAX SuperRAM kb. 430-440MHz körül biztosan feladja.
Üdv.

"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

(#523) dokar válasza elfelejtette (#522) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az 1GB-os KingMAX SuperRAM kb. 430-440MHz körül biztosan feladja.

érdekes, nekem 530-ig is elmentek az 512-es moduljaim ;)

extra

(#524) Komplikato válasza dokar (#523) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

Nem sok SuperRAM-ot láttam, de szvsz több féle chippel szerelik őket, éppen mint KingSton-t, lehet ez az oka az eltérő tapasztalatnak? Vagy simán mázlis darab :)

Close the World ..... Open the Next!

(#525) dokar válasza Komplikato (#524) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

vmi beazonosíthatatlan chip van rajta, vhova fel is írtam a számát

Vagy simán mázlis darab

inkább a mínusz-nagyon-hideg levegő, a rézhűtő és a vdimm mod volt hatással az eredményre :D

kieg: de szobában normál fesszel stabilan 480-500 nem probléma

[Szerkesztve]

extra

(#526) elfelejtette válasza dokar (#523) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)

Hali Dokar!
Az 512MB-os KingMAX SuperRAMok tuningolhatósága kétségtelenül jó, mivel az enyémeim is 490MHz-ig húzhatóak a lapoban adható 2.7V-os feszen, erkélytuning nélkül, szobahőmérsékleten. Sajna a cl3-at nem szeretik, de ez a Winbond BH5 chipek sajátossága.
Az eredeti kérdés az 1GB-os modulok tuningolhatóságáról szólt, és azoknál még nem láttam 450MHz fölötti eredményt.
Üdv.

(#527) Chaser válasza mazda626 (#520) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem is kingmax, és 25k alatt megkapod pár k-val. Hozzám most került egy 256/400-as superram, alapfeszen teljesen stabil 450mhz-en, 530 volt a max, azon is stabil volt, csak orthos nem díjazta:D Én a helyedben 2x512MB kingmax hardcore-t megkockáztatnék:) azokból csak 512MB-os modul jött ki, alapórajele 500mhz/pc4000/, szóval ennyit biztos tud garantáltan. Gianninál ha jól emléxem 13k/db 1 év garral

szerk: jah, és mindezt 1T-ben:), a többi időzítésről nem tudtok mondani valamit? mert ilyen téren nem vagyok képben :(

[Szerkesztve]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#528) zsid

zsid
(fanatikus tag)

Szerintem 600as A-Data, és járathatod szinkronban az FSBvel :DDD

<tRucKdriFteR>

(#529) HERR Z válasza zsid (#528) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jah, fél gigája drágább mint a legdrágább sempi :W
amúgy jó dolog, énis megnéztem szinkronba 630-on mire képes egy 2520MHz-körül járó Sempivel, de nem érné meg a jó kis 500-on ketyegő Samsungot arra váltani

(#530) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Sziasztok!
Köszönöm mindnekinek a válaszát. :R
Leszűkítettem a memókat:
Kingmax Superram 1GB DDR400 [link]
Kingmax Hardcore 2x512MB DDR500
A-DATA Retail 1GB DDR400
Corsair ValueSelect 1GB DDR400 [link]
PQI Turbo DDR500 1GB [link] Ilyenből csak lehet hogy van 25k-ban

(#531) HERR Z válasza mazda626 (#530) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezek közül ami tuti megy 500-at az a kingmax 2x512, mert ugyebár 2500MHznél visszaosztva 500-on jár a ram

(#532) Chaser válasza HERR Z (#531) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De ha nem 2500-ön járatja a procit, hanem kisebb órajelen, akkor ki lehet sakkozni, hogy ahardcore ramok menjenek 530 környékén, annyit sztem még mennek, vagy többet is, a proci órajel nem minden sztem

New world...old thinking...IBM T60;)

(#533) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

DDR400 és fölötti ramokat meddig lehet visszaosztani? :F Mostani DDR333MHz-s Samujaim 133-ra vannak visszaosztva, így kereken 400-on mennek stabilan. 100MHz-n már nem indulnak el.(gondolom a DDR400 sem akkor) Azt szeretném, hogy ne adja meg magát a memória 2800MHz-n :) (DDR333 is kibírta addig míg belépett a win, csak utána jött a kékhalál :DD )

(#534) HERR Z válasza mazda626 (#533) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2800-at az alaplapod sose fogja vinni....2600-2700 és rá kell tenned valami izomdurva hűtést.....
amúgy 333/166-os osztó pont órajel/10 tehát 2800-nál 280(560)-on menne a ram....
a ram visszaosztás meg nem a ramon múlik és még csak nem is a procin hanem az alaplapon....az hogy 100-ra visszaosztva gebasz van az bios gond

(#535) HERR Z válasza Chaser (#532) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

530 környékén akkor menne ha az FSB is 265 lenne az pedig elég kevés ha az órajelet nézzük(2100+MHz)....ez elég csira azért
333-ra visszaosztva cpu órajel/10 ergo ezen számítás szerint 2600-2650MHz még zsírul meglehet
amúgy többet számít 300MHz proci mint +30MHz ram, ebben sztem egyetértünk:D

(#536) mazda626 válasza HERR Z (#534) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

2680MHz még stabil volt, de nem indult semmi sem, mindenhol szabálytalan műveletet hajtott végre. Memóra panaszkodott... Hűtésem: CPU-n AC Freezer 64 Pro, chipset passzív helyett most akarok valami jót, ha felmegy a lapomra, akkor ezt: [link]

(#537) HERR Z válasza mazda626 (#536) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2680MHz még stabil volt, de nem indult semmi sem, mindenhol szabálytalan műveletet hajtott végre

ez a mondat bázeg aláírásba mehetne.........

(#538) mazda626 válasza HERR Z (#537) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Jó van na. :((( :DDD A CPU-val semmi gond nem volt, ki lett próbálva másik gépben is (ASUS K8N-ben ment 2600MHz-t)

(#539) HERR Z válasza mazda626 (#538) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

na jó de érted nf3-maknak kb víge van 320 körül ,chipsetfeszt kéne emelned......
tehát kb 2600 a maxx amit kipréselhecc a rendszerből

amúgy mennyibe fáj egy ilyen chipsethűtő?májerul fest

[Szerkesztve]

(#540) mazda626 válasza HERR Z (#539) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Oké, bocsi, értelek téged, meg sztem te is értesz éngem. :) Az a hűtő egy Freezert kóstál majdnem pontosabban 4.5k, de 2.5k-ban vihetem. :DD Nf3-hoz nem tudsz esetleg linekt adni, vagy pedig segíteni abban hogyan lehetne feszt emelni? Olvastam hogy ASRock nem tudom pontosan melyik lapjánál lehet grafitozni a memókat + chipsetet is. Gondolkodom most egy olcsó chipset/cpu vízhűtésen is, csak sajnos nem értek a vízhűtéshez. :(

(#541) VaniliásRönk válasza mazda626 (#540) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Kár ennyit költeni 754-re, inkább cserélj lapot meg procit a Freezer alatt. :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#542) mazda626 válasza VaniliásRönk (#541) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Most hogy átgondoltam, H2(kiskapitális :DDD )O kilőve. A chipsethűtőt meggondolom. Ami még fejlesztésre kerül az a hangari és DDR400 memó. Többet erre nem költök, majd jövőre konfigot váltok, vagy majd akkor ha égető szükségem van a váltásra. Mint annak idején az 1.8-as cerkával. A Sempim most lesz 2 éves, meg vagyok elégedve vele, és nincs szükségem C2D-re vagy X2-re. Néha kis játékra elég, legyen szó a legújabbakról is. Szépen futnak high/medum beállításon, többre nem is vágyom.

(#543) HERR Z válasza mazda626 (#540) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

akkor marad nekem a sufni mod:D
minden laphoz más a mod, gugliban keress rá hátha valaki kimérte hol lehet okosítani
vízhűtéshez nem kell értnei, könnyen meg lehet oldani, ha érdekel adok támpontokat

(#544) PiciKenny

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

hi all lenne 1 kérdésem
2.6+ot gyári hütövel! tudom tudom,nemkéne vele, de egyáltalán nem meleg,ha felhúzom 2.8+ra mit kellene még feleaknom rajta feszt v még valamit? pls segitsetek lami vok xD :F :R

80R1

(#545) mazda626 válasza HERR Z (#543) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Most hogy mondtad a sufnituningot... :D Apu segítségével rá kellene barmolni a chipsetre egy 1k-s Socket A/S478-as coolert. :DD Lehet hogy jobban is teljesítene mint a Th féle megoldás.

(#546) HERR Z válasza mazda626 (#545) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

érted, egy freezer64 olcsóbb mint az a szar
kicsit átfúrod, hogy a furatok passzoljanak és ha elfr a videókártyától akkor királyság van

(#547) PiciKenny

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

Léccike nekem is válaszoljon má valaki :( :O

80R1

(#548) mazda626 válasza HERR Z (#546) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Jaja! Köszi a tippet. Lesz@rom a Th-s hűtőt. Holnap veszek vmi olcsó CPU hűtőt, aztán ráfaragom :)

(#549) HERR Z válasza PiciKenny (#544) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vedd vissza a HT-t 3-ra
a procinak add meg a maxx feszt amit a lapba lehet(jó kevés lesz)
vedd vissza a ramot
és told fel az fsb-t

(#550) HERR Z válasza mazda626 (#548) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azért nézdmeg van-e hely a vga mellett

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.