Jaja a CPU Score nagyon kevés lenne. Meg a komolyabb játékokban akkora proci limit lenne...
Oda már kell a 2 mag.
Az AMD tervezi a Sempron X2-t? 
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
mazda626
(PH! addikt)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Már készen is van. Úgy hívják, hogy X2 3600+ mivel ugye 2x256kb l2 cache van benne, tehát olyan, mint egy kétmagos Sempi.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
Jah tervezi, valszeg idén nyáron itt is lesz. A 3600-os tényleg érdekes öszvér
Talán azmiatt nem lehet sempronnak hívni, mert az összes fícsőrt ugyanúgy támogatja, mint az athlonok. Hogy mért lett ennyi az L2-je? Talán mert az AMD tudta, hogy nekem majd kell egy 2 magos proci, viszont a szívem a semikhez húz
Ezért csináltak nekem egy ilyen +oldást
Lehet a héten le is cserélem egy ilyenre a 3200-es semimet, ami meg tuningbajnoknak néz ki
Nem kell vkinek?
szerk: #1002) elfelejtette : amiről te beszélsz, az a 90 nanos windsor magos proc, az új, 65 nanos 3600 x2 1900mhz, 512kb L2...csakhogy legyünk teljesek hűek az igazsághoz, amikor 3600-os x2-t emlegetünk 
[Szerkesztve]
New world...old thinking...IBM T60;)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Köszi a kiegészítést! Így már teljesen tiszta a kép!
De akkor ehhez képest a kétmagos Sempi miben fog különbözni?
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
Sztem abban fog különbözni, amiben most is. Lesznek 128kb-os L2-vel rendelkezők, és nyilván lesznek olyanok is, amik nem támogatják a c'n'q-t. Am2-nél jelenleg sem támogatott semi fronton 3200+-ig, mostmár kicsit kiokosodtam
, a c'n'q feltétele a legalább 9x szorzó, ami ugye athlonoknál eleve adott, semiknél nem feltétlenül. Ezenkívül ott van még a HT, amit a semik 1600mhz-en támogatnak az athlonok 2ghz-ével szemben, bár ennek gyakorlati jelentősége nincs. És van még az AMD virtualizációs technológiája, amit jelenleg egyetlen semi sem támogat, csak az a64-ek és x2-k, ez a jövőben is minden bizonnyal így lesz, bár ennek sincs igazából gyakorlati jelentősége
A Windsor magos 3600-os x2 annak ellenére, hogy ''csak'' 256kb L2-vel rendelkezik, a fentebb említett összes ficsőrt tartalmazza, viszont ő az egyetlen athlon -754, 939, és am2 fronton is-, aminek kevesebb, mint 512kb az L2-je, ezért is emlegetik gúnynéven 2 magos sempronként, ahogy te is tetted

mazda626
(PH! addikt)
Én is szemezgettem vele régebben, de ha az árkülönbözetet nézzük X2 3800+ és X2 3600 között, nem sok. Akkor inkább 3800+-t vennék. Mi az a virtualizációs technológia? Lassan dobbanthatna már az AMD, az Intel nagyon elhúzott. 
Tényleg nem sok van árilag 3600 és 3800 között, viszont a 3600-os windsorból, csak EE-s készült, 62 v 65 W max TDP-vel. 3800-as jó ha 5%-kal gyorsabb a kistesónál
Viszont tuningolni meg nagyon lehet a kis 3600-osakat, nekem ha lesz x2-m, akkor ilyen lesz
. A virtualizációs tech. nem tudom mi, az am2-s a64-ek és x2-k támogatják, más nem. MNajd kicsit utánaolvasok és publikálok róla 

mazda626
(PH! addikt)
Köszi! Tényleg, a tuning számomra is fontos. Azt kell venni, amelyiket jobban lehet húzni. 
Lehet ott a 3800-ast is, de annyival nem jobb, amennyivel drágább
A fennmaradó pár k-ból én inkább jobb ramot vennék

mazda626
(PH! addikt)
Most néztem, hogy lehet hogy felesleges kiadnom 23k-t Geil DDR550-re, mikor a Geil Value is megy kis plusz fesszel stabil 500-at CL3-ban.
És csak 17k. DC kit.
Egy kis kiegészítés 3600+ x2 vs 3800+ x2 témában
Azért kell majd 3600+ -t venni mert az Brisbane magos és az kegyetlenül szalad....3800+-ból nem lesz 65nm-es egyenlőre
Igaz mondjuk egy olyan lap is kell majd alá ami tud legalább 300-as FSB-t, de ezt egy 16-17k-s abit kn9 simán kiköhögi
Később sem lesz 3800 sztem 65 nanosból. Még nem próbáltam a biostar TF550-et, én olyat tennék alá
szerk: (#1010) mazda626 : inged-gatyád s754re költöd

[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Sajnos.
Mivel komolyabbra nincs keretem, ezért abból kell kihozni a maxot, ami van. Így marad karácsonyig az S754. 
Értöm
Bár ha lecserélnéd a lapod+ramod+procid, nem sokat kellene ráköltened egy am2-s cuccra, lapok hozzá újan is olcsóé vannak, ram ddr2 ára nagyon lement, procit meg ''fillérekért'' kapsz. Ha mást nem veszel egy semit, és majd ha lesz rá keret lecseréled x2-re. Legalábbis én ezt csinálnám

mazda626
(PH! addikt)

Kihúzom karácsonyig, akkora van beígérve a next konfigom. Nyárra meg keresek valamilyen diákmelót, és azzal is beszállok a gépbe. Az akkori keretemnek megfelelően pedig kiválasztom a megfelelő komponenseket.

csak ismételni tudom magam: a belátó fogyasztó.
respect.
höhö. nekem meg EZ a konfig lesz még vagy 2-3 évig. és akkor egy újabb 100K ráfordítással 3X gyorsabb rendszert veszek. számomra akkor éri meg a váltás. (esetleg ha megjön az adóvisszaigénylés és én nyerek az asszonykámmal szembeni cipő vs. VGA küzdelemben, akkor 7600Gt-t veszek és ennyi. nem költök rá többet. ma vettem bele egy 350-es FSPt. tök jó halk. és vagy 5 kiló vaze 
[Szerkesztve]
:) Vírus feltöltése ======>100% done. Köszönjük. B@hatod a cuccaidat. :)
Cipő vs vga
lol
350-es FSP-hez grat, nekem is olyan van
Az mellett hogy halk, túlfesz, túláram, rövidzárvédelem van benne
a 12V-os ága 16 és 18A
Egy c2d-t is simán elvisz, akár 2 db 8800gtx-szel is
400W-os folyamatos terhelét zokszó nélkül bírja
És az ára valami csoda, 1-2k-val a codegen felett
Az a baj sztem, hogy kevesen ismerik..

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Én ismerem! Nekem is ilyen van! A 2db 12V-os ág közös max. terhelhetősége ugye 300W, ami valóban elegendő egy csúcskategóriás konfighoz is, nem csak a miénkhez hasonló költséghatékony gépekhez!
Szóval ajánlott mindenkinek, aki egy VALÓDI táppal akarja megtisztelni a gépét!
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Jaja fontos a táp! Ma felhívtak, hogy kéne gépet húznom.
Kérdezem milyen táp van benne? Erre:
- Jó táp!
- De mégis milyen?
- Amit a házhoz adtak.
- ?
- LC Power 400W
Na gondoltam de jó. Megtekerem nekik a gépet, rá másnapra meg lesül, aztán én leszek a szar.
Ha meg megmondom, hogy húzáshoz jó táp kell, akkor meg azért vagyok szar.
Ha nem húzom, akkor meg azért. Mit csináljak? 

BloodRay
(PH! addikt)
Ismerik azért szerintem aránylag sokan FSP-t csak az a gáz leginkább, hogy szinte sehol sem árulják... 
Én is tápot készülök frissíteni most mert erősen gyanítom, h a mostani Q-tec erőteljesen benne van a furcsa történésekben amiket a gép produkál mostanában... 
Pécsen egyetlen egy helyen találtam FSP-t, remélem jöv héten meglesz. 
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

elfelejtette
(PH! kedvence)
Egyébként lenne nekem is 1 kérdésem:
Használ vki Sempivel Kingmax Hardcore DDR500-as ramokat? És ha igen, milyen lapban, milyen órajelen milyen fesz mellett milyen időzítést tud belőni? Mert az A64 procikkal sokan írnak 500-as órajel mellett 2.5-3-3-6 1T időzítést, nálam pedig csak az SPD-ben megadott 3-5-5-10 időzítésen hajlandó menni, de még így is néha 'read' hibát dob, pedig DOS alatt a memtest86+ 3-4 óra alatt sem dob hibát! A RAMos topicban azt mondták, hogy valszeg az alaplapommal nem komálják egymást!
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Szívesen kipróbálnék egy HC modult a gépemben.
Hagyom az 550-es memókat, Geil Value 400 is megy 500 környékén + fesszel. 
[Szerkesztve]
Hát nálunk azért több boltban lehet venni, meg se mondom, az egyik boltban mennyiért kapom, mert kiutáltok
De ott a gépbolt, mindenki számára hozzáférhető, rengeteg kiskerrel kapcsolatban állnak, és az általad - nyilván hozzád legközelebb eső- kiskerbe leszállítják, asszem 6.5k volt utoljára, 2 év garral. Nem mintha kellene rá gari
szerk: #1019) elfelejtette : így van
AMD & FSP power 4evR 
[Szerkesztve]

BloodRay
(PH! addikt)
Jó neked! 
Nem utálunk ki ha hozol annyiért! 
Egyébként ma is próbálgattam tuningot... továbbra is fenntartom véleményemet h ez a ge..i Qtek szar. 
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

mazda626
(PH! addikt)
Én is így voltam a Codegen 300W-ommal.
Nem is bírta a kiképzést 2 hónapnál tovább.
Fönnt van a padon, a kondik meghíztak rajta.
De elvitte a VGA-m.
Így lett Thermaltake tápom és 7600GT-m.
Mikor emeltem a procinak a feszt, állandóan újraindult, olyan is volt, hogy elindult, de DVD-t írni már nem tudott. 

BloodRay
(PH! addikt)
Nekem Q-tek 400W-os de szerintem ezt a készítők is csak viccnek szánták. 
Távolról sem ad le annyit szerintem.
Nálam szerencsére eddig még semmit nem nyírt ki(tudtommal
), viszont olyat játszik a gép, hogy szimpla használat mellett időnként megáll egy időre(!!!
) mintha lefagyna. 
Persze nem fagy le, kb 5-10 sec múlva megy tovább mint ha mi sem történt volna. 
Kissé idegesítő.
És persze nem szeretném megvárni míg nekem is kinyír valamit.
Szerintetek is táp nem? 

mazda626
(PH! addikt)
Nekem is csinál ilyesmit néha 3D alkalmazás közben, de ez a 7600GT-k tulajdonsága.
Akkor jön elő, ha húzva van a kari. Szerencsére nekem ritkán csinálja, másnál viszont elég sokszor. 

BloodRay
(PH! addikt)
Nekem 6600GT-m van, nincs húzva és nem 3D alkalmazások közben csinálja. 
Egyszerűen netezés, excel bármi közben hajlandó megállni pár pillanatra. 

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Íme egy dúrva tápteszt egy 650W-os Q-tec tápról. Elég jó átfogó képet fest az egész márkáról: [link]
Üdv.

mazda626
(PH! addikt)
Akkor tényleg lehet, hogy a táp kérőddzik. 
elfelejtette:
Eszembe juttatta a Codegenes élményem. 

BloodRay
(PH! addikt)
Hmmm igen én is ilyesmit hallottam.
Szerintem ez sem tud leadni még közel 400W-ot sem. 
Remélem FSP-vel semmi ilyesmi gond nem lehet majd.
mazda626: Na igen lehet azért árulják most Qtec-et majdnem egy áron Codegennel Trust néven.
Trust mi? 
Nah csak jöjjön cash, kap gépecske finom új tápocskát meg házat is akkor már azt hiszem. 

mazda626
(PH! addikt)
Mikor elszállt az egy hetes Chieftek 410-esem
visszavittem a boltba... másnap megyek vissza a gépért, és látom hogy LC Power virít benne.
. Kérdeztem -vagyis gondoltam- hogy WTF?
4000Ft-os táp a 11k-s Chifi helyett?
Erre eladó, igen, tökéletes ez...
Na akkor balhéztam, visszakaptam pénzecskémet, és egy nagyon rendes embertől megvettem az alig használt TH 480W-ot.
Ezek után igenis megválogatom milyen táp kerül a gépbe, elvégre a lelke az egésznek. Életreszóló példa volt számomra az a bizonyos érintés...
Két év után tudom pontosan milyen lapom is van.
Tegnap a kezembe került ismét a lapom doboza, átvizsgáltam és látom a cédulát, melyet az MSI egyik ragacsgépe nyomott rá: MSI K8N Neo FSR V2.0
Így már tudom melyik BIOS kell hozzá. 
[Szerkesztve]

BloodRay
(PH! addikt)
Hehe nem árt dobozokról tudni hol vannak. 
Azta... hát azt hiszem kicsit megrugdostam volna azt az eladót. Van bőr a pofájukon... 
Mondjuk azt sem hittem volna h egy hetes Chieftek ilyet produkál. 

mazda626
(PH! addikt)
Jaja én sem. Miután beírtam PH!-ra, akkor jött a hideg zuhany, hogy az a széria hibás.
Nem kívánom leírni megint az egész sztorit, szeritnem annak idején ide is beírtam, meg a tápos topikba is, majd megkeresem ha érdekel benneteket. Retro élmények powaa. 
Ez nem tápos totyik..de: A Chieftec nem gyárt, nem is gyártott tápot. Felvásárló. Vagy a Delta belső kerül a tápjaiba, vagy a szutyok Sirtec. A 360 és 410W-os chief táp Sirtec, ha meghal nem kell meglepődni..a Delta belűek ált. mind DT jelzéssel vannak ellátva.
Kódgányról, mercuryról, trustről vagy jót vagy semmit... /me hallgat
Az FSP saját belsőt használ, nincs lowcost tápja - magyarul olcsó de x@r-, a legolcsóbb FSP táp is minden védelemmel el van látva, és ha valamikor netán el is halálozik - sztem 2-3 alaplapot simán túlél
de lehet keveset mondtam..-, a gép többi része akkor is biztonságban marad. Az FSP tápok közzött a hatásfok és designbeli különbségek okozzák az árkülönbséget. Lásd FSP Bluestorm, ami semmivel nem tud többet az én tápomnál, csak kábelharisnyázva van, fekete, kék a tápgombja, jobb hatásfokkal dolgozik...ára 12-14k bruttó körül van.
#1025 BloodRay : nyilván annyiért nem tudom adni, amennyiért kapom
Nem azért mert haszonleső vagyok, a postaktsg 730ft, el kell menni a tápért, be kell csomagolni, fel kell adni..az meg idő, az idő meg pénz mint tudjuk. Viszont azt meg tudom oldani, hogy 6.5kért postaktsg-gel együtt házhoz juttassak bárkinek egy új FSP-350 PNF-et
Majd csinálok ennek a dolognak egy saját totyikot, úgy érzem van rá kereslet, mert nem mindenki tud olyan egyszerűen hozzájutni egy ilyen táphoz, mint én.
Sorry az offért

szerk: ha valamelyik modi szemét szúrja ez a ''reklám'', természetesen törölje 
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Persze, nem is arra írtam, hogy az FSP szar, igenis nagyon jó tápokat csinál.
ON: Sempront megéri kupaktalanítani? Hogyan is lehet levenni róla? 

BloodRay
(PH! addikt)
''Az FSP saját belsőt használ, nincs lowcost tápja - magyarul olcsó de x@r-, a legolcsóbb FSP táp is minden védelemmel el van látva''
<- Erre kiváncsi voltam én is jó, hogy megnyugtattál! THX 
Kösszi, nem hiszem, hogy durva reklám lett volna és egy topic lehet nem ártana tényleg.
Én valószínű végül meg tudom venni végre egy boltban 6,5-ért, de azért az, hogy Pécsen egy ''normális'' boltban lehet FSP-t kapni bizonyítja, h jól jöhet a segítséged másnak is.
Tudom, hogy nem azért írtad
Csak a 410W-os chief történetére reagáltam 
Semit kupaktalanítani?
Szikével lekapod, pár fokot nyersz vele, sztem nem éri meg..
szerk: (#1038) BloodRay
Már +csináltam..aki akarja +keresi 
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Akkor hagyom a francba, nem akarom felszántani szentemet.
Jó ez így, ahogy van. Ha minden jól megy húsvét után megkapom a memókat.
Alig várom, az utóbbi időben olyan tuningszegény életmódot éltem. 
Én meg vettem egy 7300gt-t
Ha mákom van, ma éjszaka +is tudom nézni mit tud
Ha nincs, akkor már csak jövhéten

mazda626
(PH! addikt)
Jó kis karik! Eleinte én is ilyet szerettem volna, csak a karácsonyi dömpingben hiánycikk volt, bátyám megunta hogy szenvedek
, ezért belepótolt a kariba, így lett 7600GT-m.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Az a 7300GT egy f.sza kis kari, nekem is az van a sempi mellett, és nem panaszkodok. Az én karim PCIE Galaxy 7300GT 128MB DDR3 gyári hűtővel, amit lecseréltem egy Primecooler alu hűtőre (Zalmi koppintás). Így vmod nélkül megy 680/1680-at, teszeredményeim:
3dmark05 alap 4144 pont
3dmark05 húzva 5280 pont
3dmark06 alap 1897 pont
3dmark06 húzva 2380 pont
Üdv.

BloodRay
(PH! addikt)
Jó öreg 6600GT mindent visz!
Eztet az ojjektumot kérem Árpád úgy építette, h még a 8800GTX-tet is megveri! Tudom mert a Malvinnak volt a kisöccsének az osztálytársa aki egyidős vele. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Teccikérteni??
[Szerkesztve]

mazda626
(PH! addikt)
Értem én! Semmi többet nem tudok mondani! A viszbűl veszi ki a zokigént.
elfelejtette: [link] 06os Mark eredményem. 2400MHz-en simán kihajtja a 7600GT-t a Sempron. Úgy olvastam, hogyha az SM2.0 több mint az SM3.0 akkor van jól kihajtva.

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hali!
Hát, nálam a 7300GT vmoddolva ment 785/1680MHz-en, mellette a Sempi 2080MHz-en, ramok 520. Így kaptam az alábbi eredményt:
3dmark06 score: 2521
SM2.0 score: 1035
HDR/SM3.0 score: 1072
CPU score: 811
Ez így elég kevéske, ugye? Bár ugyanezen az órajelen a kari (valamint a sempi és a ramok is) 3dmark05-ben 5629 pontot kapott!
Üdv.
(#1047) -=Lord Tom=- válasza elfelejtette (#1046) üzenetére
A 3Dmark06 a 128 ram miatt bűntet jópár pontot...

mazda626
(PH! addikt)
Szia!
Nem kevéske az! Próbáld meg a procit 2.4-en ha bírja a lap akkor 2.6-on, a RAMokat meg 3-3-3-6-ban. Ha meglesz a memóm, kitűztem magamnak az 1000 pontos CPU Scoret határnak. 
(#1049) elfelejtette válasza -=Lord Tom=- (#1047) üzenetére

elfelejtette
(PH! kedvence)
Bizony.
Meg azért is, mert a prociban az 512kB v. 1MB v. 2MB v. 4MB cache helyett csak 256kB van. Meg a dual channel memória hiánya miatt is. Vagy ezek miatt nem?
Mazda626: sajna az Asrock deszkám csak 265MHz-es FSB erejéig kompromisszumképes! Ráadásul a ramoknak is csak kb. 2.6V-ot ad maximum a biosban Ultra High VDIMM beállításnál. Emiatt (és lehet, hogy kompatibilitási hibák miatt is) néha hibázik a ram vinfos alatt még 3-5-5-10 2T időzítéseken is, sőt még 400-on is. Pedig a memtest86 3-4 óra futás után sem dob ki hibát 500-on!
Üdv.

*Ropi*
(PH! kedvence)
Szia!
Ezekszerint a Te procid is Geode magos, ez szívás...
Azt tudod csinálni, hogy ha még garis, akkor visszaveteted a nagykerrel, vagy veszel alá egy ABIT NF-7(s v2.0) lapot, abban vissza tudod venni a Vcore-t 1,6V-ra, akkor normálisan fog működni.
Nekem is A7N8X-E Deluxe lapban volt előtte, de az még moddolt biossal sem engedi lejjebb venni a magfeszültséget, úgyhogy el is adtam a lapot, ABIT van helyette. 
Üdv.: Ropi
A weboldalam: lélekvezérelt esküvői fotográfiák - http://karpatisandor.hu