Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#17001) Teasüti

Teasüti
(őstag)

Vmi nem jó nálam. Nem úgy hasít a kártya, ahogy elvárnám tőle. És még melegszik is, mint a p.csa.
Lefutattam a vantage-et, csak úgy kíváncsiságból. És érdekes szaggatásra lettem figyelmes. Mikor "stabil" 30 fps körül mozgott, akkor is periodikusan belassult. Egy színuszgörbével lehetne felvázolni a téma megjelenítései sebességét, ahol az Y tengely alsó-felső kitérései jelentik a téma valósidejű renderelését, és a bullet-time szerű sebességet.

Na ez mitől lehet?? Ezt észrevettem játékban is, csak nem ennyire feltünően. Warmongerben érdekesen mozgott a karakterem, "ugrálva futott", mint mikor berángat egy kocsi motorja a kengurú üzemanyagtól. :C Pedig ott is megvan a 30-40 fps. Csak. Keveslem azt a 30-40-et 1280-ban... (8x AA, 16x AF, ultra high, "quality" textúraszűrési mód)

Persze a kép továbbra is töredezik (lsd előző post - red alert). :W
Előfordulhat mindez a táp alulméretezésétől? Bár úgy tudom, h ebben az esetben már megdöglött volna a vidkari és elkezdett volna szemetelni. De már nincs más ötletem. Mindennek faszának kéne lennie! De nem az. :W

Eladó Samsung Monte S5620, egy 25€-t érő max cover Invisible Shield fóliával!

(#17002) Kommy válasza Teasüti (#17001) üzenetére

Kommy
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A csíkozódásra vsync bekapcsolása megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

dropbox regisztráció: http://db.tt/RopCZAH Crittercism: www.crittercism.com/register?codez=xttbhdkbcw Programjaim iOS-ra: iPHUpper, iPHUpper 2, iPC, iPC Lite, iPC for iPad

(#17003) pisti88+ válasza Teasüti (#17000) üzenetére

pisti88+
(senior tag)

Állítsd a driverben performance-re a dolgokat.... más 5letem nincs aztán szerintem temesd a témát mert kezdessz barátom beteges lenni... :R

Pisti -(*_*)-™

(#17004) Teasüti válasza Kommy (#17002) üzenetére

Teasüti
(őstag)

Nem az.

(#17005) Teasüti válasza pisti88+ (#17003) üzenetére

Teasüti
(őstag)

Betegesen figyelem az eseményeket. :) Ilyet nálam vidkari még nem csinált, amit ez művel... :F Erős a gyanum, h selejtes a cucc. De ezt nehéz beadni a gari mellé, h abnormálisan működik.

Meg nem azért vettem 280-at, h ilyen pici felbontáson bármit is le kelljen vennem. :W

szerk: meg ha látnád, amit én látok, akkor lehet téged is zavarna. ...kurv@'ra. És nem a szememmel van a baj. :) Lehet csinálok róla egy vidi felvételt, bár kétlem, h el tudja csípni egy PAL kamera.

[ Szerkesztve ]

(#17006) Endruboy007

Endruboy007
(tag)

Sziasztok! Most szeretnék beruházni egy GTX 260-ra. Szerintetek jó vétel? Meg nem értem, hogy mi ez a sok variáció? Tudnátok segíteni, hogy miben különböznek ezek a kártyák egymástól?:D

http://www.argep.hu/trend/XFXG/Xfx-geforce-gtx-260.html
http://www.olcso.hu/keres/GeForce%20260%20GTX

Nem értem...XFX...BFG... és mindegyikből van vagy 10 féle...melyiket érdemes megvenni?

Jah, és vinné az ASUS P5B alaplapom? Sorry, de nem vagyok otthon a témában...

Endruboy

(#17007) csucsu69 válasza Teasüti (#17005) üzenetére

csucsu69
(tag)

Az nem lehet ,hogy az asus lap nem szereti a karit? Qru-nál mondjuk fordítva volt.

(#17008) pisti88+ válasza Endruboy007 (#17006) üzenetére

pisti88+
(senior tag)

Ha pénztárcád engedni mindenképp egy huzott OC-S verziót válasszál, ha lehet 216 steam pocival!!! XFX vagy bfg igazábol egyre megy az xfx karik véleményem szerint szebbek, és a körítés is pazarabb :K :R

Pisti -(*_*)-™

(#17009) Endruboy007 válasza pisti88+ (#17008) üzenetére

Endruboy007
(tag)

Igazából nem tudom, hogy mit lenne jó venni...kb 40-50 k között szeretnék egy karit venni, és itt néztem a teszteket és ezt a karit mondják jónak...De lehet mást is ajánlani...OC-S? Ezt nem értem:D
Amúgy Asus P5B alaplapom és Core 2 Duo E6600 2.4 GHz-s procim van...Ehhez szeretnék valami optimálisat venni...főleg játékra:D Konzolt akartam, de utána néztem és sok vele a hoki, szóval most inkább egy jobb VGA-ra akarok beruházni...

Köszi a tanácsokat előre is!

[ Szerkesztve ]

Endruboy

(#17010) Qru válasza Endruboy007 (#17009) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó a P5B-hez de nagyon gyenge a procid (túl alacsony az órajele), eléggé visszafogná a GTX260-at. Ahhoz, hogy kihjatsd kéne egy legalább 3-3,3GHZ-es proci órajel. Tuningolni nem akarsz?
Viszont inkább HD4890-et keresgélnék ebben az árkategóriában, jóval erősebb mint a GTX260 és sokkal korszerűbb is.
OC az jelenti, hogy gyárilag emelték a kártya órajeleit a referencia értékhez képest. Felesleges ilyet venni sztem, mert ezt magad otthon egy csúszka állítással megoldod és kész.

[ Szerkesztve ]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#17011) Teasüti válasza csucsu69 (#17007) üzenetére

Teasüti
(őstag)

Az h lehetséges? Ez bizarr gondolat, még viccnek is rossz.

(#17012) pisti88+ válasza Teasüti (#17011) üzenetére

pisti88+
(senior tag)

Szerintem a karival van valami, de könnyen kideríthető... kari kivesz haverhoz átcammog kari betesz néz és csodálkozik vagy helyeseél... :K :R

Pisti -(*_*)-™

(#17013) rup1u5

rup1u5
(PH! kedvence)

Próbáltátok már ezt a Unigine Tropics bench-et?
Nálam nagyon dúrván befűt. Jobban mint bármelyik szőrös fánk. :Y
87fok, 100%

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#17014) Qru válasza Teasüti (#17011) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos igen. Vettem egy Asus GTX280-at, hazavittem bedobtam a Gigabyte EP35 DS4-embe és már postnál csíkozott a kép, win be sem jött jóformán. Mondom ez kuka. Visszavittem az eladónak, betettük a gépébe simán ment, pedig nem high-en lapja volt, vmi középkategóriás Asus deszka. Furmark is futott percekig, minden okés volt. Hőfokok ok, seheol egy kósza csík stb. Mondom akkor mi van? Hazavittem, nem a karaj a rossz. Beraktam újra, hiba jelenség ugyan az. :( Próbáltam mindent, mozgattam a slotban, hátha nem csatlakozik rendesen, megpucoltam az érintkező felületet, PCI-E frekit tologattam, PCI-E feszt állítottam semmi. Tápom tuti elég volt, mert már akkor is TX650-em volt, ezt is kizárnám. A vége az lett, hogy visszavittem és visszacseréltem a Giga GTX260-amra (rendes volt elküldhetett volna, azzal hogy a vga jó de nem tette). Fingom sincs mi volt a gebasz igazából, de eléggé gyanús, hogy a lap nem szerette.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#17015) Endruboy007 válasza Qru (#17010) üzenetére

Endruboy007
(tag)

Ezek szerint nem érdemes akkor erősebb karit vennem nem? Hát azt mondtad, hogy úgy sem tudja kihasználni a procim?! Azért ne mondjátok már, hogy nem tudnék a mostani j
átékokkal játszani rendesen...GTA 4...Fry Cry 2...ezek nem mennének maxon?

Endruboy

(#17016) schwartz válasza Endruboy007 (#17015) üzenetére

schwartz
(őstag)

hogy úgy sem tudja kihasználni a procim?!

Ez igy (altalaban) egy baromsag. (meg amugy is... :DDD ) Jelenleg nincs egy jatek ami 30FPS ala esne a procid miatt. A VGA limital kb. minden modern game-ben...

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#17017) Pepe78 válasza schwartz (#17016) üzenetére

Pepe78
(senior tag)

Sziasztok!

Gainward 260 GTX 216sp 55nm Golden Sample karira milyen hűtést tudok venni ami tutira kompatibilis rá és brutál jól hűt?

Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.

(#17018) Lauda válasza Pepe78 (#17017) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Viz.

---------------

A 186.18-as drivert nektek sem tamogatja a rivatuner? :F A ventiket tudom vele szabalyozni, a kartyat huzni meg nem.

Eskuszom ilyet meg nem lattam. :DDD

(#17019) jer1cho válasza pisti88+ (#17012) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A kari tőlem van. Nálam tökéletesen ment. Ettől függetlenül behalhatott, az tény, mivel pesti a gari, mondtam, hogy intézem, ha kell.

De én is arra kértem, hogy nézze már meg másik gépben, hogy mit csinál...mert ha csak abban a gépben csinálja, akkor vihetem gariba, max kirühögnek...

(#17020) csako válasza Lauda (#17018) üzenetére

csako
(lelkes újonc)

Megoldás :)

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#17021) Lauda válasza csako (#17020) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Koszike, igy mar megy szepen! ;) :R

(#17022) Qru válasza schwartz (#17016) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ebbe azért vitába kell szállnom, mert erősen felbontás függő. Ha 1024x768 vagy alig magasabb felbontáson fog játszani akkor lesz procilimit. Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?

mod:

robix06: Köszönjük a konsktruktív hsz-t. ;]

[ Szerkesztve ]

(#17023) robix06

robix06
(újonc)

:DD

(#17024) Lauda válasza robix06 (#17023) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jo lenne mar, ha befejezned a szakmai reszek teleszarasat!

(#17025) schwartz válasza Qru (#17022) üzenetére

schwartz
(őstag)

Akarhogy nezzuk, jelen esetben nem az E6600 lesz a szuk keresztmetszet. (felbontastol fuggetlenul) Lenyegtelen a procilimit, ha nem befolyasolja a jatekelmenyt. Ebben a tesztben vilagosan latszik, hogy kvazi semmit nem dob a jatszhatosagon az 1.4-4 Ghz kozotti procituning...

Fuck yourself Jay Wilson

(#17026) Qru válasza schwartz (#17025) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt írtam, hogy játszható lesz így is minden játék "Persze így is futnak majd a játékok, csak minek vegyen a szükségesnél drágább (ráadásul ma már korszerűtlen) kártyát ha úgysem használja ki?" (azért erős túlzás, hogy minden felbontáson, HD felbontás felett pl Crysis simán megfektet egy GTX260-at DX10-ben, hmm elvetemült példa de igaz) én is kvázi E6600-ot használok (csak én kettőt egyszerre) és tuning nélkül is fut minden szépen.
Arra próbálom rávenni a kollégát, hogy ne vegyen egy feleslegesen erős vga-t, ha olcsóbb teljesítményével is beérnék a játékok. Ráadásul hülyeség GTX260-at vennie, Október 22-én megjelennek a DX11-es karik, addig csak kibírja. Ha nem akkor meg vegyen egy HD 4870/4890-et, sokkal jobban tartja az árát mint a korszerűtlenebb GTX.
Igaz abból sem árt majd idejében kiugrani, mert a nagy dömping miatt leesnek a használt árai de ez más tészta.

(#17027) TTomax válasza rup1u5 (#17013) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Irj már egy-két adatot,hogyan teljesít egy jül meghúzott GTX260.. mondjuk DX10.0 1600X1200 2XAA Shaders:High,16XAF Reflection: On,Ambient: On.. nekem 51 fps 1300 pont körül megy igy (DX10.1-el)

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#17028) schwartz válasza Qru (#17026) üzenetére

schwartz
(őstag)

azért erős túlzás, hogy minden felbontáson, HD felbontás felett pl Crysis simán megfektet egy GTX260-at

Ez hogy kapcsolodik a hsz-om tartalmahoz?
Kulonben szo volt milyen felbontast hasznal? Mert azt nem lattam sehol...

Fuck yourself Jay Wilson

(#17029) rb26dett válasza Endruboy007 (#17015) üzenetére

rb26dett
(tag)

Ha veszel, akkor BFG-t vagyél az 5 év gari miatt, ha hosszú távra tervezel, én most vettem kb 2 hete és nagyon király kari, és olyan amit itt mondanak, 216sp-s OC változat, és 48ezer körül van. Nekem is csak 2.66Ghz-es a procim, de Crysis-on kívül minden makulátlanul fut, full fullon, az meg nem very high-on csak high-on fut de akkor már játszható, de ahhoz mondták nekem is a nagyobb procit. Majd lesz másik proci nekem, viszont van mihez építeni, ha veszel egy ilyen komolyabb karit. Később te is tudnád köré építeni a rendszert. Nekem is ezt javasolták, de igaz és logikus.

Mine's R34 GTR

(#17030) rup1u5 válasza TTomax (#17027) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Hogy "jól meghúzott" az túlzás. 700/1509/1080 -on a kért beállításokkal dx10.1-el 34fps a végeredmény. Ez átlagot akar jelenteni?
Neked most mid van? 4850x2 + 4850 ? Azzal érted el az 51-et?

[ Szerkesztve ]

(#17031) Qru válasza schwartz (#17028) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Úgy hogy túlerős vga-nak állítottam be GTX260-at a szükségesnél de azért van ahol megfekszik az is.

Úgy emlékszem az adatlapján 19-es tft volt megadva anno, de lehet nem jól emlékszem.

(#17032) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Megvan a VGA-m ;] GTX280...nem AMP! version :W de nem sokba telik azt csinálni belőle ;] :C

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#17033) Endruboy007 válasza Qru (#17031) üzenetére

Endruboy007
(tag)

Köszi a sok hozzászólást...Ezek szerint nem érdemes venni egy ilyen karit szerinted, mert nem tartja az árát, úgy is le fog esni, és nem is használja ki a procim a teljesítményét, és még korszerűtlen is...Meg van egy másik hsz, aki azt mondja, hogy kurva jó ez a kari...és ez amit te ajánlassz az nem korszerűtlen? Miben jobb szerinted ez a kártya?

Endruboy

(#17034) Teasüti

Teasüti
(őstag)

Ímmel-ámmal, de azért használom is a gépet. :) Ma gta 4 közben kifagyott a gép, most először.
De úgy, h megállt a fejlődésben. :DDD
Na ez gyanús... (pár napja volt bios frissítés a lapon)
Lehet kevés nekik az 500-as tápom. :O De akkor leszívom magam.

Kéne nekem egy stabilitás teszt, procinak prime95, de vga-ra nem tudom ráereszteni a fánkot, mert felmegy 110 fok FÖLÉ is. :Y
Tudtok vmi kevésbé megterhelő progit esetleg?
Vagy játszadozzak továbbra is gta-val, aztán hátha leterheli jobban a rendszert egy jelenetnél, hátha nem?

#17014: Az érdekes. :Y

(#17035) Lauda válasza Endruboy007 (#17033) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vegyel egy 280-at. En meg decemberben szereztem 90k-ert es most is annyi. :DDD

Laraxior: Grat, nem lennek a kartya helyeben. :( :O :C

Dik, hogy lettem PH! addikt.. :Y :C

[ Szerkesztve ]

(#17036) Laraxior válasza Lauda (#17035) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egy hónapot pihizik a kártya..nincsen tápom :)

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#17037) Lauda válasza Laraxior (#17036) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pihenje is ki magat rendesen, mert utana szvsz fustolni fog, meg a quad is.... :P :DDD

(#17038) schwartz válasza Endruboy007 (#17033) üzenetére

schwartz
(őstag)

Milyen felbontast hasznalsz?

Fuck yourself Jay Wilson

(#17039) TTomax válasza rup1u5 (#17030) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Nekem ezt az X2 csinálta a harmadik 4850 hol benn van hol kinn ennek az az oka hogy a GTA4 nem hajlandó csak 2GPU-t használni. :O .....úgy látom nem nagyon fekszik ez a bencs a GTX-nek a 280 sem sokkal erősebb...
Ad egy pontszámot is amugy ha jól sejtem azaz átlag fps akar lenni,csodálom hogy nincs topicja sem ennek sem egy rakat bencsnek,pedig többet érnek mint a trémárkok... :U

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#17040) mrbig25

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv Mindenkinek!

A kártyám mostanában érdekes dolgokat produkál...ha játszom, filmet nézek vagy akármit csinálok, ami miatt a VGA "3D módba" kapcsol, és ezt követően kikapcsolom az adott programot, akkor a kép elkezd villogni, csíkozódni, viszont amint visszaskálázza 300/100-ra az órajeleket, akkor a kép ismét visszajön.
Régebben nem volt ilyen gondja. Az elmúlt pár napban kezdte csinálni.
Futtattam FurMark-ot, stability teszt gond nélkül futott, kártya ekkor stabilan 80-85°C, automata ventiszabályzással.
Valaki találkozott már hasonlóval?! :F
Kártya típusa: BFG GTX 260 OC MaxCore (216sp - 55nm)

...

(#17041) rb26dett válasza mrbig25 (#17040) üzenetére

rb26dett
(tag)

Nem lehet valami driver hiba ha játék közben meg jó? Próbáltad a wint is újrarakni hátha segít, vagy hogy még jobban szűkítsd a kört, más gépben is kipróbálni? (amúgy nekem is ilyenem van :) )

Mine's R34 GTR

(#17042) mrbig25 válasza rb26dett (#17041) üzenetére

mrbig25
(senior tag)
LOGOUT blog

Nemrég csináltam egy driver frissítést: 182.50 -> 186.16. És láss csodát, most megint tökéletes. Csak az a furcsa, hogy a 182.50-el is jó volt, csak egy pár napja elkezdte csinálni a fentebb említett dolgot. De a lényeg, hogy megint jó. Legalább megnyugodtam, hogy nem a VGA hibás...
Ezek szerint lehet, hogy a 182.50-es driverben van valamilyen bug, ami miatt nem tökéletes a "hybrid power"? :F
amúgy pedig jó kis kártya :)

...

(#17043) rb26dett válasza mrbig25 (#17042) üzenetére

rb26dett
(tag)

Na az a lényeg hogy jó lett! :) és tényleg jó kártya nem bántam meg én se...

Mine's R34 GTR

(#17044) pisti88+ válasza Laraxior (#17036) üzenetére

pisti88+
(senior tag)

Tán csak lessz! :DDD

Pisti -(*_*)-™

(#17045) Abu85 válasza TTomax (#17039) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nincs, akkor nyugodtan nyithattok az Unigine Benchmark-oknak egy topikot. :) Asszem vannak új verziók is (Sanctuary 2.2, Tropics 1.2).

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#17046) Qru válasza TTomax (#17039) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha nyitsz neki totyikot lemérem én is mit tud a vasam.

(#17047) rup1u5 válasza TTomax (#17039) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Az ambient occlusion nyírja ki a gtx-et.
Ugyan azokkal a beállításokkal csak AO nélkül:

már 48fps-t hoz a 260. ÉS itt a proci csak 3700-on ment, bár nem hiszem hogy ez sokat számítana.

(#17048) TTomax válasza rup1u5 (#17047) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Hát öööö szóval beraktam a harmadik 4850-et és mértem egyet...ez ahogy neked is be volt állítva...

[link]

[ Szerkesztve ]

(#17049) TTomax válasza TTomax (#17048) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

És akkor ha ráadom az AO-t...az igazság az,hogy itt már meg-meg röccen.és néha csúnyákat bezuhan az fps, ez az eredményen nem látszik,de ha így kéne játszanom akkor be is fordulnék...

[link]

(#17045) Abu85
Kellene ehhez egy lista is,az elért eredményekről....mert ugye Nv-t ATI-val nem nagyon lehet hasonlitgatni ezzel se,de házon belül azért ad egy tisztább képet esetleg... :U

[ Szerkesztve ]

(#17050) TTomax válasza TTomax (#17048) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Pfüü találtam még kb 10%-ot...

87.8fps 2211 pont...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.