Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#10001) Casanova*

Casanova*
(senior tag)

BFG Tech GeForce GTX 260 OC nVidia GTX260 896MB PCIe 64 ezer ft. asszem ezt fogom megrendelni :DDD még az lenne a kérdésem,hogy a Q6600 proci 2,4 ghz-en kihajtja redesen azta karit? érdemes lenne tuningolni? 3,2 ghz? :DDD

(#10002) Keldor papa válasza Casanova* (#10001) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

3,2 mindenképpen kellene neki, de jobb lenne a 3,6+

(#10003) Casanova* válasza Keldor papa (#10002) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

húúúú! 3,6 stabil? most gyári venti van rajta. alapon 40-45 fokos a proci. gyári ventit cseréljem le? milyen ventit ajánlasz?

(#10004) boogie84 válasza Casanova* (#10003) üzenetére

boogie84
(PH! addikt)

asus silent knight 2
igaz az én E8500am alapon megy amíg nincs komolyabb vga, de az 30 33 fok

►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#10005) ImI87

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

Várjuk az első 55nm-es karit! :))
Aki most fog venni pár héten belül, annak már talán van esélye......

Hazavisz, kártya beszerel, driver felrak, GPU-Z megnyit, örül vagy sír....... :DDD

(#10006) Henk válasza boogie84 (#9998) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eltudsz képzelni egy gt200-at passzív hűtéssel? :Y
Alig ha bírná sokáig még nagyon jól szellőző házban sem.
Casanova: ha egy quad-ot 3,6-ra akarsz húzni léggel,akkor egy TRUE,HR-01,Ninja 2 vagy Xigmatek hűtő ajánlott hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#10007) Laraxior válasza ImI87 (#10005) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sírni semmiképpen nem fog :C

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#10008) Casanova* válasza Henk (#10006) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

köszi! meg is nézem a ventiket. Alig ha bírná sokáig még nagyon jól szellőző házban sem.. nemtán nem jó a GTX hűtése.. :U

(#10009) Casanova* válasza boogie84 (#10004) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

köszi

(#10010) Henk válasza Casanova* (#10008) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt kérdezte van e passzív gtx 260 vagy 280.
Erre mondtam,hogy eltudja képzelni ezeket a karikat passzív hűtéssel.Mert szerintem passzívan nem sokáig bírná.
A mostani hűtésük jó,de nem is létezik belőle passzív mert az nem lenne jó. ;)

(#10011) Casanova* válasza Henk (#10010) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

értem,köszi!

(#10012) Lauda válasza Henk (#10006) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Vagy egy Zalman 8700LED. Nekem is az hűti, húzva is no problem. :)

Casanova*: tápod milyen van? Nem ám valami sz@rra rákötöd a GTX-et! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10013) boogie84 válasza Henk (#10006) üzenetére

boogie84
(PH! addikt)

el tudok képzelni:[link], [link], [link], [link], [link].
az a tapasztalat a kicsi 7600GT-vel h egy gyári passzív (jelen esetben a linkelt cucc) jobb lehet egy 12es ventivel, mint a ref hűtő!

[ Szerkesztve ]

►► Eladó cuccok: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=boogie84&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#10014) Casanova*

Casanova*
(senior tag)

[link] zotac AMP2 260 GTX veri a 280 GTX-et :C

(#10015) Casanova* válasza Lauda (#10012) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

chieftec 450 w. azt lecserélem 550 w-ra. 550 w elég lesz??? proci,vga húzva lesz,plusz egy jó venti. 600 w legyen?

(#10016) Laraxior válasza Casanova* (#10014) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egy játékban... a 15ből :D Far Cry..Crysis FEAR...
Ennek ellenére szépen teljesít :K

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#10017) Casanova* válasza Laraxior (#10016) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

csak cod 4-5-el játszok. :DDD

(#10018) TTomax válasza Casanova* (#10009) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Had ajánljak én neked egy CPU hűtőt...Xigmatek HDT-S1283

Beszerelve így néz ki...

És hát ezt tudja IDLE
3.6Ghz 5perc Everest CPU stability teszt

Táp Corsair HX 520/HX620 vagy TX650.... ezek mind elegek... nézz bele s gépembe a HX 520 mindent elvisz rongyá cibálva... ;]

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#10019) Lauda válasza Casanova* (#10015) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha minden húzva lesz, főleg ha feszeled is a quadot (3.2 felet szinte biztos, hogy kell), akkor talán, de egyáltalán nem biztos. Nekem a CHIEFTEC CFT-750-14C van, ez k@rva élet, hogy elég lesz. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10020) Casanova* válasza TTomax (#10018) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

ok,köszi!

(#10021) Lauda válasza TTomax (#10018) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezekkel az a baj, hogy a lapot nem hűti a proci körül, ami a tunyingnál feszelve rohadtul tud melegedni. Ezért választottam inkább ezt a zalmant, mert hűti a procit, lapot, ramokat is. :D

(#10022) Casanova* válasza Lauda (#10019) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

add nekem a tápodat vagy baj lesz! :DDD

(#10023) Henk válasza boogie84 (#10013) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ilyen hűtőt szeretnék venni(mint az aláírásomban is szerepel),de ez sem passzívan viszi.
Az,hogy nem adnak hozzá ventit,nem azt jelenti.Passzívan ez sem elég,főleg,hogy a mem.-nek sem árt valami légmozgás még ha a sünik rajt is vannak.

(#10024) TTomax válasza Lauda (#10021) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Quad alá normális lapot kell venni,azon van normális hűtés... P45 vagy X48,és ha egy értelmes házba rakod be akkor mindegy merre fúj a CPU hűtő...Nekem ne cirkuláljon odabenn semmi,hanem azonnal menjen kifelé..,főleg az a meleg amit a CPU termel mert az nem kevés...
És ha megnézted volna a linkelt képeket akkor láthatod,hogy 35 fokos az északi híd,pedig nem fúj rá semmi...csak a házban uralkodó kereszthuzat... bőven elég...

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#10025) Lauda válasza TTomax (#10024) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem a Te rendszeredet minősítettem, mert azzal minden oké ;) , csak a hűtővel kapcsolatban írtam a szösszenetet, hogy erre azért érdemes figyelni, ha nincs épp P45 vagy x48, mert az nincs mindenkinek.
Nekem is a Hyper TX 2-nél mikor meghúztam/feszeltem, majdnem elolvadt az alaplap a proci körül, ugyanez a zalmannal csupán kézmeleg.
:K

(#10026) TTomax válasza Lauda (#10025) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Szerintem akkor sem szerencsés a "keresztbe" szellőztetés,ugyanis ez a légmozgás pontosan merőleges a házakban általában uralkodónak...persze azért jó lett volna ha emberünk ír egy laptípust,vagy esetleg kitölti az adatlapját... talán könnyebb lenne tanácsolni az északi híd miatt...persze azt sem ebben a topicban:)

(#10027) Lauda válasza TTomax (#10026) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mondjuk nálam az volt a szempont, hogy a lap ne legyen szétégetve és erre tökéletes a zalman. A szellőztetésről meg annyit, hogy fent sincs a ház egyik oldala sem, csak egy dróton lógó venti fújja a cuccot, de nagyon bevált a cucc, mert 30-40 fokos minden. :DDD :C

[ Szerkesztve ]

(#10028) TTomax válasza Lauda (#10027) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

az lehet,hogy a lapod szuper hűvös,csak hát a nem a legjobb quad hűtő... sőt sajnos a zalman fénye már nagyon régen megkopott...amúgy meg ha felraknád a házad oldalát és normális kereszthuzatot csinálnál akkor nem melegedne se a NB,se a SB,bár lehet akkor házat kell cserélned,az biztos nem egészséges a nyitott ház...

(#10029) Lauda válasza TTomax (#10028) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem meg az egyik legjobb. Még feszelve is langyosan tartja a prockót. Nagyon jó kis hűtő. Ilyenkor talán negyed gázon megy, de meghúzva se kell 50%-nál nagyon fordulat.
:D
Tényleg nem jó a nyitott ház, de így, hogy fújatom nem melegszik se az nb, se a lap, se semmi. :)

[ Szerkesztve ]

(#10030) TTomax válasza Lauda (#10029) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

az egy középmezőny :) húzd fel kb 3.4Ghz-re a quadot és nézzünk egy 5-10 perc stability tesztet :) én is kíváncsi vagyok :)

(#10031) Lauda válasza TTomax (#10030) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Meglesz a héten valamelyik nap (ahogy időm és lelki erőm engedi), pü-ben jelentkezem. :D :K

(#10032) TTomax válasza Lauda (#10031) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Köszönöm :R

(#10033) semetka

semetka
(senior tag)

Szerintetek egy e8400 as proci alapórajelen kihajtaná a GTX280-at?

P35C-DS3R Core 2 Duo e8400 Gainward 8800GT GS 1024MB 2x2GB 1066MHz Kingmax ==>> 3dmark 06 : 12109 pont <<== no tuning ===>>Sony BRAVIA 32W4000<<===

(#10034) Henk válasza semetka (#10033) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát én egy kis tuningot javasolnék,biztos ami biztos. ;)
Milyen felbontásban használnád?

[ Szerkesztve ]

(#10035) TTomax válasza semetka (#10033) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Hát....magas felbontásban... de 3.6Ghz-re abban a lapban nevetve,alig fesszel.....és ha esetleg jó házad van,meg merem kockáztatni a gyári hütöt is...de ha mégsem akarod,akkor ugy kb 1920X körül már elég a proci.

[ Szerkesztve ]

(#10036) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Hali.

Két 280gtx van sli-ben, és az egyik x8-on megy a gpu-z szerint.
[link]

Ez nagy teljesítmény csökkenést jelent?

Mezőhegyes

(#10037) VinoRosso válasza Casanova* (#10001) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kihajtás attól függ milyen felbontásban tolod és hogy mit. 1650x1050 esetében elég lesz a 3,6Ghz az alkalmazások többségében. Silent Knightot viszont nem ajánlom quadhoz, mert kevés hozzá. Egy nagyobb tömegű hűtő kell ( 800-900 gramm min.), minál több réz hőcsővel, és minél több alu lamellával. Én anno TRUE120-al hűtöttem, akkkoriban ez volt a legjobb.Azóta már jött ki pár, Xigmatek Hd széria jó lehet, vagy egy két újabb fajta Scyte hűtő. Én már vízzel főzök, szal annyire nem ismerem a mostani léghűtéseket, de a full réz TRUE120-at azért kipróbálnám. Ha esetleg ilyet veszel akkor szólj, mert kiv lennék rá hogy milyen. Ja meg előtte szerezz valami támasztékot vagy rögzítőt, mert 2kg a hűtő.

(#10038) Beowulf_78 válasza boogie84 (#9998) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Felejtsd el. A gyári hűtőjük tökéletes. Jobbat csak úgy tudsz elérni léggel ha sok helyet áldozol a házadban, és akkor sem lesz számottevően jobb. ;)

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#10039) Beowulf_78 válasza Ottoka (#10036) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sztem elenyésző. Talán SLI kompatibilitás miatt lenne jobb a 2db x16 pci-e. :U

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#10040) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Ma felraktam az alap crysishoz EZT a modot...olyan képeket láttam,hogy összecsúszott az arcom... :Y egy év után sem tudja megverni semmi ennek a játéknak a látványvilágát.... :K

(#10041) TTomax válasza TTomax (#10040) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

meg még ez a mod is gyönyörű... [link] igaz az én konfigom 20fps...

(#10042) Casanova* válasza VinoRosso (#10037) üzenetére

Casanova*
(senior tag)

ok,köszi!

(#10043) Casanova*

Casanova*
(senior tag)

még olyan kérdésem lenne! hogy vga cserénél érdemes újra felrakni az xp-t. bár ezaz xp fél éves, tökéletesen müxik. csak újra kéne rakni...csak gyorsabb lesz minden :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10044) Beowulf_78 válasza Casanova* (#10043) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én újra szoktam rakni. ;)

(#10045) Henk válasza VinoRosso (#10037) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát én ezeknek a full réz példányoknak gyakorlati hasznát nem látom.Arra jó,hogy különleges meg esetleg limitált példány,de a réz TRUE a maga 25k körüli árával aligha jó vétel.
A réz ninja-t tesztelték a simával,de max 1-2 fok különbség volt,így a majd dupla árat nem éri meg.
Viszont az általad is javasolt Xigmatek a direktbe érintkező hp-al valóban jó hatásfokkal dolgozik.
Casanova: érdemes új win-t rakni ha vga csere van,mert volt már rá példa,hogy voltak problémák a működéssel a régi miatt.

[ Szerkesztve ]

(#10046) Casanova*

Casanova*
(senior tag)

köszi srácok! újra rakom az xp-t.

(#10047) Lauda válasza TTomax (#10040) üzenetére

Lauda
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:Y :C

Az első móddal mennyi fps van? ;)

(#10048) semetka válasza Henk (#10034) üzenetére

semetka
(senior tag)

Most csak 1280-ban mert 17''- os monitorom van, de később vennék nagyobbat is.

P35C-DS3R Core 2 Duo e8400 Gainward 8800GT GS 1024MB 2x2GB 1066MHz Kingmax ==>> 3dmark 06 : 12109 pont <<== no tuning ===>>Sony BRAVIA 32W4000<<===

(#10049) VinoRosso válasza Henk (#10045) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azt hogy nincs értelme ne mondd, mert szvsz ez lehet a legerősebb léghűtés. Az más kérdés, hogy ennek ára van, nem csak anyagi értelemben(2kg). De a sima TRUE120 nálam polírozva kb 5°C-8°C-al volt melegebb a jelenlegi vízhűtésemnél, szal ha a full réz dizájn hoz 5°C-ot akkor elég közel van hozzá. Gyegébb vízhűtést simán elver.

(#10050) Kampone válasza Laraxior (#9852) üzenetére

Kampone
(kvázi-tag)

Ilyen Szarod van? :D
Nekem is.Ezért is adom el.
(Vicceltem) :DDD

nem irok ala

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.