Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#8001) Cyberpunk válasza TTomax (#7999) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát igen nem egy kategoria:D Most kinéztem egy BFG GTX280 OC-t 93.000 Ft-ért vagy egy Gainward Bliss 4870-est 82.000 Ft-ért. Azért gondoltam a GTX-re mert nincs túl nagy difi árban köztűk és lehet hogy megérné azt a + tizest és teljesitményben jobb általában :U Na persze ehez közre játszik a válság is, de a GTX az biztos ár:D

Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

(#8002) bim válasza Cyberpunk (#7998) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

jobb a gtx280.csak akkor érné meg az ati ha joval nagyobb lenne az árrés...amugy az 1gigás 4870 szinte alig gyorsabb az 512-nél.tehát az fölösleges pénzkidobás.
persze ha van lé akkor gtx280.

(#8003) Speed(R) válasza TTomax (#7999) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ahogy mondod, nem egy kategória (bár néhol közel van ;] ), de árban sem.
Aprókba belekeresve hirtelen 80 alatt nem láttam (már aminek tiszta a garipapírja), 4870ből meg rahedli van 55 alatt újonnan is. A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűr ;)

Cyberpunk
Persze, hogy nincs nagy difi az árak közt és inkább GTX280 a 82ks 4870/1G helyett, de szerinted mi/van értelme az 1GB VRAMnak a 4870en? Semmi, 0, zéró értelme, felesleges pénzkidobás, sőt, lassabb chipekkel szerelik ezeket, tehát még tuningban is hamarabb végük van. Ha ennyire el vagy eresztve, inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..

Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj :DDD

[ Szerkesztve ]

★ 162+ ★ http://href.hu/x/hjiv ★

(#8004) Raider 01 válasza Cyberpunk (#8001) üzenetére

Raider 01
(fanatikus tag)

Jó döntés! :C

(#8005) ADAM1337

ADAM1337
(PH! addikt)

Jelenleg melyik gtx 280 van gyárilag a legjobban meghúzva ? :U
Eléggé gondolkodok egyben... (kicsit csalódás volt ez a hd 3870x2, kevés cf support.... )

cars1dA

(#8006) Raider 01 válasza ADAM1337 (#8005) üzenetére

Raider 01
(fanatikus tag)

Talán az xfx xxx.

(#8007) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát igen egyre jobban hajlok a GTX felé:) Szerintetek menyire lesz elég Full HD-hoz?
Amugy gondolkoztam az X2-esen is amig nem ment fell az árra 150.000-re :O de beleolvasva a topikába elég sok a gond vele.
A GTX280-nak talán a HD4850X2-es tudna jó konkurenciát csinálni de az meg szerintem nem mostanában fog megjelenni, lehet hogy arra a sorsra jut mint a HD3850X2-es :(
Na meg persze az is két GPU-s ami nem mindenhól müködik.

(#8008) Raider 01 válasza ADAM1337 (#8005) üzenetére

Raider 01
(fanatikus tag)

(#8009) Speed(R) válasza Cyberpunk (#8007) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Elég a FullHDhoz ha nem akarsz mellé állandóan AAt is használni (de AA nélkül is megfekszik, ha egy Crysis féle optimalizálási csodát rászabadítasz).
De hogy honnan veszed a 150ks 4870X2 árat, el nem tudom képzelni.
Csak két helyet mutatok a sok közül, ahol tiszta garival 100k:[link][link]
.

[ Szerkesztve ]

(#8010) TTomax válasza Speed(R) (#8003) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

A 4870nek nem feladata a GTX280al mérkőzni, arra ott van a 260, amit le is gyűr

Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni.... ;]

inkább a 4870X2t nézegesd, 100ért tudsz szerezni, cserébe összevissza veri a GTX280at ahol csak akarod..

Persze ahol megy... ha nem ott gond van,de ahol megy ott sem olyan "össze-vissza"...

Jól látom, "ideát" is megy a szívás a driverekkel és a hőmérsékletekkel? Ejj

Igen jól látod a béta driverekkel van gond...

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#8011) ADAM1337 válasza Raider 01 (#8008) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

zotac amp verziója eddig a befutó
700gpu/1400shader/2200ram :D

cars1dA

(#8012) Cyberpunk válasza Speed(R) (#8009) üzenetére

Cyberpunk
(PH! kedvence)

Hát igen ezek jó árrak :Y amúgy én az Iponról néztem árrat, de mondjúk ott is van olcsobb.
De már látam más helyeken is 100 ezer körűl X2-est pl: Aliencomputers. mondjúk ott is a Gainward ennyi. Persze azt hittem hogy még nem frissiteték az ár listát és azért ennyi.
De még az X2-esről sem mondtam le ;]

(#8013) Speed(R) válasza TTomax (#8010) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tisztában vagy vele, hogy a szerencsétlen userek hány %-a tuningol?
Ha olyan nagy lenne ez a szám mint véled, nem lenne gondban az nV ami a GTXek eladásait illeti. Amúgy egy tuningolt 4870 is odaér a GTX280 alá, nem olyan nagy szám az, alapon alig 20%al gyorsabb csak (+60%ért árban..).

Jó, nem összevissza, szimplán sz4rrá :U 50% átlagban, szerinted..?

Kezdem nem érteni az RV770 topikba járó zöldeket . Itt havonta megy 2x-3x a szivatás bétákkal, odaát meg havonta 1x hoznak ki egy működő drivert. Szerintem ez egál (persze nyílván az lenne a jó, ha piacrakerüléskor már 100%os lenne a drivertámogatás itt is-ott is..).

Cyberpunk
Vannak helyek ahol nem uralkodott el a haszonvágy a gazdasági szíváson felül..
Amúgy Alienéknél a Powercolor 4870 PCS+ 1GB nagyon jó áron van, sasold +.

[ Szerkesztve ]

(#8014) Henk válasza TTomax (#8010) üzenetére

Henk
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez sem igaz teljesen,nekem most is a 180.42 beta van fenn és semmi gondom nincs vele.Sőt még az órajel visszavétel is jobb mint a régebbiekkel.
Speed(R):azok az árak még valósak lehetnek?Az utóbbi 2-3 hétben elég sokat emelkedtek az árak.Illetve a 2 eladó nem nagyker garival kínálja?

(#8015) Raider 01 válasza TTomax (#8010) üzenetére

Raider 01
(fanatikus tag)

:C :C :C

(#8016) TTomax válasza Henk (#8014) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Megtaláltam az eddigi 2db kékhalálom okozóját...ami nem más,mint a rivatuner automata ventiszabályozása.... ezért volt az ,hogy csak pár ora jaték után dobott kékhalált...eddig XP-n nagyon szépen ment a ventiszabályozás 64 bites vistán viszont nem...és hát rángatva elég kevés a 25%-ös ventifordulatszám,ugy hogy akinek 64bites pistája van az figyeljen oda....

(#8013) Speed(R)
Hagyjuk ezt,hogy ki tuningol és ki nem aki itt kérdez és ilyen kaliberü kartyákat vesz meg itt nyomul az igen...
A gtx-ek eladási statisztikáját pedig nem a HD4870 hanem a HD4850 "rontja"
Továbbá,hogy mit teljeseit egy 4870...hát... ajánlom figyelmedbe pl Ezt az eredményt,ahol egy rommá huzott QX-el sem tudták utolérni az én alaporajeles eredményem...,ugye kitünik a kb 10%-os GPU score difi... ezzel szemben... egy GTX260 bizony bizony QX nélkül behozza az én alaporajeles 280-am alig 5%-ra huzok el... tudom ez csak egy teszt,nem lehet vele játszani,gondolom ez lenne a következö érved ;]

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#8017) Speed(R) válasza Henk (#8014) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valós, "friss árak" és a hírdetés is uppolva volt. Gari érvényesíthető, ez a lényeg.
Akinek névre szóló tréfás számla kell, az meg vehet kiskerben 130+ért ha akar..

TTomax
Ha valamennyire már ismered az értékrendszerem és tudod, hogy a trémárkokat semmire sem tartom ha egy VGA megítéléséről van szó, akkor miért hozod fel érvként? Hogy megnevettess? Sikerült :)
Mellesleg ha feltétlenül elemezgetni támad kedvem, halkan megjegyzem, hogy (egyrészt a DM06 érdektelen ebben a kategóriában), kemény 10%nyi előnye van GPUscoreban a (jelenleg!) 60%al drágább kártyának. OC nélkül eszelős 20% :DDD
Szerintem némi objektivitást próbálj belecsempészni a dologba, ne vakulj el :(

[ Szerkesztve ]

(#8018) tzsolesz válasza TTomax (#8010) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szeretnék kérni egy hiteles listát azokról a játékokról, amelyeknél nem működik megfelelően a 4870X2. De tényleg, mert elég sok tesztet láttam már a neten, de nem volt olyan ahol ne az élen végzett volna, méghozzá valami drasztikus eltéréssel a 2. helytől. :F

:R :R

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#8019) TTomax válasza Speed(R) (#8017) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Nem nem, a probléma ott kezdödik hogy a fáradságot sem vetted,hogy megnézd a hozzászolásomban linkel képeket,mert akkor láttad volna hogy nem DM06 hanem vantage...a DX10 ami állitolag olyan jol megy az ATI-nak ..tehát el sem gondolkodtál azon hogy esetleg másnak is igaza lehet.Márpedig ez elég negativ hozzállás,ezek után azt irod hogy a 4870 elfenekeli MINDENHOL a 260-at....és hát ugye a szénné huzott 4870 meg a szénné huzott 280 között nem 10% van,de ezt hiába is irom neked,mert gondolom majd ezt is átugrod mint az elözö hozzászolásom...
Az ár-érték arányrol most ne tartsunk vitát,mert high end termékeknél erröl nem nagyon lehet beszélni...
Én a mai napig azt mondom ha valakia GTX260 és HD4870 között hezitál az 2 dolgon gondolkozzon el... ha 1-1,5éven belül ugy is le fogja cserélni akkor a GTX260...ha 4-5 évre tervez akkor a 4870...(bár ez elég sok lemondással jár) a másik dolog amin el kell gondolkodni az az,hogy a jatékok kb 90%-ban bele log az NV keze...és még egy darabig várhato igy is lesz,azt nem mondom hogy ez jó de ezzel számolni kell...Mire kijön hogy a HD4870 valóban mennyivel jobb,addigra 2 szériával odébb leszünk... lásd HD3870Vs8800GT...és aki eddig a 8800GT-vel jatszott masfél évig az járt jól... ezekkel sajnos számolni kell...

(#8018) tzsolesz
Fáradj át a topicjába,és kérdezd meg a tulajdonosokat,biztos vagyok benne mondanak jónéhány jatékot....

[ Szerkesztve ]

(#8020) tzsolesz válasza TTomax (#8019) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ott is feltettem. Tényleg érdekel. :P

(#8021) Speed(R) válasza TTomax (#8019) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Picit félreérhető lett talán az a mondat, de a te szövegértőkéddel is van némi probléma valszeg. Természetesen a Vantageról beszéltem végig (a DM06ot zárójelben érintettem) a képek megnézése után.
"MINDENHOL" ez nem negatív hozzáállás, max túlzó kijelentés volt. De legyen igazad, a 4870 csak az esetek többségében veri a GTX260at.
A húzott 4870 10%ra van a GTX280tól, alapon 20% van köztük. Rendben, húzd a 280ast, mondjuk 10%al. De ha annyit húzol a 4870en is, az arány ugyanaz marad.. Tudod mi a jó arány? A 4870X2 a GTX280hoz képest ~10%al drágábban hoz ~50% teljesítményt. Ennyi.
Nekem tökmindegy ki mit vesz, de pont ott tartunk jelenleg, hogy elkezdenek becsordogálni a DX10.1 megoldások, ami főleg az AA területén lesz kellemetlen a zöldeknek.
Tudod mit gondolok? Ha egy hasonló 4870t vettél volna a 4850CF után, azzal is ugyanúgy elégedett lennél mint a GTX280al. Piszok gyors mindkettő, kompromisszummentesek a legtöbb helyzetben. És ez a lényeg szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#8022) szucsinka válasza Speed(R) (#8021) üzenetére

szucsinka
(őstag)

hy!
te játszol is a vassal ?
mert nem tudom olvastad e a far cry2 topikot? kéne..szerintem egy high end vkarit azért vesz vagy vetet ;) meg a csóri user hogy játszon vele ott már a pénz nemigen dominál :K
és sajna az a helyzet hogy a nv karival lehet most nyugodtan játszani a dx10.1es játékon is :P

[ Szerkesztve ]

(#8023) TTomax válasza Speed(R) (#8021) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Az tény nem volt 4870-em na most az alap 4870 meg a GTX280 között több van mint 20%,de ezen ne vesszünk össze,a 4870-ben sajnos nem sok tartalék maradt...a GTX-ben ott a stabil 15% amit jaték közben is produkál.. csakhogy az nem mindegy minek a 15%-a tehát az ollo tovább nyilik...
Az X2 valóban erösebb de én többet multiGPU-ban nem gondolkodok,söt nem is hiszek mert mindig ott nem müködik ahol én szeretném (az erösebb táp ami kell azt most ne firtassuk)...a DX 10.1 szerintem mire jó lenne addigra itt lesz a DX11,,,,ez a még nem jó,még nem jó ...már nem jó lesz, A GTX-ek pedig nem tudom hogyan de elég jol viselik a szüröket,lehet csalnak,de valahogy amig ATI-s voltam addig a piros "oldalon" többet szivtam ezzel...
Amugy nézegettem a 4870-et is amikor a CF-et cseréltem...Ez a GS lett volna kiszemelt,de akkor ez 211 font volt amikor megláttam,hogy a a Leadtek GTX280 240 font nem is gondolkodtam sokat...én nagyon jó áron vettem és hát ennek tükrében nem bántam meg... persze amikor a 4850Cf-et kitaláltam akkor is 330 font körül volt a GTX 280,és én ugy gondoltam ha a két 4850re extra hütést is kell vennem akkor is olcsobb lesz mint a GTX280,ezzel nem is volt gond,de nem hozta a reményeket,egy pedig kevés volt a 22"-es monitorhoz...
A topictol pedig elnézést.... :B

[ Szerkesztve ]

(#8024) tzsolesz válasza szucsinka (#8022) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak nem dx10.1-ben. :R

Úgy ahogy én sem tudok majd az én karimmal Dx12-ben játszani. Valahogy olyan egyértelmű nem? :F

TTomax: Haggyátok már azt a két karit, pont a duplájába kerül a GTx280. seemi értelme összehasonlítani. Mindenki tudja hogy a GTX280 a legerősebb 1 GPU-s megoldás. Reméljük hogy még 1 évet kihúz a fejlesztőknél a G80 architectúra, mint "Lenin-kép" a fara felkasztva régen. Utána meg a vízözön. Majd változások esetleg 2009 végén jönnek. Akkor kiderül melyik felépítés lesz a jövő. :R

[ Szerkesztve ]

(#8025) Speed(R) válasza szucsinka (#8022) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem játszok, csak fórumon oltogatom a népet meg flamelgetek a zöldeknél ;]
Szerinted 48x0ekkel nem lehet nyugodtan játszani? Csak belekerestem a topikba, nem 1 ember játszik 1680ban 2xAAval halál nyugodtan. 4870X2vel 1920@4xAAval 50FPSt sem mondanám gyengének..persze a játék motorja nem lett annyira optimalizált, mint mindenki várta, de fog ez még javulni (vagy rosszabbodni, ha jön majd valami Ultra+osító peccs mint az FShez anno).
Majd akkor fog sírni a sok G200 tulaj, ha olyan játék akad a kezükbe, ami a DX10.1es AA eljáráson kívül mást nem támogat. azt nem fogja nV bácsi driverből "kimagyarázni", vagy hatalmas teljesítménybuktával csak.

TTomax
Nem kell összevesszünk rajta, mert 20% van köztük, nem több. 15 tesztből jön ki ez az átlag, nyílván össze lehet válogatni egy rahedli olyat, ahol a GTX280 jobban elhúz, de igaz ez fordítva is (ld. CoD4 pl.).
Megértem, hogy csalódtál a 4850CFben, belementél valamibe, ami sosem eredményez jót, korai driverekkel vártad, hogy gondtalan legyen..hát nem az, sőt.
A GTX280at jó árban vetted az biztos, de ha jelenleg kellene újítanod, szerintem te is inkább egy OCs 4870et vennél 65ért mint egy GTX280at 90ért..nem?

Node mindegy, valóban felesleges ez már..megyek is, kezdődhet a meló ;(

[ Szerkesztve ]

(#8026) Beowulf_78 válasza TTomax (#8010) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egészen addig amig a kis GTX-et meg nem huzza a szerencsétlen user az alap 280 szintjére,ahova a HD4870 a jeges tenger összes vizével sem tud menni....

Hogy ez mennyire igaz! :C Már le se írom, mert nem érdekel, ki milyen tévhitben ringatja magát 4870 vs. GTX 260 kapcsolatban. 1 biztos...az alap GTX 280 szintet hozza. Megkockáztatom hogy kicsit többet is. :U ;]
Az viszont nem vitás hogy a 20-30% meghúzott 280 gyorsabb. :R

Igen jól látod a béta driverekkel van gond...

Még az a jó hogy a WHQL driverek jók. Képzeld mi lenne ha havi 1 drivert kapnánk, "eszed-nem eszed", és az is kula lenne. Jah és persze mindig be lenne ígérve hogy "pfúúú ez az új most kurva nagyot fog ütni". ;]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#8027) ImI87 válasza Beowulf_78 (#8026) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

szívembő szótá drága tezsvírem! ;] :C

Én a mai napig fel sem fogom, hogy miért ilyen alacsonyak lettek a 260 alap órajelei. Egyszerűen vétek alapon használni, a tuning meg 700tól kezdődik...... :)

Egy VGA-t persze úgy érdemes kiadni, hogy lehessen rajta még húzni 10-15%-ot, így a user boldog lesz, de nyugodtan belőhették volna 650-re az összeset, és akkor nem lenne ez a sok oltogatós ember a 4870-nel. Szerinem ez hiba volt az NV-től, saját maguknak ártanak..... :U

(#8028) TTomax válasza ImI87 (#8027) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Ha ezt megtették volna akkor a gtx280-at elég nehéz lenne eladni,mert nem sok elönye maradna,viszont akkor hova árazták volna a 260+-t???Házon belüli gondok lettek volna ebböl. :U

(#8029) ImI87 válasza TTomax (#8028) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

ez igaz......
én nagyon szerettem volna egy 280-at, most meg már inkább 290-et, de kezd elmenni a kedvem a dologtól...... :( majdnem megfelel nekem ez a 260-as, és azért a 15-20%-ért fizessem ki a dupláját? :U
most hogy ennyire felmentek az árak, és nem lehet találni semmi "jó vételt", már pláne nem éri meg...... sajna ez van, ez a hajó elment, legalábbis nekem. :O

[ Szerkesztve ]

(#8030) Beowulf_78 válasza Speed(R) (#8021) üzenetére

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát jah, van igazad sok mindenben...de a 4870 X2 "istenítése" viszont idegesít. Meg az egész Ati 4xxx "fényezése" a PH-teszttől elkezdve az utolsó neve sincs oldalig... :F
Nekem ez váltotta ki az unszimpátiámat jelenleg a mostani Ati szériával kapcsolatosan. :F
Volt 3870 X2-öm 8 hónapig, tudom miről beszélek. :U A játékélményt és minden mást ami a kártya pozitívuma volt, megölt a driverekben való hónapokig tatrtó reménykedés, és a remegés az új játékoknál hogy mikor fognak majd úgy hasítani ahogy kell. Illetve a játékok kiadása után, már már törvényszerűvé vált javító patch-ek kiadása.

Szted mit érezhet egy Ati 4870 X2 tulaj hogy egy DX10.1-es játékban ahol az Atinak "elvileg" el kellene húznia, egy GTX 280 kb. úgy teljesít egy GPU-val? Persze nem ez a lényeg, lehet nem játszik vele. De a mostanában kiadott új játékok elején nV logó díszeleg, az az nem Atira vannak optimalizálva. Jó lett a Far Cry, de DX10.1 ide vagy oda...valahogy ez se nagyon jött be az Atinak ami a teljesítményt illeti. Tudom, tudom..jön majd a 8.11 Catalyst, és majd azzal. Amíg X2 tulaj voltam sokszor bíztam ebben én is. :U
Azok az Ati tulajok mit szóljanak akik a BIA HH vége felé elsötétülő hibás képernyőt látnak? Tudom tudom az is csak egy játék. ;) Csak itt 1 játék, ott 1 játék, meg amott még 1 játék, és ott tartunk hogy manapság problémamentesebb még mindig az nV a játékok alatt, attól függetlenül hogy a technológiai fejlődés az Ati kezében van, és nála az előny.
Ezért undorítóak, és félrevezetőek a tesztek..mert pl. a PH-s tesztben amikor 4850 CF, 4870CF, 4870 X2 teszteltek, érdekes módon ők nem tapasztaltak semmi anomáliát a CF-ből adódóan.Náluk mindig győzött jó nagy "orrhosszal" a CF, és persze mindenhol működött is. Tudom tudom...akik ennek az ellenkezőjét tapasztalták azok "user errror". Tehát aki váltott CF-ről nV-re az mindenki "user error". Bár ez tipikus esete hogy "nem látom a fától az erdőt", mindenképp hamis képet állít be. Köztudott hogy az Ati kártyák nem túl erősek a minimum fps-ek terén, ami igen fontos hogy játszható maradjon a játék. Kérdezem én, aki szintén tapasztaltam ezt a jelenséget 3870 X2-vel, hogy ezt a tesztelők hogy hogy nem tapasztalták? Tudom tudom...nálam is biztos "júúúzer error" van...

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#8031) TTomax válasza Beowulf_78 (#8030) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Bizony ez mind mind szentigaz.... és ezt mi nem a tesztekböl tudjuk,hanem a saját börünkröl,pénztárcánkról... :(

(#8032) Beowulf_78

Beowulf_78
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Még 1 érv ami miatt nV-t vettem...holott nagy volt a vacilálás a részemről.
Az a bizonyos mondat így hangzik:
Az nV MINDENT "IZOMBÓL" OLD MEG.

Sokáig gondolkodtam ezen, majd arra jutottam, ez a filozófia életképesebb mint a másik oldal filozófiája, hogy
"az erő nem old meg semmit, inkább győzzünk ésszel, és forradalmi újításokkal, mérnöki precizitással, és innentől már csak egy jó driver kell a sikerhez".

1 szó mint 100 az nV filozófiája jött be ez eddig. Mivel pünkösdi királyság ez mint nV, mint Ati részről a mostani széria, ezért kijelenthetem, jó hogy mottó alapján választottam. Mert mire az "ész" győzne, itt az újabb "izompacsirta".
Azt se felejtse el senki PC játékosok vagyunk, és elsősorban a VGA a lételemünk ehhez. Tehát max. 6-8 hónapra veszünk kártyát, esetleg 1 évre, de akkor már sokat mondtam. Ebben a ciklusban pedig a "vasgyúró" tulajok járnak jobban. Ez biztos. Az meg rablómese, hogy Ati-t több évre vesz valaki. Ugyanúgy cserélni fognak ők is 48xx-ről ha kijön a következő széria, és akkor lehet elemezni a használat alatt mért 2 tábor "boldogság index"-ét. :DDD Ámen.

[ Szerkesztve ]

(#8033) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Azt meg tudja valaki mondani nekem ,hogy külföldi forumokon miért erölködnek a kimondottan Quadro FX driverek GTX200-ra és 8800GTS-re való modolásával? :U

[ Szerkesztve ]

(#8034) ImI87 válasza Beowulf_78 (#8032) üzenetére

ImI87
(őstag)
LOGOUT blog

:R :R :R

pont ez a gond az "okos" megoldásokkal. mire kiforrna, addigra le is járt az ideje.
itt pár hónapról van szó, aztán úgyis csere. különben nem tud az ember tisztességesen játszani, egyre csak lemarad az aktuális élvezetekről. :U
sajna ilyen ez a filmszakma, akinek nem tetszik az vegyen konzolt, azzal ki lehet húzni 1,5-2 évig is..............

(#8035) Speed(R) válasza Beowulf_78 (#8030) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A 3870X2vel elkövetted azt a hibát, hogy korán vetted. Mikor megszabadultál tőle, már ~rendben volt driverügyileg. Ezek a CFre/SLIre hajazó megoldások mindig neccesek launch közelében, fél év kellett eddig szinte mindnek. Idővel persze belejönnek, ahogy szaporodnak a multicore VGAk, de addig meg kell fontolni.

Az, hogy téged zavar mikor a 4870X2nek leginkább a pozitív tulajdonságait emelik ki, nem más, mint irígység, szerintem. A sima 48x0ekkel szemben meg talán a tucattermék\csapból is az folyik mivolta nem jön be..

Az Atinak nem kell elhúznia FC2ben, nem tudom honnan vetted ezt? Az, hogy egy játékban használnak bizonyos 10.1 megoldásokat, ami által hatékonyabban és\vagy szebben futtatható, még nem = a teljes 10.1 implementálásával. Akik csodát vártak, jogosan koppantak szerintem is.
BIAHH hibájáról nem tudok bővebbet, de talán nem Atiék tehetnek arról, ha egy játékban előfordul egy bug, hiszen a meghajtókat általánosan készítik fel a feladatok elvégzésére, nem alkalmazásspecifikusan. Biztosan javítva lesz a hiba, ha kapnak visszajelzést a fejlesztők, ezen nem kell ennyit agonizálni..

Az nV logo sokszor nem több puszta reklámnál, szerencsére egyre kevesebb fejlesztő áll be a megfizetettek sorába. Merthogy nem izomból vannak megoldva ezek az okosságok, hanem pénzből, sok pénzből. Már pusztán emiatt is ellenérzéseim vannak, de pusztán a tech-geekségem okán is inkább maradok a kanadaiak oldalán.
Amúgy az nV izomból megoldja sorra eszembejutott pár igen izmos megoldásuk, aka FX széria meg a 3x is lenyúzott G80/92 rókabőr, de felesleges felhozni..

A GTX260OCjáról már leírtam a véleményem, szerintem semmi különleges nincs benne, egy szintén húzott 850 körül járó 4870el szégyenkezés nélkül odaállhat bárki egy GTX280 elé is. Sőt, a már említett árkülönbség miatt pláne nincs szégyenkeznivalója.

Node megyek, work work..

(#8036) TTomax válasza Speed(R) (#8035) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

4870el szégyenkezés nélkül odaállhat bárki egy GTX280 elé is
odaállni odaállhat,de a kistesója lenyomja.... :))
Én is szoktam bringával S6-os meg M5-ös mellet állni...a piros lámpánál... :))

(#8037) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Far Cry 2 Widescreen Fix

(#8038) kerinagy

kerinagy
(senior tag)

Hát nálam is össze vissza kékhalálozik a gép mióta fent volt a beta driver, már visszaraktam a whql-t de ugyanugy ndis.sys hibával áll le.

(#8039) Raider 01 válasza kerinagy (#8038) üzenetére

Raider 01
(fanatikus tag)

Én nem rakok több bétát.Sokáig nem volt velük gond de most igen.Raktam egy új win-t,egy whql-t és azóta semmi gondom semmivel! :C

(#8040) tzsolesz válasza Beowulf_78 (#8030) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ez váltotta ki az unszimpátiámat jelenleg a mostani Ati szériával kapcsolatosan.

Pedig valamivel jobban sikerült mint a 3xxx-es széria.... :F

Az nem vált ki belőled unszimpátiát, hogy legalább 2 évig csak az NV volt istenítve? A PH!-ás tesztelők meg sztem értik a dolgukat. Bele kell nyugodni, hogy most legalább 2 évig az ATI lesz istenítve.... :K

Ettől függetlenül, a játékfejlesztők szégyelljék magukat... tisztelet a kivételnek. Minek kell odarakni a FC2 elé is azt a hülye logo-t. Vagy ez már csak benne maradt megszokásból? :F

Belőlem ez a logo (és a mögötte lévő szándék, stb...) vált már ki unszimpátiát NV felé. Fel kellene már fognia a fejlesztőknek, hogy nem csak a G80 architektúra létezik a világon. Meg kellene próbálni kompromisszumot kötni, mindkét gyártó felé, de hát ez nem akar összejönni.
Nekem Intel CPU-m van, és még is irritál az az Intel-es logo a játékok elején. Az AMD processzort használóknak biztosan be lopta már szívükbe magát. :(

(#8041) laragirl83 válasza tzsolesz (#8040) üzenetére

laragirl83
(őstag)
LOGOUT blog

Pénz beszél... tudod! Márpedig ez az elv nem igen fog változni, így maradnak a logok is :B

ASUS P6T Deluxe V2 * CORE I7 920 D0 @ 3.40GHz * SCYTHE MUGEN2 * 3*1GB MUSHKIN XP3 * GAINWARD GTX570 PHANTOM3 * CORSAIR VX550 * COOLER MASTER HAF922

(#8042) Speed(R) válasza TTomax (#8036) üzenetére

Speed(R)
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Levehetnéd végre a szemellenződet :U
De mindegy, verjétek arraj, hogy egy 90ks kari lenyomja 20-25%al az 55ksat :P

(#8043) Abu85 válasza tzsolesz (#8040) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én nem érzem problémának ezt a Logo kérdést. Ha az Intelnek van pénze egy indulásnál felugró reklámot megfizetni akkor tegye. Ugyanez vonatkozik az NV-re is. Nyilván a TWIMTBP program hanyatlik, már csak a reklámért megy a pénz manapság. Nem csak a Far Cry 2 lett DX10.1-es annyit elárulhatok ... más elvileg NV-s címet is behúzott az AMD. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8044) r1E3S3E7T válasza Abu85 (#8043) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

hát, ha a többi is olyan mesteri lesz mint az FC2 akkor csak tegye, legalább lesz kire fogni, hogy miért lett olyan ;] :D

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#8045) Abu85 válasza r1E3S3E7T (#8044) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Majd meglátjuk. :)

A Far Cry 2 szerintem a kései beépítéstől szenved. Azt tudom elképzelni (bár ez elég amatőr hiba), hogy a fejlesztés végén jöttek rá, hogy az AA hiányos a DX10-es módban, így gyorsan beépítették a Multisample Accesst. Így viszont nem lesz sebességelőny, mert a fázisok nem lesznek összevonva. Ez persze tesztelés szempontjából is probléma, mert a Radeon-ok AA alkalmazása mellett egy fázissal többet dolgoznak, mint a GeForce-ok.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8046) r1E3S3E7T válasza Abu85 (#8045) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Igazándiból most nem a technológiai megvalósítására gondoltam, hanem arra, hogy olyan unalmas mint az állat, 2perc után küszködni kellett, hogy ébren maradjak, hozzá sem nyúltam azóta... Ilyenkor jut eszembe mindíg, hogy "na majd a DX10.1 meg a 11..." ha ilyen játékok lesznek akkor maradjanak meg a DX9-nél, vagy használjanak id tech motort, legalább Carmack bát' ösztönzi majd valami, hogy faja motorokat csináljon :))

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#8047) rumkola válasza Abu85 (#8045) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

ABU valamelyik topikban írtad jópár napja, hogy az FC2-nél nagy koppanás meg hüppögés lesz a NV tulajok részéről (merthogy 10.1 meg AA)...

Mire gondoltál? :F

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#8048) Abu85 válasza rumkola (#8047) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az FC2-ről nem írtam ilyet, de nyilván én szívásnak tartom ha egy mai felsőkategóriás kártya nem AA képes.
Azt írtam még az FC2 topikba, hogy lesz még DX10.1 program idén, nem is olyan sokára. Erről majd lesz hír is, csak meg kell várni a megjelenést. :DDD Szokás szerinte a TWIMTBP címekből fog kikerülni a játék. :)

(#8049) rumkola válasza Abu85 (#8048) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Talán SG-n írtad, sejtelmesen, és hozzátetted, hogy egyenlőre nem árulhatsz el többet... Mindegy. Az ATI csoda ismét elmaradt, de már vicckategóriás ez a szappanopera.

(#8050) rumkola válasza Abu85 (#8048) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

[OFF]Amúgy az AA hiányánál az NV-re gondolsz? Mert FC2-ben gond nélkül megy az AA.

ATI kártyával DX 10.1-es AA-t használ a játék és gyorsabb lesz tőle?[/OFF]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.