Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#23001) N_A_S válasza rup1u5 (#23000) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az új sláger. ma is elvittek kettőt. ha gondolod állok rendelkezésedre :D

ajánlom magamat

Hirdetéseim =>> http://tinyurl.com/734ocfp | Google Nexus S with Apex ROM

(#23002) rup1u5 válasza N_A_S (#23001) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Kösz de verhetetlen forrásom van! :)
Ennél jóval olcsóbban lesz evga, 10 év garival. ;)

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#23003) Butcher-HUN válasza rup1u5 (#23002) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

azt a forrást én is megcsekkolnám :C

◆butcherproductions.webs.com◆Gameplay Collection◆YouTube/szakozs◆

(#23004) rup1u5 válasza Butcher-HUN (#23003) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

nyúeggdotkom ;)

(#23005) orichalcos válasza rup1u5 (#23004) üzenetére

orichalcos
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól látom 57ezerből jön ki és ingyen kiszálítás? :Y

Xbox Gamertag: oriic

(#23006) Qru válasza rup1u5 (#23004) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

No csak, jön a Dx11-es éra nálad is?! :C

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#23007) rup1u5 válasza Qru (#23006) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Épp ebben a pillanatban vettem meg. :)

(#23008) Qru válasza rup1u5 (#23007) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jeee! Lőjjél már pár képet róla majd pls. Meg ha kipróbáltad akkor egy élménybeszámoló is jöhet. Neked hiszek a teszteknek nem annyira...

mod:

A 480 se olyan vészesen forró fejű mint ahogy rinyálnak. Csak nekik ami kézmelegnél forrób már "hűűű de" kategória.

[ Szerkesztve ]

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#23009) rup1u5 válasza Qru (#23008) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Természetesen ha megérkezett tolok föl róla képeket! Mellé teszem az öregapját is! :)

(#23010) Qru válasza rup1u5 (#23009) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:R

(#23011) Sziszifeca

Sziszifeca
(őstag)

Sziasztok.

GTX 280-hoz elég a két táp közül vmelyik?? E8400 mellé lesz.
- Chieftec-450W vagy
- FSP 400W???

[ Szerkesztve ]

>>Youtube/Sziszifeca<< www.VCRC.hu- Rfactor!

(#23012) Sziszifeca válasza Sziszifeca (#23011) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Ja és az alaplap: EP35-DS3 rev.2.1 :B

(#23013) kicsipapucs válasza Laraxior (#22985) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

Kipróbáltam az általad említett órajeleket, 1,16V-on viszi. Mennyi a maximum biztonságos fesz, ami adható neki a fent említett tuninghűtés mellett? 900MHz mag órajelre van esélyem léghűtés mellett 24/7? A vrm-ek hűtésére valakinek van tippje? Minden megoldást meghallgatok kivéve azt, hogy tegyem vissza a gyári hűtőt...
Előre is köszi.

Eladó, kiadó most a szivem...

(#23014) Butcher-HUN válasza Sziszifeca (#23011) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

azért azt tudni kellene mégis milyen Chieftec és milyen FSP mert ez így elég tág fogalom...PL: én egy Chieftec GPS450 A ( 450W ) használok és elég neki. De azért tudni kellene hány db vinyót használsz mert ezek is megdobhatják a fogyasztást. Ha chieftec-ben gondolkozol ott van még a CTG széria illetve amit én említettem :R

(#23015) Sziszifeca válasza Butcher-HUN (#23014) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Pontosan ilyen tipus: Chieftec 450W (GPS-450AA-101A)
1db sata 750Gb-os vinyó, és 1db sata DVD író van benne. :K

(#23016) rumkola válasza Sziszifeca (#23011) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

fsp 400 60apn mindenképp
jobb mint a chifi

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#23017) Sziszifeca válasza rumkola (#23016) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Jobb az FSP mint a Chieftec?? :U

(#23018) rumkola válasza Sziszifeca (#23017) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Elvileg 10wattal többet tud a 12V-s ágakon a chieftec, viszont 29-34-re az fsp nyer Amperben.

(#23019) Bulitt válasza kicsipapucs (#23013) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Henk Logoutja AC GTX280

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#23020) rup1u5 válasza kicsipapucs (#23013) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

900mhz :DDD

(#23021) rumkola válasza rup1u5 (#23020) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

há most mééérr? :D

(#23022) kicsipapucs válasza rup1u5 (#23020) üzenetére

kicsipapucs
(tag)

Most 810-en vagyok 1,16V mellett. 1,3-at simán rátolom. Én is kérdem, hogy miért ne lehetne? Miért tartod elképzelhetetlennek?
@Bulitt: A hűtőt mutizod, vagy a hsz-ben látható linken lévő gyári vrm levágós modot?

Eladó, kiadó most a szivem...

(#23023) bim válasza kicsipapucs (#23022) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

Ne adj neki túl sok feszt mert kinyírhatod a gpu-t. Mire nem elég a 810 neked? :F

(#23024) Bulitt válasza kicsipapucs (#23022) üzenetére

Bulitt
(őstag)

Természetesen a hűtőt, és a velejáró egyedi vrm részt

Blogom: 32mg/100ml hazai és európai energiaitalokról olvashatsz----> 32mg.blogspot.com

(#23025) Laraxior válasza kicsipapucs (#23013) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1.25V eléggé max.Ha tudod hűteni. VRMek maradjanak 90°C körül, a GPU minél hidegebben annál többet fog menni....
1,3V-ra feltolod,akkor nézelődj az apróban másik VGA után... :)

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#23026) Sziszifeca válasza Laraxior (#23025) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Sziasztok!

A GTX 280-hoz melyik a legjobb driver ami stabil???
A legújabbat (WHQL) nyugodtan fel lehet tenni? Normálisan visszaveszi az órajeleket..stb??? :U

(#23027) Laraxior válasza Sziszifeca (#23026) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:B hát én nem tudom már..jelenleg a nagy testvér van a gépben :B

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#23028) Sziszifeca válasza Laraxior (#23027) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Na jólvan... :Y köszi.. :DDD

És azt nem kezdtem el még jegelni?? :P

[ Szerkesztve ]

(#23029) bim válasza Sziszifeca (#23026) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

Én a 197.13 whql-t használom hozzá mert a saját méréseim alapján ezzel megy a legjobban a maffia2. Szerintem az újabb drivereket már nem ezekre a vénségekre írják hanem a mostani karikra. :U

(#23030) rup1u5 válasza Sziszifeca (#23026) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

197.45

(#23031) Butcher-HUN válasza bim (#23029) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

Hát azért nem olyan vének ezek a kártyák :N én is egy GTX280 nyúzok és eddig minden játék megy tökéletesen kivétel a Metro 2033 de az a játék annyira szarul van optimalizálva mint a Crysis szval nekem ez nem mérvadó soha sem volt. Teszteltem GTX460 768MB és sok helyen alul maradt a GTX280 tól de volt ahol egy kicsivel volt csak fürgébb de max ilyen 4fps :DD. A jövőben tervben van egy GTX560 Ti. Ha le megy baráti szintre az ára akkor vételezek egyet és ezt el küldöm nyugdíjba, de addig használom és meglátjuk mit fog teljesíteni Crysis 2 alatt. :R Ja és driver ügyileg tényleg a legjobb a 179.45 whql 'rup1u5' kollégától kaptam az infot anno nálam speciel be vált a driver :R

[ Szerkesztve ]

(#23032) Sziszifeca

Sziszifeca
(őstag)

Srácok segítsetek!

Na meglett egy BFG GTX 280 OC.

A Chieftec 450W-el sem indult a gép, de az FSP-400-al elindult a windows is úgy, hogy plusz
2db vinyó és 1 dvd-író is van benne.

Furmarkkal teszteltem kb 2 percet 1920x1200-ban 2x anti..-on, és nem fagyott, meg nem indult újra sem. De ugye a tápnak kicsi halk cicergése van Furmark alatt, gondolom a terhelés miatt, simán nicsen.

Akkor szerintetek nem kell nagyobb táp neki? Nem fogom túlterhelni a tápot.. stb?
Mondjuk most kipróbáltam játék elindulásakor, és a táp eléggé terhelődik, mert cicereg rendesen. :U

[ Szerkesztve ]

(#23033) Sziszifeca válasza Sziszifeca (#23032) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Ha tápot kell cserélni, akkor olyan 550W-ra gondolok, de abból milyet ajánlotok, ami nem drága?
Használt is lehet, de 10e alatt azé. :B

(#23034) rup1u5 válasza Sziszifeca (#23033) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

ez
vagy
ez
már bőven elég oda.

(#23035) Butcher-HUN válasza Sziszifeca (#23032) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

elhiheted nekem FSP 400 ha rá engedtél volna egy furmarkot+prime95 ' smallFFT ' + OCC tuning supply power test újra indult volna , de lehet hogy már az utóbbit nem is kellett volna ráengedni. Furmark értsük már meg hogy vgra-van hőmérséklet figyelésre jó nem stress tesztre. Amúgy érdekes mert nekem Chieftec GPS450 A ( 450W ) van és semmi gond. Ha Chieftec írtam neked hogy a GPS vagy a CTG válaszd. Most hogy veszel 550W ott is oda kell figyelni a belsőre és arra hogy 12V- ágon mennyi ampert ad le. Nem a Watt a lényeg hanem hogy mi van a tápom belül. Az én tápom 20A képes leadni 12V ágon ami bőven elég. Ja és figyelni kell hogy azon az ágon más ne nagyon legyen pl: vinyó, vagy optica ne legyen rá kötve mert túlterhelheti.

[ Szerkesztve ]

(#23036) Telefunen válasza Butcher-HUN (#23035) üzenetére

Telefunen
(őstag)

szerintem megér a dolog egy tesztet, én arra tippelnék, hogy nem lesz ott semmiféle újraindulás :N

A te géped pl. többet eszik mint az övé a penryn-el, meg a két modullal (még ha DDR2 is), szal bírni fogja az FSP.

[ Szerkesztve ]

(#23037) Sziszifeca válasza Butcher-HUN (#23035) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Rup1u5: Köszi! De a 400W nem lesz kevéske?? :F
Az Enermaxnál a 2db venti nem hangos?? Vagy az a poti ott a venti szabályzó?

Butcher-HUN: Mindkét táp megvan nekem (FSP-400, és Chieftec-450), és érdekes módon az FSP-vel megy, Chieftec-el be sem röffen, pedig ott van 1db 6pin-es külön ág is. :F
De mivel nagyon cicereg az FSP, vagyis terhelődik a táp ezért akarok feljebb menni legalább 500W körülre. Ott csak jó lesz már..
Nekem a GTX285 az Chieftec 500-al megy. :K Ezért is lesz elég 500W. :U

Nem a nevem alatt szereplő confighoz lesz, hanem havernak rakok össze gépet. E8400+GTX280

[ Szerkesztve ]

(#23038) Telefunen válasza Sziszifeca (#23037) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Ha már így beleszóltam, akkor annyit még hozzátennék, hogy a 350-es PNF nekem is cicergett load alatt a 2900XT-vel és a B2-es Conroe-2M-el (ami az új tulaja mérései alapján többet evett 7x500-on, mint a mostani Q6600-am, 8x400-on), mégsem lett belőle semmi gondom, azóta is azt a tápot használom (a venti lett csapágyas benne). Szvsz. azt a konfigot, a wolfdale-el el fogja bírni a 400-as 60GLN, ha nem zavar a cicergés, akkor ezért nem muszáj cserélned.

A GTX285 mondjuk kevesebbet eszik, nem?

(#23039) Butcher-HUN válasza Sziszifeca (#23037) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

" De mivel nagyon cicereg az FSP, vagyis terhelődik a táp ezért akarok feljebb menni legalább 500W körülre." Még jó hogy hangosodik a táp terhelés alatt ez a dolga. Emeli a venti fordulat számát akkor lenne a gáz ha nem ezt csinálná. Nálam is ugyan ez van ha el kezdek játszani egy idő után a táp begyorsít ez nem azt jelenti hogy kevés a tápom. Ráadásul az én tápom egy 4 magos procit ami húzva van és egy GTX280 OC szolgál ki. Chieftec-nél nem össze keverendő a GPS450 A és a GPS450 AA! A GPS450 A már támogatja a 32nm erős 12V Turbo Mode-ban.

(#23040) Butcher-HUN válasza Telefunen (#23038) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

relatív hogy kevesebbet eszik. Mondjuk van difi az biztos 65nm és 55nm között de elhanyagolható. Inkább melegedés szempontjából jobb a GTX285.

[ Szerkesztve ]

(#23041) Sziszifeca válasza Telefunen (#23038) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Hát lehet hogy kevesebbet eszik a GTX 285, mivel annak 2db 6pin-es csatlakozója van.
Viszont olvasgattam hogy mivel EP35-DS3 Rev2.1 laphoz lesz, a biosban az EIST funkciót ki kell kapcsolni, és elvileg a cicergés megszűnik a tápnál. Ma ezt már nem tom kipróbálni, de holnap igen.. szerintetek ebből nem lesz gond?
Játékot is kipróbáltam amúgy és ment szépen..

Butcher: Nem a venti hangja ez! Hanem cicergő-búgó hang.. A chifi 450 AA, és sztem az emiatt nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#23042) Butcher-HUN válasza Sziszifeca (#23041) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

Én csak ismételni tudom önmagam illetve tapasztalatomat. De amúgy " cicergés " alatt mégis mit értesz? :U PL: nálam terheletlenül semmi hangja nincs a tápnak csak a vinyót lehet hallani ahogy végzi az írás/olvasás-t. Viszont terhelésnél felgyorsul a venti ez tény és " hangos " a táp de engem nem zavar mivel fülessel játszok.

[ Szerkesztve ]

(#23043) Telefunen válasza Sziszifeca (#23041) üzenetére

Telefunen
(őstag)

Az EIST hasznos, de ha nem alapfeszen tuningolsz, akkor úgyis ugrik. Én nem hallottam még, hogy ez segítene, de egy próbát megér.

@23043: Az EIST a proci feszültségét és szorzóját veszi vissza üresben (a C1E csak a szorzót). Sajnos csak alapfeszen működik.

@Butcher-HUN: Nekem vmi. 234W (GTX280) vs. 185W (GTX285) rémlik. Egyébként cicergés alatt szerintem a tekercsek hangját érti a tápban.

[ Szerkesztve ]

(#23044) Sziszifeca válasza Telefunen (#23043) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Tudom nem ide tartozik, de az EIST az mit csinál? Köszi.

Igen csak intel-en van.

Igen valószínű a tekercsnek van hangja, de zavaró.. :U

[ Szerkesztve ]

(#23045) Butcher-HUN válasza Sziszifeca (#23044) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

én meg nem is hallottam még erről az EIST-ről gondolom ez csak Intel platformon van? :U

(#23046) Sziszifeca válasza Telefunen (#23038) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

Reggel megnézem az FSP pontos típusát, mert lehet nem 60GLN. :U

(#23047) Butcher-HUN válasza Sziszifeca (#23046) üzenetére

Butcher-HUN
(senior tag)

az enyém sem kapott minősítést ez a röhej és még is minden rendben van. KB 2000HUF differencia van a GPS és a CTG között ami már 80Gold minősítést kapott. Természetesen 450W-ról beszélünk. De itt sok minden közrejátszik. Milyen elosztót használ az ember természetesen itt is törekedni kell a minőségre én speciel Belkin-t használok erre a célra. Túlfesz védő~ingadozás elleni védelem stb... táp kábel én most azt használom amit adtak a táphoz. Előző konfigom 2 magos rendszer volt egy FSP 400W táp ott pl megfigyeltem vékonyabb volt a kábel ami most van 1,5x vastagabb. Vissza térve minősítés: nem mérvadóak mivel ugye ezek az új tápokra centifikálódnak. De kérem szépen mi van a kicsivel régebbi modelleknél főleg a nagyon jó minőségű delta belsővel rendelkezőkkel? Lehet hogy nincs annyi csati meg harisnya rajtuk de megállják a helyüket + van közöttük amik jobbak és stabilabbak mint a mostani tápok. Természetesen szerelhetőség a gyengéjük.

(#23048) bim válasza Butcher-HUN (#23031) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

Azért mert "vén" Nem mondtam hogy rossz is ... :P
Nekem egy jó darabig meglesz. Szerintem még a cry2 is el fog rajta futkosni kompromisszumokkal. :K
Amúgy is vizezve van és így már néma és elég hűvös a drágaságom. :DD

(#23049) Sziszifeca válasza Butcher-HUN (#23047) üzenetére

Sziszifeca
(őstag)

És a Thermaltake, vagy az Enermax a jobb táp?
Most hirtelen ez is szóba jött: [Thermaltake] vagy akkor már ez jobb [Enermax].

(#23050) bim válasza Sziszifeca (#23049) üzenetére

bim
(PH! kedvence)

Enermaxra egy szavazat!
Nekem volt pont ilyenem. Nagyon halk volt. Gépleállítás után még pár percig hűtötte magát hogy minden rendben legyen vele.
Csak azért adtam el mert a Q6600-nak nem tudtam 1,425V-nál többet adni vele stabilan. ;]

szerk: Most nézem a másik tápot. Szerintem az is jó. :K

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.