Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#251) dezz válasza ftc (#250) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja igen, itt van: [link]
(Néztem is már, csak valahogy nem jegyeztem meg.)

Naszóval, már a mai procik is 1000 MHz-es HT-t tudnak (kiv. a 800 MHz-es Sempron 64-ek), ami már az 1.1 spec fölött áll. Így könnyen lehet, hogy 1400-at tud a Barcelona is.

(#252) ftc válasza dezz (#251) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez a HT növelés sztem csak Opteronoknál jön majd elő...főleg ha a pletykák igazak lehet majd 16-t is egymás mellé rakni....szal 16x4 mag fog dolgozni oda meg elkél a sávszél főleg ha elkezdenek komunikálni...

(#253) Oliverda válasza ftc (#252) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

64 mag szép lesz... :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#254) ftc válasza Oliverda (#253) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

inkább ugy számolj,hogy a 8 magos CPU-k 2 K10 össze drótozva lesz....nah ezt kikell elégiteni majd....

(#255) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hivatalos: 50/20 % többlet fp/int-ben a Kentsfieldhez képest, azonos órajelen: [link]

ftc: esetleg egy 2-4 kártyás (hamarosan külső házas megoldásoknál 8+ kártyás) SLI/CrossFire PCIe1.1/2.0 konfigban egy procinál is számíthat. :)

[Szerkesztve]

(#256) EQMontoya válasza dezz (#255) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm, jól hangzik. Csak tényleg legyen igy :D

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#257) VaniliásRönk válasza Oliverda (#253) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Eltévedtem, a zöldségesnél vagyok? :D

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#258) Frigo

Frigo
(őstag)

Már megint fudzilla . :))
Sandra-ban 33%-os fölény FP-ben 60% feletti fölény multimedia benchmark alatt .
[link]

[Szerkesztve]

(#259) Armando_19 válasza Frigo (#258) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Hát ha ez igaz akkor itt valami nagyon nagy mocskos dolog van készülőben CPU piacon! :C

(#260) Oliverda válasza VaniliásRönk (#257) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#261) dokar válasza Frigo (#258) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát ez nagyon üt :C (tapsikolós szmájli :DDD )

extra

(#262) Frigo

Frigo
(őstag)

TheInq-en írják hogy hamarosan várhatóak a fríss hírek Tuniszból ,reméljük sok konrétum ki fog derülni.

Viszont egy nem túl rózsás hír ,újabb 1.8millirádos hitelt vesz fel az AMD ,amivel még nagyobb adóságba taszítja magát :

[link] :W

[Szerkesztve]

(#263) Oliverda válasza Frigo (#262) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Talán most mindent feltesznek egy lapra. Nincs is sok választásuk ha belátható időn belül jelentősebben akatják növelni a részesedésüket. Minden vagy semmit.

(#264) dezz válasza Oliverda (#263) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fel kell venni azt a hitelt, mivel gyorsan fogy a félretett pénz (ami azért volt): túl rizikós lett volna elfogyasztani az egészet, plusz úgy csak lelassulna a K10 család piacra dobása. De azt azért nem mondanám, hogy mindent vagy semmit. Egyszerűen mást nem nagyon tehettek, mint a hitelfelvétel. Ha meg nem bíznának a K10-ben, és remélhetőleg az R6xx-ban, már most becsukhatnák a boltot.

[Szerkesztve]

(#265) ftc válasza dezz (#264) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és ki állhat a hitel mögött? fejem tenném rá,hogy a nagy kék..

(#266) CYX válasza ftc (#265) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

lehet hogy bilibácsi, hogy legyen elég power majd a wienna alá ;)

(#267) VaniliásRönk válasza Frigo (#258) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha ez a ''teszt'' nem kamu, akkor az Intelnél már nagyon izzadnak. :DDD

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#268) dokar

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

semmi új hír? :U

extra

(#269) siriq válasza dokar (#268) üzenetére

siriq
(őstag)

En is varok mar egy kilopott tesztre vagy valami extra infora.

PII 555 x2@x4@3.6;Gigabyte 890FXA-UD5;EVGA 570GTX Classified;Corsair 16 GB 1600mhz DDR3;Seasonic M12D 750w;2x250GB 2x40GB Maxtor;7 TB Hitachi HDD;CM HAF-932;IceQ 4850 T;Eizo;Asus Xonar D2X; Win 7 64 bit

(#270) CYX válasza siriq (#269) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Hát nagyon ideje lenne már egy ilyennek :)

nagyon csípném ha az Intel júzerek meg a c2d istenítöknek :Y <- ilyen lenne a feje :))

AMD páti júzerek meg :C

Akik meg az AMD halálát jósolgatták azok meg : :W

De végülis mindenki: :DD

(bocsi az ökörködésért, de néha kell ;) :B )

mod: hejesiráázs :B

[Szerkesztve]

(#271) Achill3uS válasza CYX (#270) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

márpedig ha idén nem fog kijönni nem lesz :Y <-ilyen fejünk :) mert a Kentsfield év végére olyan árban lesz, hogy sztem senkit nem fog érdekelni ha 30%-al gyorsabb lesz dupla áron a K10 csak az ilyen ''AMD páty'' usereket. egyébként pedig a Penryn-t már év vége elöttre igérte Intel papa, akkor a Yorkfield is jön utána nemsokára.. hiába lesz jó a K10 nem lesz neki tér igazán érvényesülni, de ne legyen igazam, AMD-t is szeressük :)

[Szerkesztve]

••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••

(#272) ftc válasza Achill3uS (#271) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

kérlek ezt ne mond,hogy nem fogja érdekleni az embereket....

25%-al volt gyorsabb C2D egy X2-tól és mindenki C2d ...rohanok pedig majd 2x áron volt van... :U

(#273) szacsee válasza Achill3uS (#271) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a kingsfield-nek kevés lesz az ára, az ájemdé a közelébe árazza a K10-et, nehogy má rajtuk porosodjon. (mint az X2) :DDD
Kisöpri a raktárait, hogy a K10-nek legyen hely, aztán a boltok polcait, hogy szintén ne a földön kelljen tárolni őket.

(#274) Achill3uS válasza ftc (#272) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

igen, de az x2 és a c2d más árszegmens mint a kentsfield pl.. év végére intel 300$ alá fogja vinni a Q6600 árát, sztem a legkisebb K10 sem fog kijönni 100k alatt, tehát valóban, fogja érdekelni az emberekt, csak éppen marha kevesen vesznek 100k+-os procit, ergo ezzel nem fogja a veszteségét bedolgozni az AMD csak ha jó áron adja, de mint írtam a legfőbb gond a megjelenés, és ezzel a 45nanos Intelek közeledte..

mod: az a 25% van ahol ennek laza 2x-ese :)

[Szerkesztve]

(#275) szacsee válasza Achill3uS (#274) üzenetére

szacsee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt a 2x-et megnézném ugyanolyan órajel mellett! :(((
Valós alkalmazásban, mert gondolom te is azokat használsz, nem egész nap csak teszteket futtatsz.

(#276) Achill3uS válasza szacsee (#275) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

ugyanolyan órajel mellett
ez igy nem fair :) vagy alapon nézed mind2-t vagy kipörgeted azonos körülmények között, (léghütés, egyéb akadályozó tényezők nélkül) egy X1950XT-t se azonos frekin tesztelsz egy 7900GTX-el mondjuk, mind2 más architektura.. más órajeleken üzemel.. pl egy X2-vel 3ghz fölé nemigen szoktak menni, Core 2-ből pedig még egy E4300 is megfutja kis fesszel.. miért fogjam vissza ha megy még és gyorsul..
igen valós alkalmazásban, pl nézz egy Winrar-t egy kipörgetett Core 2 -vel 2000+kb/s elérése sem ritka, egy húzott x2 az 1300-at éppen eléri.. ez mi ha nem egy valós alkalmazás sebességének a kimutatása?
nah ez már kezd elmenni egy másik vitába amit nem akarok tovább vinni, mert nyakig van vesézve..

mod: egyébként értem mire gondolsz 3ghz vs 3ghz nem jön ki 50% sehol, de attól még a Core 2 képes erre az X2-vel szemben, és nem is kell hozzá több ennél: ''(léghütés, egyéb akadályozó tényezők nélkül)''

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#277) VaniliásRönk válasza Achill3uS (#276) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Az emberek 90%-a nem tuningol, nem tömörít HD-DVD-ket warezra, nekik az ár számít, azonos áron pedig gyorsabb egy X2-es konfig.
Egyébként miért nem olyan alkalmazásokkal példálózol, amikben a K8 még mindig jobb, miért csak olyanokkal amiben jó a Core? Lebegőpontos számításokban még mindig hülyére veri az ósdi K8 a csúcsszuper Core-t. ;)

(#278) Achill3uS válasza Achill3uS (#276) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

vááh, rohadt [Szerkesztve] de gyűlölöm.. :U :)

(#279) Achill3uS válasza VaniliásRönk (#277) üzenetére

Achill3uS
(PH! nagyúr)

Lebegőpontos számításokban
ha ennyire alkalmazás mániátok van, mondj erre programot is, ami ezen alapul, és grafikont kérek, hogy veri a Core 2-t egy K8-as konfig, ha mutatsz elfogadom :) ne csak dobálózzunk a kifejezéssel..

Az emberek 90%-a nem tuningol, nem tömörít HD-DVD-ket warezra, nekik az ár számít, azonos áron pedig gyorsabb egy X2-es konfig.
persze, ezt énis tudom, nem is mondtam, hogy szar az x2, ne vegyél x2-t, core 2 rulez és különben is.. nem erről szólt az előző hsz sem. valóban egy 3600+-ot lappal össze lehet rakni egy E4300+lap kombó árának majdnem a feléből.

de gyertek át a Core 2 topicba ne itt offoljunk :D

[Szerkesztve]

(#280) ftc válasza Achill3uS (#279) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nyomj rá egy rendert....valós rendert nem teszteken használt rendert....eléggé lebegőpontos a számitás...olyat amit pl egy X2 3800+ is 1 óráig csinál...szerezz egyet épitészektől

(#281) Gorneck23 válasza CYX (#270) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

No para nem lesz ilyen '' :Y '' fejem, de sztem másoknak se. 50 felett szóba se állok procival, ahogy VGA-val sem. ;) Még vannak így egy páran. Nagyon várom AMD magáhoztérését.

(#282) Gorneck23 válasza ftc (#280) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Gyorsabb a Core természetesen ATI-val párban.

(#283) CYX válasza Gorneck23 (#281) üzenetére

CYX
(fanatikus tag)

Nagyon kevesen nemmek bele az 50k+ -os hardverekbe, az általános inkább az 20-30k-s plafonnal vásárolt alkatrészek (de inkább a fő tényező a 10k).

Egyébként csak poénnak írtam, kicsit eljátszottam a hangulatjelekkel :))

(#284) bbchris

bbchris
(senior tag)

Hát nem tudom hogy ide tartozik-e de leírok egy fura álmot amit valamikor 2000 körül álmodhattam : AMD-s gépet raktam magamnak össze na és a lényeg : a proci neve érdekes módon Athlon 128 volt és már nem fémkupak volt rajta hanem gyantaszerűben volt benn a mag úgy láttam a tetejét és arra ment rá a venti mintha a lesarkazás ellen a gyanta védett volna . AZtán egy érdekes barna alaplapba ment bele és egy nagydarab memória volt s kezemben és csak egy modul , mintha egybeintegrálták volna hogy dual-ban fusson . És a memóriát is már venti hűtötte . Érdekes volt a memóriamodul is mert olyan kissé magasabb volt a maiaknál tetején egy kicsike venti volt . Ennyi mert már csak egy plexiházat láttam amibe beleraktam és sajnos ezután felébredtem . Kb 4 év múlva talán ilyenek lesznek ?! :F

Hmm ami érdekes hogy a 128 bit már szerepel .

[Szerkesztve]

(#285) FireGL

FireGL
(fanatikus tag)

[kép]

AMD Phenom, Phenom-X2, Phenom-X4, Phenom-FX

[link]

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#286) ftc válasza FireGL (#285) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez az össze karistolt lenne K10?

(#287) FireGL válasza ftc (#286) üzenetére

FireGL
(fanatikus tag)

Még nem polírozták ki. :D Nincs semmi felirat rajta, valami korai sample példány lehet.

Az embert a gondolkodás tette állattá...

(#288) Armando_19 válasza ftc (#286) üzenetére

Armando_19
(PH! addikt)

Első ránézésre kicsit hasonlít egy lekupaktalanított LGA775-re. :U A nyákon azok a törések olyanok mint intelnél, csak itt 2 van belőlük. :U :U

(#289) vedini válasza FireGL (#285) üzenetére

vedini
(őstag)

ejj, bazi nagy a mag, ezen már illene 4 magnak elférnie, majdnem 2x akkora mint egy x2, és kevesebb nm

workworkwork...

(#290) Oliverda válasza FireGL (#285) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Phenomenális a neve... :))

Reméljük hogy a teljesítménye is az lesz. :U

vedini: [link]

[Szerkesztve]

(#291) daa-raa válasza vedini (#289) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Annyi van rajta.

Si vis pacem, para bellum.

(#292) -=Lord Tom=- válasza VaniliásRönk (#277) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

A Super Pi az lebegőpontosan számol ellenben nem látom h a K8 hülyére verné a C2-őt[link]

(#293) VaniliásRönk válasza FireGL (#285) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nekem ez kínai, le tudnád fordítani? :DDD
Egyébként tényleg kukázzák az Athlon nevet? :F

(#294) VaniliásRönk válasza -=Lord Tom=- (#292) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A SuperPI 12 éves program, egyébként sem fair az összehasonlítás, mert ezt még Pentium Pro-ra optimalizálták, a Core 2 meg egy baromi gyors Pentium Pro. :DDD

(#295) -=Lord Tom=- válasza VaniliásRönk (#294) üzenetére

-=Lord Tom=-
(őstag)
LOGOUT blog

Pentium Pro-ra optimalizálták? Konkrétan hol olvastad?

(Egyébként akkor fair volt amikor a K8 alázta a Netburst-öt?)

(#296) VaniliásRönk válasza -=Lord Tom=- (#295) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Akkor sem adtam a SuperPI-re, most sem adok rá, ha gondolod rákereshetsz a SuperPI topikban, annó ott is hangot adtam a véleményemnek. ;) Egyébként mit gondolsz '95-ben mire optimalizáltak? Nehalemre? :))

(#297) dezz válasza FireGL (#285) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hmm, Phenom... Asszem tetszik.

(#298) Oliverda válasza dezz (#297) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ja, már látom a márketing szöveget:

AMD Phenom - Simply phenomenal (vagy work phenomenally)

Lesz itt szöveg.... :))

(#299) vedini válasza daa-raa (#291) üzenetére

vedini
(őstag)

akkor ami a képen van az a Phenom x4 :)

workworkwork...

(#300) DeadMeat válasza FireGL (#285) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4,5-os hsz meg a topik elejen :DDD

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.