Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#5001) Thrawn válasza dangerzone (#4999) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1. Nyugodtan hozd fel az XP-s topikot.
2. Ne ordíts!
3. Ne itt folytasd, ez a K10 topik.
4. Köszönöm!

Different songs for different moods.

(#5002) dangerzone válasza Thrawn (#5001) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Ja woll mein Kommandant !

(#5003) zlutor válasza dangerzone (#4999) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

a vilagert nem akarnalak szekalni - na jo, egy kicsit megis ;) -, de szerinted miert van a topicoknak temaja? Hmmm?

Ennyi erovel irhatnal az nlcafe babazos topicjaba is, azt is sokan olvassak minden nap, nem? :F

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#5004) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Már több topikba is leirtam a problémám.Ide is leirom biztos ami biztos.Az lenne a kérdésem hogy jelenleg van egy amd x2 5600+-om.Két 9600 gt Sli-be.Venni akarok egy 9600-as Phenomot hogy rendesen kihajtsa a Vga-kat.Nekem mindenképp ez lenne jó mert az alaplapom nem támogatja az enél erősebbeket.Szerintetek eldöcögne vele???
Köszi a válaszokat!!!!!!

(#5005) slett27 válasza zsolt1129 (#5004) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Szvsz úgy fogja kihajtani max a két VGA-t, ha rántasz 1et a Phenomon, mondjuk úgy 2,8-3GHz-ig, ez sztem elég lenne. :U

[ Szerkesztve ]

(#5006) VaniliásRönk válasza slett27 (#5005) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha valóban nem támogat nagyobb CPU-t az alaplap, annak a gyenge tápáramkör az oka, ha nekiáll tuningolni akkor max. azt éri el, hogy megsül a cucc...

#5004: Milyen alaplap?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#5007) slett27 válasza VaniliásRönk (#5006) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Ez valóban igaz. Régebbi a lap, NF590 talán ? :F Amúgy sokan teljesítmény visszaesésről meséltek, amikor a X2 6000+ után váltottak 9500(9550, 9600) Phenom-ra, ami ugye attól van, hogy kevés a freki, mert a játékok még általában csak 2 magot használnak ki. Tehát nem igazán jó 5let ez a 9600 ebbe a lapba. Inkább egy NF780i+Phenom 9850, drágább persze, de máshogy nem fogja tudni kihajtani a 2 VGA-t sztem. Vagy ha a lap elbírja, akkor regy 6400+ Black.

[ Szerkesztve ]

(#5008) VaniliásRönk válasza slett27 (#5007) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Egy AM2+-os SLI rendszert nem lehet olcsón megúszni az nVidia chipset miatt. (50k csak a lap) Nem hiszem hogy érdemes belefogni.
A leghatékonyabb megoldás húzni 2-400MHz-et a CPU-n, gondolom nem azért kellett a 9600GT SLI, hogy CPU-limites beállítások mellett játszon 800x600-ban...
Viszont ez itt off. :)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#5009) zsolt1129

zsolt1129
(PH! addikt)

Köszi a segitséget mindenkinek.Egyébként az alaplapom Gigabyte ga-m57 sli s4-es

(#5010) slett27 válasza VaniliásRönk (#5008) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Valóban off, de legalább segítettünk. :K

Off vége.

(#5011) VaniliásRönk válasza zsolt1129 (#5009) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha Rev 2.0-s, akkor nyugodtan tuningolj a CPU-n, de egy 95W-os Phenom 9750-et is rakhatsz bele [link], ha 1.1-es vagy 1.0-s az valószínűleg a tuningba is beleszól majd, de ha figyelsz a stabilitásra baj nem lehet belőle.
Off vége. :D

(#5012) bbchris válasza slett27 (#5005) üzenetére

bbchris
(senior tag)

GOndolod hogy 1 Phenom kihajtja a 2 VGA-t ? Még a Q6600 sem hajtja ki teljesen sztem .

(#5013) zsolt1129 válasza VaniliásRönk (#5011) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Köszi szépen mégegyszer.Csak már készen vagyok mert nem tudom mit csináljak.Mondták már azt is hogy váltsak intelre de most vettem meg mindent és ez is csak épphogy beleférne a keretbe.Akkor szerinted mehet a 9750-es is attól függetlenül hogy nincs a támogatottsági listán???

(#5014) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mivel picit össze lettem zavarva másik topikban... Megmondaná nekem valaki, hogy a Denebnek csak a tömeggyártása kezdődik Q3-Q4 környékén, vagy addigra boltokban is lehet kapni? :F

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#5015) slett27 válasza bbchris (#5012) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Nem, de most mondjam a K10 topicban azt, hogy vegyen egy Q6600-ot, tolja meg 3,6GHz-re úgy már kihajtja. ...khmmm, erős lenne. :)

(#5016) Oliverda válasza slett27 (#5015) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azért egy 3GHz-en vagy valamivel felette járó K10 elég jól ki tud hajtani egy húzott 3870-et. Ha tudok szerezni valahonnan párt neki akkor kipróbálom CF-ben is.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5017) leviske válasza zsolt1129 (#5004) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem egy 9550-el, vagy egy 9850-el jobban járnál. :) A 9600GT-ket pedig eladnám és vennék helyettük egy 8800GTS 512-t, vagy egy GTX-et. :) :R

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#5018) Oliverda válasza leviske (#5017) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát ha SLI-t akar akkor minmum egy 9850 3GHz-re húzva. Persze ehhez már valami jobb lap is dukál, mondjuk egy ASUS M3N-HT Deluxe.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#5019) slett27 válasza Oliverda (#5016) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Na az jó lenne, mert sehol nem találtam olyan tesztet, ahol mutatnák, hogy SLI vagy CF esetén hogy skálázódik játékokban az FPS ill. egy 3DMark06-ban a pöttyök száma. Pedig tegnap egész este ilyet kerestem.

Amúgy az én 8800GT-met is kihatja a Phenom még 2,8GHz-en is. :K Csak ugye a 9600GT SLI az majdnem 8800GT SLI. És abban nem vagyok biztos hogy, a Phenom 2,8GHz-en kihajtaná a két VGA-t.

Ez itt off is meg nem is. :D

(#5020) VaniliásRönk válasza Oliverda (#5018) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Normális CF rendszert 21k-s alaplapra is lehet építeni, SLI alá meg min. 50k-s lap kell... nem számította el magát valahol az nVidia? :DDD

(#5021) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Too early to read AMD last rites: analysts

(#5022) Cagm^c válasza Oliverda (#5021) üzenetére

Cagm^c
(kvázi-tag)

Hát igen. Talán lassan magukra találnak. 2008Q1-ben már alig volt veszteségük. Q2-re meg elkezdték szállítani a javított Opteronokat. Plusz a 10%-os leépítés. Q2-ben közel lehetnek az egálhoz.

A régen várt áttörés szerintem akár Q4-re be is következhet. Ha nem lesz gond a Sanghajjal, akkor Q4 akár nyereséges is lehet.

A Sanghajnak megvan minden esélye arra, hogy népszerű legyen. Többutas "olcsó" szerverekben teljesen versenyben lehet az Intellel. És ugye az olcsóság lesz itt a kulcsszó. Nemhiszem, hogy a Nehalem versenybeszállna az ár terén.

[ Szerkesztve ]

WoT: CAGMC ; BF3: CptCagmc ; LoTRO: Cagmc

(#5023) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs, ha már volt, most nincs időm visszaolvasni:
AMD hexa-core Istanbul die-shot

Számomra ez az igazán izgalmas:
"Its probably not a bad idea for AMD to take advantage of their relatively small core size. At 45nm it can cram two cores (with 256 kB L1 total) into [/b]30mm2[/b]. A single Nehalem core with 256 kB L2 also occupies ~30 mm2.

So in terms of IPC/mm2 you get two cores against one core with 2 threads."

Mit szólsz ehhez, Mr. Intel ist Über Alles Shabba? ;)

[ Szerkesztve ]

(#5024) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nvidia, AMD See Graphics As A Way To Chip Into Intel's Lead

(#5025) Thrawn válasza dezz (#5023) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Artist impression, nem hivatalos kép.
De amit leír, valóban nem hangzik rosszul.

Different songs for different moods.

(#5026) dokar válasza dezz (#5023) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A single Nehalem core with 256 kB L2 also occupies ~30 mm2.

Az az L2 gondolom L1 akar lenni.

extra

(#5027) Oliverda válasza dokar (#5026) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hiszem.

(#5028) dezz válasza Thrawn (#5025) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Már észrevettem. De a magméret (ill. terület) adat nagyjából helyes lehet, Barcelona + shrink alapján.

(#5026) dokar: Fura úgy az a mondat, de helyes: 64kB L1, 256kB L2. Nehalem

[ Szerkesztve ]

(#5029) Oliverda válasza dokar (#5026) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

32 KB L1 instruction and 32 KB L1 data cache per core.
256 KB L2 cache per core.
8 MB (in the quad core version) L3 cache shared by all CPU cores.

[link]

(#5030) dezz válasza Oliverda (#5029) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hihi, látom te is inkább megnézted. :D

(#5031) Frigo

Frigo
(őstag)

Na most kivételesen egy tényleg érdekes írás került a FUD-ra :

If someone buys AMD, Intel CAN recall the license

(#5032) Raymond válasza Frigo (#5031) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Es ez mitol ujdonsag?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#5033) Oliverda válasza Raymond (#5032) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Azt nem mondta hogy újdonság csak azt hogy érdekes. :)

(#5034) zlutor válasza Frigo (#5031) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

nem hiszem, hogy az barkinek erdeke lenne, hogy egy x86-s procigyarto legyen - az Inteltol eltelkintve ;) Igy szerintem jogi kozbelepes lenne, ha megis beprobalkozna vele az Intel. Szerintem anno sem csupa joszandekbol adta oda azokat a jogokat...

[ Szerkesztve ]

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#5035) goodboy007

goodboy007
(tag)

Hali!

Szóval a probléma a következő:

A gépem indulásakor olyan 30-szor végigmegy a csík a bootoláskor, pedig régebben a 3.4. után indult a rendszer. Régebben olvastam, hogy ez az s939-es széria hibája és az IDE eszközökkel kell átkötni, hogy megoldódjon. Nálam azóta van ez a hiba, hogy kitisztítottam a gépem és átszereltem egy másik házba és máshogyan kötöttem be a kábeleket. Valaki felvilágosítana, hogy pontosan mitől is van ez a hiba és hogy lehet megszűntetni?

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#5036) akosf válasza goodboy007 (#5035) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem ez a kérdés nem ebbe a témába tartozik.
Próbáld meg az "azonnali alaplapos kérdések" témában felhozni.

(#5037) goodboy007 válasza akosf (#5036) üzenetére

goodboy007
(tag)

Oké, bocsi, hogy rossz helyre írtam, de nem igazán tudtam, hogy hol kérdezzem ezt meg. Köszi az útbaigazítást.

There is a thin line between what is good and what is evil.

(#5038) P.H.

P.H.
(senior tag)

Az Intel Core optimalizálási gyorstalpalójának mintájára az AMD is kiadta a K10 software-fejlesztési irányelveket, videováltozatban: [link]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies

(#5039) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

AMD Phenom X3: One too little or one too much?. Mondjuk a 8200-nek választhatták volna ellenfélnek a vele egy árban lévő 8650-t, meg az msi lapon vagy lehet nb szorzót állitani vagy nem. Az igazi a kicsivel drágább 8750 lett volna. Az ezzel az msi lappal simán ment 3 gigát. [link] mert így nem derül ki mit tudnak face to face.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5040) Raymond válasza Gyuri27 (#5039) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ebben benne van mindegyik felsorolt CPU: [link]

Ami beteszi a pumpat az X3-asok kulloi koze az a mindegyiknel olcsobb 7200-as C2D.

[ Szerkesztve ]

(#5041) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

9 honappal az elso megjelenesuk es 6 honappal a visszavonasuk utan ujra itt vannak az Opteron 2360SE es 8360SE SPECrate eredmenyek: [link]

(#5042) Gyuri27 válasza Raymond (#5040) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Igen az x3-l a legnagyobb gond az ára. +1 és a 8750 helyett vehet az ember 9750-t. A plussz mag ennyit megér.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5043) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

semmi :)

[ Szerkesztve ]

(#5044) laci666

laci666
(senior tag)

Tudja valaki mikor jönnek a 45nm-es Phenomok?

Gigabyte MA790GP-UD4H-PhenomIIX2550(@3mag)-SapphireRadeonHD5850-Mushkinddr285002x2GB-AcerP223W-NZXTTEMPEST.

(#5045) Domi_Jani

Domi_Jani
(tag)

Hi all!
Szerintetek? van nekem egy AMD s939es 3000+os procim, és venni akarok nemsokára egy gf8800gt vagy 9600gt-t mennyire huzná le ez a régi proci a vga teljesítményét, illetve tervezek fejleszteni X2-esre 4200+osra, ez mennyivel gyengébben szerepelteti a vga-t a mostani procikhoz képest????

A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.

(#5046) Domi_Jani válasza laci666 (#5044) üzenetére

Domi_Jani
(tag)

karácsonyra???? :D :DD :DD

A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.

(#5047) J03Y válasza Domi_Jani (#5046) üzenetére

J03Y
(tag)

Szia! Hát nekem olyan a konfigom mint amit tervezel venni és szerintem, ha nem a 3d-mark csúcsdöntögetsé a célod akkor bőven elég. A crysis 1280 X 1024 ben minden high és nagyon szépen fut. :)

Tel: 0630 / 447 1223

(#5048) Domi_Jani válasza J03Y (#5047) üzenetére

Domi_Jani
(tag)

Az remek, nekem annál több nem is kell! Ekkora felbontáson már a medium beállnak is örültem volna :D Akkor a gép marad csak GPU-CPU csere kell, megnyugodtam :)

(#5049) VaniliásRönk válasza Domi_Jani (#5048) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

És ennek mi köze a K10-es CPU-khoz? :F

(#5050) Domi_Jani válasza VaniliásRönk (#5049) üzenetére

Domi_Jani
(tag)

csupán annyi h ha az a proci nem képes elegendő teljesítményt kihajtani akkor fejlesztek k10re :D nomeg nem találtam k8-as topicot hirtelen :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.