Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#3001) fLeSs válasza dezz (#3000) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nincs időm elolvasni minden elém kerülő cikket, annál elfoglaltabb vagyok.
De köszi, vhol láttam már a 256-bitet, de így már két helyről is megerősítettek ebben. :D

(#3002) Raymond válasza fLeSs (#3001) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

256bit (2x128) benne volt mar par AMDs prezentacioban is.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#3003) P.H. válasza fLeSs (#3001) üzenetére

P.H.
(senior tag)

Létezik egy Anandtech-es, számomra meglepő módon márciusi keltezésű cikk a Barcelonáról (nem tudom, volt-e ebben a topikban korábban linkelve). Még leglepőbb számomra, hogy az AMD Developer Central több cikke is hivatkozik rá, de végigköveti elég jól és érthetően a 10h Family-ben debütáló fejlesztéseket.

(nagyonOFF: - pl. az említett AMD-s hivatkozások miatt, vagy az Introduction fejezetben leírt erőviszony-fejlegetések miatt is - nem vagyok biztos benne, hogy teljesen objektív a cikk, de saját szubjektív véleményem szerint azt elég jól vázolja, hogy a fejlesztések milyen viszonyban vannak az akkori piaci Intel-termékekkel.)

[ Szerkesztve ]

Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies

(#3004) dezz válasza fLeSs (#3001) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt azért érdemes elolvasni, nem csak egy hétköznapi cikk, hanem tömör és lényegretörő szakmai elemzés.

P.H.: Természetesen volt már az is linkelve, talán 1-2 szót is váltottunk róla.

[ Szerkesztve ]

(#3006) VaniliásRönk válasza ftc (#3005) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Szerintem nem bírták ki április 1-ig. :DDD Ez kamu, látszik a képen hogy úgy dobták össze több másikból. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3007) rollins válasza ftc (#3005) üzenetére

rollins
(őstag)

ddr2 -t hogy rakják bele? :DD

[ Szerkesztve ]

(#3008) fLeSs válasza rollins (#3007) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

hogyhogy hogy? ott vannak a foglalatok.
1ébként sztem nem kamu, miért lenne az? az asrock már jópár "érdekes" alaplappal előrukkolt. a HT miatt olyan chipsetet kapcsolsz a procihoz, amilyet csak akarsz.

[ Szerkesztve ]

(#3009) VaniliásRönk válasza fLeSs (#3008) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nézd meg alaposan. Az "északi híd" környéke elég érdekes. :D

Az is egy dolog hogy az NF3 meg a Phenom még összejön, az meg egy másik hogy az NF3 nincs felkészítve arra hogy egy másik chipsettel is kommunikáljon, az egy integrált északi+déli híd egyben.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3010) rollins válasza fLeSs (#3008) üzenetére

rollins
(őstag)

Do you still remember the ASRock 939Dual-SATA2 Ja én csak s939 -nál ragadtam le :B
És mikor lesz az én lapomhoz am2+ ready bios? (sztem soha) :W
VaniliásRönk kint vanaz Asrock oldalán is [link] :U

[ Szerkesztve ]

(#3011) ftc válasza VaniliásRönk (#3009) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Erre jön a köv hir....

ULi chipsets makes a comeback after merger with NVIDIA

Remember the old days with ASRock 939Dual-SATA2 and 939SLI32-eSATA2. It seems that NVIDIA is finally realising the goodness of ULi chipsets.

If you read our previous report, ASRock is releasing the first ever board that will incorporate the ULI 1695 chipset and a NVIDIA NF250 chipset on it.

This is a surprise move. What what i heard the 1695 chipsets are manufactured in 2007 and not some old stocks left over.

We also heard that the some NVIDIA new chipsets are designed by former ULi engineering team. Let's cheer them on to make better chipsets for everyone

ocw

[ Szerkesztve ]

(#3012) VaniliásRönk válasza rollins (#3010) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A OCW-n az NF3-at írták északi hídnak, az biztos hülyeség, de én valahogy ezt sem tudom felfogni...
A kép kamu, más szögből van lekapva az északi híd bordája mint a lap többi része, egy felirat és egy bővítő slot is kilóg alóla, az egyik pöcök meg le is van vágva, nem hiszem hogy takarásban lehetne még az eredetin sem.

Szerk.: Ez egyre vadabb. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3013) dezz válasza VaniliásRönk (#3012) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs annak az északi hidas bordának semmi baja. :P Az egész enyhén lentről van fotózva, a borda lamellái kb. 1,5cm magasak, ezért takarják a felső rögzítőfület. A PCI Express felirat alatti két fekete valami SATA csatik.

[ Szerkesztve ]

(#3014) akosf válasza VaniliásRönk (#3006) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kamu lap kamu manual-jában van egy kamu layout... Kamuból nézd meg. :)

(#3015) VaniliásRönk válasza dezz (#3013) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Minden más csak enyhén áll szögben, annak a bordának min. 2-2.5cm magasnak kell lennie ha rendben van a kép. :P
ASRockéknál valakit kezeltetni kéne. :))

Szerk.: Van ez min. 3 is. :D

[ Szerkesztve ]

(#3016) dezz válasza VaniliásRönk (#3015) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az is pont olyan enyhe szögben van: mivel jó magas, többet is takarna, ha nagyobb szögben dőlne...

(#3017) Oliverda válasza fLeSs (#2997) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

64bit-en is tesztelted valamivel?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3018) dezz válasza fLeSs (#3001) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Majd' elfelejtettem, ha elolvasod az RWT-s cikket (de máshol is felmerülhet ez a dolog), van benne egy hiba: a mikro-opokról beszél ahol valójában makro-opokról van szó. Azaz nem veszi figyelembe, hogy Intelnél és AMD-nél más a szóhasználat ezt illetően. Intelnél a makro-op az eredeti gépi kód utasításai, és amivé dekódolódik a prociban, az már kapásból mikro-opok sora. AMD-nél nem így van! A gépi kód az gépi kód, és a dekóder egységek először makro-opokat képeznek, amik egyenként 1 vagy 2 mikro-op-ot tartalmazhatnak. Így tehát nem 3 mikro-op széles a végrehajtás, hanem akár 6. (A fórumban meg lett ez említve a szerzőnek, és el is ismerte a hibát, de aztán mégsem javította a cikket.)

(De látom, az xbitlabs-os cikkben helyesen szerepel.)

[ Szerkesztve ]

(#3019) fLeSs válasza dezz (#3018) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem olvastam el a cikket, de ezzel én is tisztában vagyok, egyszerűen azért, mert a 25112-es és 40546-os doksiban is így írják. :)

[ Szerkesztve ]

(#3020) nándika

nándika
(senior tag)

van egy jó hirem kapható végre a 9500!:D

A bárányok hallgatnak!

(#3021) ftc válasza nándika (#3020) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hol Ázsia?

engem akkor fog megynugtatni mikor kezemben fogom majd....

(#3022) fLeSs válasza Oliverda (#3017) üzenetére

fLeSs
(VIP)
LOGOUT blog

Nem, ugyanis az AMD nem küldött nekünk procit.
De nem csak procit, mégcsak hivatalos infókat sem arról, hogy mi fog történni holnap, szóval jelen pillanatban kb. annyit tudok, mint ti. :D

(#3023) nándika válasza ftc (#3021) üzenetére

nándika
(senior tag)

nem ha gondolod jövöhét hétvégen tied is lehet! :DDD

A bárányok hallgatnak!

(#3024) ftc válasza nándika (#3023) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

inkább egy ár érdekelne...

(#3025) Thrawn

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az első tesztek:
Hexus
HotHardware
Tomshardware

Different songs for different moods.

(#3027) robyeger válasza ftc (#3026) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Végre eljött ez a nap is :K ,de szerintem van egy aggasztó probléma:
The original plan was for Socket-AM2+ motherboards to run the L3 cache/NB at a higher frequency than the rest of the chip, unfortunately it looks like AMD wasn't able to make that happen. Currently, the L3 cache/NB on these chips runs at a fixed frequency that's actually lower than the rest of the CPU frequency: 2.0GHz. We tested Phenoms running from 2.2GHz all the way up to 2.6GHz, and in all cases the L3 cache and North Bridge ran at 2.0GHz. We're not sure if this will ever get fixed, but it's somewhat disappointing as it was supposed to be a major reason for upgrading to Socket-AM2+ (but it's good news for current AM2 owners).
Magyarán a 3.6Ghz vagy 3.2Ghz-re tervezett északi híd(NB) és hypertranszport(HTT) frekvencia(ez is hol ezt,hol azt írják :F ), egyenlőre 2Ghz-re sikeredett, így nagyon lomha a memóriavezérlő és ha még az vesszük, hogy a magok frekije alatt van. Számomra az derült ki, hogy Phenom prociknál az NB és a HTT frekije nem elválaszthatók egymástól, így ha a jövőben magasabb is lesz ez az érték 2Ghz-től, aki régi AM2 deszkában használná, meg kellene neki elégedni ezzel a visszafogott memóriateljesítménnyel. A valóságban mondjuk egy tuning képes deszkánál, mint pl. egy Asus M2R32-MVP eljátszva a szorzókkal és az alapórajelel, könnyedén felhúzható az NB órajele. Talán ezért is jegyzi meg gúnyosan a cikk írója, hogy jó hír az AM2 deszkatulajdonosoknak. Biztos vagyok benne, hogy ez a 2Ghz-es NB órajel, nagyban rontja a Phenom procik összteljesítményét. Sajnos ez van :(

[ Szerkesztve ]

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#3028) ftc

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

AMD launches Spider platform

AMD’s enthusiast platform, code-named “SPIDER,” brings together an all-AMD processor, graphics card, and chipset for the most complete computing platform ever. Combining these best-in-class components gives you the ultimate computing experience with amazing scalability and exceptional efficiency.
Incredible Computing

* True quad-core performance for an incredibly powerful multitasking experience
* Superb graphics with awesome performance and stunning effects for an intensely visual experience
* Amazing performance tuning with AMD OverDrive™ technology*
* Phenomenal full resolution playback for HD-DVD and Blu-ray content

Amazing Scalability

* Extraordinary platform flexibility so you can buy for today and build towards tomorrow
* Scalable graphics you crave on your budget—up to four cards all running in
ATI CrossFireX™ mode, with support for up to eight monitors
* True PCI Express® 2.0 support allows you to take full advantage of the next generation of high-speed components

Striking Efficiency

* Incredible performance-per-dollar, per watt across the entire platform
* Cooler and quieter operation with enhanced power optimization technology including Cool‘n’Quiet™ 2.0 technology and ATI Radeon™ HD graphics accelerators
* Constant monitoring of system workload and adjustment of power consumption and performance to meet user demands

The AMD “SPIDER” platform. Never before have all of the components of a platform been designed to work together so well, to push each other so far, and to enable a PC experience so complete.

Cool ‘N’ Quiet™ 2.0 Technology
New features:

* Independent Dynamic Core Technology- Helps users get more efficient performance by dynamically adjusting individual core frequencies as required by utilization needs
* Dual Dynamic Power Management™ - Helps improve platform efficiency by providing full-speed memory performance while enabling decreased system power consumption.
* AMD CoolCore™ Technology - Helps users get more efficient performance by dynamically activating or turning off parts of the processor.
* AMD Wideband Frequency Control - Allows the processor to respond more precisely to user demands, maximizing performance to deliver a better PC user experience.
* Multi-Point Thermal Control - Prevents processor from creating too much heat and enables a cooler, quieter PC experience

[ Szerkesztve ]

(#3029) zlutor válasza Thrawn (#3025) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Haat, eleg sovanyka belepo... :O

Ez az orajel, ilyen teljesitmennyel nagyon kevesnek tunik - mindenhez kepest. Az egyik cikk meg az alaplapi chipsetet is fikazza "atlag alatti" periferia kezelo kepessege miatt.

Egyedul a GPU-kat dicserik - mondjuk az is valami, az elmult idoszakot nezve. ;)

Jo lenne, ha legalabb azt a hibat, amiben tobb cikkben is hivatkoznak (magas orajelnel elojovo procihiba) minel elobb megheggesztenek...

Ja es erdekes, hogy mindenki el van ajulva, hogy itt a csuda AMD overclocking tool es ez mekkora csudaj uj dolog es mekkora kiralysag. Ilyen az NVidianak mar idotlen idok ota van (NTune).

Mondjuk meg soha sem sikerult vele ertelmes optimalizalt profilt osszehozni, mert ami optimalizacioja emberi idoben befejezodik, azt kezzel gyorsabban megcsinalom :D , ami meg komolyabb erdemennyel kecsegtet(ne), azt meg meg soha nem fejezodott nalam be - koztes lepeseknel meg nem engedi menteni az eppen aktualis beallitasokat. :(

Remelem, az AMDs cucc legalabb ebben jobb lesz...

[ Szerkesztve ]

Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)

(#3030) ftc válasza zlutor (#3029) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak tudnám mire fel fikázza mikor SB600 elég midnenhez....

(#3031) zlutor válasza ftc (#3030) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Konkretan az USB sebessegekkel volt gondja: Nothing much to report here, other than substandard USB and FireWire performance.

http://www.hexus.net/content/item.php?item=10427&page=13

es tenyleg...

De ezzel mar az elozo ATI chipseteknek is volt gondjuk, nem?

(#3032) Balala2007

Balala2007
(lelkes újonc)

Egy EVEREST Phenom B2 2.9GHz riport.

[ Szerkesztve ]

AIDA64.com

(#3033) ftc válasza zlutor (#3031) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Volt szal nem tom mit várt egy öreg déli hidtol :U

(#3034) zlutor válasza Balala2007 (#3032) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Hat ez az! Mind "engineering sample" amit a tesztelok kaptak (es sikerult oket 3GHz kore tolni).

De mi lesz/van a szeria peldanyokkal? :F Azok szorzo lockosak? Gondolom igen...

(#3035) dezz válasza zlutor (#3034) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, felfelé. Ez miben akadályoz meg téged?

(#3036) zlutor válasza dezz (#3035) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

haat, gondolom legfokeppen abban, hogy a gyari ertek fole allitsam a szorzot... :DD

Ha pl. nincs atom-turbo-megarambo memoriam, akkor gondolom, ez meg jol is johet(ne), nem? ;)

De amugy igazad van, egyeb "osztok"-"szorzok" allitgatasaval megkerulheto a problema. :R

(#3037) dezz válasza zlutor (#3036) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A memóriának is van saját szorzója (K8-nak meg osztója volt), mi akadályoz meg, hogy azt a külső órajel feljebb állításának megfelelően visszavedd?

(#3038) Thrawn válasza zlutor (#3029) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát hadd ne mondjam mit értem el az nTune-nal ;] Ez a progi sokkal mélyebben bele enged mászni a rendszerbe.

Different songs for different moods.

(#3039) robyeger válasza robyeger (#3027) üzenetére

robyeger
(PH! addikt)

Van aki már itt 4Ghz-es Hypertransport-ot lát, 16GB/sec áteresztő képességel, de van aki csak 14.4GB/sec-et. Akkora kavar van, hogy hihetetlen :(

Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz ;;;;;;;;;;;;; Vista beállítások gyors gépekre is; http://winportal.net/?id=1052

(#3040) zlutor válasza dezz (#3037) üzenetére

zlutor
(fanatikus tag)

Erre irtam elobb, hogy:

De amugy igazad van, egyeb "osztok"-"szorzok" allitgatasaval megkerulheto a problema. :R

(#3041) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A Mubadala Development is segít AMD-nek

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#3042) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#3041) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

ftc már linkelte ha jól emlékszem. ;)

(#3043) Gyuri27 válasza VaniliásRönk (#3042) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

tőle kitellik még traditional chinese-ben is :K

(#3044) BMW001

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt ahogy látom alaposan elkúrták. Még a X6850 -est se sikerült elkapni, nemhogy a 4 magos intel cpu -kat. :(

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

(#3045) Gyuri27 válasza BMW001 (#3044) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Köszönjük ez kimeritő volt.
Teszt? Vagy nekünk is a temeglátásod szerint kellene nézni?

(#3046) Oliverda válasza Gyuri27 (#3045) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hsz. gyűjtésnek azért nem volt rossz. :DDD

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3047) Gorneck23 válasza Gyuri27 (#3045) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Sztem tomshw oldal cikkére gondolt...aszhem ott szerepel az említett proci...

(#3048) VaniliásRönk válasza Gyuri27 (#3043) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Annyi kínait eszek hogy lassan jobban fogok örülni neki mintha angolul linkelne. :D

(#3049) Zeratul

Zeratul
(PH! addikt)

Arabok a napokban vettek AMD részvényeket. :C

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#3050) BMW001 válasza Gyuri27 (#3045) üzenetére

BMW001
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyon szívesen. :) De a tény az tény. Sajna még a core2 -őt se sikerült így befogni, nemhogy a Penryt. És ne feledjük, hogy az AMD a csíkszélességben is el van maradva. Be kell látni, hogy nem tudnak semmi normálisat összedobni, mióta bejött a core2. Ja, a VGA -król ne is beszéljünk. Ez a 3xxx sorozat meg szánalmas.
Pedig AMD fan vagyok, és megfogattam, hogy addig nem váltok, amíg az AMD nem dob ki valami csúcsmodellt. Asszem ez nem mostanában lesz. :(

MPower // BVB Borussia Dortmund ist Deutscher Meister 2012!!!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.