Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Angol változat: [link]
Még nem 100% a dolog.

(#302) ftc válasza dezz (#301) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

remélem cserélnek nevet.... bár ugy volt,hogy nem lesz több K proci

(#303) VaniliásRönk válasza ftc (#302) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A ''K'' az Athlonok óta csak belső kódnév, miért baj ha cégen belül használják?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#304) CPT.Pirk válasza VaniliásRönk (#303) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

K tudtommal a ''kriptonit'' után jött, hogy ezek a procok majd megállítják az intelt vagyis a szupermanust...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#305) dokar válasza CPT.Pirk (#304) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ezt én is így tudom ;)

extra

(#306) dezz válasza ftc (#302) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kettőnek mi köze egymáshoz? ;)

(#307) daa-raa válasza Armando_19 (#288) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha egyszer mindkettő LGA, akkor miért meglepő ez? A PGA-k is szinte mind ugyanúgy néztek ki. Csak pl az FC-PGA intel procik esetén a mag élei le voltak kissé kerekítve, míg az s462 K7-ek esetén nem. Na bumm.

Si vis pacem, para bellum.

(#308) nesa válasza daa-raa (#307) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Hal isten nem minden fcpga van kicsit lekerekitve mert kulonben nem tudnam a gyari hutokrol leturni a trutyit (mert en az intel procit ere hasznalom:)) )

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#309) ftc válasza dezz (#306) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

csak adalék volt :D

(#310) Dare2Live válasza VaniliásRönk (#294) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ilyen alapon a 3dm06 se fair, a prime sem és ugy ábsz semmi. nem optimalizálták rá vagy nem eléggé.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#311) daa-raa válasza Dare2Live (#310) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

3DM-okkal egyébként sem foglalkozik komoly és értelmes ember.

(#312) ftc válasza daa-raa (#311) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és hasoló tesztekkel sem.....

(#313) Oliverda válasza dezz (#301) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kell a váltás, hogy a kevésbé hozzáértő emberekben is tudatosuljon, hogy ez már egy új dolog.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#314) VaniliásRönk válasza Dare2Live (#310) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

A hsz második felét csak poénnak szántam, fair teszt nincs, értelme sincs ilyenről beszélni, csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem egy 12 éves tesztprogival kéne a mai CPU-kat méricskélni. ;)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#315) EarL 007 válasza daa-raa (#311) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hali!
Igazad van! Nem attól lesz menő a K10 vagy K8L hogy hú 3dmarkban 3476242428643826 pötty és de szar mert az Intel 9979479429724729247 pöttyöt ért el... Valós körülmények között legyen legény a gáton!

Mindenkinek:
Itt a K8L, K10, R600 és utódai akkor az AMD nem lehet akkora pácba mert ha erre volt money és sikeres lesz ezekkel akkor az Intelnek fel kell rá figyelnie nehogy itt-ott elhappolja azt a bizonyos ''trónt''. Én az AMD-t jobban kedvelem mert költséghatékonyabb és ''gazdaságosabb'' (NEM TESCO :D ) és AMD-nek mindig ''érdekes (Csakis pozitívan)'' megoldásai voltak!

Üdv

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#316) Frigo

Frigo
(őstag)

Dailytech is leközölt egy cikket a névváltással kapcsolatban ,de ők teljesen mást állítanak :
[link]
Remélem nem ezek lesznek az új nevek ,Phenomhoz képest sokkal fantáziátlanok. :((

[Szerkesztve]

(#317) Pero válasza Frigo (#316) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ez sztem nem az újakra vonatkozik hanem inkább egy köztes mert ezek még Brisbane magosok a cikk szerint, sztem csak a tipuskódjukat vakerálták meg,

[Szerkesztve]

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#318) dezz válasza Pero (#317) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt írják, a K10-esek is ilyenek lesznek. De én nem hiszem, hogy nem lesz külön brandnév, mint pl. Intelnél is a Core2Duo. Ez olyan, mintha az Intelnél így lenne: Intel E6600. Hülyeség. Inkább így lesz szerintem pl.: AMD Phenom BE-2400, de inkább AMD Phanom X2 BE-2400.

(#319) Gyuri27 válasza dezz (#318) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem a neve az érdekes. Azt eldöntik, mi megtanuljuk.
Viszon jöhetne már.
Illetve a régi amd-s hagyományt követve: teljesitményben min 15%-al kellene gyorsabbnak lenni az intelnél. Ár tekintetében 15-20%-al alulmúlni a c2d-t.
Persze ez csak az én kívánságom. :B

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#320) dezz válasza dezz (#318) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lesz brand név is! Újabb hír ugyanott, 2 órával később: [link]
Tehát kb. úgy fog kinézni a teljes név, ahogy írtam.

[Szerkesztve]

(#321) dezz válasza Gyuri27 (#319) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neked talán nem, de sokaknak igen, és ez befolyásolja a sikerességet.

(#322) eXodus válasza dezz (#321) üzenetére

eXodus
(őstag)

''és ez befolyásolja a sikerességet.''

De legingább a marketing. ;]

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#323) Gyuri27 válasza dezz (#321) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Azért remélem anyám nem egy hülye gyereket etetett évekig. Igy paraszti logikával felvértezve: ha a proci nem teljesít + azonos árban v drágábban lesz mint az intel akkor nem fogok k10-t venni. A szép név itt nem sokat számít.

Mert a legjobb marketing ha olcsóbbért elveri az intelt.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#324) dezz válasza Gyuri27 (#323) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mondom, ne csak magadból indulj ki! A legtöbb procit kész konfigokban adják el, az ''utca emberének'', akinek fogalma nincs, melyik cucc igazából a jobb, most már a GHz-s sem igazán nézheti, így szubjektív dolgokra jobban figyel, mint pl. a proci neve. Persze egy komoly marketingkampány egy rossz nevet is ellensúlyozhat, de erre most nem lesz túl sok pénze az AMD-nek.

(#325) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AMD Phenom X4 2500 - 2.5 GHz K10 quad core Agena CPU [link]

DDR3 majd csak az AM3 mellé: [link]

A Computex-en jön az RD790-es chipset: [link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#326) dokar válasza Oliverda (#325) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

na megjöttek a fudzillás hírek :)) :D

ez a legjobb:

''K10 or AMD Phenom (not Venom)'' :DDD

[Szerkesztve]

extra

(#327) dezz válasza dokar (#326) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ez ''tetszik'': ''We just got informed'' -- aha, a titkos informátoruk megsúgta nekik... Helyett: végre elolvasták a 2 napos hír valahol. :))

(#328) dezz válasza Oliverda (#325) üzenetére

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erről a DDR3 dologról azt olvastam valamivel megbízhatóbb helyen, hogy bár konkrétan az első K10-esek még nem támogatják, a lehetőség bennük van, és egy későbbi revizióban akár meg is valósulhat a fullos támogatás. Elvileg az AM2+-os tokozás sem áll ennek útjában. Tehát, ha nagyon akarnák, már AM2+-on is bevezethetnék.

(#329) Oliverda válasza dezz (#328) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minek? Az első DDR3 modulok drágák lesznek, ráadásul nem fogják hozni egy jobb DDR2-es páros sebességét sem (főleg késleltetésben). Emlékezz vissza amikor bejött a DDR2.

(#330) ftc válasza dezz (#328) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

[link]

2Gb-s DDR3-s kit 1180 dolcsi

(#331) vedini válasza ftc (#330) üzenetére

vedini
(őstag)

ejha, jó kis ára van, azért a 1.5v jól hangzik, mégha le is nyomja a csúcs ddr2

workworkwork...

(#332) Dare2Live válasza Oliverda (#329) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ilyen alapon DDR2 támogatás az minek?

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#333) Oliverda válasza Dare2Live (#332) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tudod hogy miről beszélek, nem baj.

(#334) ftc válasza dezz (#328) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

DDR3 ? alapból CL8-9-ről indul....mint tudjuk erre az AMD CPU-k elég érzékenyek....

2 okból nem vezetik be
drágább lesz mint egy jó DDR2

majd ha bevezették ujra eladhatják a CPU-t,uj chipsetet stb

(#335) Mackósajt válasza Dare2Live (#332) üzenetére

Mackósajt
(senior tag)

Év elején valamikor volt is valahol hír arról, hogy egyes mérnökök figyelmeztetnek: a DDR3-al ugyanazt a hibát követik el, mint a DDR2-vel, vagyis értelmetlenül leváltanak egy régebbi technológiát egy olyan újjal, ami nem jobb. Szal ezt a kérdést egész komolyan feltették többen, és van is benne valamennyi igazság.

(#336) Oliverda válasza ftc (#334) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó lesz az, ha már 1700-1800MHz-n fognak menni, addig nincs versenyben a DDR2-vel. Arról nem is beszélve hogy milyen ''olcsó'' lesz kezdetekben. Az sincs kizárva hogy bukta lesz. Gondoljunk csak az RDRAM-ra... :))

(#337) #gab_

#gab_
(őstag)

szvsz a 256bites ramoknak nagyobb értelme lenne..

(#338) ftc válasza Oliverda (#336) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én örülnék ha végre megbukna .....mert lényegében egyre vacakabbak a ramok...késleltetés nő....igaz csökken a fogyasztás és nő a sebesség....

sajnos itt jobban elkel huzni DDR2-től ...mert ugye DDR667 kb pariban egy átlagos 400-as DDR-el CL3-ra gondolok.... a 800 CL5 kicsivel jobb....

(#339) Oliverda válasza ftc (#338) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Érdemes összehasonlítani: [link]

(#340) daa-raa válasza ftc (#338) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

És akkor mi van ha nő az időzítés párhuzamosan a frekvenciával? 400MHz CL3 = 800MHz CL6 = 1200MHz CL9 ... Szóval legrosszabb esetben is szontenmarad a teljesítmény időzítések szempontjából. Viszont ezzel párhuzamosan jelentősen emelkedik az adatátviteli sebesség. Akkor hol is itt a visszalépés? :F

A fogyasztás pedig nagyon is lényeges szempont.

(#341) dezz

dezz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Khmm, elmondjam, ne mondjam...? :B Nos, az a helyzet, hogy a phenom eredeti ejtése: ''finom''. :DDD [link] Bár szerintem itthon mindenki ''fenom''-nak fogja mondani.

[Szerkesztve]

(#342) Dare2Live válasza Oliverda (#333) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

vszeg sokkal jobban mint te vöröske.

(#343) #gab_ válasza Dare2Live (#342) üzenetére

#gab_
(őstag)

:D

(#344) Oliverda válasza Dare2Live (#342) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:DDD

(#345) Dare2Live

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezmár rémisztő, itt mindenki északa dolgozik?

daa-raa nál a pont. Az egy máskérdés, hogy a hőskori 533/600as ramok sansztalanok voltak az akkor a magát csúcsajárató DDR1esekhez képest amik akkor 600mhzen vagy 533on jártak csak nem 5-5-5-15ön hanem 2-2-2-6on. Melyik isvolt winbond bh5? Aztán jött a micron d9 ddr2be és onann máris másvolt a baba állása.

(#346) EQMontoya válasza daa-raa (#340) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ramoknál miért lenne lényeges szempont a fogyasztás? egy gigás dd2 modul emlékeim szerint még 20 wattot sem eszik óránként, (és ramnál is terhelésfüggő a fogyasztás), tehát most ha nagyon jó ramot gyártunk, akkor egy 2g ramot tartalmazó gépben spóroltunk 20 wattot a max fogyasztásból. Általában azon gépekben, amelyek 2g ramot tartalmaznak, 20w oda-vissza nem tétel :)

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#347) daa-raa válasza EQMontoya (#346) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Ha nem látsz a saját ablakodon túl, akkor ez a felfogás még el is fogadható...

(#348) VaniliásRönk válasza Dare2Live (#345) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Ha ilyenkor szottyan kedve az embernek egy kicsit dolgozgatni. :))

(#349) EQMontoya válasza daa-raa (#347) üzenetére

EQMontoya
(PH! addikt)
LOGOUT blog

rosszul látod, nem azt mondtam, hogy ez nem hasznos, arra kivántam utalni, hogy pl egy ház fütésénél a hőveszteség csökkentését nem biztos, hogy a melegvizet szállitó csövekkel érdemes kezdeni, mert ugyan valamennyi ott is jelentkezik, de minimális. Amig egy csúcs vga fogyasztása átlépi a 150w-ot, addig szerintem nem elsődleges szempont az, hogy a memória modul 20 avagy 10 wattot fogyaszt.

Chuck Norris ki tudja nyomni a palacsintából a lekvárt. A kakaósból is. ''a lényeg h tudjon egy olyat h hexameterböl átváltja a számokat decimálisba.'' /By Vamzi/

(#350) DeadMeat válasza Oliverda (#339) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igy nincs ertelme osszehasonlitni.A proci sem azonos orajelen megy,ami nagyon sokat szamit.
Nameg kiengedte meg neked,h az en ex cumomat kozzetegyed? : ;]

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.