Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Raymond

    félisten

    válasz Gyuri27 #1089 üzenetére

    Annyi tortent hogy az AMD vett Transmeta reszvenyeket 7.5 millio dollar ertekben. A Transmeta tavaly novemberben beperelte az Intel-t hogy megserti 10 kulonbozo szabadalmat igy paran ezt ugy latjak hogy az AMD adott egy kis penzt nekik - az ellensegem ellensege a baratom alapon. Az AMD azt allitja nem, csak gondolkodnak par a Transmeta tulajdonaban levo technologia implementalasan es egyebkent is haverok (dolgoztak egyutt mar elotte is). A Transmeta-nak osszesen 200 millio reszvenye van a piacon, ebbol vett az AMD 7.5 millioert elmeletileg 70 centes aron - tehat valamivel tobb mint 10 millio darabot.

    A masik amit megtudhatoin az Inq cikkbol hogy Theo Valich (a szerzoje) nem tud szamolni:

    ''We have checked the stock price of Transmeta, which stood at $0.70 at time of writing. With AMD’s investment being $7.5 million and the fact that the value of transaction yielded in AMD taking five and one quarter million stocks, it does not take a wizard to calculate what is actually happening.

    A szerencsetlen nem osztotta, hanem szorozta a 7.5 milliot a 70 centes egysegarral igy azt irja az AMD 5.25 millio reszvenyt kapott a penzert :D Ennyit a cikk minosegerol...

    Ezert kicsit ketketdve kell fogadni az ''elemzeseit'' mint peldaul az hogy ''Did AMD just pull Nvidia’s trick from the hat and start to acquire Transmeta?'' 10 millio reszveny a 200 milliobol meg nagyon messze van a ceg megveteletol :)

    Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

Új hozzászólás Aktív témák