Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) UdVi86 válasza orbano (#150) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

melyik msi lapon van ez az active phase switching?

(#152) orbano válasza UdVi86 (#151) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

[link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#153) UdVi86 válasza orbano (#152) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Aha, közben megtaláltam az msi oldalán ezt a dolgot. Én ilyen lapot veszek hamarosan.

(#154) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv.
Platformváltást tevezek,és nagyon megtetszett az ASRock M3A785GXH/128M alaplapja.Hozzáteszem a felszereltség/ár mutatója miatt,és már hozzáértőbb embertől is hallottam hogy ez az Asrock már nem a régi.
Igazából csak érdeklődni szeretnék hogy ez az alaplap is ismeri a letiltott mag feloldása trükköt?
És valóban már sokkal jobbak mint a régi Asrock lapok,tuning terén mit tudhat?
A Tweak Town oldalán mindenesetre jó értékelést kapott.
Esetleg ha valakinek lenne ezzel a lappal tapasztalata,ossza meg a nagyközönséggel.

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#155) z00li válasza Daert (#154) üzenetére

z00li
(senior tag)

Igen, ő is tudja a letiltott magok feloldását. :K

(#156) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Triple Core to Quad Core - Change triple core to quad core for free!

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#157) UdVi86 válasza Oliverda (#156) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Hmm... A 785GM-E65 nem is ATX, ezt egy kicsit benézték. De már az msi oldalán is szerepel a lapok leírásánál a "feloldás" funkció.

(#159) toto76

toto76
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Mennyire lényeges dolog a SidePort memory ha csak az alaplapi videokimenetet használom? Van jelentős javulás vagy romlás tőle?

Két alaplap között vacillálok: (még mindig)

GA-MA785GMT-UD2H

vs
MSI 785GM-E65

A gigán nincs sideport, de a ház ventilátor is fordulatszám szabályozott. Az msi-n van sideport, de a ház ventit nem tudja az alaplap szabályozni.

Megéri-e a sideportért feláldozni csendet? (HTPC-hez kell a lap)

Szerk.
Valaki használja az ilyen lapokon a 1x pcie csatlakozót?

[ Szerkesztve ]

AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

(#160) Oliverda válasza toto76 (#159) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én az MSI-t venném és mellé egy csendes házventit. :)

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#161) toto76 válasza Oliverda (#160) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Köszönöm

Szerk.
Tehát megéri a sideport?!

[ Szerkesztve ]

AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

(#162) Oliverda válasza toto76 (#161) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

+10-15%, de szerintem a SidePort-on felül még van egy pár plusz az MSI-n. Pl. FET hűtés.

(#163) orbano válasza toto76 (#159) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

halk házventit kell venni ;)

A vér nem válik VAZZE!™

(#164) daa-raa válasza toto76 (#159) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Giga féle ventilátorszabályzással nem sokat érsz. Szóval ez ne legyen szempont.

Si vis pacem, para bellum.

(#165) toto76 válasza daa-raa (#164) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Oké köszönöm. Akkor marad az MSI és egy halk házventi. Esetleg javaslat?

(#166) UdVi86 válasza toto76 (#165) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

S-Flex

(#167) toto76 válasza UdVi86 (#166) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Köszönöm. Nagyon jónak tűnik.

(#168) UdVi86 válasza toto76 (#167) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Igen, valóban csendes, de sajnos elég drága. Nekem 2db 800rpm-es van. Amúgy Henk logout cikkét és ezt a tesztet érdemes átolvasni.

[ Szerkesztve ]

(#169) John Rose

John Rose
(tag)

Sziasztok!
Nem tudom valamelyikőtök találkozott e hasonló problémával, de bízom benne hogy tudtok nekem segíteni.
Adott egy AsRock M3A785GXH/128M típusú alaplap, Az IGP nem ad jelet a DVI csatlakozón csak a D-SUB működik.Szerintetek lehetséges amiatt, hogy a 8 tűs csatlakozásra csak 4 tűs csatlakozó lett rádugva?Nincs 8 tűs csatlakozóm.
Igaz ez a jelenség a beüzemelésnél jelentkezett, azt még nem próbáltam, hogy Win7 telepítése után feltegyem a gyári meghajtóprogramokat.

(#170) foxyr

foxyr
(tag)

Sziasztok!

Nagyon régen volt AMD rendszerem, valamint már nem is követem a fejleményeket, azonban jó áron hozzájutottam Athlon II X4-620-as procihoz. A kérdésem a következő...mi a különbség az AM2, AM2+ és AM3-as lapok között...itt most tipikusan a hardveres felépítés érdekel, vagyis a procihűtő felszerelését illetően. Amelyik CPU hűtőnél azt látom, hogy AM2, AM2+, az jó lesz AM3-as laphoz is?

Válaszotokat előre is köszönöm! :R

(#171) Blaze71 válasza foxyr (#170) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az AM2-es lapokba csak AM2-es procit lehet beletenni, bár némelyik támogat AM3 procikat is, de csak korlátozottan. Az AM2+ lapok jóformán mindegyike fogadja és kezeli rendesen az AM3 procikat, csak még mindíg DDR2 memóriával. Az AM3 lapok pedíg csak AM3 procikat fogadnak, az AM2-est bele sem lehet tenni, mivel 2 lábbal kevesebb van rajtuk. Valamint az AM3 már DDR3 memóriát fogad. A hűtőventi csatlakozása és a hűtő felfogatása egyforma. Talán a Socket-A óta nem változott semmit, csak AM2 óta már 4 pólusú a venti csatlakozása, de a régebbi 3 pólusú is rámegy.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#172) foxyr válasza Blaze71 (#171) üzenetére

foxyr
(tag)

Nagyon szépen köszönöm :R

(#173) John Rose

John Rose
(tag)

Ezennel nálam is életre kelt egy AsRock M3A785GXH/128M alaplap egy Athlon II X2 250 proci és egy 2 Gb Samsung 1333 Mhz DDR3
memória társaságában.

(#174) Pista0001 válasza toto76 (#159) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szia!

Az MSI valóban nem tudja szabályozni a házventit, viszont vezérelni tudja. BIOS-ban beállítható hogy 50, 75 vagy 100 %-on menjen.

Blaze71: Socket-A óta annyi a változás hogy a 754-esnek megy a 939-esnek csak két furat van az alaplapon, míg az AM2, AM2+, AM3 triónak négy. Ha a gyári keretre szerelhető a hűtő akkor valóban nincs jelentősége, viszont ha egyedi hátlapja és rögzítése van akkor erre oda kell figyelni.

[ Szerkesztve ]

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#175) Lamair

Lamair
(senior tag)

egy kérdésem lenne msi 785GT-E63 tulajokhoz, alaplapi vga-n működik együtt a dvi és hdmi-kimenet? fontos lenne :R

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#176) Oliverda válasza Lamair (#175) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

780G és 790GX-nél biztos nem megy alaplaptól függetlenül. Nem tudom hogy a 785G-nél ez változott-e...

Talán olvass el pár review-et.

[ Szerkesztve ]

(#177) Lamair válasza Oliverda (#176) üzenetére

Lamair
(senior tag)

keresem de nemtalálom sajna ez rossz hírnek tűnik

''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''

(#178) toto76 válasza Pista0001 (#174) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Köszönöm az infot. MSI lesz! :))

(#179) toto76 válasza Lamair (#175) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

A honlap szerint működik a HybridCrossfire
(első 'paragrafus' 4. pöttye)

toto

(#180) Translator

Translator
(tag)

Sziasztok, itt is elmesélem, mit szoptam az ASUS M4A785TD-V EVO-val:

Megvettem, örültem mint majom a farkának, összeraktam, ment rá win7 64k, Unigine elindult rajta (FPS-t a béka segge alatt, persze ;] ), ok, vége az estének.
Másnap progik, updéteket tettem fel.
Harmadnap játszanék, amikor elindult, akkor fekete képernyő, halál. :O
Másik játékkat dettó. ATI toyshop demó dettó.
Kicsit síkideg voltam, BIOSban semmit nem sikerült basztatni, win7 újrainstall nem segített, hajnal háromkor fekvés.

Aztán harmadjára újrainstall, bele a haver 4750-e, játék megy vele, unigine megy vele, demó megy vele, nem win7 baj, akkor wtf?

Egyesével pakolva updéteket kiderült, hogy az "ATK0110 ACPI utility" nevű lófasz driver baszta el nekem a grafikát, most megy minden. Szóval ha ilyet vesztek, ezt ne tegyétek fel vele.

Azóta alaplap hasít, én meg megyek lassan kialudni magam.

[OFF] Ja és vki szóljon, ha lesz VaporX-es vagy vmi más normális hűtéses 5750, nem sok az a 40 shader meg 4 textúrázó. ;)

BTW Nem floodolni akarok, csak nem tudom, hol van ennek a sztorinak jó helye. [/OFF]

[ Szerkesztve ]

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#181) orbano válasza toto76 (#179) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és ebből hol következik, hogy akét digitális kimenet működik együtt?

ez egyébként tényleg jó kérdés, örülnék én is, ha a második monitor is mehetnedigitális jellel... vagy ezt direkt hagyják ki, hogy vegyek mindenképpen valami plusz videokártyát? :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#182) toto76 válasza orbano (#181) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Nem értem. :O A crossfire-höz mindenképp kell egy második kártya vagy nem? (még nem használtam)

(#183) orbano válasza toto76 (#182) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

de ki beszélt itt crossfire-ről? :F a kolléga azt kérdezte, hogy működik-e együtt a két digitális jelkimenete az integrált videokártyának

A vér nem válik VAZZE!™

(#184) toto76 válasza orbano (#183) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Hoppá :DDD tényleg! No azt nem tudom

(#185) daa-raa válasza toto76 (#182) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Crossfire esetén viszont a másodlagos VGA kimenetei nem aktívak.

(#186) marcus.fenix

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Az normális dolog, hogy az MSI-785GM-E51 DVI kimenetén DVI to D-Sub átalakítóval nem kapok jelet? Még önmagában sem, pedig én másodlagos monitort szerettem volna oda csatolni...

Olvastam hogy mennie kellene két monitornak ezen a chipseten... :F

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#187) daa-raa válasza marcus.fenix (#186) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Teljesen normális, mivel csak digitális jel megy ki azon a csatlakozón...

(#188) marcus.fenix válasza daa-raa (#187) üzenetére

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Köszönöm!

Tehát akkor két megjelenítő csak úgy fog menni hogy D-Sub, és vagy DVI, vagy HDMI...

Az összes rap-et hallgató kemény csávónak küldöm e dalt: http://www.youtube.com/watch?v=5PsnxDQvQpw - és remélem tudnak angolul, különben azt hinnék kedveskedek...

(#189) Oliverda válasza marcus.fenix (#188) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1 analóg + 1 digitális kimenet üzemelhet egyidejűleg legfeljebb.

(#190) marcus.fenix válasza Oliverda (#189) üzenetére

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Akkor szermányolnom kell egy HDMI kábelt, mert a TV-n nincs DVI. Egy két-három méteres példány drága dolog? Eddig nem akartam venni mert általában AVI-t nézek, és nem hiszem hogy annyira látnám a minőségbeli különbséget...

(#191) balazslovi

balazslovi
(újonc)

Sziasztok! htpc epitesbe kezdenek es egy 785g-s alaplapot tervezek bele. Elsosorban energiatakarekossagi szempontbol. Hogy sideportra szuksegem van e azt nem tudom ebben is kernek segitseget. AM2+ os tokozasu kene mivel van egy amd athlon 64 x2 4200+os procim (ezt a kesobbiekben lecserelnem es athlon II 240-re) es egy 2gbos ddr2 es ramom (amit bovitenek a tovabbiakban meg egy 2 gb ossal), videokartyat egyenlore nem tervezek bele ugyanis jatekra nem lesz hasznalva. Fontos lenne meg hogy halk legyen ezert az msi proci huto maxra porgetese indulaskor nem a legjobb hir. asus assrock a fogyasztas es a hang miatt nem valoszinu, szval ha minden igaz marad a gigabyte.
Azt kernem javitsatok ki ha valamiben tevedek es ajanljatok nekem egy igenyeimnek megfelelo lapot.
Elore is koszi! :R

(#192) Oliverda válasza marcus.fenix (#190) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem igazán.[link]

(#193) marcus.fenix válasza Oliverda (#192) üzenetére

marcus.fenix
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Okés, köszönöm! :R

(#194) jack

jack
(újonc)

Sziasztok!

Az Asrock M3A785GXH/128M laphoz milyen RAM-ot érdemes venni:
DDR3 1600 MHz vagy elég az 1333 MHz?
Van valami kifogás a Kingmax ellen?

Köszi.

(#195) Pista0001 válasza balazslovi (#191) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ha alapból csöndes hűtőt teszel rá akkor az se hallahtó, amúgy mire bekapcs után elérsz a fotelig már le is veszi. Amúgy az Asusom (A8N-E) is maxon indult, a DFI-m (Infinity RS-482) is maxon indul. Így három példa után ki merem jelenteni hogy mindegyik így csinálja, csak nem mindenki vette észre eddig.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#196) orbano válasza balazslovi (#191) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

kereken 1mp alatt leszabályoz minden alaplap, úgyhogy emiatt ne aggódj. a sideport meg nem sokat számít. kb 10%, és semmire nem mész vele szvsz. főleg ha nem játszol.

A vér nem válik VAZZE!™

(#197) Laybee

Laybee
(senior tag)

Sziasztok! Erről az Asrockról mi a vélemény? GMH-tól csak ez különbözik: Solid Capacitor for CPU power és a 4 helyett 2 ram hely. Köszi.

(#198) balazslovi

balazslovi
(újonc)

Sziasztok koszonom a valaszokat!
Tudnatok ajanlani egy pontos marka-tipust? Akkor a maradek kriterium: alacsony fogyasztas, jo legyen a hang, am2+os, olyan ameik tamogatja a mostani (amd 64 x2 4200+) procim és a majdanit (athlon II 240-250 korul) valamint a ramom (kingmax 2gb 800).

Ezek alapjan a bennmaradt lapok:
ASRock: mindket am2+ os lap sideportos de ha megis ezt ajanlanatok akkor A785GMH/128M
ASUS kilove a magasabb fogyasztas miatt
gigabyte:GA-MA785GM-UD2H
GA-MA785GM-US2H
MSI: 785GTM-E45

Akar tapasztalatokat akar erveket ellenerveket vagy konkret ajanlatot szivesen fogadok!
Köszi!

(#199) Pilot

Pilot
(tag)

Sziasztok!

Nézegettem az Asus M4A785G HTPC/RC lapját. Nem találtam sideportra vonatkozó infó, tényleg nincs rajta?
A másik gondom, hogy spdif kimenetet kéne használjak a házimozi erősítő miatt (RCA), de nem igazán tudom eldönteni, hogy valyon lehet-e konfigurálni az alaplai csatik valamelyikét így.Sajna a leírásából nekem ez nem derült ki. Egyes lapoknál konfigurálással megoldható, máshol kiegészítő cuccot kell venni Pl: Gigabyte.
Aki tudja a választ, annak megköszönöm!
Ja még egy. Melyik jobb: AMD785G vagy a nv9400?

AMD Phenom II 705e+Gigabyte 785GM-US2H+2GB Ram+MSI HD3450/512+Samsung 500GB+160GB Transcend+PIONEER 111D

(#200) Pista0001 válasza balazslovi (#198) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Mint MSI (785GM-E65) tulajdonos azt mondom hogy amelyiknek jobban tetszik a színe. Ha nincs márka iránti elfogultságod akkor HTPC-s felhasználásra nincs értékelhető érv egyik mellett vagy ellen sem. Egy HTPC-ben nem fogod a teljesítménye határait feszegetni, nem lesz extrém körülményeknek kitéve, így bármilyen gagyi alaplap is valószínűleg hosszú évekig probléma mentesen üzemelne. A mai márkák között szerintem nincs nagy különbség.

Az ASRock az Asus olcsóbb márkája (ha jól tudom), de a felhasználás jellege miatt az olcsósága inkább előnye mint hátránya. A Gigabyte-nak rengeteg rajongója van, én személy szerint nem szeretem a márkát, bár túl sok személyes tapasztalatom nincs. Ismerősi körben egy srácnak volt, az integrált hanggal szívott rendszeresen, asszem cserélték is a lapot egyszer gariban.

Én MSI "hívő" vagyok. Ez a harmadik lapom a márkától, és szerintem a következö deszkám is MSI lesz. Az MSI lapok soha nem voltak tuning bajnokok, de hihetetlenül stabilak és megbízhatóak voltak mindig is. Mivel tuningolni nem szoktam, számomra ez talán a legfontosabb.

Szerk.: Az integrált hang olyan, amilyen. Az Asus-on VIA van, a többin Realtek, tehát sok különbség nincs. Ha vájtfülű vagy akkor külön hangkártya mindegyikhez kötelező.

Pilot: Ebben a topic-ban szerintem mindenki azt fogja mondani hogy a 785G a jobb ;). Az Asus lapnál én sem találtam utalást a Sideport-ra. A max megosztható memóriát írják csak. Digitális hangkimenetnek van az alaplapon "header" (internal I/O connectors, 1 x S/PDIF out header), tehát szerintem kiegészítő kell, mint pl. a Gigabyte deszkáknál.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.