Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#851) arn válasza Kapti (#850) üzenetére

arn
(őstag)

biztos ugyanolyan beallitasok mellett futott mindket gepen :) ezzel nincs problema. csak peldanak irtam, hogy ott a legdrasztikusabb. meg egy opencl/directcompute teszt is vagy 10%al kevesebbet mutat, mint q6600nal. heaven benchmark, 3dmark detto.

jah a masik, hogyha leszedem a felbontast, akkor a p2 gyorsabb lesz :) mintha vmi buszrendszeres gebac lenne (nagyobb felbontasban tobbet kommunikal a buszon).

[ Szerkesztve ]

http://project-brian.blogspot.com/

(#852) dni

dni
(őstag)

Sziasztok!

Hogyan lehetne megoldani, h egy Giga 785GM-US2H mb-n egyidejűleg használhassak DVI (Samu 214T) és HDMI (Samu HDTV) kimentet is.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#853) Pista0001 válasza dni (#852) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Tudtommal sehogy. Egyszerre szerintem csak 1 digitálisat és 1 analógot tud kezelni. Bár a SurroundView-t megpróbálhatod, hátha úgy megy a 2 digitális egyszerre. :F

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#854) csuki00

csuki00
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Kinéztem egy gigabyte GA-MA785GMT-UD2H lapot, és az a kérdésem, hogy milyen memóriát ajánlanátok hozzá?

Kingmax 1600-as ra mondták, hogy az jó hozzá....

Én még a corsairt nézegettem...

És még valami, ha most két giga ramot vennék és késöbb még kettőt akkor ebből lehet valami gondom? Olvastam, hogy nehezebb összehozni őket... ami persze érthető lenne csak igaz-e :D

köszi

(#855) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Ennek a hd4200-asnak, ami integrálva van, ugye, mennyi feszt lehet adni max, amivel még nem pörkölöm oda? Akarok az enyémnek egy kis tuningot, de nem tudom, mennyit adjak neki max.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#856) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Tud valaki olyan 785G alaplapot ami esetleg USB 3.0-ás porttal is fel van vértezve?

(#857) atti_2010 válasza csuki00 (#854) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Én nem Gigabytot vennék, sok a gubanc velük de te tudod.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#858) atti_2010 válasza echterion (#855) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Egy aktív ventivel akár 40-50% tuningot is elbír, a csipcsilla kb jó is lenne, ezzel ami most van én úgy csinálnám hogy emeled a feszt 0,1v lépésekben 3D teszt lefuttat, majd megnézed hogy menyire melegszik a csipszett.

Pártatlanságom bizonyítékaként minden nap más CPU gyártót favorizálok, ma az AMD -vel tartok.

(#859) Kroni1 válasza atti_2010 (#857) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Mit ajánlanál gigabyte helyett? És mi a baj velük?
AMD-s lapokat nem ismerem, de intel vonalon nekem csakis a giga lapok jöttek be, véleményem szerint sokkal jobbak mint az ASUS például..

(#860) UdVi86 válasza Kroni1 (#859) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

ATX méretben sokan ajánlják az ASUS M4A785TD-V EVO-t, míg mATX-ben - saját tapasztalat alapján - ajánlom az MSI 785GM-E65-t. Hűtésben, fogyasztásban nagyon korrekt. 1. hozzászólásban találsz a lapok adatlapjához linket.

(#861) csuki00 válasza UdVi86 (#860) üzenetére

csuki00
(fanatikus tag)

Köszi, de mindenképpen m-Atx kellene. Ez az msi meg drágább a gigánál és memót is csak 1333 kezeli.

Oké már látom nem is nekem írtad:D

atti_2010: Mi baj a gigákkal?

[ Szerkesztve ]

(#862) Pista0001 válasza csuki00 (#861) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Kezeli az MSI az 1600-at is, csak a spec-ből maradt ki. Nekem 1600-as CSX-ek mennek benne.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#863) Oyabun válasza csuki00 (#861) üzenetére

Oyabun
(tag)
LOGOUT blog

Azért drágább, mert van rajta 128mega DDR3-as sideport memória. Ha diszkrét videokártyával használod nem számít, de ha ki akarod használni az integrált VGA-t akkor kb. 10%-ot hoz sebességben.
Ráadásul az MSI lapon nagyon korrekt hűtése van a chipsetnek és a proci tápjának is ami a Gigáról hiányzik. Itt is igaz, ha húzni akarod az integrált VGA-t vagy komoly teljesítményfelvételű procit használsz akkor számít egyébként nem.

(#864) atti_2010 válasza Kroni1 (#859) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Nekem az MSI 785GTE63 jött be de nagyon, ha további infót akarsz privibe szívesen segítek.

(#865) Pista0001 válasza atti_2010 (#864) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Csatlakozok a felajánláshoz, ha 785GM-E65-ről szeretnél többet megtudni kérdezz nyugodtan.

(#866) Kroni1

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Megnéztem, tényleg jo kis lap, de sajna nekem nagyon fontos a hátlapi Coaxial audio kimenet, ugyhogy ez kiesett.. :(

(#867) arn válasza Kroni1 (#866) üzenetére

arn
(őstag)

radugsz ket kabelt, es egy rcat. szinte minden alaplapon van kivezetes.

http://project-brian.blogspot.com/

(#868) echterion válasza atti_2010 (#858) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen csipcsilla? A hőmérsékletet mivel mérjem? Kézrátétellel? Vagy az everest mérője jó? Meddig mehetek el hőmérsékletben?

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#869) atti_2010 válasza echterion (#868) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ha ráteszed a kezed és nem égeti mar jól vagy, googliba írd be cshipcsilla,

(#870) echterion válasza atti_2010 (#869) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a segítséget. :R
Akkor feszt annyit adok neki, amíg nem forró? Nem akarom szétfeszelni, mondjuk, csak 2 hónapig akarom így használni.
A sideport memory-val mi van? Annak mennyi a max fesz, amit még adhatok? Jah, és valahol olvastam, hogy ajánlott a ramokkal egy frekire állítani. Ebből vajon mi igaz?

(#871) UdVi86 válasza csuki00 (#861) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Nekem is 1600-as G.Skill Ripjaws megy benne. A dobozán szerepel, hogy 1600(OC).

Oyabun: A sideport HD-videólejátszásban nem sokat ér, mert az 1080p filmek lejátszásához kevés a 128MB. Így kénytelen az ember elvenni a rendszermemóból min. 256MB-ot. Tapasztalatból mondom. A sideport+UMA még játszhat és akkor csak min. 128MB is elég, de ezt még nem próbáltam. 512MB rendszermemó van jelenleg beállítva, biztos, ami biztos alapon. Jut a 4GB-ból.
Viszont a hűtés valóban korrekt, mint írtam is. Ezért is vettem ilyen lapot többek között :)

[ Szerkesztve ]

(#872) Docci válasza arn (#851) üzenetére

Docci
(senior tag)

Érdekes probléma.

Igazából nem tudom mi lehet a gubanc,de szerintem tedd újra a W7-et. Más 5letem sajna nincsen.

Erőt s erényt!

(#873) Docci válasza Docci (#872) üzenetére

Docci
(senior tag)

Hopp lemaradt 1 link arn-nak!

Ipon teszt

Látom felmerült itt is, hogy SB750 vagy 710. A diagnosztikai programok nálam is 750-et írnak, de nem hiszem hogy a gyártok minden lapra 750-et tennének pusztán, mert aranyosak akarnak lenni, Szóval szerintem rosszul ismeri fel,vagy nem tudja megkülönböztetni a progi.

CPU-Z:

[ Szerkesztve ]

Erőt s erényt!

(#874) atti_2010 válasza echterion (#870) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ha ráteszed a kezed és elbírja akkor még pont jó.

(#875) echterion válasza atti_2010 (#874) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi a segítséget, holnap kipróbálom, mit tud 100-on. :R :R

(#876) Bálint85

Bálint85
(fanatikus tag)

Hali!
érdeklődnék, hogy az Asus M4A785TD-V EVO alaplapnál melyik a jobb BIOS? tuning + megbízhatósság szempontjából? :F

Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#877) DeckardCain

DeckardCain
(senior tag)

Üdv!

MSI 785G-E65, Phenom B45/B50 pároshoz milyen ramot ajánlanátok?
4GB 1333Mhz CL7es kit-re gondoltam, de annyi van :U

(#878) somasz

somasz
(senior tag)

Üdv!
Asus 785TD-V Evo-t, avagy MSI 785GM-E65-t ajánljátok? Láttam, mindkettő ajánlott lap, én nehezen tudok csak dönteni. Igazából most is mATX lapot használok, és nem kell a több bővítőhely egyelőre. Nem tudom, melyiket könnyebb eladni ha arra kerül a sor. A kérdés az, hogy melyikkel lehet elérni nagyon EC-t? Melyiknek jobb a hűtése, és melyiknek fekszenek jobban a g.skill ramok, melyiknek kevesebb a gyermekbetegsége? Színben, tudom, hogy nem mérvadó, de jobban tetszik az msi, asus fos színű dizájnja fos :))
Melyikben lehet finoman adagolni a memóriának a feszt 1,35V-tól kezdve? Eco ramom lesz benne...
Tanácsokkal bombázzatok légyszi!

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#879) T-bag

T-bag
(kvázi-tag)

785G nem tud 8 csatornás hangot HDMI-n keresztül ok, de mindenhol azt olvasom hogy HDMI-n keresztül 2 csatornás hangot tud ergo még 5.1-et sem tud ?

(#880) Oliverda válasza T-bag (#879) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem Dolby Digital és DTS stream-et át tud küldeni.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#881) T-bag válasza Oliverda (#880) üzenetére

T-bag
(kvázi-tag)

Biztosra kellene mennem mert HTPC-be kerül és sajnos nem tudom kisilabizálni pedig kb.10 cikket néztem át. Külön hang optikain nem jó. 9300 és 775 kombó sem az igazi , ugyanez G45-re is igaz.

(#882) Oliverda válasza T-bag (#881) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Milyen anyagokat fogsz nézni? Blu-Ray vagy rippelt MKV?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#883) szki válasza T-bag (#881) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Mibe csatlakozik hdmi-n, hogy a hang DTS-ben kell hozzá?

(#884) Oliverda válasza T-bag (#881) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"As of now, our initial preview coverage and review is incorrect regarding this feature set. For most users, this will not matter, as two-channel LPCM is available along with 5.1 S/PDIF audio outputs through the HDMI port."

(#885) T-bag válasza szki (#883) üzenetére

T-bag
(kvázi-tag)

Olyan 5.1-es fejegységbe ami tud fogadni hangot HDMI-n.

(#886) DeckardCain válasza DeckardCain (#877) üzenetére

DeckardCain
(senior tag)

Jaj de h*lye vagyok 785GM-E65 kell nekem, most láttom a 785G-E65 az más lap.

Somasz: néztem a G.Skill Eco-t én is az MSI laphoz, de a lap a neten található leírások szerint 1,5v-2,42V ram fesz beállítást támogat.
Erre lehet érdemes figyelni. De más majd kijavít, ha nincs igazam. Annyira nem értek hozzá. :U

[ Szerkesztve ]

(#887) Pista0001 válasza DeckardCain (#886) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Amikor a lapot kiadták (hozzáteszem a többit is nagyjából akkor adták ki) még -tudtommal- nem nagyon voltak kisebb feszültségű ramok. Valószínűnek tartom hogy a többi lap sem támogat 1,5 V-nál alacsonyabb ram feszültséget. Szerintem ez majd a későbbi BIOS verziókban lesz csak elérhető.

[ Szerkesztve ]

(#888) somasz válasza Pista0001 (#887) üzenetére

somasz
(senior tag)

Akkor jól megtépem 1,8V-on :C

Gigabyte 6850OC több, mint két év garral eladó: http://tinyurl.com/6vhu8m4

(#889) dni

dni
(őstag)

9.12-es CCC-t használok, már többször újratelepítettem, de újraindítás után általában a nincs csatlakoztatva üzenet olvasható a HDMI audio eszköznél. Korábban hibátlanul működött. Mi lehet a megoldás?

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#890) szki válasza dni (#889) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

HDMI-n csatlakozik egy hangszórós monitor vagy tv?
Biosban engedélyezett az Onboard Audio Function?
Amúgy friss Realtek driver nem árt a honlapjáról.

(#891) Bálint85

Bálint85
(fanatikus tag)

Hali!
érdeklődnék, hogy az Asus M4A785TD-V EVO alaplapnál melyik a jobb BIOS? tuning + megbízhatósság szempontjából? :F

Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#892) NovaBlue

NovaBlue
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Az lehetséges,hogy a giga 785GM-US2H lapom csak max 255 "FSB"-t bír el?
260nál már az istenért nem indul el.

Hogy sír a rendszergazda lánya??----HUP HUP

(#893) echterion válasza NovaBlue (#892) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Persze. A tuningra nincs garancia, minden hardver más-más potenciállal rendelkezik. Lehet, te kifogtál egy "gyengébb" példányt. Tegyél mellé egy BE procit, és 255 bőven sok is lesz.

(#894) atti_2010 válasza NovaBlue (#892) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Lehet a proci nem bírja, vagy a memória, vagy a hipertranszport, miért akarod 250 járatni?

(#895) Kroni1 válasza arn (#867) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

"radugsz ket kabelt, es egy rcat. szinte minden alaplapon van kivezetes."

Ezt ki tudnád fejteni hogy gondoltad? Ha jol értem arra gondolsz, hogy jack-ből csináljak RCA-t? Az sajna nekem nem jó mert úgy 5.1-et nem visz át az RCA..

Nekem digitális kimeneten kell, hogy a másik szobában lévő házimozi rendszeremhez eljuttassam a digitális dts és dolby hangsávokat, ehhez a Coaxial kimeneten át van vezetve egy RCA kábel. (Optikai lehetne még, de opt. kábelből 10m nem lenne olcsó dolog)

(#896) Kroni1 válasza dni (#889) üzenetére

Kroni1
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem akkor irja ki ezt ha az LCD TV-m a hdmi-n nincs bekapcsolva. Ha be van kapcsolva és utána nyitom meg ezt a lejátszóeszközök panelt akkor egyből elérhetőre vált.. :F

(#897) Pista0001 válasza Kroni1 (#895) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Van (szinte) minden alaplapon egy s/pdif aljzat (tüskesor) amire akár optikai akár koax (RCA) kimenetet köthetsz. Prémiumabb alaplapokhoz régebben adtak ilyet, manapság már nem divat. Bontókban célszerű érdeklődni. Alaplapgyártónként néha eltér a kiosztás, de a használati útmutatóban mindegyik feltünteti így könnyű ennek utána járni.

(#898) Pepe78

Pepe78
(senior tag)

Sziasztok!

MSI 785GM-E65 alaplapban van valakinek GEIL 1333 CL9 ram?
M-ATX lapnak ezt néztem ki, de ram kompatibilitási listát nem találtam.

Valaki?

:R

Díszítő és struktúrfestés, antikolt, lazúrozott kő és márvány hatású falak készítése. Kül és beltéri szigetelés, gipszkartonzás, kültéri színezés, lábazatok kerítések díszítése. Mindezt különleges egyedi technikákkal.

(#899) mdraco

mdraco
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Szerintetek melyik jobb vagy melyiket éri meg a legjobban megvenni?
MSI 785GM-E51 vagy GIGABYTE MA785GMT-UD2H ?
Köszönöm!

(#900) atti_2010 válasza mdraco (#899) üzenetére

atti_2010
(PH! kedvence)

Ha számít az idle fogyasztás akkor az MSI, az aktív mosfet vezérlés miatt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.