Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Pista0001 válasza szki (#50) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Az MSI nagyon megbízható, nagyon stabil. Régebben a kis tuningpotenciál miatt nem szerették az emberek, meg az esetenként kicsit bonyolultabb BIOS miatt. Tuning téren rengeteget fejlődtek (régebben nem is volt céljuk a jó tuninolhatóság, de manapság ez is elvárás), a BIOS-uk is már elég átlátható és megmaradt a régi stabilitás. Csak ajánlani tudom.
Az Asrock gyakorlatilag az Asus olcsó márkája, ezért a magasabb fogyasztás itt is fennállhat.
A Via hangcsip szerintem nem feltétlenül rosszabb mint a Realtek. Az Asus nem szokott gagyit pakolni a lapjaira és a legcsúcsabb lapokat leszámítva Via-t használnak mindegyiken. Azt ugye mondanom se kell hogy a csúcs lapokon se Realtek van ;) .

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#52) UdVi86 válasza szki (#50) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

A ram miatt érdemes átnézni a lapok memória kompatibilitását. Az MSI-nél szerepel egy OCZ Platinum, de még a régi fajta. Valahol viszont olvastam, h az új Low Voltage nem megy (sajnos már nem emlékszem hol), meg a Neweggen, h a Reaper HPC sem.
De ez persze nem a lap hibája. Na meg lehet egyedi esetek.
Én is MSI-t tervezek venni, pontosan az alacsony fogyasztása miatt. Igaz nem volt még dolgom a gyártóval, de szerintem ennek a lapnak nagyon jó a minősége.
"A déli híd volt egy kis harmadik radiátor, összekapcsolt Heatpipe hűtési rendszer, a többi a lemezt. Az egész hűtőrendszert szerelt kombinációját használja gwintowego. Az első alkalommal találkozunk egy ilyen megoldás egy ilyen olcsó alaplap - Shout ki a gyártót!"
"A hűtőrendszert szerelt használja a menetes kapcsolatok - ebben az árkategóriában van egy figyelemre méltó az indulás"
Ezek a lengyel tesztből vannak, szóval a hűtőrendszer nem rossz :)
És az MSI az Asus és Giga mellett a 3. legnagyobb gyártó. De Pista0001-re hallgass, ő már egy ilyet nyúz :)

(#53) szki válasza Pista0001 (#51) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Pista0001 és UdVi86!
Kösz a válaszokat!

Csak mATX jöhet szóba, és azon nincs HP hűtés. De nem is lenne extra tuning. Ezért a 140w sem feltétel (erőgépem már van másik AM3-ban).
MSI-nél tartok a ramkezeléstől. Néztem a memosupportot, és ott is csak Kingston van 1333 MHz felett tesztelve. Persze htpc-be nem igény az 1600MHz-es ram, de ha már megvan a ram, akkor inkább megfelelő lapot keresek hozzá.

Olvasom a user manualokat, és az Asrock egyre jobbnak tűnik.

Guglival (félig) fordított teszt: [link]

[ Szerkesztve ]

(#54) Docci

Docci
(senior tag)

Sziasztok

Nemrég beszereztem magamnak egy Gigabyte 785GT-UD3H lapot, amiben egy Athlon II X2 240 és 2*2 Gb Kingston (KVR), tehát value ram van. Mielőtt a 240-es belekerült volna kipróbáltam benne egy X2 550-et is, amivel a mod is szépen ment.
A lapon az F1-es bios van, amivel szépen megy. (Van F2-es is,de az csak a Sempron X1 miatt van.)

[B50]
[240]

A biosban rengeteg dolgot lehet állítani a Ctrl+F1 megnyomása után, szinte már túlzó ez az opció áradat.(Vagy én ezt még nem szoktam meg.)

Int. vga is szépen teszi a dolgát, terhelve is alig melegszik. (max 50 fok)
A 9.7-es drivercsomag nem ismerte fel, de a 9.8 már igen, jelenleg is azzal megy.
A powerplay opciót nem találom, lehet ezzel a verzióval még nem is megy.(Int. vga-nál ezt nem is érzem annyira fontosnak, mivel fogyasztásuk amúgy is alacsony.)

Összegezve a tapasztalataimat elmondhatom, hogy a lap mindenki számára ajánlható.

Még talán annyit, hogy az Athlon II X2 240-es alig melegszik még a gyári hűtési megoldás használata esetén is. Ára kedvező és általános feladatokra untig elég.

Powerplayre visszatérve, a 9.9-est még nem próbáltam, lehet azzal menne.(Bios-ban nem találtam rá opciót.)

Erőt s erényt!

(#55) Pista0001 válasza szki (#53) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Most már ez is tesztelve 785GM-E65-ben. ;)

[ Szerkesztve ]

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#56) UdVi86 válasza szki (#53) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Hogyne lenne heatpipe az mATX lapon: MSI 785GM-E65

(#57) szki válasza UdVi86 (#56) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt tényleg benéztem:) [link]

(#58) Chaser válasza harry (#48) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Boltban vagy apróban? Apróban én 2x2 geil BD-t vettem 8k-ért.

Jó hír, egyre több 785G-s GB lapot lehet már nálunk is kapni.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#60) Pista0001

Pista0001
(senior tag)

Új 785G-s alaplap az Asrocktól (S939, DDR1 :C )

(#61) szki

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Jóárasított AM3 785G Asrock lap az iponban:
ASROCK M3A785GMH/128M 16.384Ft

Szerintem HTPC-be ideális alaplap egy Athlon II X2-vel és valami olcsó DDR3 rammal.

[ Szerkesztve ]

(#62) dr.radon válasza szki (#61) üzenetére

dr.radon
(lelkes újonc)

A gyártó oldaláról:

"Integrated AMD Radeon HD 4200 graphics, DX10.1 class iGPU, Shader Model 4.1, Max. shared memory 512MB"

pár sorral lejjebb:

"- Integrated AMD Radeon HD 3200 graphics"

Most akkor melyik? :)

01010011110111010011011110101100010100100111000010010

(#63) szki válasza dr.radon (#62) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Mivel 785G, ezért az 1., azaz HD4200, DX10.1 és Shader 4.1 (nem DX10 és 4.0)

[ Szerkesztve ]

(#64) dr.radon válasza szki (#63) üzenetére

dr.radon
(lelkes újonc)

Persze, hogy 4200-as... A lényeg, hogy az ASRock egy kicsit felpöröghetne bizalom erősítés terén, és az ilyen bakik nem növelik a vevői szimpátiát. Mondjuk az árral jó pontot szereztek.

01010011110111010011011110101100010100100111000010010

(#65) DeAt

DeAt
(újonc)

Sziasztok!

Keresgetés közben Rátok találtam:). Az lenne a keresésem tárgya, hogy pl.: miért nem tudok játszani a Sims 3-mal. MSI 785GM-51-em van, XP-Pro, stb.-stb...
Problem: már telepítés közben kisablak Syntax Error üzenettel, de feltelepül. Indításkor Sims3Launcher.exe hibát észlel és a szokásos.
Egyébként teljesen meg vagyok elégedve a rendszeremmel, ezt kivéve. Most vagy a HD4200 nem támogatja a Pixel Shader 2.0-t vagy esetleg egyéb? Lehet ezt orvosolni?

Köszi

(#66) UdVi86 válasza DeAt (#65) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Az kizárt, hogy nem támogatja: [link]. Gondolom a Pixel Shader a Shader Modelt jelenti és az 4.1-es.

[ Szerkesztve ]

(#67) DeAt válasza UdVi86 (#66) üzenetére

DeAt
(újonc)

Köszi szépen!!
Erre voltam kíváncsi. Akkor valszleg a progimmal lesz a gond. Keresek másikat!
Még egyszer köszi

(#68) Ace Ventura

Ace Ventura
(őstag)

Szerintetek mekkora vétek ebbe a lapba nvidia vga-t tenni?:)

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#69) Juhiii

Juhiii
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Egy új config összeállítását tervezem a közeljövőben.
Főleg két AMD 785G-s alaplapot szemeltem ki, de szeretném, ha segítenétek dönteni GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H vagy ASUS M4A785TD-V EVO
esetleg más javaslat?

További tervezett összetevők:
- Coolermaster RC-600 Gladiator ház
- Corsair CX 400-as táp
- AMD Athlon II X2 240 vagy AMD Phenom II 550 Black Edition
- Coolermaster Hyper TX3-as procihűtő, mert fontos lenne a csendes működés
- egyelőre anyagi okokból marad az integrált VGA
- 2x2 GB DDR3 1600 MHz memória, de még nem tudom milyen, ti milyet használtok?
Kingmax is megteszi vagy OCZ Gold Kit a nyerő?

Előre is köszi a hozzászólásokat!

(#70) Gyuri27 válasza Ace Ventura (#68) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nv vgat venni halálos bűn. Azt egy amd lapba rakni meg sokkal súlyossabb. :K :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#71) Ace Ventura válasza Juhiii (#69) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Abba a házba vehetsz teljes értékű alaplapot is.A proci inkább a black legyen, nem bánod meg:)A tx3 bőven elég hozzá, még tuninggal is.
Lapból a gigát javaslom, a memóból a kingmaxot.Jó kis ram az.

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#72) Juhiii válasza Ace Ventura (#71) üzenetére

Juhiii
(lelkes újonc)

Köszi a választ. Én is úgy olvastam, hogy a Gigabyte lapok jól elvannak a Kingmax memóriamoduljaival. De mit értesz "teljes értékű alaplapon" ??? Mit javasolnál ???
Direkt nem a legolcsóbb lapok közül választottam. DDR3-as lapok, nem is mATX méret. A legújabb és legerősebb integrált VGA-s lapok. Ezért keresgéltem AMD-s vonalon. Majd ha kell veszek bele videokártyát, de egyelőre nincs rá se pénzem, se szükségem.
Te milyen lapot javasolnál?

(#73) gyuszi8301

gyuszi8301
(újonc)

Sziasztok!
Néztem én is ezt a chip készletet, én 780g-vel pörgök ddr2-es memoval(1066), szerintetek megéri 785re váltás a ddr3 memo miatt (mondjuk cput is kéne váltanom)? Mert olvastam egy rakás cikket, amiben nem túl sokat hozott. Meg jó lenne, ha létezne egy olyan cikk,teszt ahól phenom 2 processzorral ami am3-as végignyúznák az őt támogató összes chipkészletet(nv430,nv630,nv8200,nv7xx,amd770,amd780,amd790 és viccnek a végére M1695 és az nf3 at) Szerintem akkor kapnánk teljes képet arról mekkora különbségek vannak igazán.

(#74) Ace Ventura válasza Juhiii (#72) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Ja, bocsi, azt hittem a gigabyte az matx formátumú.Most néztem, hogy nem az.Jó választás, de az integrált vga az elég gyenge.Kb 3-4 éves játékok futtatására használhatnád rendesen.
Ahogy több forrásból is hallottam a gigabyte az alaplapjai tesztelését kingmax memóriákkal végzi, ezért az 100% hogy hibátlanul fog menni benne.

(#75) John Rose

John Rose
(tag)

Sziasztok!
Mostanság szeretnék venni egy AsRock M3A785GXH/128 alaplapot.Szerintetek milyen a lap?

(#76) Pista0001

Pista0001
(senior tag)

Újabb információ morzsák az MSI 785GM-E65-ről:

A SmartFan működése némileg eltér az eddig (általam) megszokottól. A "target temperature" eddigi tapasztalataim szerint az a hőmérséklet aminél a 100%-os fordulatszámot kell elérnie a ventinek. Jelen esetben az a hőmérséklet, aminél elkezdi emelni a fordulatszámot. Szembesültem egy érdekes szituációval. A terhelés, a procihűtő teljesítménye és a beállított célhőmérséklet pont úgy jött össze hogy az alaplap a venti fordulatának kb 5%-os emelésével-csökkentésével pontosan tartotta. Szerintem kitűnő megoldás, hangra szinte észrevehetetlen a változás.

A manual szerint a RAM-ok csak úgy mennek dual chanel üzemmódban ha az első kettő vagy mind a négy foglalatban vannak a modulok. Ezzel szemben már második napja úgy megy a gépem hogy csak a második két slotban vannak modulok.

(#77) csibor válasza John Rose (#75) üzenetére

csibor
(őstag)

Szerintem teljesen rendben van,nekem ugyanez van csak AM2 kivitelben.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#78) John Rose válasza csibor (#77) üzenetére

John Rose
(tag)

Már van hozzá egy 2GB Samsung 1333Mhz DDR3 memóriám és vennék hozzá egy Athlon II X2 240 procit.Ha majd később lesz pénzem veszek még egy HD4850 vga-t.Szerintem elleszek egy pár évig megint.A jó öreg rendszerem így egy kicsit megújulna (ASUS K8U-X s754 , AMD Sempron 3400+ 2.4 Ghz , Galaxy 7600GS 256 MB GDDR3 AGP8X , 1536 MB DDR400).

(#79) hislah

hislah
(lelkes újonc)

Hali!

Vásárolnék egy Asrock mATX-es lapot és persze a segítségével húznám a procit, ameddig csak lehet. :)

1. Athlon II X4 620-as procihoz ( 13 * 200Mhz (800Mhz) FSB ), vagy akár a későbbiekhez elég lehet 1333-as RAM, vagy 16XX-es kellene inkább.

2. CL8-9?

Köszike!!!

SILENT PC!!! ->> Athlon II X4 2.600 - 3.400 MHz alapfesz ; ASROCK M3A785GMH ; Sapphire 4850 1GB DDR3 (256 bit) ; 2x2GB/1333Mhz Kingston DDRIII ; kb. 500 Gb Seagate Hdd ; stb...

(#80) anaqer

anaqer
(PH! addikt)

Akinek újabb fajta (kék-fehér foglalatos) Gigabyte lapja -

a NB-hűtőre hogyan van rögzítve az a kis névtábla? Le lehet valahogy pattintani durvább beavatkozás nélkül? Elég durván blokkolni látszik a borda körüli levegőmozgást... :( Esetleg cserélte már valaki Zalmanra vagy egyéb póthűtőre?

[ Szerkesztve ]

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#81) adorjant válasza hislah (#79) üzenetére

adorjant
(senior tag)

ha már asrock és 620,azaz pénztakarékosság,akkor miért nem am2-ben gondolkodsz?

@anaqer
leszedhető,bár szépen rá van rakva.annyira azért nem vészes a melegedése,hogy ezen múljon a működése.

[ Szerkesztve ]

(#82) csibor válasza adorjant (#81) üzenetére

csibor
(őstag)

Nem lehet azért mert a ddr3 lassan olcsóbb mint a ddr2?
Ha nem adja magát a proci,én is ddr3 lapot vettem volna tőled :)

(#83) adorjant válasza csibor (#82) üzenetére

adorjant
(senior tag)

jól mondod,LASSAN. :DDD
azért van (még) árkülönbség,na meg a ddr2 támogatás eléggé kiforrott,a ddr3-nál vannak még anomáliák.

(#84) csibor válasza adorjant (#83) üzenetére

csibor
(őstag)

Ismerősöm 1 az 1-be cserélt ddr2 - ddr3-ra,használtan már többnyire nincs különbség.De az igazi a mostani átmeneti időkre,a hibrid lapok lennének a megoldás.

(#85) tomcsi23 válasza anaqer (#80) üzenetére

tomcsi23
(PH! addikt)

Basszus, az nálam is elég meleg, az R60-as fekete kockák meg a kezem is megégetik. :U

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#86) anaqer válasza adorjant (#81) üzenetére

anaqer
(PH! addikt)

Kösz, ez jó hír - tervezem kicsit megrántani bene az IGP-t (már csak kíváncsiságból is), és ahhoz már elkelne a plusz hűtés... van elfekvőben egy 40mm-es légkavaróm a halkabbik fajtából, azt gondoltam a plakett helyére barkácsolni.

If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!

(#87) hislah

hislah
(lelkes újonc)

Nah megvettem a cuccost.

ASROCK 785GMH mATX - Igenis jó lap, és nemcsak az árához képest!!!
Athlon II X4 620 - Gyári hűtője elég, még a tuninghoz is! 3.400 MHz ALAPFESZEN!
2x2 GB Kingston 1333 MHz DDRIII

Az alaplapi VGA elég egyelőre. Majd ha emberi áron lesz az 5770-es ATI, akkor veszek egyet. Windows 7 Ultimate.

Nem csalódtam. :R :R :R :R

SILENT PC!!! ->> Athlon II X4 2.600 - 3.400 MHz alapfesz ; ASROCK M3A785GMH ; Sapphire 4850 1GB DDR3 (256 bit) ; 2x2GB/1333Mhz Kingston DDRIII ; kb. 500 Gb Seagate Hdd ; stb...

(#88) punk17

punk17
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Én is beléptem a klubba egy Gigabyte 785G-UD3H lappal. Eddig teljes megelégedettséggel használom. Egyenlőre a procim x3 710@x4 3250Mhz-n ketyeg alapfesz. mellett. Valid: CPU-z, Prime95. Az előző lapommal, ASRock A770CF a proci@x3 3250Mhz 1,35V mellett vitte. Az ACC-t viszi a gyár, F3-as BIOS. Rengeteg beállítás található a BIOS-ban, tuningra kiválóan alkalmas a lap. Egyedül a SidePort-ot hiányolom a lapról, bár ez engem annyira nem érint mivel diszkrét vgaval használom Windows 7 Pro alatt.

[ Szerkesztve ]

Thinkpad T61 Ubuntu 12.04 | Xperia X8 4.0.4 MiniCM9 3.0.2 + nAa-ics-03 | Xonar DS + Creative MW 250D

(#89) orbano

orbano
(PH! félisten)

Sziasztok!

Én is venni készülök egy 785G-s mATX gyöngyszemet. fontos az idle fogyaztás és a jó tuningolhatóság. a két szimpatikus játékos:
ECS A785GM-M
MSI 785GM-E65

Melyiket ajánljátok?
Egy 955-ös BE procit szeretnék hozzá, hacsak nincs jobb tippetek.

A vér nem válik VAZZE!™

(#90) UdVi86 válasza orbano (#89) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Én az MSI-re voksolok. Én is ilyet akarok venni. Tesztek alapján jó a fogyasztása és a hűtése.

(#91) punk17 válasza punk17 (#88) üzenetére

punk17
(fanatikus tag)

Tegnap még játszogattam a lappal és sikerült még kevesebb fesszel elérni: [link].
És még a C'n'Q+C1E is tökéletesen működik tuning mellett: [link].
Felraktam rá a legfrissebb F4-es BiOS-t amivel szintén megy az ACC.

Thinkpad T61 Ubuntu 12.04 | Xperia X8 4.0.4 MiniCM9 3.0.2 + nAa-ics-03 | Xonar DS + Creative MW 250D

(#92) orbano válasza punk17 (#91) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezeknél a prociknál lehet állítani, hogy az alacsonyamm órajelű üzemmódokban milyen feszültségen dolgozzon a processzor?

A vér nem válik VAZZE!™

(#93) punk17 válasza orbano (#92) üzenetére

punk17
(fanatikus tag)

Hát gyárilag be vannak lőve és Te nem tudod változtatni. A régi lapomnál ezt PhenomMsrTweaker-rel oldottam meg, ahogy látom már van win7es változata is. Itt megtudod adni az NB és a CPU feszültségét is, csak ki kell lőni a C'n'Q-t.

[ Szerkesztve ]

(#94) orbano válasza punk17 (#93) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez elég tré dolog. miért nem tudják megcsinálni azt, amit az intel már több, mint 5 éve az IEST-vel? :(

A vér nem válik VAZZE!™

(#95) punk17 válasza orbano (#94) üzenetére

punk17
(fanatikus tag)

Hát nekem már elég régóta nem volt intelem szóval nem ismerem, de eddig eszembe se jutott, pedig jól jönne egy ilyen funkció :DDD.

(#96) róland válasza orbano (#89) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Athlon II X4 605e?

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#97) orbano válasza róland (#96) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

de ez majdnem annyi mint a 955 és ahogy elnézem lassabb. vagy valamit nem tudok? :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#98) VaniliásRönk válasza orbano (#97) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Azért ajánlották azt a CPU-t, mert energiatakarékos megoldást akartál, egyelőre szerintem nem is kapható, kár az árgépet nézni, egyébként 32-34k-nak kell majd lennie, ennél a 955BE jelenleg durván egy tizessel drágább.

Szerk.: A 605e 143$ lesz, a 955BE 175$, de erre még várni kell egy-két hetet, Mo. ...

#99: Akkor szerintem egy sima Athlon II X4-et vegyél.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#99) orbano válasza VaniliásRönk (#98) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

energiatakarékosat és gyorsat akarok :) olyat, ami idle keveset fogyaszt, ha meg megy, akkor megy.

A vér nem válik VAZZE!™

(#100) talzoli

talzoli
(újonc)

Sziasztok!

Én is egy Gigabyte MA785GM-US2H alaplap tulajdonosa lettem , csak van egy kis bibi.
Összeszerelés után bekapcs, aztán 4 hosszú sípolás , és ennyi.

Valakinek nincs valami ötlete?

(hypro 400w,Athlon X2 620, Radeon 4850)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.