Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#651) daa-raa válasza Jmedve (#648) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Már mi az, hogy leállt a Memtest? A Memtest végtelenített teszt, addig fut, mít Te magad le nem állítod.

Si vis pacem, para bellum.

(#652) Mercutio_ válasza nyunyu (#643) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Szvsz semmi, sőt egyes vélemények szerint a több fázist sokszor azért alkalmazzák, mert így olcsóbb és gyengébb minőségű alkatrészeket használhatnak + marketing értéke van :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#653) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

785gm-us2h-ra vajon felszerelhető a zalman NB47-es hűtő?

New world...old thinking...IBM T60;)

(#654) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mostanában melyik us2h lapot lehet kapni? Látom van már 1.1 rev-es is.

(#655) Pista0001 válasza Chaser (#654) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem egyiket sem. Én csak UD2H-t láttam mostanában.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#656) Eugene2

Eugene2
(újonc)

Sziasztok,

Érdeklődnék, hogy egy diszkrét VGA kártya úgy ~50-55 max. TDP-vel mennyire nyomhatja meg a rendszerfogyasztást az integrált VGA-hoz képest üres járatban, vagy terhelve.

Nem tudom valaki találkozott-e már hasonló teszttel valahol?

Légyszi segítsetek.

A célom egy HTPC építése lenne, alacsony fogyasztással, de azért néha-néha le szeretnék ülni játszani is - na nem csúcs játékokkal, de egy játszható COD4, Need for Speed és Sims3 egyszer-egyszer jól jönne egy 82cm-es LCD-n (tehát normális felbontásban, nem túl élesítve, szűrve stb. csak élvezhetően).

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy az alacsony fogyasztási szintet megtartva milyen kártyák jöhetnének szóba (amelyek teljesítenek is), vagy egyáltalán mennyit fogyaszt az integrált VGA csúcsra járatva.

(#657) Pista0001 válasza Eugene2 (#656) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nekem Radeon 3850 van, azzal üresjáratban (Win7 desktop) kb 30 wattal fogyaszt többet, terhelve meg ugye az a terheléstől függ ;] Ebben a hozzászólásomban leírtam a mérési eredményeket és a konfigot. Diszkrét kari nélkül Win7 desktop kb 50 W nekem.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#658) csibor válasza Eugene2 (#656) üzenetére

csibor
(őstag)

A785GMH/128 ,5050e,2*2gb/800,400gb samu,350fsp,60~90W között fogyaszt nálam.HD3870-el 90~150w fogyaszt.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#659) Eugene2 válasza csibor (#658) üzenetére

Eugene2
(újonc)

Köszi a gyors válaszaitokat.

A konfiguráció Pista0001-re hasonlítana MSI, csak a 250 helyett (mondhatni energiatakarékos verziója) kb. 240e.

Jól látom, hogy mindkettőtök kártyája már tudja a ATI PowerPlay funkciót (bár ez már lehet, hogy régebbi fejlesztés)?
Azonban a kártyáitok kb. max. 90-110W-ot fogyasztanak, tehát hasonló konfigurációval és kb. 50 TDP-vel szerintetek benne tudnék maradni a kb. üresjáratban 60-70 és terhelve a max. 120-as tartományban?

(#660) csibor válasza Eugene2 (#659) üzenetére

csibor
(őstag)

Szerintem ha megfelelő diszkrét kártyát választasz,akkor igen.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#661) Pista0001 válasza Eugene2 (#659) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem is. Egy 4650-essel szerintem nem fogyasztana többet és árban se vinné el nagyon a konfigot.

Csibor: Azt hogy csináltad hogy csak 20 W-al van kisebb TDP osztályban a procid de -elvileg- nagyobb fogyasztású VGA-d van és 30 W-al kisebb a max fogyasztásod? :Y Nincs kedved játszani kicsit a Race Driver GRiD-el? Én azzal mértem a legnagyobb fogyasztást.

[ Szerkesztve ]

(#662) Mercutio_ válasza Pista0001 (#661) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Abból szigorúan csak a DDR3-as memóriával szereltet érdemes megvenni, vagy egy 4670-et, az se eszik sokat (59W), különösen a 3850-ekhez képest.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#663) Pista0001 válasza Mercutio_ (#662) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nekem a "kis" gépben levő 2400XT-m is DDR3-as :K Amúgy elképesztőnek tartom hogy gyártanak egyáltalán DDR2-es VGA-kat. :U

(#664) Eugene2 válasza Pista0001 (#661) üzenetére

Eugene2
(újonc)

Örülök, hogy felvetetted ezt a kártyát, mert épp a 4650-et és 70-et nézegettem és azért írtam be 50-55 TDP-t, mert ez a két kártya átlaga fogyasztásban és még nem döntöttem el, hogy melyiket válasszam.

(#665) daa-raa válasza Pista0001 (#663) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Miért elképesztő? Van ahova az is bőven elegendő.

(#666) Jmedve

Jmedve
(lelkes újonc)

Köszi a segítséget mindenkinek.

Meg van hogy mi okozta a CRC hibát tömörített file letöltésnél és ennek kicsomagolásánál is. Sajna a 120 Gb-os HDD-m elhalálozott (béke poraira). Kapott a gépem egy új 500 Gb-os W.D. HDD-t. Ezzel tökéletesen mükszik.

Fáj amíg az orvos fűrészeli, de utána a betegnek nincsen lába! "Szaffi"

(#667) Pista0001 válasza daa-raa (#665) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ahova az is elegendő ott használnak IGP-t. Szerintem. :R

Hogy ne legyen off, például 785G-t ;)

[ Szerkesztve ]

(#668) daa-raa válasza Pista0001 (#667) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Azért van nem egy DDR2-es diszkrét VGA, ami rommáalázza a 785G-t...

(#669) Pista0001 válasza daa-raa (#668) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nyilván van, nem erre gondoltam, inkább arra próbáltam célozni hogy ha valaki diszkrét VGA-ra költ akkor nem célszerű ezen spórolni. Szerintem.

(#670) daa-raa válasza Pista0001 (#669) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Kérdés mire kell neki a diszkrét VGA. Mert ha az alapvető cél a video kimenetek számának növelése, akkor hót mindegy milyen VRAM van az adott kártyán.

Egyébként nyilván én is barom vagyok, mert nem GDDR4-es HD 3870-em van...

(#671) Monyesz válasza Pista0001 (#667) üzenetére

Monyesz
(fanatikus tag)

De azokban is 128MB 1333MHz DDR3 ram van már.

[ Szerkesztve ]

(#672) Monyesz válasza Eugene2 (#659) üzenetére

Monyesz
(fanatikus tag)

Eugene2 !
Ez a 250 vs 240e téma mindig ott végződik, hogy az energiatakarékos procik gyárilag válogatott és deklaráltan alulfeszelt darabok. Ugyanakkor alulfeszelésre alkalmas bármelyik most futó amd-s proci (gyak hasonló mértékben mint az e-jelű párjuk).
Inkább azt érdemes nézni szerintem, hogy 65-80-95w-os procit raksz-e bele. Pl. az Athlon II sorozat kevesebbet fogyaszt alapból. Sok függ aztán a procik húzásától. Csak frekvenciával játszva nem növekszik a fogyasztás, a feszemeléssel viszont elég jól oda lehet vágni a waatoknak.

(#673) &rew válasza Monyesz (#672) üzenetére

&rew
(őstag)

bocs. frekiemelessel is no a fogyasztas.

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#674) Pista0001 válasza daa-raa (#670) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nem állt szándékomban személyeskedésig eljutni... Ami azt illeti amikor a 3870-es kijött akkor a még a GDDR3 is elég jó dolog volt, napjainkban viszont a DDR2 VGA-n egy kissé idejétmúlt. Másrészt gondolom akkoriban -vagy talán most sem- 2-3 ezer forint volt a különbség a GDDR3 és GDDR4 verzió között. Csak azért mert mostanában egy DDR2-es 4650 és egy DDR3 4670 között kábé annyi. És ugye nem csak a memória közt van különbség (DDR3-as 4650-et hirtelen nem is találtam, de nem ez a lényeg). Písz. :R

[ Szerkesztve ]

(#675) Monyesz válasza &rew (#673) üzenetére

Monyesz
(fanatikus tag)

Valemennyire igen, de közel sem annyira mint feszemeléssel - így akkor pontos ?

(#676) Chaser válasza Pista0001 (#655) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én láttam rendelhető listán, mára több mint 1k-val drágább, mint tegnap :U De nem baj, kivárom a jövő évet. Az újnak jobban bejön a színe.

Nem minden lapon van igp, és valaki kifejezetten írtózik tőle, viszont nem játszik, ddr2-es vga olyanoknak bőven jó.

DDR3-as 4650-et csak a Sapphire adott ki, már maximum beragadt készleten lehet találni. 4670-től csak ram és gpu órajelben különbözik, másban nem. Nekem volt ilyen is, meg egy rakat 4670, ahová 4650 ddr3 kevés volt oda 4670 is.

Monyesz: Ha nem tévedek nagyot, csak 16 bites rendszerbusza van annak a ddr3-as igp-nek.

(#677) Gyuri27 válasza Chaser (#676) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

GIGABYTE GA-MA785GM-US2H ez van, meg van még GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H, GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H. Meg vannak ezek is BIOSTAR A785GE AMD785G, BIOSTAR TA785G3 AMD785G. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#678) Pista0001 válasza Chaser (#676) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nem semmi hogy 5 ezerrel olcsóbb mint az UD2H. Van más különbség a kondikon kívül? Én nem találtam. Mondjuk a kondikat is vagy 15 perc után vettem észre :B

Elég meddő vita lett ebből a VGA dologból. Nem akartam senkinek a lelkébe gázolni és a speciális igényekkel se számoltam. Régebben én is távol tartottam magamat az IGP-s lapoktól, ennek az volt az oka hogy játék miatt diszkrétet használtam, akkor meg minek legyen. Régebben az is belejátszott ebbe hogy nem csináltak jobb teljesítményű chipsetekből IGP-st. Manapság már más a helyzet. Az AMD jelenlegi csúcs chipsetjének is van IGP-s változata, és építettem már úgy gépet hogy nem tudtam volna diszkrét VGA-t tenni bele helyhiány miatt és az a gép nem játékra volt így ez kifejezetten IGP-s lapra volt bele szükségem. A mostani asztali gépemben is IGP-s lap van, mert ebben a kategóriában -tudtommal- az AMD nem gyárt IGP nélkülit (!). Tehát ha IGP-s lap kapható csak és nem játszok akkor meg minek legyen plusz alkatrész a gépben, ami plusz minimum 7000 forint (újonan) és akkor az még csak ugyan annyit tud mint az IGP? Ha már néha egy kicsit akarok játszani (mert hogy a témaindító hozzászólás szerint ez szitu van) akkor 12000 helyett inkább kiadok 15000-et és adott esetben akár egy kicsivel nagyobb felbontáson tudok ugyan azzal a játékkal játszani. Aki meg tényleg viszolyog az IGP-től az vegye meg a leggagyibb nVidia chipes lapot, vegyen bele egy 4350-est/8400-ast, azokból -tudtommal- úgy sincs DDR3-as és legyen vele boldog. Pont, písz. :R

[ Szerkesztve ]

(#679) H0bi

H0bi
(lelkes újonc)

GA-ma785gmt-ud2h alaplap, phenom 965 processzor, Patriot DDR3 1600MHz 4GB Viper Kit, WD 500Gb winchester! Ez a gépem, többször kiirt kékhalált! tudnátok valami bios beállítást javasolni! köszi

(#680) Chaser válasza Gyuri27 (#677) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az us2h kell majd nekem, sok minden változhat, de a lap GB lesz az biztos. Valami kis alap athlon vagy sempron am2 procival, aztán ha ténylegesen tudom mire használni akkor x4..ram van 2x2GB, ddr3-at meg nem akarok, hadd forrja csak ki magát, meg olcsósodjon:)

Pista0001 : Valami dolby szutykot nem tud elvileg, tegnap 17200ft-ért volt egy helyi boltban, nem rossz :N nekem most alc883 van, nem vettem észre még DTS-nél se, hogy különösebben hiányt szenvednék hangzásban. A vga témáról meg csak elmondtam a véleményem, bizonyos esetekben igp-nek van értelme, máskor meg lowend diszkrétnek, én magam részéről nem bánom ha van igp. szereztem olyan faca mATX házat hogy az biztos marad úgy 10 évig, mATX lapból meg talán ha elvétve akad igp nélküli:)

(#681) Gyuri27 válasza Chaser (#680) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Én szeretem a giga lapokat. De ez a bios irás mostanság nem megy nekik.
Nézz szét msi-l. Mostanában jó lapokat csinálnak (asrocot nem mondom mert arra 2 év a gari). Asust még érdemes lenne. A csomó kaki helyett használható lapokat készitenek mostanság. [link] ha most vennék lapot ezt venném.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#682) szki válasza H0bi (#679) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Jelenleg milyen fesz és freki értékekek vannak beállítva procira, ramra?
Bios frissítés se árt.

(#683) &rew

&rew
(őstag)

(semmi)

[ Szerkesztve ]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#684) daa-raa válasza Pista0001 (#678) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mármint milyen kategóriában nem gyárt az AMD IGP nélküli chipset-et? (Lapot egyáltalán nem gyárt az AMD maga.) A 770 az mi lenne?

(#685) AKs

AKs
(újonc)

Sziasztok!

Egy hete üzemel nálam egy ASRock M3A785GXH/128M.
AthlonII X4 620, Cooler Master Hyper TX3 hűtő, 2x1 GB Corsair DDR3 1333,
Corsair VX450 táp, MSI 3850 VGA.

Eddig minden nagyon szép és jó, ilyen halk gépem még sosem volt.
Tuning eddig nuku, majd ha minden a helyére kerül.

Viszont van egy problémám:
Két külső 2,5"-os házzal, két notebook vinyóval is eljátssza azt a cucc,
hogy nem hajtja meg Y USB kábellel 2 portra dugva a merevlemezeket rendesen,
valószínűleg nem ad le elég áramot.
Egy kábel esetén még érteném, 5V, 500mA - határeset.
Az Y kábellel azonban érthetetlen.
Egy 250 GB és egy 400 GB satás Samsunggal lett próbálva, kétfajta külső házzal is.
A házak külön 5V-os táppal kiválóan működnek a vinyókkal.
A 250-es samu a gépen belül a Corsair tápról nemkülönben.
Ugyanez Abit KN8 Ultrán kiválóan működött.

Valakinek ötlet, tapasztalat... stb?

(#686) Pista0001 válasza daa-raa (#684) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Akkor rosszul tudtam, kérlek bocsásd meg nekem.

(#687) Chaser válasza Gyuri27 (#681) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

GB lapom volt az elmúlt években csak, nálam bizonyítottak.
MSI: régen mATX lapok terén az antituningosság sok lapjuknál kiábrándító volt, a 785gt-e63-at már nézegettem mikor nem lehetett kapni, de azóta lett egy tuti mATX házam is amibe nem fér bele, és nem tetszik a barna PCB :( Ha lesz nekik mATX feketében és kezesbárány mint a GB, akkor talán...
Asrock: hát egen, 2 év gar amiért nem és régebbi nem jóó tapasztalatok.
Asus: folyamatosan bizonyítja nálam, hogy lowend, middle szegmensben nem sok keresnivalója van. Pár hete gyorsba' kellett egy gép, nem volt GB g31 a boltban, lett asus g41. Szép meg jó, csak cpu feszt nem lehetett állítani biosban, és nem lehetett egér/billről bekapcsoltatni, érdekes, a p3-as tusi-m asus lapjaimban valahogy megoldották ezt a funkciót...ráadásul semmilyen tuning nem ment, szerencsére megoldottuk hogy becseréljék GB g31-re, szárnyal benne egy e3200:) További negatívum: általában szutyok via hangkodek és batár készenléti teljesítményfelvétel, csak asusnál láttam ilyet.
Ami tuti minden téren tetszene a GB mellett, sőt talán jobban, egy szép kis ECS lap, de ahol én vásárolok ott ilyen nincs, innentől kezdve kiesett.

(#688) UdVi86 válasza Chaser (#687) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Van nekik mATX feketében, a neve 785gm-e65

(#689) Oliverda válasza UdVi86 (#688) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jól néz ki ezzel a kittel. :K

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#690) Pista0001 válasza Chaser (#687) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

MSI 785GTM-E45? mATX, fekete nyák, mi kell még? ;) Nekem 785GM-E65 van. Tuningot még nem nagyon próbáltam (azt leszámítva hogy a RAM 1600-on megy), de azért átfutottam az opciókat. Szerintem rendben van.

UdVi86: DDR2-est keres a kolléga :K

[ Szerkesztve ]

(#691) Chaser válasza UdVi86 (#688) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ez sztem barna képek alapján, személyesen még nem láttam, de ddr3-as amúgy sem jó.

Pista0001 : Bárhogy nézem ez is barna :U Amúgy jó lenne, nézegetem már régebben ezt is. Ami nem jó benne: barna, csak 2 dimm, nincs esata, firewire, GB-nek olcsóbban vagy ugyanennyiért belefér, talán még optikai hangkimenet is van rajta.

szerk: Ez a lap elvileg kapható pirosban is, sok netes listán ilyen színben van és teljesen ugyanúgy néz ki mint a barna verzió, tehát nem sok esélye van hogy rossz képet raktak ki. Pirosban még jobb lenne, de sajnos a fenti hiányosságok miatt ilyenem nem lesz, majd ha bruttó 15k-ért osztogatják akkor esetleg.

szerk: Szép, csak ennyiért sok sztem.

[ Szerkesztve ]

(#692) UdVi86 válasza Chaser (#691) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Részben igazad van, az áramkörök barna színűek, de maga a nyáklap fekete és összeségében feketének hat. Szerintem így fekete lap nincs is. A régi Abit IC7-es lapomnak is hasonló volt a színe.

(#693) Pista0001 válasza Chaser (#691) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Pirosban tényleg nagyon jól néz ki. :C

Annyira azért nem barna mint sok más lap. Ahogy UdVi86 is írta maga a panel fekete, a vezető részek barnák, ezért bármelyiket rá lehet mondani.

(#694) Chaser válasza UdVi86 (#692) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Élőben kellene ezt megnézni, fénykép nem mindig elég. Ott vannak pl az FSP epsilon meg everest tápok, 2 epsilonom már volt, fényképet még nem láttam, ami visszaadná az igazi színét. Ha jól látom ez az ECS lapocska fekete. De lehet csak illúzió:) És milyen jól felszerelt! De mivel am3 és ECS ami itthon nem elterjedt, ilyenem se lesz. Ez a Foxconn lap se semmi, vagy fekete vagy barna, de távkapcsos, meg valami különálló LAN kártya van rajta 3 porttal+wifi 100$-ért...

Pista0001: Majd megnézem személyesen ha odajutok, feltéve ha finomodik az ára, ennyiért az us2h sokkal jobb választásnak tűnik elsőre. Tudom a szítől nem lesz facább a gép, de kell a csímnek':D :B Ez meg a minél halkabb gép a hobbim.

(#695) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Most hogy nézegetem az árakat, meglepődve látom hogy az us2h és az msi lap közt 20$ különbség van az msi javára, ami úgy már teljesen korrekt lenne. De a boltokban max pár száz ft-os különbség van itt :(((

(#696) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

MSI 785GTM-E45-ről írják többen neweggen: Cpu vcore állítási lehetőség nincs, ha FSB-t emelsz akkor emel magától amennyit gondol...."szép" :U

(#697) UdVi86 válasza Chaser (#694) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Hidd el nekem ez az ECS lap ugyanolyan mint az MSI színben. Fekete a panel és barnásak az áramkörök rajta. Majd ha lesz időm készítek neked egy közeli fotót a 785GM-E65-ről. Amúgy itt van pár kép róla, bár igaz hogy sötétben készült és távolról. De nekem összességében akkor is feketének hat. Én 21800-ért vettem, hűvös, jó alkatrészek és sideport is van.

(#698) Chaser válasza UdVi86 (#697) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elhiszem:) Nálam 18k a lélektani határ, ddr2-ről csak akkor váltok, ha a ddr3 lentebb megy és a mostani 2x2GB BD árán tudok venni 2x2 valamit', ami néz is ki valahogy. Milyen hűtőd van?

(#699) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt még mindig nem tudom, hogy az us2h-n levő NB hűtés helyére tudok-e zalmi NB47-et rakni? :F

(#700) Pista0001 válasza Chaser (#699) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem tudsz, de akkor a PCI-E X1 foglalat nagy valószínűséggel kiesik, csak olyan kártyákat tudsz beletenni amik csak minimálisan nyúlnak túl a csatlakozón. Szerintem a gyári borda nem sokkal rosszabb mint a Zalman, már ha rosszabb egyáltalán. Én nem cserélném le.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.