Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) száva.m

száva.m
(újonc)

a rendszermemória az a ram?és hol lehet beálítani hogy mennyit vegyen el?

(#502) Pista0001 válasza Ayg0 (#500) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

On-chip VGA nekem disabled, Primary Graphic's Adapter PCI-E-re van kapcsolva és csak a diszkrét kari megy, a 4 giga RAM "érintetlen".

Az Advance DRAM Configuration-ban a DRAM Timing Mode-ot DCT0-ra, CDT1-re vagy BOTH-ra kapcsolod akkor megjelenik alatta egy rakás új pont az időzítések beállításához. Célszerű BOTH-ra állítani és akkor a két csatornát együtt lehet állítani.

Hát ez esetben Tőled fogjuk megtudni hogy mennyire elég a 4+1 fázis. ;)

Továbbra is fenntartom hogy a két lap BIOS-a nem feltétlen egyezik meg. Tegnap megpróbáltam leszedni az E51 manualját de 80%-nál elakadt, így nem tudtam megnézni.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#503) nyunyu válasza nyunyu (#450) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Visszavittem az A785GXH-t, kiderult, hogy nem ez az elso Asrock lap, amin elszallt az IDE vezerlo, es hulyeseget olvas az eszkozbol.

Ma adtak helyette egy masikat, hazahozom, azt meg be se lehet kapcsolni, se kep se hang :W
Rami elmehet a p*csaba, nem ez az elso eset, amikor szart adtak garis csere cimszoval.

Holnap reggel verem az asztalt, hogy csereljek megint, aztan addig nem jovok el, amig szemem lattara nem ad kepet IDE vinyorol bootolva.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#504) Mercutio_ válasza száva.m (#501) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Te most hsz-számra hajtol? :U

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#505) Ayg0 válasza Pista0001 (#502) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

emlékeim szerint én is ugyanígy állítottam be, de 256mb-ot lecsípett a rendszermemóból... na, ha kövnek megyek a spanhoz, akkor mindenképp neki futok mégegyszer, hátha. ha müxik, winf*s alatt el kell tűnnie az eszközkezelőből is az int. vganak, ugye?

az időzítésekkel kapcsolatbn pedig... hát... jó nagy répa vagyok, mert csak eddig jutottam el, h megnéztem mik a lehetőségek és látva a [DCT0] [DCT1] opciókat, tipliztem is tovább anélkül, hogy átnyálaztam volna mit állíthatok vele. mentségemre legyen mondva, hogy a direkt megoldásokhoz vagyok szokva, azaz ha belépek a dram settings részbe akkor legyen felsorolva x számú időzítés állítási lehetőség. msi cselesen eldugta, én pedig megkajáltam, hogy 'biztos nincs...' :B

kezd szimpatikus lenni a cucc, főleg ha elég lesz a megálmodott tuninghoz (is).

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#506) Pista0001 válasza Ayg0 (#505) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

El bizony. :K

Még a SurrounView beállítását keresd meg a BIOS-ban és állítsd Disabled-re mert az még bekavarhat! :K

A PH!-s brigád 3,4 GHz-ig húzott egy 620-ast alapfeszen 790-es Asus lapban, enyhe fesz emeléssel 3,64 GHz jött össze. Az 1. hsz-ban linkelt lengyel teszt szerint a 785G-s lapok közül az MSI-nek jobb volt a tuningpotenciálja (Phenom X2-vel, asszem 550-es volt) mint az Asusnak, szóval nem aggódnék miatta. Várjuk majd az eredményeket.

Amúgy tuning eredményeket mindenkitől várnék. Lassan szerintem én is megpróbálkozok vele. Karácsony táján lesz sok időm, meg kéne nézni mit bír a cucc. ;] Igazából egy dolog tart vissza: nincs izmos procihűtőm. Egész pontosan Ninja van a procin, de nincs hozzá venti rögzítő kapcsom, passzívban meg nem szívesen vágnék bele ilyesmibe (nagyobb terhelésen, pl. játék közben így 50-52 °C környékére szokott beállni), úgyhogy ha valaki tud ilyet kölcsönadni vagy olcsón eladni akkor érdekelne a dolog

[ Szerkesztve ]

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#507) Ayg0 válasza Pista0001 (#506) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

és tényleg nincs ott. bekaksi! valamit nagyon kibenéztem akkor és kókányoltam össze-vissza. hiába, az újdonság varázsa... :B ennek mégegyszer neki kell futni akkor. no sebaj, mostmár megvan minden infó, ergo ha kövnek a masín elé szabadulok, megteszem amit a hd4770 megkövetel. :)

köszöntem szépen.

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#508) zotyesz66

zotyesz66
(fanatikus tag)

Sziasztok, kis gondom van.
Adott egy Gigabyte 785GM-US2H alaplap, benne Athlon2 X2 250, hibrid crossfire-rel Gigabyte 2400XT kártya, 2x2 giga geil 800-as ram. A gép teljesen stabil, ha elindul, se film, se TV kártya, se játék (jobbára WoW) nem fagyasztja ki. Viszont bootnál random fagyás lehetséges, kb mikor a vista sidebar töltődik be.
Vista 32 bit Home Premium van rajta.
Gyanítom, hogy a hibrid crossfire hülyéskedhet, mert ugyanez a gond fönnállt egy 780G alaplappal (JW) és mióta egy MSI 4670 van benne nem fagy többé.
Viszont ebbe most nem áll módomban videokártyát cserélni és a plusz teljesítményre is szükségem lenne, kéne valami megoldás...

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#509) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Ilyen nincs.

Visszavittem az egesz hobelevancot, nagyker tesztalkatreszeivel tokeletesen muxik.
En procim be, muxik.
Egyik ram be, muxik.
Masik ram be, se kep, se hang :Y

Persze konkret ramok nem naluk lettek veve, mivel anno pont nem volt nekik, masik nagyker meg szoren-szalan eltunt azota. :(
Sebaj, Ramiba is vettunk ilyen ramot, Kingmax meg nem nezi a sorszamot, igy felteteles gariba bevettek, hatha gyar csereli, valasz talan 1 honap mulva lesz.

Megorultem, hazahoz, itthon rakom ossze, erre ugyanugy nem ismeri fel a vinyot, mint a masik IDE hibas lap, amit tegnap csereltek. :W

Kezd elegem lenni az Asrockbol. 2/2 kuka :O

Mondjatok helyette valami mast, amin:
-van sideport
-ATX
-AM2+-os, DDR2 ram menjen bele.

Parhuzamos port mar nem feltetel.

(#510) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Jelentem vinyo hibatlan, bevagtam a gepbe egy 8 eves IDE kartyat, Win7 siman bootolna rola, felteve ha lenne hozza driverem...

(#511) Blaze71 válasza nyunyu (#510) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Téged aztán rendesen ver az élet ezzel a lappal. :Y

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#512) Oliverda válasza nyunyu (#509) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#513) nyunyu válasza Oliverda (#512) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

2x annyiba kerul. :W

Meg mindig anyamnak lesz netezos gepnek...

[ Szerkesztve ]

(#514) Oliverda válasza nyunyu (#513) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Akkor nem kell oda sideport szerintem.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#515) nyunyu válasza nyunyu (#450) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

De mivel lattam en mar sokfele IDE hibat, nalam az alap, hogy kabel kek vege az alaplapba, fekete vege a vinyoba, vinyo meg masterra jumperolva.

Mar ezzel is varialnak, 2 eves Giga lapom IDE kabelen pl. piros az alaplapba dugando vege, meg a mostani szopasom targya Asrock kabelen is.
(Mindkettovel probaltam a JO vinyot...)

Egyebkent Asrock az IDE kabelen is sporol, 5 centivel rovidebb, mint a Giga kabele.

(#516) nyunyu válasza Oliverda (#514) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Akkor nem kell oda sideport szerintem.

Mivel a mostani konfigja beszerzesi datumara sem emlekszem (2001? 2002?), valoszinuleg ez is legalabb 5 evig lenne hasznalva, azert szeretnek olyat, amihez nem kell nyulni, evek mulva is eleg eros lesz az akkori csilivili oprendszerek+elbaltazott flash applikaciok futtatasahoz.

(#517) Pista0001 válasza nyunyu (#513) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Csak érdeklődés szinten. Ha Anyukának lesz netezősnek akkor miért fontos a sideport meg az hogy ATX legyen? Ha én csak netezésre meg normál "irodai" jellegű felhasználásra raknék össze gépet és a procifoglalat (AM2+) meg a ram (DDR2) adott lenne tuti ezt választanám. 780V-s, annyi a különbség a G-hez képest hogy nem tudja a hybrid-CF-et, meg talán kicsit gyöngébb játékban, de az ára verhetetlen, de pár ezerrel drágábban van G-s is meg ATX méretű is.

Szerk.: Olvastam az újabb hozzászólást is, szerintem attól hogy 785-ös meg sideport-os semmivel se lesz jobb teljesítményű ugyan azzal a procival meg rammal. Másrészt várhatóan az előttünk álló 5 évben sokkal nagyobb lesz a fejlődés mint az elmúlt 5 évben. Ha időtálló konstrukciót szeretnél akkor inkább legolcsóbb (nem Asrock) AM3-as lap, DDR3 ram meg egy 240-es Athlon X2-es, aztán 2-3 év múlva ráncfelvarrás.

[ Szerkesztve ]

(#518) Pista0001 válasza Pista0001 (#517) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Kicsit visszaolvastam és látom a proci AM3-as. Szerintem add el a DDR2-t és inkább AM3-as lapot vegyél meg DDR3-at. Ebben az esetben ezt ajánlom. Egy árban van kb az A785GXH-val és tuti megbízhatóbb darab.

Nem tudtam már szerkeszteni, bocsesz. :B

[ Szerkesztve ]

(#519) nyunyu válasza Pista0001 (#517) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Cel az volt, hogy minel kisebb befektetessel osszeussek neki a folosleges alkatreszeimbol egy eleg eros gepet, csak azt vegyek hozza, amit feltetlenul muszaj.

Ram adott volt, IDE vinyo is, proci X3 425 lett, elvegre alig dragabb, mint az X2 240, anyam egyelore csak netezesre hasznalna, de ki tudja, hatha hugom leulteti Simsezni. :))

Ha netan veletlenul hazakeveredek, akkor azert tudjak tolni rajta valami egyszerubb jatekot is, regin mar a Heroes of M&M 4 is szaggatott :D

[ Szerkesztve ]

(#520) Pista0001 válasza nyunyu (#519) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

A sideporttól nem lesz gyorsabb a játék, ha meg teljesítményre vágysz ott a hibriCF ;] A második hsz-omban linkelt AM3-as MSI-ben tuti nem fogsz csalódni. Ha meg tényleg igény van némi grafikus teljesítményre akkor egy olcsó diszkrét karinak mATX lapban is van helye ;)

(#521) nyunyu válasza Pista0001 (#517) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

2-3 evente rancfelvarrasban meg nem hiszek.

Egy idoben a sajat gepemet probaltam ugy tervezni, hogy idovel rakok bele combosabb procit, de eloszor az Amd szopatott be az S939-es X2-ok eltunesevel, A8N-E alaplappal egyutt dobhattam ki a meregdragan vett DDR500-akat, mert 2 ev mulva olcsobb volt C2D-hez valo alaplapot+DDR2-ot venni, mint a piacos hienaktol heroinaron X2-ot venni, ami teljesitmenyben sehol sem volt a C2D-hez kepest.

Ugy nez ki hasonlo sors fog varni jovore a mostani alaplapomra is, bar Q9550 egyelore meg beszerezhetonek tunik. Ki tudja meddig...

(#522) Pista0001 válasza nyunyu (#521) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ezen a téren mindkét gyártó "szopatásra" készül. Az AM3 kb 2 évig marad, az 1156-ost is lecseréli 2 éven belül az Intel. Socket-A meg LGA775 jellegű 2-3 generáció egy foglalatba cuccokat el lehet felejteni sajnos.
Annak idején nekem is A8N-E-m volt, én is pályáztam kétmagos procira bele, de aztán letettem róla. Szerintem még mindig k***a drága, abszolút nem éri meg. Maradt a (szerintem) legerősebb egymagos (3700+).

(#523) J.R.Ewing

J.R.Ewing
(tag)

most épp a crysist nyomom 1000mhz-re húzott IGP-vel. elég 'jól' elviszi minimumon.így olyan cod2 kinézetű, árnyékok nuku :) elmegy árnyékokkal, közepesen is, de akkor akcióknál behal a dolog.

(#524) J.R.Ewing válasza nyunyu (#519) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

tesztek szerint a sideport semmit nem jelent. csak sideporttal jóval lassabb a csak rendszermemóriát használó beállításnál. a sideport+rendszermem meg alig gyorsabb a csak rendszermem-es beállításnál. főleg ha sideport 1333, ram meg 1600 mint nálam.

(#525) nyunyu válasza J.R.Ewing (#524) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Ahogy olvastam, DDR3-nal nem szamit a sideport, de csak ezert nincs kedvem ramot cserelni, mivel mar irtam, hogy a DDR2-800 adott volt.

(#526) hugoagagyilo válasza szki (#50) üzenetére

hugoagagyilo
(tag)

.

[ Szerkesztve ]

http://obhunracing.com

(#527) Pista0001 válasza J.R.Ewing (#524) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nekem simán ment a sideport 1600-on is (MSI 785GM-E65).

(#528) Stibor

Stibor
(újonc)

Hello Kollégák,

nekem jobban tetszik az E63, talán csak annyi a különbség, hogy az DDR2vel dolgozik, ami olcsóbb, és a lap is egy kicsit olcsóbb. Ennek ellenére mindenütt csak az E65-öt tesztelik, nyilván ,mert a DDR3 a jövő.

Ostobaság E63-at venni?

Nekem különben nem kell se fireware, se HDMI, még csak csak egy nagyon halk gépet szeretnék összevarázsolni undervoltinggal, 240es vagy 250 processzorral. Erre lehet, hogy van még jobb megoldás (alaplap). Atomot kizártam, az mégis soványka lenne.

Mi a véleményetek? Köszi.

Stibor

Stibor ATOM D510MO

(#529) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Azt a joq'"+!%/=(! :Y

Alaplap jo, szervizben sikeresen bootolt a hibatlan vinyorol.

Dumalunk a szervizes sraccal, mi mindent probaltam mar cserelni, mi lehet a hiba, szerinte valami rovidzar lehet a hazban.

Nem ertem, eddig is ATX lap volt benne, most is.

Jovok haza, tuzetesen atnyalazom, hoppa, utoljara 20.48cm keskeny Gigabyte alaplap volt benne, az meg hasznalja a (regvolt) miniATX formatum lyukjait az alaplap szelenek rogzitesere, mig az ugyanakkora Asrock NEM, feloluk szabadon lifeghet az alaplap szele.

Na, hol volt az ominozus tavtarto, aminek az Asrockon nem volt lyuk???
Haaaat, pont az IDE csati alatt :W

Olyan jo, hogy a gyartok szelektiven ertelmezik az ATX szabvanyban leirtakat, sot az egyes ATX verziok sem mindig kompatibilisek egymassal...

Na, megyek tesztelni, megis mit tud ez a rohadek.

(#530) Pista0001 válasza Stibor (#528) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ha mindenképp ragaszkodsz a DDR2-höz akkor szerintem talán nem butaság, de ha ramot is most akarsz venni akkor már szinte semmi különbség nincs a DDR2 meg a DDR3 között. Ha DDR3 (és az MSI) mellett teszed le a voksod akkor van mATX-es alternatíva is, míg DDR2-es lapból a kicsi minőségben is gyöngébb kicsit.

nyunyu: Na ez tényleg nem semmi!! :Y :Y :Y Még jó hogy nem sütött ki semmit végleg (remélem!!).

(#531) nyunyu válasza Pista0001 (#530) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

1 alaplap minusz, de azt csereltek, masodik ugy latszik tulelte, na meg ott van a megdoglott Kingmax 1GB RAM, ami egyelore fuggoben van, talan cserelik.

Most osszeraktam a masik, tegnap hibatlannak tuno parjaval a gepet, Win7 bebootolt, par beallitast megejtek, aztan jon a memtest, nem szeretnek karacsonykor videken szembesulni a problemaval, hogy megsem jo.

Mindenesetre eleg szar erzes, hogy a heten voltam 3x a szervizben (Koronkent 1.5-2 ora oda-vissza busszal), segget csinaltam a szambol, aztan en neztem be, de nagyon.
Kb. 5x volt ki-be epitve a hazba a ket lap, egyszer sem tunt fel, hogy eggyel tobb tavtarto van a hazban, mint kene. :W

Nekem is leeshetett volna, hogy a melohelyen haz nelkul raktam eredetileg ossze, ugy mukodott, szoval a haz is valtozo parameter volt, nem csak a sajat tap/monitor.

Ugy latszik tul regen szereltem mar asztali gepet, melohelyen leszoktunk rola, inkabb keszen vesszuk valami brand gepet.
Utobbi idoben csak ipari csodakat beleztem.

[ Szerkesztve ]

(#532) Pista0001 válasza nyunyu (#531) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem ne hibáztasd magad. Ha van szabvány mint pl alaplap méret, lyukak pozíciója, stb az ember elvárja hogy egy alaplapcsere kicsavarom-becsavarom művelet legyen és kész. Nagyon kevés embernek tűnt volna fel. Én is jártam már majdnem így. Darabra stimmeltek a távtartók de az egyik máshol volt mert korábban egy P3-as alaplap volt a gépben. Az tűnt fel hogy nem kap bele a csavar, aztán amikor kivettem a lapot akkor láttam hogy egyel arrébb van. Ha kicsit slendriánkodtam volna és nem rakom bele az összes csavart akkor csúnyán pórul járhattam volna.

(#533) zork212 válasza nyunyu (#531) üzenetére

zork212
(újonc)

Mindenesetre érdemes odafigyelni. Jó hogy így tanulhatunk egymástól. Az igazság az, hogy én se nagyon nézegetek már ilyeneket. Nem lepődnék meg én se, ha egy hasonló hibával szívatnám magam.
Abban igazad van, hogy semmi értelme a cégen belül gépeket összerakosgatni, mikor a hp 70-ért ad egy tökéletesen működő teljes konfigot, ami irodai felhasználásra még sok is. Én is kihagyom a szerelgetést. Felesleges.

Jó szórakozást a rendszerhez, és minél kevesebb hasonló hibát kívánok. :DD

(#534) zork212 válasza Stibor (#528) üzenetére

zork212
(újonc)

Ne vegyél DDR2-es alaplapot. Már olcsóbb a 3-as memória (de legalábbis nem sokára az lesz, ahogy esik az ára).
Innentől kezdve meg csak nagyobb lesz a különbség! Amennyiben később memóriát akarsz bővíteni (ami sokunkkal előfordul), gondolkozz el rajta, hogy vajon mennyivel fizetsz többet érte.

(#535) nyunyu válasza Pista0001 (#532) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Most direkt megneztem, hol van lyuk az Asrockon:

A, C, F, G, H, J: rendben van, ezek az ATX kotelezo lyukjai, hatso ket sor.
B??? mATX lap sarkanak rogzitesere szolgal, de ennek a sarka az A-nal van. ATX lapokon nem kotelezo, de ajanljak, hogy ott ne legyen rovidrezarhato alkatresz.
(Eddig meg egy ATX lapon sem lattam, hogy B ki lett furva.)

ATX-ben kotelezo harmadik sor lyukig (K, L, M) nem er el az alaplap, ezert helyette a ket sarokban van rogzitve, egyik veletlenul egybeesik a Giga sajatszabvany M" lyukjaval, masik viszont total szabalytalan helyen van, ATX-eken kivul SSI szerverlapokat is fogado regi hazamon ott egyaltalan nincs csavarhely. :Y

Jo, Giga is hulye volt, amikor a keskeny lapjaihoz nekiallt hasznalni a mar nem szabvany miniATX lyukjait (K', L'), igaz az M' helyett csinaltak az alaplap sarkanak sajatot, ami egy vonalban van az ATX M-jevel.
(MiniATX K' lyukja (A+G-vel egyvonalban, a kozepso kerdojelnel lenne) a SATA, L' lyukja meg a PATA csati ala esik az Asrockon. :W)

(#536) Pista0001 válasza nyunyu (#535) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nekem flexATX P3-as lapról 939-es mATX lapra váltásnál volt az ominózus baki. A P3-as lap chipsettől balra le lévő furat a mATX lapon a déli híd hűtőjének rögzítése tájára esne. Azt a távtartót kellett átszerelni. Amúgy a DFI lapnak van egy extra furata is. A bal alsó sarkánál van egy rögzítő furat ami mATX lapokra nem kellene. Csak nem tudom hogy minek rakták rá, mert a házgyártók se szoktak oda furatot tenni ;]

(#537) nyunyu válasza Pista0001 (#536) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Deli hidtol balra levo S lyukra gondolsz?

Az mATX hazakon is kotelezo, csak van tole 2 centivel balrabb egy szinten kotelezo R lyuk is, az viszont mar opcionalis, hogy az alaplapgyarto a ketto kozul melyiket hasznalja, DFI meg az R-re voksolt, nem az S-re.
Also sorban kozepen levo L, meg a jobb szelso M az szabvany (m)ATX, bal also sarokban levot viszont egyik szabvany sem irja elo.

(#538) daa-raa válasza nyunyu (#535) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

A B furatot szinte az összes Abit ATX lapon megtalálod. Vagy legalábbis a 75%-ukon biztos ott van.

Si vis pacem, para bellum.

(#539) nyunyu válasza daa-raa (#538) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Regen volt mar Abit lapom, 4 eve csereltem le az NF7-S-et.

Most nezem, azon tenyleg volt B.
Asusokon, mostani Gigakon viszont egyaltalan nem jellemzo.

(#540) Pista0001 válasza nyunyu (#537) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Megnéztem a rajzot és valóban az R-t és az S-t is írja a mATX-nél. Az a bal alsó viszont sehol sincs. Tettem bele egy sima műanyag támasztót ha már van :K .

(#541) echterion

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Mostanában vettem egy Asrock A785GXH/128 típusú lapot, és a kérdésem az, hogy milyen kártyákkal működik benne a hybrid crossfire, és egyátalán érdemes-e ezzel foglalkozni?

Előre is köszönöm.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#542) Blaze71 válasza echterion (#541) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A kézikönyz szerint a 2xxx sorozattól felfelé bármelyik jó hozzá. Azt viszont Neked kell eldöntened, hogy érdemes-e foglalkozni vele. Kipróbálni mindenesetre érdemes szerintem, mert másképpen sosem tudod meg biztosra. Kb 20 perc tökölés, ha duplán kell drivert telepítened. Ha nem jön be a dolog, max letiltod BIOS-ban és ennyi.

(#543) echterion válasza Blaze71 (#542) üzenetére

echterion
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm a gyors választ. :R

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#544) zotyesz66 válasza echterion (#543) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Csak a HD2400Pro, 2400XT, 3450 és 3470 kártyákkal megy a hybrid crossfire, újabbakkal és nagyobbakkal nem. Talán az olcsó 5000-esek közt lesz olyan még, amivel megy. Nem kell duplán drivert telepíteni, de a biosban matatni kell előtte.

(#545) Pista0001 válasza zotyesz66 (#544) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Szerintem nem lesz 5xxx-es. 4xxx-es se volt.

(#546) kennyke

kennyke
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Egy egyszerű kérdésem lenne:
Most tervezem egy Asrock M3A785GX lap vásárlását. A benne lévő integrált videokártya jobb-e egy 7300GT 256mb-s vga-tól?
Ja, X3 425 procival, 2gb rammal lesz használva, és főleg BF2, BF2142-re.

Köszi!

Aki korán kel, az igen! | Apróim: goo.gl/mZCkx

(#547) Mercutio_ válasza zork212 (#533) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Konkrétan mit ad a HP 70-ért?

Melyik az a DDR3-as memó, ami sebességben hozza az átlag DDRII-800-ak szintjét (pl. Geil ezüstbordás kit) és árban se kerül többe?

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#548) zotyesz66 válasza Pista0001 (#545) üzenetére

zotyesz66
(fanatikus tag)

Van 43xx és 45xx is, de azokkal nincs hybrid crossfire.
Valahol viszont olvastam, hogy a majdan megjelenő belépő 5xxx-esekkel megy majd. Meglátjuk.

(#549) Maladar

Maladar
(újonc)

Kedves MSI 785G-E53 tulajok és hozzáértő szakik !

Ebben az alaplapban Ti milyen memóriát használtok ?
2x 2gb Kingmax 1600 al nem nyúlok nagyon mellé ?

Rajzolásra (acad és társai) , filmszerkesztésre használnám, elvétve 3-4 éves játékokra, de képtelen vagyok eldönteni h MSI 785G-E53 , Giga MA785GT-UD3H vagy Asus M4A785TD-V EVO.

Egy Athlon X2 250 menne bele (bár ezt sem tudom eldönteni), AthlonXP 2500+ lesz lecserélve :-))), úgyhogy tudom bármelyiket is veszem fényévekkel gyorsabb. Minél csendesebb, kevésbé melegedőt szeretnék (de azért e szériára nem adnék ki pénz).

A GM-E65 ről ovastam itt sokat, de nem tudom az mennyire általánosítható az E53 ra. . ?..

Egy német teszt az E53 ról, ha érdekel valakit (de nem győzőtt meg igazából :(

[link]

[ Szerkesztve ]

(#550) Blaze71 válasza kennyke (#546) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A 7300GT sávszélessége a 256MB DDR2 memóriával kb 12-14 GB/sec, aminél az integrált VGA lasabb. Viszont DX10.1-es, tehát szebb játékélményt nyújt Vista, vagy Win7 alatt, ha DX10-es játékkal játszol. A másik, ami még az integrált mellett szól, hogy jól húzható, egyeseknek sikerült dupla sebességen járatni.

Maladar! A helyedben Athlon-II 425 procit vennék, mert esélyes rá, hogy X4 B25 legyen, ami 4 magos és ha még az L3 is működik, akkor kész főnyeremény 20 ezerért. Lapból inkább a Gigabyte-ot ajánlanám, abban biztosan jól működik a Kingmax 1600 MHz-es memória. ASUS-al néhány felhasználónak volt gondja, MSI-ről meg nem is rémlik, hogy tömegével irogattak volna a totyikban. Szóba jöhet még az AsRock is, de annak azért vannak hiányosságai és volt, akinek azonnal megdöglött. Nálam szépen muzsikál, csak a házventi vezérléssel szívok. Igaz, az enyém DDR2-es memóriát fogad.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.