Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) daa-raa válasza nyunyu (#450) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

WD vinyókon mindig is külön volt a Master with Slave és a Standalone Master jumperelés.

Ahogy az AsRock-ok is mindig kényesek voltak a kábelezésre. Pl ismerősöm lapjának nem mindegy hogyan vannak a csatlakozók elrendezve. Ha nem a fekete - master, szürke - slave a felállás, akkor el se indul a lap. Ez is egy akkora fasság. Az lenne a lényeg, hogy a kábel vége terminálva legyen, szóval még ha slave is az egyetlen eszköz a kábelen, akkor abba a fekete csatlakozót kell nyomni. Egy mobilrack bekötése meg külön élmény tud lenni, pláne ha egy LG ODD van még azon a kábelen, ami megint csak egy rasszista ebből a szempontból.

Si vis pacem, para bellum.

(#452) Skyer válasza Gyuri27 (#447) üzenetére

Skyer
(senior tag)

Gyuri27, minden alapon van, AUTO-n. Megnézem a biost Pisti, köszi.

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#453) Skyer

Skyer
(senior tag)

Megnéztem az unguaged modot átraktam alwaysra de a többi úgy volt ahogy irtad..Most kiprobálom hogy lefagyok e. Ettől a posttol számitva fogom nézni, azaz a mostani idő 16:37, azonnal írok ahogy lefagytam!

(#454) Pista0001 válasza Skyer (#453) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

ok

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#455) Gyuri27 válasza Skyer (#452) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

De a ram az első slotban van?

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#456) Skyer válasza Gyuri27 (#455) üzenetére

Skyer
(senior tag)

AbbanMost húztam újra wint raktam fel új biost tegnap ugyhogy megérdemelte, plusz a legujabb vezérlőket feltetem most. Még nem fagytam majd irok

(#457) Skyer válasza Skyer (#456) üzenetére

Skyer
(senior tag)

Most fagytam ki..megoldás?

(#458) daa-raa válasza Skyer (#452) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Asus-nál RAM-okat Auto-n hagyni...

(#459) Skyer válasza daa-raa (#458) üzenetére

Skyer
(senior tag)

Minden auto-n van. Sztem visszaviszem az alaplapot a csávónak akitől vettem hogy az egész szar és cserélje ki. A ramot és a VGA-t már cserélte, csak nem lehet egyformán szar egymás után mind2...Na mind1. CPU nem okozhat ilyen hibát? épp telepitettem a gépre egy programot meg néztem filmet kmplayer el amikor kifagytam. szokásos módon

[ Szerkesztve ]

(#460) Gyuri27 válasza Skyer (#459) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ismenek hasonló problémája volt msi lappal. Ott a ram átrakása másik slotba megoldotta a problémát.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#461) Skyer válasza Gyuri27 (#460) üzenetére

Skyer
(senior tag)

Én már az össszes slotot végig probáltam

(#462) Pista0001 válasza Skyer (#459) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nincs további ötletem nekem se . :( Ki kéne próbálni a cuccokat másik lapban.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#463) nyunyu válasza daa-raa (#451) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

WD vinyókon mindig is külön volt a Master with Slave és a Standalone Master jumperelés.

En tudom, csak amig en ket hulladek ipariPCbol probaltam egy mukodot faragni, addig hon szeretett fonokom legozta ossze a miniITX cuccot.

Ezzel nem az volt a baj, hogy felre volt jumperolva a vinyo, es ezert gondolkozott fel percet a lap bootolas elott, mert arra hamar rajottem, a fo problema az volt, hogy idom sem volt rendesen tesztelni, ahogy elkeszult, mar vittuk is ugyfelhez, aztan ott jottunk ra, hogy zsirujnak nezte a nagykerbol "teszt OK"-kent visszakapott 2-3 eves Epiat, ami halokartya hibaval lett anno visszavive.

Na vajon mi nem ment rajta?
Nana, hogy a halokartyaja, zavarhattam el este a varos masik vegebe, hogy hozzon ujat ;]
Forma1 kerekcsere stilusban alaplap ki-be, masik geprol halon komplett bekonfiguralt szoftver atrangat, mire vegeztem, mar pont indult be az esti buli a csehoban, aztan egybol vertek is a gepet. :W

Par eve elkovetett miniITX szerelos tortenetenel meg az IDE kabel kozepe volt az alaplapra dugva, rovidebbik vege a vinyoban, hosszu vege log a levegoben.
Igy ment egy hetig a gep, aztan jol tonkre is ment az Epia IDE vezerloje, mehettem cserelni. :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#464) J.R.Ewing válasza Skyer (#446) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

állítsd a memóriákat 400mhz-re. úgy is csinálja?

(#465) J.R.Ewing válasza Pista0001 (#442) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

nálam pl nem megy 210-es FSB felett a RAM, ha nem 2:1-es a DRAM:FSB arány.
667-et ki tudok hozni 333x2-vel, de nem u.azokkal az időzítésekkel, mint 200x3.333 (20:6).
2.666-os szorzóval se megy már 210-es FSB felett, hiába varázsolok fesszel, időzítésekkel.

az a gáz, hogy DDR3 már nagyon kényes az időzítésekre. a 785TD-V EVO-ban 2 kivételével minden időzítést lehet állítani. pont ez a kettő hiányzik.

mert a gép az SPD_ből a szorzó alapján veszi az időzítéseket. ha mondjuk adott egy időzítés 200x4=800(1600)-on, akkor hiába akarsz mondjuk 240x3.333=800(1600)-at, nem megy, mert ő a 3.333 alapján a 200x3.333=667mhz-es időzítéseket veszi elő.

és hiába másolod ki AMD overdriveból az összes időzítést, marad kettő amit nem tudsz biosban állítani, így b@szhatom. hiába állítom be az összes lehetségest a 800mhz-hez tartozók közül, nem indul el azokkal se 240x3.333-on, se 300x2.66-on, de a x2-es szorzóval elmegy 333-ig is

(#466) Pista0001 válasza J.R.Ewing (#465) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ilyesmikkel nem kísérleteztem. Mostanában nem ál szándékomban procit húzni úgyhogy marad a 200-as FSB.

Hogy mennyire érzékeny a DDR3 az időzítésekre azt nem tudom, de az enyém az 1333 MHz-hez tartozó időzítéseken megy 1600 MHz-en, CR 1T-n ganged mode-ban 1,63 V-on. Lehet hogy csak jó szériát fogtam ki, de nálam bírja a strapát.

Jó kis ramos topikot csináltunk ;]

[ Szerkesztve ]

(#467) Blaze71 válasza Skyer (#446) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Átolvastam a tegnapi hozzászólásokat és szerintem a lappal lesz a gond. Ha teheted, cseréltesd ki Gigabyte-ra. Amit egy hónapja összeraktam, igaz 770-es Giga lappal, az megy, mint a szél. Nem volt se fagyás, se semmi gondja.

Pista001! Látni nem láttam olyant, ami 1333 MHz-es és 1,65 V-os, csak olvastam ezzel kapcsolatban valamit. De részleteire már nem emlékszem, csak az 1,65 V maradt meg. Lehet, hogy magasabb órajelű volt, nem tudom.

Nyunyu! Szerencsémre az én AsRock lapom rendesen működik. IDE csatlakozón van egy mobilrack Master-re téve és egy LG DVD olvaso Slave-re téve. Mobilrack-ben meg időnként egy Samsung 160-as winyó van, így valószínüleg megúsztam az általad említett problémát. Mindíg tanul valamit az ember.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#468) Blaze71

Blaze71
(őstag)

Már egyszer kérdeztem, de nem kaptam rá választ. Lehet valahogy BIOS-ban szabályozni az AsRock M3A785GXH/128 lapnál a házhűtő fordulatát? A CPU hűtőnél van olyan, hogy Level1-9, amit most 5-re állítottam. Így nem pörög többet 2000-nél és játékok alatt sem megy 57° fölé, viszont elég halk a gyári hűtőventivel is. Viszont a házhűtő a CPU hőmérséklettel egyenes arányban és tök feleslegesen felpörög 5600-ig is. Ilyenkor már olyan hangja van, mint az ipari takarítógépnek és ez rohadtul zavar. Lehet, hogy a végén lekötöm, mert már próbáltam, hogy ha nincs bekötve, akkor sem melegszik számottevően jobban. Talán +1-2°, de ez lehet mérési pontatlanság is, főleg azért is, mert Everestben lestem. Valakinek valami ötlet, külön szabályzó vétele nélkül?

(#469) zork212

zork212
(újonc)

Sziasztok!
A tegnapi nappal bekerültem én is a klubba. Az eddigi Gigabyte MA78GM-UD2H alaplapomat lecseréletem egy Asus M4A785TD-M EVO típusra. Ez persze memóriacserével is járt. El kell mondjam, hogy minimális a változás. Eddig 2x1 GB Geil Ultra DDR2 CL5-ös memóriám volt 1066-os, most ebben 2x2GB Kingston HyperX DDR3 CL8-as 1800-as van.
Gondoltam jobb lesz.
A fejlődés everest memóriateszt szerint 3% úgy, hogy a memória 1600-on megy 1,8V-on (gyári érték: 1,65-1,9). De így is csak CL9-es időzítéssel tudom használni. 1800-on nem tudom hajtani. (intel i7 860-al tökéletesen működik)
Ezek mind elhanyagolható problémák. A legnagyobb gondom a via hangchip. Nem lehet kiválasztani a bármelyik kimenetre rádugott jack funkcióját. Megszoktam a gigabyte-nál, hogy a gépem melett levő hangszórót bedugtam a helyére, majd a tv-t egy akármilyen lukra s egyből felugrott a választható lehetőségek tára. Akár 6 hangszórót/fülest is köthettem rá első hangszóróként. Na ebben ilyen nincs. Úgyhogy keresek ismét gigabyte-ot. Pedig régen csak asusom volt!

(#470) Geza26 válasza zork212 (#469) üzenetére

Geza26
(fanatikus tag)

A Gigabyte és az Asus között vacilláltam, ezek után áldom, hogy a Gigát választottam! :K

Természetesen a hang miatt!

[ Szerkesztve ]

(#471) zork212 válasza Geza26 (#470) üzenetére

zork212
(újonc)

Én is mindig Asus alaplapot vettem ez előtt (kb 10-12 féle volt nálam), de újra elpártolok tőle. Pedig kinézetre sokkal különbek voltak mindig, nem beszélve a tuning lehetőségéről, amit be kell hogy valljak elég sűrűn használtam ki.

[ Szerkesztve ]

(#472) BlueAthlon válasza zork212 (#469) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Athlon és Phenom II esetében gyári alapbeálításokkal csak minimális gyorsulást hoz, ha DDR2-1066 ról DDR3 1333 vagy 1600-ra váltasz.

Ha viszont elkezded emelni a memvezérlő sebességét is, a gyári 1,8-2GHz-ről, na akkor tapasztalsz majd szép gyorsulásokat, az alkalmazott memóriák típusától függetlenül.. ( Bár DDR3-mal még többet hoz majd a konyhára ).

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#473) zork212 válasza BlueAthlon (#472) üzenetére

zork212
(újonc)

Valószínűleg jövő héten lesz már csak belőle valami, de ráfekszem erre a tuningra. Kell egy kis újabb tapasztalat.
Használ valaki ilyen lapot: GA-MA785GPMT-UD2H?

(#474) Pista0001 válasza Blaze71 (#468) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Átnéztem a lapod manual-ját, szerintem nem lehet állítani. Szerintem legjobb megoldás az, hogy a házhűtőt kisebb maximális fordulatú darabra cseréled.

(#475) zork212 válasza Pista0001 (#474) üzenetére

zork212
(újonc)

Zalmann-nak van minden hűtőjéhez ellenállás. (úgy kevesebbet pörög)
És nem is drága.

[ Szerkesztve ]

(#476) attiati

attiati
(őstag)

ASRock M3A785GXH/128M-be próbáltatok már 1600-as memóriákat?

(#477) Blaze71 válasza Pista0001 (#474) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Köszönöm, ettől tartottam én is. Mondjuk ez egy Chiftech és gondolom, hogy nem saját gyártmány, csak valaki csinálja nekik. A Gigabyte GA-M56S lapban tökéletes volt. Ha más megoldás nincs, akkor megpróbálom a SpeedFun-t, hátha segít. :U

(#478) daa-raa válasza Blaze71 (#468) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mekkora az a ventilátor, hogy 5600-ig pörög?

(#479) Blaze71 válasza daa-raa (#478) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Sima 8 cm-es és az Everest szerint megy 5600-at. De alapból 2000-2600 között megy és ha kezd melegedni valami, akkor pörög többet. Az 5600-at csak egyszer lépte meg, általában 4300-4800 között van. Végülis mindegy, hogy hülyeséget ír-e az Everest, a lényeg, hogy roghadt hangos. Ha Everestre hagyatkozva viszonyítok, akkor amíg nem éri el a 3000-et, addíg nem is zavaró, mert a 450-es Chifi hangosabb.

Szerk: Amíg a Gigabyte lap volt a gépben, addíg 1600-2000 között változott a fordulat. Azzal semmi gond nem volt, még keveseltem is. :U

[ Szerkesztve ]

(#480) attiati válasza attiati (#476) üzenetére

attiati
(őstag)

közben kaptam egy infót, hogy FLGE85F-B8MF7 Kingmax 1600-os tuti ment vele

(#481) Pista0001 válasza Blaze71 (#479) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Ha 8 centis helyed van akkor a GlacialTech Silent Blade-et ajánlom. Évek óta használom és nagyon elégedett vagyok vele. Konkrétan ezt a változatot ajánlom: GT8025-HDLA1. Ez hidrodinamikus csapágyazású és 1700 a max fordulata percenként, a légszállítása pedig kb 25 CFM.

[ Szerkesztve ]

(#482) Blaze71 válasza Pista0001 (#481) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Jobban szeretném a mostani ventivel megoldani. Erre már nem akarok költeni. Itt a venti vezérlésével van gond, mert másik lappal ugyan itt tökéletes volt. Most meg megy, mintha kergetnék.... :F Még megnézem a SpeedFun-t, hátha.... :U

(#483) szki válasza Blaze71 (#482) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

Asrocktól nekem a lapod kistesója van mikroATX-ben (M3A785GMH/128). Szerintem a házventi nem szabályozható, azaz fixen kapja a 12V-ot. A cpu hűtőt meg csak akkor szabályozza, ha 4 pines.
Nekem is elég furcsa Giga lapok után, de ez van.

[ Szerkesztve ]

(#484) daa-raa válasza szki (#483) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Giga után? Ezt most úgy mondod, mintha a GB lapok ventilátorvezérlése valami nagyon jó lenne. Szerintem hót fapad.

(#485) szki válasza daa-raa (#484) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

AM2+ Giga lapom legalább vezérli a cpunál a 3 pines ventit is (Volt). A ház ventit is szabályozza magától valami érzékelés alapján.
AM3-as Giga lapom meg 2 db PWM-es ventit tud szabályozni.
De az Asrock az igazán fapados.

(#486) daa-raa válasza szki (#485) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Mert régebben nem volt Abit lapod, pláne nem µGuru-s. Azok után minden fapad. Az AN8-on az összes ventilátorcsatlakozó (6db) szabályozható volt, be lehetett állítani azt is, hogy minek a hőmérséklete alapján, és milyen feszültséget kapjon.

AW8D ugyan ezt tudta, de már 8 csatlakozóval.

Ja és mindezt külön program nélkül, a BIOS szintjén tette.

A Giga lapok esetén csak ki és bekapcsolható a szabályzás, hogy mit mi alapján csinál, azt már nem köti az orrodra. Elméletileg EasyTune 5-tel lehet finomhangolni, de ilyen alap dolog miatt nem igazán akaródzik felrakni egy akármilyen programot.

(#487) száva.m

száva.m
(újonc)

hello!szeretném megkérdezni az integrált 785g videókártya elviszi e a cod6-ot?
konfigom:gigabyte ga ma785gm-us2h,amd athlon 2 x2 240,4gb 1066mhz ram, 400w táp,
nincs még videókártya és már jáccanék az uj cod-al.viszi e?

(#488) Blaze71 válasza szki (#483) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Szabályozza a házventit is, csak nem tudom állítani. Amikor bekapcsolom a gépet, akkor Everest szerint 2000-2400 körül megy, aztán szépen, ahogy melegszik a cucc, felmegy akár 5600-ra is. 4000 fölött már van hangja rendesen. Na, igen. Giga lappal nem volt vele gond. Lehet, hogy lehúzom a csatiját és kész.

(#489) Blaze71 válasza száva.m (#487) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Kizártnak tartom, hogy elfusson rajta, de attól még meg lehet próbálni. Lehet, ha teljesen lebutítod, akkor elmegy valamennyire. Cod2, Cod4 megy rajta?

(#490) Mercutio_ válasza Blaze71 (#411) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Viszont közel 2X annyit eszik így több hőt termel, és kell neki plusz tápcsati :U Ja látom, már írták mások is :B

Skyer: Töltsd le a Hiren's bootCD image-et, írd ki lemezre, bootolj be róla és küldj rá egy memtest-et, az megmondja, ha a memória a ludas, aztán ha ment fél napot gond nélkül léphetsz tovább.

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#491) száva.m válasza Blaze71 (#489) üzenetére

száva.m
(újonc)

azok természetesen!egyébként ennek a 785g-nek 512mb videómemóriája van?

(#492) Blaze71 válasza száva.m (#491) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Nem, a Gigabyte 785-ös lapjai a rendszermemóriából veszik el a beállított mennyiséget, ami max 512 MB lehet. Az infót pedig köszönöm. Esetleg tudsz FPS adatokat is 1024x768 felbontásra?

(#493) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Szakik, benéznétek az AM2-es totyikba?:R

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#494) BlueAthlon válasza zork212 (#473) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Ha lenne belőle idehaza, nyár óta nincs....

(#495) BlueAthlon válasza attiati (#476) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Kingmax 1600 asokkal szépen megy. 7-7-7-20-2T ben 1,8V-on.

valamint ezt 250*6,66 = 1666-on is tudja..

(#496) Pista0001 válasza Mercutio_ (#493) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Benéztem, de nem tudok mit hozzászólni. nForce 4-es óta nem volt nVidia cuccom.

(#497) Mercutio_ válasza Pista0001 (#496) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Na ezaz, hogy én is már vagy 2-3 éve csak ATI-csipszetet használok :K

(#498) Ayg0

Ayg0
(senior tag)

msi 785g tulajok!

az ismerősnek összedobtam egy 785gm-e51 alapon nyugvó configot. az int. vga viszont csak vésztartalék lenne, ha netán valami geb*sz akadna a hd4770-nel. próbáltam kilőni a biosban, de akárhogy nézem, nem találtam erre opciót (vagy csak átsiklottam felette?), pedig nem ártana pihentetni, mert a rendszermemó perpill igen sovánka (1gb) és nem tesz jót a cod: mw2-nek ha még ebből is lecsíp min 32mb-ot... homályosítsatok fel, légyszives.

illetve adni akartam egy kis plusz kraftot a memójának, hogy valamivel jobb időzítéseken szállítsa az 1333mhz-et, de a time settings részleg is nagyon gizda. vagy megint én vakondokoskodtam?

és harmadik, egyben utolsó kérdésem, hogy a 4+1(?) fázis kb mire elég? jelenleg egy l3 aktivált athlon II dolgozik benne a gyári 2.6ghz-en, de tervbe van véve, h megrángatnám kicsit, mondjuk 3.4ghz-re. ez még belefér(het) vagy már felejtős?

válaszokat előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

(#499) Pista0001 válasza Ayg0 (#498) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Az integrált VGA-t az "Advanced BIOS features" "Chipset features" menüpontjában tudod letiltani. Az "On-chip VGA" pont opciói: "Disabled", "UMA", "SIDEPORT", "UMA+SIDEPORT". Gondolom értelemszerű melyiket kell választani ;)

Ram feszt a "Cell menu"-ben tudsz állítani (DRAM voltage sor, +/- billentyűkkel)

Tuti elbírja, a támogatott procik listájában 140 wattos is szerepel.

Az első kettő nem halálbiztos mert nekem 785GM-E65 van, lehet különbség a BIOS-ban.

(#500) Ayg0 válasza Pista0001 (#499) üzenetére

Ayg0
(senior tag)

1. ööö... már bocs, de a kézikönyv szerint ennek nem sok köze van az int vga letiltásához...

'On-chip VGA

This item specifies whether to allocate the memory for onboard VGA from the system memory or sideport memory. Setting to [UMA], allocates the system share memory for onboard VGA.'

azaz ez csak a memóriaosztásért felel(ne) ami helytállónak is tűnt. egy viszont sötétfolt: ha erre szolgál amit a user manual ír, akkor mit csinál a disabled opció? kikapcsolja a kézi osztást és autoba dob az igpnek tetszőleges méretű uma-t? éppen elképzelhető lenne, mert amikor erre volt állítva, win7 szerint 256mb volt lecsippentve a rendszermemóból.
azaz a kérdés szerintem továbbra is megválaszolásra vár.

2. ezekszerint félreérthetően fogalmaztam: nem a fesz adagolással van a gond, hanem az időzítéseket taglaló "fejezettel": nem találtam a négy alap időzítés (cl-rcd-rp-ras) szabályozására szolgáló részt. lehetséges ez ilyen kaliberű deszkánál?

3. az egy dolog, hogy támogatja a 140w-os ketyegőket is. ez az athlon II 620 viszont nem ígérkezik egy tuningbajnoknak... alapon (1.3V) egy 11%-os emelés már megfektette az egész hóbelevancot, azaz előreláthatólag rendesen feszelni kellene a számolókütyüt a megálmodott 3.4ghz-hez, ami terhelve több, mint 140w-ot sejtet. tehát nem véletlen a kérdés.

[ Szerkesztve ]

"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.