Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) nixx-21 válasza orbano (#99) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

akkor alap 955BE és idleben underclock ;) :K (valami Asus féle EPU-val vagy egyéb erre használatos dolgokkal /programokkal) :R :R

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#102) punk17 válasza talzoli (#100) üzenetére

punk17
(fanatikus tag)

Szia!
Milyen BIOS van a lapom? Mert elvileg csak F4-től támogatja a procid(ha X4-ed van).
Esetleg próbálj meg egy CMOS resetet hátha segít.

Thinkpad T61 Ubuntu 12.04 | Xperia X8 4.0.4 MiniCM9 3.0.2 + nAa-ics-03 | Xonar DS + Creative MW 250D

(#103) orbano válasza nixx-21 (#101) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

vajh Idle-ben egy X2 550 BE mennyivel tud alámenni? illetve mennyivel jobban/rosszabbul tuningolható? vacillálok a két proci között nagyon...

A vér nem válik VAZZE!™

(#104) nixx-21

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

PH teszt:
Ugyanaz a tesztrendszer :U

CnQ-val ha 3W-al többet eszik a 4magos...
és ha jól tudom jött/jönni fog az X4 955-ből C3 stepp :K :U
és mivel ugyanarra a magra építkeznek csak az X2 550-.ben ugye tiltva van 2 mag így tuningban hasonló módon viselkednek :K (PH teszt-ben mindekettő 3,7G-ig simán eljutott és ennyi szvsz bőőőven elég egy négymagvas CPU-tól)

[ Szerkesztve ]

Ati VGA tulajok baráti klubja topik.  Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: AMD platform :)) Eyefinity.<3

(#105) orbano válasza nixx-21 (#104) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez tényleg nem vészes. szóval akkor marad az MSI lap, a 955BE és 4gb DDR3 ram. utóbbiból mit érdemes? geil value 2x2gb 1600 cl7 kit?
ezalá a lap alá van valami konkrét progi, amivel lehet "tuningolni" az energiatakarékosságon?

A vér nem válik VAZZE!™

(#106) talzoli válasza punk17 (#102) üzenetére

talzoli
(újonc)

Szia .Bocs .Persze X4 620 ! Ezek szerint tegyek bele egy másik procit , és akkor tudok bios frissítést csinálni?Gondolom 1-es bios van rajt.
Köszi

(#107) talzoli válasza punk17 (#102) üzenetére

talzoli
(újonc)

Igazad van.1-es bios-a van.F4-nélkül nudli.Majd holnap felrakom.
Köszi!

(#108) nixx-21 válasza orbano (#105) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

phuu hát én nem tudom Geil RAM-okat semmilyen formában nem vennék...hamár az alsó(bb) kategóriából kell választani akkor CSX,Kingston
mekkora pénz keret van a ramokra? :U

hát ha jól nézem nincs rajta ien ezközrendszer (jogvédett szó :DDD ) mint pl az EPU
iesmi csak az ASUS és Giga lapokon van.
de ha nagyon akarod megcsinálhatod úgyis h amennyin akarod használni idle teszem azt 1,5Ghz azt belövöd BIOSből és van egy "auto-overclock technology" oda meg beállítod az alapórajelet
tessék nézegetni a review-ban a BIOS-t :R :R :U

[ Szerkesztve ]

(#109) orbano válasza nixx-21 (#108) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

és ez az asusos EPU mit tud? a gigánál mi ennek a párja? az asus lap amikor néztem úgy tűnt hogy sokat fogyaszt, a gigára nem emlékszem, de megnézem. bár abból meg nem kapni a sideportosat itthon, bár lehet hogy ez elfogadható kompromisszum. ja igen meg a gigabyteban az nem szimpi hogy nincs hűtés a tápellátáson. ebben van egyébként különbség a lapok között?
esetleg az ECS matx cucca? arról van valamilyen info? :)

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#110) orbano válasza nixx-21 (#108) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

akkor marad a kingston hyperx? most is az van DDR2ben.
keret nincs sok rá, nem akarok fölöslegesen erre költeni, sosem láttam nagy hasznát a memória tuningnak. ez a 25k-s összeg úgy kb a határ volt a 2x2-re, de nem bánnám ha ez alatt megúsznám a memóriavásárlást.

A vér nem válik VAZZE!™

(#111) Blaze71

Blaze71
(őstag)

Sziasztok!

Gondolkodóba ejtett, hogy az új gépnél hasznát venném-e a sideport-nak? Véleményetek szerint dob valami érezhető pluszt a VGA teljesítményen, vagy bőven elég egy 5770 úgy magában is? Mert ha nincs számottevő különbség, akkor marad a 770-es lap.

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#112) orbano válasza Blaze71 (#111) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ezt nem értem. a sideport az integrált 4200-as vganak van. ha beteszel egy 5770-et, akkor az integrált vga nem fog működni, ahogy a hozzá tartozó sideport memória sem. vagy tévedek?

A vér nem válik VAZZE!™

(#113) ZBO

ZBO
(tag)

Üdv mindenkinek!
Megkérném az ASUS M4A785TD-V EVO tulajokat, írják le milyen RAM-okat használnak, mert a vendor listában kevés szerepel, ami szóba jöhet. Pl az OCZ Platinum 1333-as már drága 31K-ért. A Geil value 1333 2x2GB 7-7-7-24 jó bele, működik dual cannelben?

(#114) csibor válasza orbano (#112) üzenetére

csibor
(őstag)

Majdnem,tudnak "együtt menni " é.n régi 69g lapomon a tv-ét alaplapi hdmi-n hajtottam,a monitort X1600XT-én ment.

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#115) orbano válasza csibor (#114) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ez oké, csak felteszem a barátunkat a játékok érdeklik jobban, mert a teljesítmény szempontjából közelítette meg a dolgot. a hibrid cf meg ugye nem valószínű hogy megy a nagy bikával

A vér nem válik VAZZE!™

(#116) nixx-21 válasza orbano (#109) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

Gigabyte DES
itt van is egy review megnézik mennyire hatásos a dolog...(legalábbis automatikusan)

hát sztem akkor inkább maradjon ez a RAM :U :K
1. olcsóbban is jösz ki belőle
2. nem geil-ed van :DDD

[ Szerkesztve ]

(#117) nixx-21

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

Ez pl egy 785G DDR2-es mATX-es EPU-s Asus lap :K

ez meg a Giga féle lap igaz ez nem DES-es de itt is van valmai EES(Easy Energy Saver) meg EasyTune amivel tudod szabályozni OS alól az órajeleket :U :K

igaz egyiken sincs hűtő a FET-eken :F

[ Szerkesztve ]

(#118) orbano válasza nixx-21 (#117) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

hátémmá nem tudom. egyébként van valami hátrányom abból ha egy ilyen am2-es lapot veszek és maradok a ddr2-nél (4x1gb hyperx)?

erről az EESről meg volt vhol teszt és nem mutattak ki különbséget :)

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#119) csibor válasza orbano (#118) üzenetére

csibor
(őstag)

Miért lenne hátrányod belőle,2-3 évig lesz hozzá processzor.Bár nem vagyok képben ram ügyben,de hasonló tudású ddr3 memóriák ,ha jól gondolom picit drágábbak lennének hozzá :F

1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

(#120) Blaze71 válasza orbano (#112) üzenetére

Blaze71
(őstag)

HibridCF-ben mennek. :K Ezért kérdeztem. De már tárgytalan, mert maradtam a 770-es Chipnél. Ott meg nincs alaplapi VGA. :K

[ Szerkesztve ]

(#121) orbano válasza csibor (#119) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mittomén arra gondoltam nem-e lassabb vagy ilyesmi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#122) fairi

fairi
(senior tag)

van értelme integrált vga-s alaplapot venni,ha ember diszkrét videokártyát is használ?
vagyis 785T alaplap helyett jobban megéri 770T venni,ha diszkrét GPU-m van???

(#123) Oliverda válasza fairi (#122) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs sok értelme, max csak tartaléknak lesz jó az integrált cucc.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#124) orbano válasza Oliverda (#123) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

a hibrid SLI nem tud olyat, hogy desktopnál lekapcsolja teljesen a diszkrét VGAt és csak az integrált fut? jó lenne pedig... de úgy látszik erre még évtizedeket kell várnunk :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#125) Blaze71 válasza orbano (#124) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az lehet, hogy ezt még nem tudja egyik lap sem, de pl az 5750 16 W-ot, az 5770 pedíg 18 W-ot eszik 2D-ben. Innentől kezdve már nem is annyira érdekes a dolog.

(#126) fairi válasza Oliverda (#123) üzenetére

fairi
(senior tag)

más különbség nincs?

785t chipset egy 770t+mellé egy gpu mag?

(#127) orbano válasza Blaze71 (#125) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

azért ha egész éjjel megy a gép, érdekes tud lenni. majd ha 2wattal beérik idle, akkor azt mondok, ez már elfogadható. ha azt nézzük, hogy egy új agyonintegrált atom, vagy miaszösz beéri 6 wattal, és cserébe egész impresszív teljesítményt nyújt, akkor a 18 watt a semmittevésért meglehetősen soknak tűnik _csak_ a videokártyától.
persze én menthetetlenül maximalista vagyok :)
remélem az 5750 alá jön majd valami még energiatakarékosabb, arra lehet benevezek majd...

A vér nem válik VAZZE!™

(#128) Oliverda válasza orbano (#124) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Tud.

"On desktop systems, the motherboard chipsets nForce 720a, 730a, 750a SLI and 780a SLI and the motherboard GPUs GeForce 8100, 8200, 8300 and 9300 support Hybrid SLI (GeForce Boost and HybridPower). The GPUs GeForce 8400 GS and 8500 GT support GeForce Boost, the GPUs 9800 GT, 9800 GTX, 9800 GTX+ 9800 GX2, GTX 260 and GTX 280 support HybridPower."

Ennyivel lesz lassabb:

[link]

fairi: A 785G lapok még tudnak CrossFire-t is. Kb. ennyi.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#129) slett27

slett27
(PH! addikt)

Van egy MSI 785GTM-E45 alaplap, Windows XP SP2 fent. 3DMark06 nem akar elindulni. Fent van az 1.1 patch is, a hotfix is. Tanácstalan vagyok. Valamit kifelejtettem ? Post úgy viselkedik, mint nem lenne fent a hotfix.

[ Szerkesztve ]

(#130) orbano válasza Oliverda (#128) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ja izé. a hybrid CF is tud ilyet? asszem nv kártyám többet nem lesz :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#131) VaniliásRönk válasza slett27 (#129) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Próbálkozz SP3-mal inkább, sok kellemetlenségtől kíméled meg magadat.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#132) slett27 válasza VaniliásRönk (#131) üzenetére

slett27
(PH! addikt)

Thx, próbálom. :R

(#133) VaniliásRönk válasza slett27 (#132) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem azért mondtam, mert ez valószínűleg megoldja a problémádat, de épp tegnap este szenvedtem egy notival, mert a tulaj SP2-t akart, az istennek nem kelt életre az alaplapi HD Audio, SP3-mal persze azonnal működött. (MS UAA az SP2-n is fent volt, nem ez volt a nyűgje)

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#134) Oliverda válasza orbano (#130) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem tud csak a nF.

(#135) dances

dances
(kvázi-tag)

Szerintetek várható, hogy kishazánkban is árusítani fogják az MSI 785G-E65 típusú lapját?
Egyébként ez csak abban különbözik a 785G-E53 -tól hogy ez utóbbin nincs side port memória a videó kártyának?
Nincs valakinek esetleg tapasztalata arról, hogy az E53 az msi oldalán feltüntett ramokon kívül milyenekkel működik gond nélkül?
Csak azért kérdem, mert ott 2x2 GB-osban csak 1600 CL9-esek vannak, CL8-asban csak 3x1 GB-os van feltüntetve. Engem konkrétan az érdekelne, hogy gond nélkül megy-e benne egy Mushkin 996657 XP3 1600 CL7-es.

(#136) orbano válasza dances (#135) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

most is lehet kapni, iponnál is van pl

A vér nem válik VAZZE!™

(#137) dances válasza orbano (#136) üzenetére

dances
(kvázi-tag)

Iponnál csak 785GM-E65-öt lehet kapni, de ez mATX -es.
Engem a normál ATX méretű érdekelne.

(#138) orbano válasza dances (#137) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

jaaaaaa. hát az ki van zárva mer nemtom :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#139) nixx-21 válasza orbano (#118) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

sebességben nem lenne hátrányod (legalábbis sok helyen nem vennéd észre annyival nem gyorsabb a DDR3)
esetleg későbbiekben annyi hátrányod lehet h lapot és RAM-ot kell majd cserélj mert DDR2 kihalni látszik (DDR3 ára a DDR2 alá ment...) de szvsz ez sem most fog bekövetkezni...jóideig elég lesz még a DDR2 :U

(#140) orbano válasza nixx-21 (#139) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ha majd nagyon kell a több/jobb ram, stb, akkor veszek egy am3-ast a mostani helyére ezt a lapot meg eladom, legfeljebb bukom 5 ezer forintot 1 év múlva, de most spórolok egy csomót mert nem kell ramot cserélnem. mennyiért lehetne amúgy kb eladni 4x1gb kingston hyperxet? asszem 1066osok

A vér nem válik VAZZE!™

(#141) orbano válasza talzoli (#100) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

ventilátort rákötötted a CPU Fan aljzatra?

A vér nem válik VAZZE!™

(#142) toto76

toto76
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Segítsetek dönteni légy szíves. HTPC-t szeretnék csinálni. Kinéztem egy GIGA GA-MA785GPMT-UD2H alap lapot, de ezt nem lehet kapni sehol.

Tudnátok ajánlani 785-ös alaplapot?
Először az MSI-vel szemeztem, de a giga leírása meggyőzött. Mivel a házban amit választottam elfér az ATX is így aztán még nagyobb a káosz :O

Csak filmezésre és képnézegetésre, semmi játék!
Legyen mondjuk MSI, ASUS, GIGA trió a célcsoport.

Előre is köszönöm
toto

Szerk.
A proci egy Amd Athlon II X2 250 lenne.

[ Szerkesztve ]

AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

(#143) nixx-21 válasza orbano (#140) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

ennyi... X4 955BE amugyis támogatja a DDR3-at is :U :K :K

cca. 16K (szvsz) :U
figyelembe véve ezt :K :R

(#144) UdVi86 válasza toto76 (#142) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Én személy szerint egy ugyanilyen procihoz MSI 785GM-E65-öt fogok venni hamarosan. Elsősorban a kisebb fogyasztása és a jó hűtése miatt. Ramból meg remélem hogy jól választok majd. Azt tudom hogy egyik OCZ-t sem szereti. Én G.Skillt néztem, több helyen is olvastam hogy azok mennek benne.
Mit tud egyébként a Giga, amit az MSI nem? Mi győzött meg?

(#145) toto76 válasza UdVi86 (#144) üzenetére

toto76
(kvázi-tag)

Hát már nem is tudom. :( Valahogy profibbnak tűnt az oldala, minőséginek tűnő alkatrészek stb.

De valójában ez volt az első gondolatom (msi, hiszen most is msi lapon van), de vmiért nem tetszett. :F

De lehet hogy vissza kerül mégis...

Gondolkodom..

toto

AMD Phenom II X4 965; Noctua NH-U12P; Gigabyte 890GPA-UD3H; 4x2G@1333MHz Kingston; MSI R6970 Lightning 2GB; FSP AU-700

(#146) UdVi86 válasza toto76 (#145) üzenetére

UdVi86
(fanatikus tag)

Dönts belátásod szerint. Nekem nincs tapasztalatom se msivel, se gigával. A gigabyte lapokat nagyon sokat dícsérik, az msiről nem nagyon hallok véleményt. Konkrétan ez a lap viszont jó felépítésűnek tűnik, a hűtése nyerte meg a tetszésemet nagyon. Valamint az hogy sideport van rajta, hisz én igpvel használom majd egy darabig. Tudom hogy a gigának is van am3-as sideportos lapja, de nem nagyon elérhető nálunk.
Amúgy szerintem bármelyik lappal nagyon jól fogsz járni, jó ez a 785g chipset.

(#147) orbano válasza nixx-21 (#143) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

már csak azt kéne megtudnom, hogy az am2+osok közül melyikkel lehet unlockolni és normálisan tunyingolni :) ötlet?

A vér nem válik VAZZE!™

(#148) nixx-21 válasza orbano (#147) üzenetére

nixx-21
(őstag)
LOGOUT blog

amit linkeltem ASUS....ott EPU-val emg lehet oldani a dolgot :K :K

(#149) adorjant válasza orbano (#147) üzenetére

adorjant
(senior tag)

reklám helye,de az enyémmel pl :B
és pont eladó :U

(#150) orbano válasza adorjant (#149) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

mesze vagy és drága :)

asszem marad az Asus asszem. bár még vacilálok az am3-as MSI-n azon legalább van sideport és állítólag jó az az active phase switching

A vér nem válik VAZZE!™

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.