Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) Gyuri27 válasza Blaze71 (#349) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A nagykernek mindegy. Mert árban ugyan az a történet (hiszen jelen esetben pótolod a különbözetet). A 785-s lapok meg jók. Jobban jársz velük mint egy vatta új 8500gt-vel. :K

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#352) Blaze71 válasza Gyuri27 (#351) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Tudom, azért nem a kártya helyett kérek újat. Mondjuk nem volt egy túl rossz kártya, mert a 3DMark2005 8400 pontot dobott. Gyárilag húzott, DDR3-as példány volt a Gigabyte-tól.

Ennek ellenére jobb lesz helyette ez az alaplap. Csak mint közben kiderült, a Cédrus továbbküldte, de az üzlet, ahol vettem, már rugdalja őket és holnapra ígérték a választ. Holnap délután mennek a Cédrushoz árúért, így ha addígra megkapják a választ és elismerik a garis cserét, akkor csütörtök este, de legkésőbb pénteken megkapom a lapot. Aztán hétvégén nekiesek és megrángatom benne a 620-ast. ;]

DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

(#353) Translator

Translator
(tag)

Asus 785G-n csont nélkül hasít 800 MHz-es GPU-val az L4D. :C

Van vkinek valami infója, hogy a passzív hűtés meddig bírja a gyűrődést? Abban a tesztben nagyon szimpi volt nekem az 1 GHz...

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#354) J.R.Ewing

J.R.Ewing
(tag)

üdv. létezik, hogy a 2x3g 1600@1.8-1.9V-os supertalent ramjaimnak nem mind1, hogy melyik SLOT-ba teszem őket? asus m4a785td-v evo lap. ha a világoskék slotokba teszem, akkor jó. ha a másikba, akkor már alapon hibázik a prime.

a többi kérdésem már leírtam a nagy ramos topikban, ha arra is vetnétek egy pillantást, megköszönném.

(#355) Gyuri27 válasza J.R.Ewing (#354) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Vannak lapok amik az 1-2, 1-3 slotot szeretik és nem tolerálják a 2 modul ettől eltérő elhelyezését.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#356) Blaze71

Blaze71
(őstag)

Péntekre itt van az AsRock lapom. Azt rendeltem, amit ajánlottatok, az A785GXH/128MB. Elég jónak tűnik, ráadásul meglepődtem, hogy ez két VGA-t is tud kezelni. Ha jól olvastam a technikai leírást, akkor 2 db PCI-E 16x van rajta.

(#357) J.R.Ewing válasza drszaky (#330) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

perpillanat egy radeon 4200-t tesztelek( asus m4a785td-v evo + phenomII x4 b45)

minden alapon, csak az integrált videó van húzva - mindenféle feszemelés nélkül 1000mhz-re raktam 500ról.

WoW - 40-60 fps kint nyílt terepen sok játékossal, 150-200fps beltérben.
minden maximumon, kivéve az árnyékolást. árnyékoktól behal, és leesik 10-15fps-re.

UT99 - vsync miatt 85fps de onnan el se mozdul. pedig van 1-2 pálya, ami tele tükröződő felületekkel.

WolfET - csak ha az egész képernyőt telefújom lángszóróval, és én is meggyulladok, akkor pár pillanatra leesik 40-50fps-re, amúgy a beállított max 76-ról el se mozdul. ha 125-re állítanám, szerintem onnan se.

alap 500mhz-en ATITOOL 30-40fps-t nyomat. 1000MHz-re húzva 100 felett. ment 1-2 órát, nem sírt, hogy sok lenne neki az 1000mhz, pedig NB simán alap 1.1V-on van. meg kéne próbálni 1333-at és szinkronban nyomatni a sideporttal :)

konklúzió - amíg nem lesz olcsón radeon 57xx, addig ez elég lesz.

(#358) J.R.Ewing válasza Blaze71 (#356) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

"akkor 2 db PCI-E 16x van rajta."
de a második csak 4x-es módban tud működni. vagy mindkettő csak 8x-osban.
max középkategóriás kártyák Crossfire-ezésére alkalmas.

amúgy én ASUS m4a785TD-V EVO-t ajánlom - 8+2fázisú fesz.szab, fasza passzív hűtés északi hídon és sideporton. 333-as FSB-vel még simán elszaladgál

(#359) Blaze71 válasza J.R.Ewing (#358) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Köszönöm az infót, de valahogy ASUS lapokat inkább hanyagolom, mert volt velük néhány kellemetlen tapasztalatom. Persze lehet, hogy csak kifogtam, de azért az ASUS sem a régi már, amikor a minőség megtestesítője volt. A másik dolog meg az, hogy ezt már megrendeltem és ha minden igaz, akkor délután el is hozták a nagykertől.

Viszont ha már tesztelgetsz a játékokkal, megtehetnél egy apró szívességet. Ha van Sims3, akkor megnéznéd, hogy megy-e vele? Mennyi FPS, stb? 1024x768 felbontás lesz, mert ez a kis 15"-os TFT nem tud magasabb felbontást. De ezt legalább 75 Hz-en.

(#360) J.R.Ewing válasza Blaze71 (#359) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

nekem utoljára pont 10 éve,celeron 433(vagy 466?) alatt volt asus lapom. P2B-F.
semmi baj nem volt vele. abban még a TNT-m is ASUS volt. azóta szinte csak ABIT lapjaim voltak.

hiányzik is pár dolog. ABIT tudott olyat, hogy beírok egy szót, és arra indul a gép. a bekapcsológombot már el is felejtettem. ez pl tré dolog, hogy nincs.
asrock,msi, biostar vagy gigabyte tudják ezt?
lehet írok az ASUS-nak, hogy következő biosba tegyenek ilyet :)

de amiért ezt vettem, az az, hogy olcsó és minden extra rajta van. asrockon amelyik jó lett volna, azon nem volt firewire. gigabyte-nál ami jó és van firewire, azon nincs sideport.
és egyiken sincs 8+2fázisú fesz.szab

----------------

nincs sims :) úgy nézek én ki,mint aki simsezik? :D

minden mást 1024x768@85hz-en teszteltem.

most megy a 4szálú prime64, proci hűtő fix minimumra visszavéve. ház oldallapja feltéve(csak a teszt miatt, amúgy soha nincs rajta egyik gépemen se)és így most 64C CPU, 42C pedig ott is 1000-n muzsikál a GPU..

[ Szerkesztve ]

(#361) J.R.Ewing válasza Gyuri27 (#355) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

egy modullal próbáltam.

ha vmelyik csatorna 2.slotjába teszem(A2/B2 - fekete foglalatok), akkor hibázik alapon.ha a világoskék foglalatokba( A1, B1), akkor a gyári 1.89V-t 1.8V-ra visszavéve is jó.memtest és prime és hibátlanul megy órákig.

érdekes.

jah,és ott DDR2-nek ismeri felőket, pedig ugyebár DDR3-sok.

(#362) Blaze71 válasza J.R.Ewing (#360) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ami nekem nagyon bejött régebben, az ASUS TUSL2C és egy 800-as Tualatin proci. 1200 MHz-en ment stabilan. Aztán jött néhány melléfogás és áttértem a Gigabyte-ra. Most viszont ideiglenesen alaplapi VGA-ra kell hagyatkozni, ezért kikértem a véleményeket és sokan javasolták az AsRock ATX-es SP-s lapját. Valamint a tuning eredményei sem rosszak mostanában az AMD-s AsRock lapoknak, bár ez esetben nem volt szempont a tuning. De azért lehet, hogy megrángatom benne egy kicsit a 620-ast. ;]

Ja, nem azt írtam, hogy úgy nézel ki, mint aki a Sims-el játszik, csak jó lenne tudni, hogy mennyire jó vele. Nejemnek lesz a lap és Ő jóformán csak a Sims-el játszik. :K

(#363) J.R.Ewing válasza Blaze71 (#362) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

athlon lockos?

hogy rángatod meg? FSB-t veszed feljebb? RAM-ok mit szólnak hozzá?

Asrockban is az van, hogy csak az FSB:DRAM szorzót tudod állítani, és az FSB és ez alapján lövi be a memória frekenciát? vagy fixen lehet memóriasebességet beállítani?

nálam ugye alapból 1600-as a RAM, így beállítok neki 800mhz-t és FSB meg 200.
de ez csak parasztvakítás, mert az a 800mhz-es beállítás nem fix, hanem csak egy 4-es szorzó. ha rángatom az FSB-t, akkor a RAM sebessége is változik.

azaz ha 800mhz-re állítom a ramot, és 210mhz az FSB, akkor a 800 már 840. emiatt nem tudom tuningolni a nem Black Edition Phenom2-t. pedig alapon elmegy 3500-t 3000helyett.

hiába veszem vissza az FSB : DRAM szorzót 3.333X-osra (667MHz-es beállítás), hiába adok neki 240-es FSB-t, nem indul...
csak a 2x-es szorzón hajlandó működni. adtam neki 333-es FSB-t, így mentek a RAM-ok 667mhz-t (1333DDR), de 400as FSB-vel már nem ment a dolog, így a RAM-okból nem tudom kiszedni a gyári 1600mhz-et, csak ha 200-on marad az FSB. ezért le kell cserélnem a procit egy BE-re, hogy a CPU szorzójával tudjak tuningolni. 200-as FSB-nél ez 100mhz-es lépéseket jelent, az már nekem elég.

(#364) nyunyu válasza Blaze71 (#362) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Rezbanya lesz az.

Oregoni indianok alap orajele 1000-1400 volt.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#365) Blaze71 válasza nyunyu (#364) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ezt most nem értem.... :F

J.R.Ewing! Én EC-vel szoktam tuningolni. A legmagasabb, amivel még szépen elindult, 284 MHz volt. A memóriát kell visszaosztani, meg a HT és NB frekit. Memóriának adtam egy kis feszt. Igaz, hogy nekem DDR2-es memóriáim vannak, így 1,8 V a kiinduló és 2,1 V-ra szoktam tenni, ha húzom a cuccot. A Kingmaxok még 1000 MHz-nél elindulnak, de fölötte már nagyon kell velük játszani, bár mentek már 1050 MHz-et is, de akkor csak 2 modul volt a gépben, most meg 4 modul van. Ja, ezek a számok azért hangzanak jól, mert 800 MHz-es modulok. A HT egyébként olyan 2500 MHz-ig bírja, az meg talán 2800 MHz-ig is. Ez utóbbi jót tesz a memória olvasás/írás/másolás sebességének. Nem szoktam BE procit venni, mert míg EC-vel a szorzónak megfelelő lépésekben tudom emelni az órajelet, addig ha szigorúan csak szorzót emelnék, akkor 100 MHz-es lépésekben haladhatok. Mondjuk a kettő kombinációja a legcélravezetőbb, de ez olcsóbb volt, mint egy Phenom-II BE.

[ Szerkesztve ]

(#366) nyunyu válasza Blaze71 (#365) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Asztali Tualatinban nem volt 1000MHz alatti, 800-as proci Coppermine lehetett.

(#367) Blaze71 válasza nyunyu (#366) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az mondjuk lehet. Nekem is Coppermine rémlik. :R De ment rendesen. ;]

(#368) sagit

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sziasztok

vettem egy ilyen lapot

HDMI-n megy a hang TV re és valami iszonyat fos recsegős, a TV a gép illetve a kábel is 1.3-as HDMI-s

ötlet?

/// HP Elitebook 2530p /// Galaxy Note /// 4.0.3 LPY + SpeedMOD K3-3 ///

(#369) sagit

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem lehet ASROCK A785GMH/128M alaplapon beállítani hogy az igp vegye vissza az órajeleket? illetve a syde port-ot mekkora frekire rakjam? és a gput?

(#370) sagit

sagit
(PH! addikt)
LOGOUT blog

remélem uccsó kérdés:

everest nekem HT-ra 2 ghz-et ír ki, amikro a lap elvileg 2,66-ot tud...

lehet hogy a proci miatt ennyi? ( athlon II 240)

(#371) Pista0001 válasza sagit (#370) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Nekem MSI-m van, IGP freki visszavételről nem tudok, GPU órajelet alapon hagytam, Sideport órajelet 1600-ra állítottam, simán ment. Mondjuk én diszkrét VGA-t használok, de azért kipróbáltam az IGP-t is egy ismerős kérésére.
HT órajel szerintem a proci miatt annyi amennyi, nekem is Athlon II van és szintén 2 GHz-en megy.

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#372) nyunyu

nyunyu
(PH! kedvence)

Noinemiszervbe.

Megvettem ma anyamnak az A785GXH-t meg egy X3 425-ot, delutan melohelyen egyik regi vinyommal osszeraktam, felhuztam ra a Win7-et.
Elcsomagol, hazahoz, itthon regi hazba be, itteni tap radug, Hitachi vinyot fel sem ismeri.
Masik IDE kabellel sem :(

Eggyel ujabb vinyomrol viszont letorott a SATA csati muanyagja, azota csak azzal a kabellel menne, amelyikben bennemaradt, uj kabel lotyog rajra, nem erintkezik. :(
Persze a regi kabeleket jol elpakoltam valahova, nincs meg.

Hogy fogom igy kiprobalni, mit bir a negymagos proci tuningolt IGP-vel??? :O

Az viszont meglepett, hogy milyen sokat zabal a cucc, alaplap+proci minden alapon, 2x1GB ram, 1 vinyo, osregi HPC-340 tap (~70% hatasfok), erre mutat bootolaskor 89W-ot a fogyasztasmerom. :Y

[ Szerkesztve ]

(#373) Blaze71 válasza nyunyu (#372) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Ez elég érdekes. Ne ijjesztgess. Sajnos nincs ötletem. Viszont holnapra megjön nekem is a lap, majd beszámolok a tapasztalatokról. Beleteszem a 620-ast megrángatni. ;]

(#374) J.R.Ewing válasza Pista0001 (#371) üzenetére

J.R.Ewing
(tag)

nálam sideport nem bír tuningot. próbáltam neki 1.7V-t adni, de akkoris behalt már 1400-on.

viszont az IGP megy 1000mhz-en simán. 1100-en bebootol, de ahogy elindítom atitoolt, már meg is fagy. 1100-on pedig már 1.42V-t ad NB-nek a BIOS, ha AUTO-n van.
1000-en 1.31V a gyári, de ha visszaveszem 1.205V-ra, akkor is hibátlan.

kibaszott sokat jelent ez az órajelduplázás. atitool ilyen 35fps az alap 500mhz-en. 1000-en 100feletti.

sideportból sajna 'szar' jutott, ha menne 1600-at, akkor szinkronban lenne a RAM-mal. lehet kikapcsolom sideportot, úgyis az a leglényegtelenebb a tesztek szerint.

(#375) Blaze71 válasza Pista0001 (#371) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A HT órajel az EC függvénye, tehát ha tuningolod, akkor megy az is vele. Ha mondjuk 270 MHz az EC, akkor auto beállítás mellett leveszi alacsonyabbra, mint 2 GHz, de ha fixálod, akkor arra kell figyelni, hogy 2500 MHz fölé már ne nagyon menjen. Nálam 270-es EC mellett HT 1,6 GHz-re van állítva, így olyan 2160 MHz körül szaladgál, az NB meg 9x-re, így 2430 MHz körül megy. Ezekkel a beállításokkal stabil. :K

(#376) nyunyu válasza Blaze71 (#375) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Van ertelme a HT freki huzasanak?

S939 K8-nal semmit sem szamitott, ha tuningkor nem a gyari 1000MHz-re jott ki, hanem csak 800-ra.

(#377) daa-raa válasza nyunyu (#376) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Legfeljebb akkor ha IGP-t használ az ember UMA-val.

Si vis pacem, para bellum.

(#378) Blaze71 válasza nyunyu (#376) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A memória olvasás/írás/másolás sebességre jótékony hatással van. De ha túlhúzod, akkor hibázhat. 2500 MHz alatt még nem hibázik több óra Prime után sem.

[ Szerkesztve ]

(#379) daa-raa válasza Blaze71 (#378) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem mintha a rendszer teljesítményében nagyon megmutatkozna az a sávszélnövekedés. Tényleg csak az IGP profitál belőle. Egyébként felesleges húzni, semmi értelme.

(#380) attiati válasza nyunyu (#372) üzenetére

attiati
(őstag)

szia

sikerül orvosolni a problémát? Pont ezt a két jómadarat néztem ki egymás mellé

[ Szerkesztve ]

(#381) Blaze71 válasza daa-raa (#379) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Igazából tényleg nem nagyon lehet különbséget észrevenni. Majd az IGP-nél megnézem. Megjött az AsRock A785GXH/128 lap és nemsokára nekiugrok összerakni, tuningolni, meg miegymás. Kiváncsi vagyok az IGP-re is, meg a HybridCF-re is, ha egyáltalán működik az X1950-el. Majd kiderül az éjjel az igazság. ;]

(#382) daa-raa válasza Blaze71 (#381) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

X1950-nel biztosan nem fog működni. HD2400 és HD3400 szériákkal lehet próbálkozni.

(#383) Blaze71 válasza daa-raa (#382) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Akkor marad az X1950, de előtte megnézem az IGP-t is, hogy mire képes. :U

(#384) roKas

roKas
(lelkes újonc)

Sziasztok!
ASROCK M3A790GXH/128M tulajuktól kérdezném, hogy az ujabb BIOS-ok nem támogatják még az ACC -ben a Magok külön-külön bekapcsolását, mint amilyen az ASUS-nak van?

"Az eddig alkalmazott megoldások az összes letiltott területet feloldják a központi egységben, így a Phenom II X2 termékek esetében elég nagy a hibás működés valószínűsége. Ez annak tudható be, hogy két processzormag kerül aktiválásra, és jó esély van rá, hogy legalább az egyik nem üzemképes. Az Asus legújabb, AMD-s alaplapokhoz készült BIOS-frissítése az előbb említett kellemetlenségre kínál megoldást, hiszen a felhasználó tetszőlegesen eldöntheti, melyik magot aktiválja".
csak hogy érthető legyek itt idézek a cikkből
Azóta az MSI és az Giga is bevezette, ha jól tudom.
Ilyen várható az ASROCK-ra?

(#385) nyunyu válasza attiati (#380) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

sikerül orvosolni a problémát?

Most estem haza melobol, meg nem volt idom vele foglalkozni.
Talan hetvegen.

(#386) Pista0001 válasza daa-raa (#382) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Eddig ahány dokumentációval találkoztam a 785G-hez már csak a 3400-as szériát említik. Ha egyszer lesz hozzá energiám kipróbálom 2400XT-vell, az van egy talonban. Bár ha abból indulok ki hogy 2400Pro-val annak idején cimborám 780G-jét se sikerült összeboronálni... pedig annak mennie kellett volna :F

http://pc-style.hu/pista0001/ >*< A villamos energiával legjobban ellátott ország Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos...

(#387) Blaze71 válasza roKas (#384) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az A785GXH/128 alap BIOS-ban már külön-külön lehet bekapcsolgatni a magokat.

Nekem 620-as Athlon-II procim van, itt erről szó sincs, de az L3 aktiválható lett. ;]

(#388) roKas válasza Blaze71 (#387) üzenetére

roKas
(lelkes újonc)

Köszi a választ!

(#389) nyunyu válasza nyunyu (#385) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Grr, ugy nez ki, hogy szar az alaplapi IDE, barmilyen eszkozt dugok ra, hibasan ismeri fel.

Eddig 2 vinyoval meg egy DVD-vel probaltam, 2 kulonbozo zsiruj 80 eres kabellel, mindegyiknel ilyesmi hulyeseget mutat:

Esetleg megprobalok egy tapcseret, hatha az itthoni tartalek HPC-340 tapom szarakodik, bar a vinyot eteto molexre ramerve 5.13V-t, meg 12.07V-t mutat, ami boven jo.

Csak ahhoz szet kene donteni a fo gepemet, ami a vizhutes miatt nem egyszeru. :W

(#390) daa-raa válasza nyunyu (#389) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Esetleg még az elérési módokkal próbálkozhatsz ha van rá lehetőség. Meg nem mondom milyen lapon (asszem Asus volt) jártam úgy, hogy az általa beállított módban (tán Large) hibásan ismert fel mindent. Átállítottam LBA-ra vagy CHS-re (már nem emlékszem) és mindjárt jó is lett.

(#391) nyunyu válasza daa-raa (#390) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Alaplap kuka, hetfon megy vissza gariba
Masik tappal sem megy az IDE.

Eleresi modoknal meg csak auto/disabled opcio van, hiaba allitom kezzel UDMA5+PIO4-re, akkor sem jo. :(

(#392) Blaze71 válasza nyunyu (#391) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Sajnálom, hogy így jártál. Nálam eddíg minden oké, le is kopogom gyorsan. :DDD :W :W :W :DDD

Felismert mindent, 1 PATA winyó, 1 IDE DVD olvasó, 3 SATA winyó és 1 SATA DVD író van rajta, kezeli mindet, ahogy kell. Procit 3,5 GHz-en tesztelem, megpróbálgattam az IGP-t, az előbb tettem bele az X1950-et, majd megpróbálkozok a HybridCF-el is, hátha mégis megy. Max mégsem, de bajom nem lesz belőle. :D Ha ezzel megvagyok, akkor megnézem, hogy mennyit lehet húzni még a procin. L3-at bekapcsoltam, kicsit dobott a Gigabyte GA-MA770-DS3 eredményeihez képest, de majd játékok alatt lehet rendesen kitesztelni.

(#393) Blaze71 válasza Blaze71 (#392) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Na, HybridCF az X1950-el nem működik, így marad a régi felállás.

(#394) nyunyu válasza Blaze71 (#392) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Nem tudom mi a rak lehet vele. :(

Csutortokon vettem, melohelyen kolcsonvettem egy monitort+tapot, osszeraktam uj procival, regi ramommal, regi PATA vinyoval, siman felment ra a Win7 amig dolgoztam, ment par orat, aztan elcsomagoltam.
Itthon este sajat tap+haz+monitorral megint osszerak, erre azota nem ismeri fel a vinyot. :W

(#395) szki válasza Blaze71 (#387) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

"Az A785GXH/128 alap BIOS-ban már külön-külön lehet bekapcsolgatni a magokat."

Melyik menüpontnál van a magkapcsolgatás?
Az Asrock M3A785GMH/128M lapomnál nem találtam ilyet még (novemberi friss bios).

Olyan 2 magos PII 550BE proci van a lapban, mely 4 magosnak nem jó, de talán 3 magra még moddolható:)

Amúgy netezés, filmezés közben beéri 50W fogyasztással az alapkonfig monitor nélkül. Ami szép eredmény 80W-os BE procival!

[ Szerkesztve ]

(#396) Pista0001 válasza szki (#395) üzenetére

Pista0001
(senior tag)

Az 50 W-ot ugye IGP-vel mérted diszkrét VGA nélkül?

(#397) Blaze71 válasza szki (#395) üzenetére

Blaze71
(őstag)

Az ACC menüben van olyan, hogy all core, meg per core. Mivel nekem eleve négymagos, próbálgatni nem tudtam, meg annyira nem is akartam. Viszont ez a két kifelyezés, meg a per Core menü kiválasztására megjelenő négy sornyi beállítás arr enged következtetni, hogy pont a magok bekapcsolgatására való. Ha mégsem, akkor bocsesz, de nekem így jött le a dolog. :U

(#398) szki válasza Blaze71 (#397) üzenetére

szki
(őstag)
LOGOUT blog

A per core esetében az acc értéket lehet állítani magonként, és nem a mag(ok) ki-, és bekapcsolását.
AM3-as Gigabyte alaplapom friss biosa már tudja ezt a 2 magosból 3 v. 4 magos mókát, de abban a lapban eleve Herr Z féle X2@X4 proci van:)

Pista0001: persze csak igp. (Asrock AM3 alaplap, PII 550 BE 800 MHz-en 1V-on /cnq, C1E bekapcsolva/, 2x1 GB DDR3 RAM, 1 db HDD, Gigabyte Superb 460 táp; Win7x86+Asrock IES progi)

[ Szerkesztve ]

(#399) Blaze71 válasza szki (#398) üzenetére

Blaze71
(őstag)

A múlt éjjel raktam össze a gépet, így nem igazán mélyedtem el benne. De ezt a részét ennyire, amennyire az előbb leírtam, megkukkoltam már. Most a tesztek lefutottak, a gép megy szépen, a gyerek le is nyúlta már délután.... :DDD

Kérdésem is volna. A CPU hűtőnél vannak szintek, azt hiszem 1-9 között, amivel tudom állítani, hogy mennyit pöröghessen max a venti. Nincs valahol ilyen, vagy hasonló beállítás a házhűtőre? Amíg Gigabyte lap volt a gépben, addíg 1200 és 1900 között pörgött, most meg "ordít" 3000 fölött. Amúgy kussban lenne a gép, de ez már idegesítő. Ráadásul a venti is Chieftech, így nem hinném, hogy eleve szar lenne. :F

(#400) nyunyu válasza szki (#395) üzenetére

nyunyu
(PH! kedvence)

Amúgy netezés, filmezés közben beéri 50W fogyasztással az alapkonfig monitor nélkül. Ami szép eredmény 80W-os BE procival!

Azt meg hogy?

Nekem az A785GXH+A2 X3 425 bootolas kozben produkalt 80W-ot, BIOSba lepve ~110W.

Win alatt sajnos nem tudtam megnezni fogyasztasmerovel, pedig kivancsi lettem volna ra.

[szerk:]Milyen jo, hogy elobb nyomom a valasz gombot, aztan olvasom tovabb a topikot :DDD

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.