Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz
tamas01234 #114022 üzenetére
Ha elengeded az 65 collt és beéred az 55-tel, akkor ennyiért OLED C4-et tudsz venni és ezzel kb mindent el is mondtam
Ráadásul az LG most szinte minden hétvégén "akciózik" a saját webáruházában, simán beleszaladhatsz egy 10%-os kedvezménybe is (érdemes feliratkozni hírlevélre, vagy FB-on követni őket).
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Van egy LG 28MT49VF-PZ tévénk, amin pendriveról szoktunk filmeket nézni. Soknál viszont van forced felirat, amit egyáltalán nem jelenít meg és a subtitle gombra nyomva azt írja, hogy ez a funkció nem elérhető most. Van rá lehetőség, hogy mégis mutassa a feliratot?
-
Abrion
senior tag
Hali
Ez a tévém LG 55un74003lb, igen már egy kicsit régi :D, van egy kis problémám, a youtube appal, először is leírom hogy a legfrissebb app van fent, és töröltem az egész előzményeket, szóval annyi hogy lemegyek a feliratkozókhoz, az első itt az hogy összes jobbra mutatja az összes videot legfrissebbel kezdve, és az összes alatt a feliratkozott csatornát listázza. régen "nem most" alatta 10 releváns csatornát listázott ki, és az alatt meg ABC sorrendben az összes csatornát, most meg az összes alatt relevánsba rendez minden csatornát, és nem ABCbe, valami ötlet? hogy tudnám visszaállítani a régi csatorna rendezést?: oh és volt alkalmazás visszaállítás is, a beállításbanA TCL LCD és LED TV-k threadból ide kinyitottak, na mibe hogy innen meg Webos-ba irányítanak
-
Na végre, órákon keresztül próbáltam feltölteni a képeket különböző eszközökről.
LG 80 centis FULL HD 32LQ63006LA TV távirányítót sikerült megkapni Belgium raktárból, teljesen ugyanaz a gombok, a feliratok is.Végre megkönnyebbültek a szüleim.
-
BBali3
csendes tag
sziasztok, egy 49SJ810V-vel szenvedek már nagyon régóta, a Youtube élvezhetetlen, mert rendszeresen beakad akár SD tartalmaknál is, ilyenkor általában egy pillanatra fel is villan a "Betöltés..." felirat a képernyő közepén aztán meg tovább a videó. Kb 10 másodpercenként de van,hogy fél percig nincs beakadás. Vodafone otthoni netem van 250mbit, nem gondolnám lassúnak. Próbáltam közvetlenül a Voda routerébe kötni UTP kábellal, illetve egy Asus router is utána van kötve, de abba kötve is ugyanolyan az akadozás. Wifi modulja már nem működik. Legújabb szoftver verzió van a tévén, most megpróbáltam factory resetet is de semmi sem javult.
Van valami ötlet, hogy mit próbáljak még meg? Szervíz nem tudom mennyire tudna ilyenben segíteni. -
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Most frissítettem szoftvert, a TV 43NANO0753PA. Eddig a gyári volt rajta, nem volt engedélyezve a frissítés. Most nézni akartam rajta az HBOmax-ot, de csak a kezdő-képernyőig jut, HBOMAX felirat. Ezzel tudok valamit kezdeni? -
kgabor73
újonc
Sziasztok,
LG 55NANO763QA
Amikor bekapcsolom, bejön a TV 1-es csatorna, de nincs TV semmilyen formában.
Pár mp után észre is veszi, hogy nincs jel és bekapcsol a képernyővédő és úgy is marad, amíg meg nem nyomom a home gombot.
Meg lehet azt csinálni, hogy egyből a home jöjjön be bekapcs után? Vagy ami még jobb lenne, egyből a Serviio? Csak azt használom.
Youtube van reklámmentesen?
A hangsáv váltásra van egyszerűbb megoldás, mint a lejátszó menüjében bócorgás? A feliratot ki tudták tenni első pontnak...
DTS várható erre a modellre?
Köszi -
garga pista
őstag
válasz
regler19 #112544 üzenetére
Egyébként még a bemenet címkéjét/típusát ha átrakod PC-re, lehet akkor sem marad sokáig ott a nincs jel felirat. Nekem az LG tv/monitor kombón a HDMI bement van pc-re állítva, ha nincs jel kb. 10 mp és kikapcsol. Ha meg bekapcsolom a gépet, automatán visszakapcsol készenlétből.
-
regler19
csendes tag
válasz
garga pista #112542 üzenetére
Igen jól mondod így van beállítva csak rosszul rtam, egyáltalán nincs screen saver, hanem képernyő kikapcsolás van. Csak TVn megy sokáig ez a fránya nincs jel felirat
-
Borisz76
nagyúr
Csak egy kis érdekesség a kék LED megalkotásáról :
Derek Muller azaz Veritasium videója : Why It Was Almost Impossible to Make the Blue LEDMagyar felirat bekapcsolható !
-
LouiS22
veterán
válasz
creativehun #112502 üzenetére
A hang menüben biztosan van olyan beállítási lehetőség (nem vagyok tévéközelben), ahol megadhatod, hogy mi az alapértelmezett nyelv (és felirat) is.
Egyébként milyen szolgáltatónál vagy? Előfordulhat az is - bár nagyon durva baki lenne - hogy náluk nincs beállítva rendesen a mux-hoz a hangsávok nyelvi kódja, a tévé meg az első értelmezhető sávot tekinti alapértelmezettnek (vagy amihez talál infót). Ha a hibázó csatornákból írsz párat, akkor azzal ránézésre talán még szűkíteni is lehet, hogy esetleg egy "családhoz" tartozó adókról van-e szó. Fura hiba, rég láttam, hallottam ilyet - megkockáztatom látatlanban a Digit
-
DEXTERke
tag
válasz
LouiS22 #112472 üzenetére
A problema mar ott kezdodik, hogy nem tudom mi az a C2.
Anno 2016-ban megvettem a fent emlitettet, azota pedig egyaltalan nem neztem utana, hogy mibol mi, merre hany meter. Teljesen meg voltam/vagyok vele elegedve, ugyanakkor jo lenne, ha tudnek rajta futtatni olyan appokat (pl. plex), amelyek az en webos verziomra mar nincsenek (vagy sosem voltak).
Anno specifikusan valaszottam ezt, az akkori igenyeknek megfeleloen (kis input lag pc-vel valo osszekotteteskor, beepitett dlna player tudjon lehetoleg sok formatumot, feliratokat, kodekeket, legyen rajta hdmi arc, stb.)Ezert is gondoltam, hogy visszajovok ide, felfrissitem a tudasom az osszefoglalo alapjan, de sajnos ugy tunik ez nem mukodik.
Igy marad az, hogy elkezdek guglizni, aztan kideritem, hogy hol tart ma a tekknologia... :/
(apropo.. ha eladova valik az UF850V-m, erdekel valakit?
)
-
blakey
titán
válasz
Nyersszotyi #112386 üzenetére
Program gomb (fel/le) kétszeri nyomásával a következő csatornára lép, azaz megjelenik a kódolt csatorna, a program gombot megnyomod, eltűnik a felirat, de ugyanott marad és ha még egyszer megnyomod, akkor csatornát vált.
-
sasa134
addikt
sziasztok,
jelenleg egy LG 49Sk8000 tv-nk van ami nekem megfelel, igen a hibáival (bevilágítás, szar fekete) együtt. Most egy új házba költözünk ahol a nappali jóval nagyobb es kb 3+ méterről fogunk tévézni, amire a 49" kicsinek tűnik nagyon (főleg feliratos filmeket/sorozatokat nézünk, este ha van rá idő). Nem túl sok pénzért mire kéne tovább lépnem? Jó lenne oled, de olcsóbban akarom megúszni. 55-ös nanocell? VA panel ugye nincs 55 colban?
köszi szépen minden ötletet -
blakey
titán
válasz
forum_user #112045 üzenetére
Nagyon rossz úton jársz, jobban figyelj, olvasd el, amit írtam, + a képeken a feliratokat is olvasd el.
#112046 forum_user
A DAC átalakító áramellátását megoldhatja a TV egyik USB csatlakozása is? - ha elegendő áramot ad, akkor igen, elvileg kábel is van a csomagban. -
Swenk
aktív tag
válasz
junior19 #111923 üzenetére
Szia! Az idő kereke /2. évad/ 1. rész/ 2.56-tól. Csak HDR-ben tudom nézni, mert a tv ha HDR a film, átvált HDR-re , automatikusan. Meg is jelenik a képernyő jobb felső sarkában, a HDR felirat, pár másodpercre.
A Színház módot még nem próbáltam. Az " AI"szolgáltatás is ki legyen lőve? -
blendész
tag
Sziasztok!
Visszatérő probléma az LG tévénknél (LG 49LH630V), hogy a pendrive-ról lejátszott anyagoknál, ha túl sok feliratsáv van a filmen, akkor csak az első kb 6-7 darabot tudja mutatni, a magyarig pedig jellemzően nem ér el a megjelenítő-képessége.
Ahol lehet, szedek külön feliratot, de sajnos vannak olyan filmek, amikhez nem találok, hiába van egy magyar sáv is benne, külön nem lelem a neten.
Tudtok erre a problémára valami minél egyszerűbb megoldást? (A legjobb lenne a tévén, de ha egyszerűen ki lehet pl ilyen filmekből exportálni a feliratot külső srt fájlba, az is valami...) -
fujitsu97
csendes tag
válasz
blakey #111804 üzenetére
Próbáltam átállítani, hogy csak PCM, de megmaradt a jelenség. Megpróbálom az ügyfélszolgálatot elérni, csak nem akartuk elhinni, hogy háromból három tényleg ugyanazt produkálja. A kábelt csak azért vetettük el, mert minden más eszközzel jó volt. Lehetséges, hogy a másik eszközök (PS, Philips, Samsung) nem az említett eAC3-at küldik?
ha nem PCM-et állítok be, megjelenik az erositon a Dolby felirat és a hangok is jobbak, PCM-nél ahol szinten akad, nagyon gyenge a hang minősége, főleg a mély hiányzik. -
Uckz
tag
válasz
Mackósajt196 #111672 üzenetére
Szia, hogyha 65QNED813RE-ra van büdzsé, akkor ha van lehetőséged minden féle képpen gondolkozz el egy 2022es OLED62C21-en, egy picit drágább, de fényévekkel jobb és biztos nem bánnád meg
Hogyha 65QNED813 árába maradnál, akkor a 2022es 65QNED863QE jobb vétel, jóval több dimming zóna (QNED81 edge dimming, az nem néz ki túl jól)
NANO76 széria annyira nem jó, sötét kicsit a képe, esetleg egy 75UQ8100-at is megnézhetnél, picit olcsóbb de jobb a fényereje
A méret leginkább tőled meg preferenciáidtól függ, mi nagyjából 3.5-4 méterre nézzük a 65"ös tévét, az nekünk pont kényelmes ha feliratot is kell olvasni, annál nagyobb TVn már nem látnánk magát a filmet
de a 75ös biztos, hogy jóval "moziélményesebb" lenne
-
Vasti74
senior tag
válasz
mobilizmo #111480 üzenetére
Hát ez ciki...
Külön lejátszót meg nem akarok, annyira nem érdekel a dolog. (volt régen, amikor a tévék még nem tudtak semmit lejátszani, utáltam, hogy +1 doboz, kábelek, stb ;-)
A beépített videólejátszóban a legidegesítőbb számomra a tekerés. Ha valamiről lemaradtam, mert valaki szólt hozzám, és vissza akarok "tekerni" (gyakran előfordul) , csak nagy lépésekben lehet. De ha sokat akarok visszatekerni, az meg vagy lassan megy, vagy plusz nyomogatás le-fel. Utálok távirányítót nyomogatni ;-)
A régi nem-WebOS LG tévé ezt tök profin csinálta: kis nyomás kis ugrás, nyomva tartásra meg gyorsuló tekerés.
A felirat és hangválasztás is igen jó volt a régi tévén, az azt követő WebOS-en katasztrófa volt minden, ez az új tévé már ebből a szempontból egy kicsit jobb.
Hát nem tudom... Lehet, hogy mégis utánajárok a Plex-nek, hogy mire való pontosan ;-) -
Vasti74
senior tag
Sziasztok! Remélem, jó topicban kérdezek.
Tudok telepíteni LG WebOS tévére (2022-es modell, a WebOS verzióját hirtelenjében nem tudom) valami média (film) lejátszó programot a gyári beépített alapértelmezett vacak helyett? ;-)
Mert szerintem elég szörnyű... Ezelőtt is egy kb. 4-5 éves WebOS tévém volt, azelőtt meg egy most már tizenéves LG, ami még nem WebOS-os: a régi videólejátszója szerintem kategóriákkal jobb volt, mint amit ezekbe az újakba belegyógyítottak...
Na jó, az új tévé annyival barátibb, hogy pl. az előzőn a felirat kiválasztása kb. 20 gombnyomás volt (mert van ugyan Subtitle gomb a távon, de az a médialejátszóban nem működik, csak tévézés közben) , ennél meg már csak pár gombnyomás, ez is valami...
De jó lenne valami, aki legalább olyan jó, mint amilyen egy 20 éves médialejátszó volt ;-)
NAS-ról nézek filmeket dlna-val megosztva, de Plex-re nem szeretnék váltani.
Azt már megnéztem, hogy a vlc-nek nincs WebOS-re telepíthető változata.
Aztán kifogytam az ötletekből... ;-)
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm, üdv: Vasti -
madmike
őstag
Sziasztok,
Vettem használtan egy LG tv-t. Magic remote távirányító van hozzá, aminek kb a feléről teljesen le vannak kopva a feliratok.
Ha veszek hozzá egy új távot azzal kell valamit csinálni vagy simán működni fog a tv-vel? Csak ugyanolyan típust vehetek mint a mostani vagy bármilyen maguc remote jó? -
OldMike
őstag
válasz
mobilizmo #111095 üzenetére
Tévesen írtam a tévé korát, 2012-ben készült. Ezek legfeljebb 2-3 nyelvű feliratot tudtak kezelni, de ha nem a magyar volt az első, akkor már baj volt. Azt hiszem a WebOS tévék már kezelnek 8 nyelvet, és lehet is választani közülük. Ilyenkor csak egy-két sorozat lehet problémás, ahol akár 30 feliratot is benne hagytak.
-
OldMike
őstag
Én csak a 2021-es LM660S tévémből tudok kiindulni. Ez még nem WebOS, hanem Netcast rendszerű. A H.265-öt nem ismeri, de minden H.264-et lejátszik, hanggal még sosem volt problémám, a feliratok kezelésével annál inkább. Erre azonban találtam egy - kicsit macerás - megoldást, azóta nincs gondom. Ahogy olvastam, még a mai LG tévéknek sem erőssége a feliratkezelés.
-
junior19
senior tag
válasz
sityupityu #110701 üzenetére
A kattanás teljesen normális dolog bekapcsoláskor.
Az Olednél kétféle pixel frissítés van, a menüben indítható, hosszabb idejű, ez korábbi modelleknél kb.2000 óra után fut le, az ujabb modelleknél 500 óra után. Erre figyelmeztet a tévé is felirattal, illetve a menüben is indítható.
Van egy másik, rövidebb művelet, ez 6-7 perces. Ez nem kapcsolható a menüben, figyelmeztetés sincs rá. Ez akkor fut le, ha a kikapcsoláskor már eltelt legalább 4 óra az előző művelet óta. Ezért nem is szabad közvetlenül a kikapcsolás után áramtalanítani az Oledet, mert akkor ez a művelet sosem fut le.
Egyébként az optikai kimeneten is látható kikapcsolás után, vagy egy usb lámpával, vagy olyan hdd-vel, amin van visszajelző. Ezek ha fut ez a rövid karbantartás, még mind áram alatt vannak. Ahogy végzett kikapcsol a készülék, hallható a kattanás, s megszűnik ezen pontok áram ellátása is.
Ez már a 7-es sorozatban is volt, így működött, a mostaniak is így működnek. -
htc07
addikt
Sziasztok,
LG C2-n nincs CI kártyának PCMCIA slot, csak 3 USB port van rajta, aminél van CI+ felirat.
Gondolom venni kellene hozzá valami külső USB-s olvasót? Mindigtv-t szeretnék majd használni vele, vagy digi-t. -
Kulbi
aktív tag
válasz
Sys85 #110331 üzenetére
Szia,
Próbáltam több fájllal is de sajnos nem megy. Nem látja a beépített mkv-ban lévő feliratokat, talán egyet ha kijelez, de az többször csak az angol feliratok fordítása
a külsőket látja. Pl. Dune 2160p UHD TruHD Atmos fájl 5 feliratot tartalmaz, de csak egyet lát.
Így sajnos nem használható, bosszantó hogy. ezért kell venni egy külső médialejátszót. -
válasz
siposjozsef #110398 üzenetére
Én MKVToolNix-szel pc-n szoktam megszerkeszteni azokat a filmeket amikben túl sok a felirat.Pl Apple TV+ sorozatai.
Egyszerűen kiveszem a pipát azok elől amik nem kellenek,aztán pár perc alatt újragenerálom a fájlt és meg is oldódott a túl sok felirat gondja.
Tudom melós,de én ezt találtam használható megoldásnak. -
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok
adott 2 régebbi Lg webes tv-m, ahol sajnos a beépített lejátszó nem jeleníti meg a letöltött filmhez tartozó összes feliratot, csak az első 4et.
a magyar feliratok viszont általában a tizedikek a feliratok sorában , így azt nem tudom kiválasztani az adott filmnél
van esetleg másik külsős app akit le kellene töltenem a Store-bol , amivel jó lehet ? Vagy bármi más megoldás ?
Tok jó lenne ezt a problémát valahogy megoldani
( sok esetben külön srt filet-t nem találok hozza , így az nem játszik, marad a file-ba beépített ( netflixes, primos sorozatokkal szolott igy lenni .nagyon köszi !!!!
-
válasz
Kulbi #110330 üzenetére
Kéne.Az én 2018-as belépőszintű UK szériám is kezeli.
A mkv-ban lévőket és a külsőket is.
Akkor van bajom,ha sok a felirat.Pl Apple TV+ sorozatai.
Annyi felirat van bennük,hogy nem listázza az összeset a tv,így azokat MKV Toolnix-szel szoktam megszerkeszteni (felesleges feliratokat kivenni). -
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Sikerült beszereznem egy LG Oled TV-t és visszaolvasva nem találtam egyértelmű megoldást nas-ról filmek lejátszására.
- adott a TV a nappaliban hálózatra kötve,
- egy másik szobában egy Synology NAS ahol meghatározott könyvtárakban különböző elérendő tartalmak vannak (sorozatok, filmek, mesék; 1080p-2160p, Dolby Vision, HDR...)Hogyan tudom ezeket a legegyszerűbben elérni a TV-ről és lejátszani? Tallózva a könyvtárakban lehetséges? Vagy valamilyen media library-ként ami jól felismeri ezeket, feliratokat, neveket...?
Előre köszönöm.
-
asdf_
veterán
válasz
SztiviVander #110269 üzenetére
Én sorozatot filmet, kizárólag felirattal nézek, így bármilyen local dimming nálam gyakorlatilag kizárt
-
_CsViktor_
tag
válasz
herdsman12 #110094 üzenetére
UK6300 és egy 28 colos kicsi a gyerekeknél.
Az UK-t közben restartoltam és amiben nem volt hangsáv és felirat, lett. A kicsi viszont teljesen wifitlen. Mondjuk megoldom, de hergel valahol azért
Illetve az erősítő hangerejét is teljesen random kezeli a nagyobb készülék. -
herdsman12
őstag
válasz
_CsViktor_ #110092 üzenetére
WiFi és Bt hibákról olvasni néha, a javításról is, de a felirat az érdekes.
Milyen TV, milyen felirat? -
_CsViktor_
tag
Sziasztok! Találkozott olyannal valaki mostanában, hogy LG tévén a wifi megmakkan, illetve a feliratokat sem játssza le? Baromi idegesítő, hogy működő funkciók mennek el egy tévében. A köv. fw. frissítésnél kép nem lesz majd?
Köszi előre is! -
SomethinWild
csendes tag
Sziasztok,
van egy lg 65un71003lb tévém, amiből jelenleg (jobb híján) optikán hozom ki a hangot. Ennek van regtege hátulütője (igény szerint leírom az eddigi harcaimat az ügyfélszolgálattal ill. Hogy miket tudtam meg tőlük), így arra gondoltam, kipróbálnék egy HDMI->RCA audio extractor/leválasztó kütyüt.
Nos, ehhez elvileg HDMI kimenet kéne, de felirat szerint ilyen a tévén nincs. Van a HDMI ARC, ami ugye kétirányú jel - sikerrel járhatok ezzel? Vagy felejtsem el a HDMI audio leválasztást? -
Kátai
senior tag
Ide is, hátha:
Egy korábbi hozzászólásom margójára:
"Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett."Na ezt még fokozták! Most már szereplők sincsenek feltüntetve, csak egy rövid tartalom. Néha még az se, csak pl.akciófilm.
Nem tudja valaki, hogy hol, kik szerkeszti ezeket? -
Kátai
senior tag
Nem tudom, hogy ki szerkeszti, készíti az utóbbi időben az az EPG felirat tartalmát, de, hogy nem normális az biztos! Pl,director1..2..3..4..a szereplők helyett.
-
cidalain
veterán
válasz
Sys85 #109506 üzenetére
nálam nem pixelesedik indításkor a HBOMax.
ok kicsit teker indításkor is, meg film betöltéskor is, de nem vészes max 5 sec.
(WebOS 5)engem kicsit a kereső idegesít: eddig 3 karaktert be kellett gépelni hogy beinduljon az előkeresés, most már egy karakter után indul, és ez meg tudja akasztani a következő karakter bevitelét 1-1 másodpercre. értelme persze nincs sok, mert az első betű után kb a tartalom 85%-át be kell rakni a találati listába...
meg ugyanazt a hülyeséget beletették, mint a netflixbe: ha nézek egy filmet ami csak angolul van, és rányomok hogy a defaulttól eltérően a feliratot is angolul akarom, akkor ez valahogy átáll a háttérben, és később a keresőben nem listázódnak azok, amiknél nem elérhető az angol hang és/vagy az angol felirat. kellett indítanom egy filmet, át kellett rakni mindent magyarra, majd úgy visszamenni újrakeresni, amit előtte nem találtam. persze meglett.
ezt netflixen is úgy oldottam meg hogy csináltam egy angol profilt, szerintem itt is ez lesz.az is jó lesés volt a netflixtől, hogy itt is van bevezető kihagyása most már. így pl sorozatnál nem kell minden rész előtt megnézni az intrót, és az "előző részek tartalmából" blablát
-
cidalain
veterán
jaja, erre gondolok. nálam UPC/Vodafone.
ha belépek, akkor az aktuális csatorna bélyegképe megjelenik, majd kiírja, hogy nem tudja megjeleníteni. le kell OK-zni a hibaüzenetet - addig nem tudok navigálni a guide-ban. utána bármelyik csatornára kattintok már normálisan megjelenik (rákattintva meg is nyílik persze).a hibaüzenet zavar: miért írja, hogy nem megy, mikor megy? a leokézás meg extrán zavar, mert megakasztja a műveletet, oda kell vinnem a kurzort, le kell nyomni a gombot, ami +x másodperc.
UPC-nél további extra hülyeség (talán valami csatornamódosítás során jött elő), hogy ha HD csomagom van, akkor azok az adások normál ahol van sima és HD adás is, a sima nem elérhető, de a beszkennelődik az elérhetők közé, és ha P+ P- gombokkal lépkedsz, akkor rálép, majd kiírja, hogy nincs hozzáférés, és megintcsak hibaüzenet okézással lehet továbbmenni.
(ok ezt kiiktattam, hogy a csatornaszerkesztőben kihagyásra állítottam ezeket a csatornákat)régebbi LG tévénél pattogott a nincs jel felirat ilyenkor, de nem volt leokézandó hibaüzenet, így a P+ gombbal simán mentem tovább. ezt most nem lehet, mert kurzort oda kell vinni, nyugtázni a hibaüzit.
-
Batu3
tag
Apple Tv+ on másnál is random elmegy a felirat majd visszajön? Próbálom váltogatni angol - magyar sdh, néha ez segít, de random az egész. Nagyon zavaró!
-
gyeniko
őstag
válasz
jattila48 #109168 üzenetére
Szerintem az "out of warranty" felirat jó dolog, mert a gyárban javítás biztosan megfelelő volt, ezért nem hiszem, hogy eleve hátrányban volt a készülék. Az én esetemben a baj az volt, hogy valamilyen lengyel nagykertől szerezték be a TV-t, gondolom, hogy (nem gyári) garanciával, ezért kellett ezer km-eket utaztatni a készüléket. Az pedig nem tudható, hogy márkaszervizben javíttatták, vagy sem (pár a main-board csere nem negy kihívás szakmailag). Annak ellenére, hogy én minden ketyerém eredeti dobozát megőrzöm, nem kívánatos a hosszú zötyögtetés.
-
asdf_
veterán
válasz
Zooley79 #108856 üzenetére
A Direct led jobb, egyenletesebb (ezért is nem komáljuk itt az edge ledes 8-as szériát kollektívan), az Edge led nem is tud rendes local dimmingelni, mert csak egy függőleges sávot tudna, de azt meg minek (na nem mintha egy belépő direct ledesnél azzal a kb. 15*10 szektorral bármit is érne a local dimming, szerintem jobban fog zavarni, mint amennyit használ, aki feliratosan néz filmeket annak meg automatikus, hogy az első másodpercben kikapcsolja a francba).
-
vargalex
félisten
-
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy frissen vásárolt LG 43UP76703LB okostévém. Sajna csak 2 HDMI bemenet van rajta, az egyiken van a PS5, a másikon a mediabox. Ha szeretnék rajta filmet nézni, milyen lehetőségeim vannak? Mert HDMI kábellel a PC-met összekötni ugye nem tudom, csak akkor ,ha feláldozom az egyik HDMI helyet.
Van két Toshiba külső merevlemezem, amelyeket csak tárolásra használok, ezt felismeri a TV hátulján lévő USB bemenet? Ha igen, a használat mennyire teheti tönkre a merevlemezt, ha ezen keresztül nézek rendszeresen filmeket? Illetve az mkv filmeket felismeri, feliratokat (srt) kezeli?
Előre is köszönöm! -
Griff55
senior tag
válasz
Sys85 #108623 üzenetére
Nekem az egész lakásba csak egy optikai szál jön be, és az megy bele a routerbe. A router wifis, van rajta telefon port, és van egy tv feliratú rácsavarozós koax csatlakozója.
A tv-t csak a routerre tudom kötni a fentebb már említett kábel csodával, és úgy van adás. Az a szívás hogy a csodás media boxuk ugyanezzel a metódussal csatlakozik a routerre.
(Egyébként a digis router egy külön törtétet, hogy mennyire szar...)
-
válasz
Qtyii #108559 üzenetére
Mindegyik verziónál tökéletes a felirat megjelenítés (ugye a felirat neve szigorúan ugyanaz kell legyen mint a film fájlneve,csak ugye .srt a kiterjesztés)
Nekem eddig majdnem minden filmet megettek (kivéve bd iso),egy-két filmnél futottam csak bele problémába.Valami kódolási probléma lehetett mindig,mert nem a puffereléssel volt gond,hanem akadt a film.
Másik release-zel mindig megszűnt a hiba. -
válasz
coredump222 #108487 üzenetére
Szia!
Nekem is vannak NAS elérési problámáim. Én Synology NAS-al használom.
Néha hosszú másodpercekig teker a mappák között, és van olyan videó, ami el sem indul. (igaz régebbi AVI-k) (LG 65UP78003LB)Feliratos filmet még nem nagyon próbáltam, de ezek után félve....
Van / volt még pár LG tv-m, csak nem 6-os webOS-el, azok tökéletesen működtek a NAS-al. Erősen gondolkodom a visszaküldésen.
-
csababarca
őstag
Sziasztok!
Adott egy szerintem régi LG 42LC42 típusú tv.
Lengyelországban vagyok menyasszonyom családjánál, de nem tudunk beállítani valamit.
Túl nagy a képernyő mérete a tv méretéhez képest, tehát van amit nem látunk.
pl
laptopot csatlakoztattunk, és a felirat teljes egészében nem látszik, mert túl nagyítja a képet.
tv beállításaiban próbáltam mindent, 16:9es beállításon nyújtja így szét a képet, 4:3ban meg rémesen kicsi a kép.Van erre valami megoldás?
-
coredump222
tag
Sziasztok,
Egy LG OLED65C12LA egyenlőre boldog tulaja vagyok.
Egyedül a Media playerrel vannak problémáim, nagyon lassú, nehezen találja meg a fileokat,
ha visszalépsz egy lejátszásból van hogy elveszti a fonalat és a sample-k listája jön be.
Szerintem kritikán aluli playert sikerül írni ebbe a nem igazán olcsó tvbe.
Én írtam már DLNA lejátszót Androidra de ez ami a tvben van ez egy rakás s.ar.
Nekem egy Raspi 4 a NAS-om minidlna-val ami eddig tökéletesen működött, elötte egy
LG LM669s tvvel hát abban jobban működik a lejátszó (7 éves tv) mint ebben.
(a minidlna-val már ujrabuildeltem a db-t, csináltam már mindent)
Ja igen ha van az mkv mellett ugyan olyan nevű felirat azt sem veszi észre csak az internal feliratokat hajlandó látniEsetleg van letölthető másik player a tvre ?
Valakinek vannak hasonló tapasztalatai ?Köszi
-
-
Yeti42
csendes tag
Sikerült szert tennem életem első komolyabb tv-jére. Várom, hogy majd kihozza a futár.
WebOs-ben lesz olyan lehetőség, hogy pl a filmek feliratán tudok színt, és nagyságot állítani?
Sárga feliratot használok régóta.Köszi.
-
ROBREGGAE
tag
Sziasztok, én is most próbálom ezt az ingyenes időszakot, nálam kért itunes store-fiók regisztrációt is...
Viszont sehol nem ír 3 hónapos időszakot ezt követően sem, csak a 7 nap ingyen felirat megy továbbra is.
-
Kaba
veterán
válasz
rainman72 #107853 üzenetére
Regisztráció az Apple ID-n keresztül történik email és jelszó megadással.Fizetéshez megadhatod a mobiloszámládról történő fizetési módot is a szolgáltatódon keresztül.
Amennyiben nem használnád tovább,mint 3 hónap,akkor csak az utolsó napon mond le,mivel ahogy lemondod aznap megszűnik.
Magyar felirat van,de több nyelven is nézhető,angol,német,francia,spanyol, stb. -
nofi
addikt
Sziasztok!
WebOS-en tudtok esetleg alternatívát NAS-ról SMB filmlejátszásra? A natív WebOS hálózati filekezelője nem rossz, de sokszor belefutok abba, hogy integrált feliratokat egyszerűen nem látja.
LG 55UM7100PLB egyébként az eszköz. -
Uraim, esetleg tidja valaki, hogy a webos tévék miért nem jelenítik meg a külső feliratot lejátszáskor? A netcastos tévén tökéletesen müködik de a két új tévén és egy régebbi webos tévén egyszerűen nem látszik a felirat. Lehet valami trükje van, én nem találtam megoldást rá. Ha esetleg valaki tudja , hogy ennek mi az oka kérem jelezze.
-
still2
tag
Sziasztok!
OLED65BX napokban kapott egy frissítést. A felirat megjelenítéssel a dlna-n keresztül ezt követően probléma van. Beágyazott felirat rendben, de külön srt nem működik. Valami megoldás? -
gulyasa
őstag
Köszi a választ, de sajnos nem segített.
Nekem is van közel 10 éves távirányítóm (a régi tévét ilyen régen vettem), de pár dolog nem úgy működik vele az új tévén, a dedikált gombok nem mindenhol csinálják azt, amit a feliratuk szerint kellene...
De a lényeg, hogy a régi tévé bekerült a lányom szobájába, természetesen a saját távjával együtt.
Rákerestem a te AKB7585501 típusúdra (nem ismerem), de az tavalyi(?) magic remote(?), MR20GA a másik "neve" és a webos verziódból is látszik, hogy neked 5-ös van a tévéden, tehát nem ez érdekel, hanem a hagyományos változat, ami az én WebOS 6-osomhoz kellene az MR21GC mellé (néha helyett). -
HWSW
tag
Sziasztok!
OLED55CX3LA napokban frissítette magát, és kb. azóta, mintha elfelejtette volna azt a ficsőrét, hogy dlna-n keresztül az srt feliratot megjelenítse. Más is találkozott ezzel a hibával? Beágyazott felirat rendben, de külön srt nem működik.
-
cidalain
veterán
-
okkomester
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdésem volna, hogy az LG tv reklámkor kitesz egy 18+ feliratot a jobb alsó sarokba 22.00 után és mellé ad egy tülkölő hangot. Ezt minden reklám elején megteszi. Ezt a funkciót hol lehet kikapcsolni?
-
Boha
tag
Külső meghajtóról lejátszva sorozatot vagy filmet, be lehet úgy állítani hogy egyből a magyar felirattal kezdje ? Alapból a lejátszandó tartalomban van 10-14 felirat, csak keresgélni kell köztük hogy egyből magyar legyen. Esetleg tudja ezt a beállítást a webOS ?
-
AssAssynn
addikt
válasz
urbi73 #106308 üzenetére
Ha USB-re dugod, akkor mindegy
inkább a HDMI feliratot keresd.
2.1 az csak 4K 120fps-hez kell, viszont még az új generációs konzolok is csak 4K 60fps-en képesek futtatni a jobb/szebb címeket, vagy fullHD 120fps-el. Egy-két apróbb játék van, aminél menne a 4K 120fps, de azoknál nem biztos, hogy fog ez érdekelni.
A másik, hogy írták itt többen, hogy a 4K 60Hz tévéjük tudja fullHD-ban a 120Hz-et, úgyhogy egy olyannal már le is fedted, amit szeretnél.
Ettől függetlenül nem gondolom, hogy hülyeség a hdmi 2.1, mert később lehet, hogy jobban kihasználják majd a konzolok ezt a lehetőséget, de egyelőre nem egy égető szükség. -
vargalex
félisten
válasz
Balázs0916 #106000 üzenetére
Ez fura, mert IPS panel esetén eddig a Real 4K IPS felirat volt rajta. VA esetén volt a tiéden is olvasható Real 4K felirat...
-
vargalex
félisten
válasz
dchard #105305 üzenetére
Ahogy a kolléga írta, sokkal jobban jársz egy olcsó kínai box-al. Az legalább CE,vel (S905 esetén) tudja a kadenciahelyes lejátszást, támogat minden hangsávot, mindenféle hálózati megosztást és még a média infókat is beszerzi neked. A TV saját lejátszója soha nem lesz olyan...
Én utoljára valamikor 2012-2014-ben használtam a TV saját lejátszóját (LG 37LH3000-en), azt is hackelt rendszeren, USB-LAN adapterrel, NFS megosztásról.Egyébként a DTS-el nem akkor van baja, ha az az elsődleges hangsáv? Persze, ha igen, az akkor is egy bug. De szinte biztos, hogy nem fognak foglalkozni vele, ahogy a kezdetektől azzal sem foglalkozik egyik gyártó sem, hogy DLNA-ról egyáltalán támogassa a hangsáv, felirat választást.
-
fecke78
senior tag
előtte nekem 55 " volt , feliratos filmnél már gáz volt a 3 m
-
asdf_
veterán
És akinek DTS hang kell, az sanszosan feliratosan nézi, és máris megérkeztünk, hogy szeretné állítani a felirat:
méretét, pozícióját, szinét, vastagságát, legyen-e dropshadow-ja a karaktereknek vagy sem, legyen e keret a felirat körül vagy sem, az a keret mekkora legyen és biztos lesz még, csak több nem jut eszembe.
Ebből TV-n vákaszthat 3 méretet és le van tudva a feliratokkal kapcsolatos beállítási lehetőség. -
vendingo
veterán
Sikerült vennem tv-t. 43nano793 lett a befutó, szebb volt a kép, mint az un7400-on, megérte a felárat. Kép rendben, feketével nincs gond, világosban ablak mellett is szép a kép, tv hangja tetszik, van benne mély az előző készülékhez képest, nincs bevilágítás, foltosodás, pixelhiba... Távirányító jópofa, tetszik, hogy van benne wifi, és ezáltal könnyebben netflixezek, nem kell chromecastal meg telefonnal bohóckodni. Ami kérdésem lenne: bekapcsoláskor szép képeket vetít, de nagy kockában ugrál a képernyőn, hogy nincs jel, meg programozzak be csatornákat. Ezt ki lehet kapcsolni valahogy? Csak a képeket vetítse a felirat nélkül. Nem fogok tv műsorokat nézni rajta, nem fogom beprogramozni, nincs is tv előfizetés itthon.
Amúgy féltem, hogy kicsit nagy lesz a 43", de elfért volna itt egy 49-es tv is. :)
Sajna ma nincs lehetőségem filmekkel tesztelgetni, de holnap erre is sor kerül.
Szerintem jó vétel volt, 10+ éves 32" 720p tv-t váltott. -
pilu01
senior tag
Sziasztok
Van egy 43UN71003LB tv-m.
UPC boxot használok. Cisco 8685DVB
Mikor bekapcsolom mindkettőt, nem megy át rögtön a kép.
Csak a HDMI felirat van a tv-n.
Ha újraindítom a tv-t, vagy a boxot akkor elindul a kép, de van hogy mindkettőt ki-be kell kapcsolni.
Ilyenkor felvillan egy pillanatra a kép, majd elsötétül ismét, majd ha szerencsém van elindul.
Ha egyszer elindul, utána már folyamatos, nincs több hibajelenség.Noname hdmi kábelt használok, lehet ez a kiváltó ok?
Vagy a régi UPC box okozhatja ezt? -
sasa134
addikt
válasz
sasa134 #103817 üzenetére
Na, akkor válaszolok magamnak -illetve leírom a megoldást a problémára. Ami a következő:
a Tv-m egy pár napja azt játsza, hogy kiírja, hogy a LAN-kábel le lett csatlakoztatva, majd kb rögtön utána, hogy a LAN csatlakoztatva. Közben Netflix, Youtube alatt akadozik a hang, mintha tényleg elveszítené a kapcsolatot egy pillanatra.
A TV egy kb másfél éves 49 Sk8000, egy D-Link Gigabites Ethernet Switchről jön a net kábelen, semmi változás nem történt, ez a setup hibátlanul működött az elmúlt másfél évben... Tv-t kihuztam éjszakára, minden ethernet kábelt újra ki/bedugtam, modemet és switchet újraindítottam, minden alkalmazás és a TV OS-se is a legfrissebbElkezdtem kutatni a neten, és hamar kiderült, hogy messze nem egyedi a jelenség, sőt, szerte a világból írja sok ember, hogy különféle LG modelleknél jelentékezik a hiba.
Először azt hittem, a LAN-nal van gond csak, így hogy ezt kizárjam, ki akartam próbálni a TV-t wifin - igen ám, de a menüben képtelen voltam bekapcsolni a wifi funkciót (nem lehetett a kapcsolót ON-ra állítani). Elkezdtem ezután kutakodni, az lgcommunity.us.com-on egy méreted fórumtopic foglalkozik ezzel ("LG Smart TV wifi won't turn on" a neve).A megoldást egy főrumozó szállította és a posztokból egyértelműen kiderül, hogy az LG biztosan tud a problmáról, csak lapítanak, nehogy világszintű visszahívás éegyen belőle..Többen gariztatták a TV-t, amikor is a kiérkező szervizes azt csinálta, amit a fórumozók is megoldásként megjelülnek. Szóval ha a TV-d dobálja a netet, gond van a magic remote-tal (pl elmegy a kurzor), vagy nem működik a wifi - akkor üdv a klubban..
Fontos: mindenki saját felelősséégre nyúljon a TV-jébe, aki nem meri maga szerelni, vigye szakszervízbe. Én olyan ideges lettem, hogy ma reggel lekaptam az állványról, lefektettem az ágyra és kb 25 perc alatt megcsináltam.
Nem vagyok műszerész, sem technikus, sem TV-szerelő - szerelem a számítógépeimet magam vagy 20 éve, és egyetlen csillagcsavarhúzóval orvosolható a probléma.
A modell egy 49SK8000.A tv-ben a BT és wifi modul középen hátul van, ez egy fehér ill. ezüst kábelköteggel van az alplappal összekötve. A lényeg: le kell húzni óvatosan a BT/Wifi modulról a kábelt, majd újracsatlakoztatni (van egy pró kis fül ami bekattan, azt le kell nyomni lehúzáskor), majd vissza csatlakoztatáskor halk kattanással jelzi, hogy a helyén van. Elméletileg itt vmi felőleti korrózió okozhat galibát, ezért egy plugoff/plugin segít(het). A másik: e nevezett kábelköteg (nálam legalábbis) 3 helyen halvány kék kábelösszefogó szalaggal van betekerve. Mivel a kábel maga a wifi antenna, ha leszedjük (ÓVATOSAN nehogy melevágjunk a kábelbe) ezt a kék szalagot, a kébel szálait szét tudjuk választani és a csatlakozól közelében található kábeltöréseket szépen ki tudjuk simítani, el tudjuk egyengetni. Ezt a 2 dolgot tettem , és bekapcsolás után voilá, van wifi, megy a LAN, megy a távirányító mindenféle gond nélkül, nem akadozik a hang Netflix, Youtube stb alatt.
Amit tenni kell:
- áramtalanítsd a TV-t
- fektesd el a TV-t (esetemben 49SK8000, más LG TV-k esetében eltérhet a layout/design..)
- csavarozd ki az összes hátlapi csavart. 2 féle van, ne keverd össze őket (hátul a 4 lenti középső vastagabb)
- egy csavar van a kábel TV kártya alatt - ha a kártyát kihúzod, meglátod.
- a hátlapot picit határozott mozdulattal körbe ki lehet feszegetni a helyéről és szépen lejön
- hátul jobbra van az alapólap - ennek az aljából jön egy kábelköteg (felirat rajta: EAD63986811 - IR A, és WIFI B:280) - ez megy a BT/Wifi modulokba. Ezen a kábelen látható a kék színű összefogó. Ezt óvatosan (és pipere ollóval csináltam) vágjuk le, vigyázva hogy véletlenül se a kábelt vágjuk el.
- a kábel csatlakozik a BT/Wifi modulhoz (zöld kb 3x4cm-es kis nyák) ami egy szürke műanyag takaró alatt van. Ezt 4 csavar fogta szemből, 2 alulról. Csavarozzuk ki. Vigyázni, mert ennek a szürke takaró elemnek van 2 kábelvezetője, amibe a wifi antenna kábel (is) bele van fűzve. Bújtassuk ki a kábeleket, mielőtt a szürke műanyag takarót felemeljük, hogy a wifi modulhoz hozzáférjünk (ha nem így tesszük, kitépjük a kábelt a helyéről, rosszabb esetben elszakítjuk)
- nekem le kellett venni a 2 talpat is, hogy a szürke műanyag takarót fel tudjam emelni, mert a talp bele van csavarva (az én modellemnél) - csak így lehet hozzáférni a wifi modulhoz
- ha megvan a wifi modul, a kábelt óvatosan húzzuk le, majd dugjuk vissza (középen van egy kis fül ami tartja).
- a kabelt a wifi modul és az alaplap közt egyengessük el, húzzuk szét, a töréseket kisimítottam
- tegyül vissza a szürke takaró lemezt, vigyázzunk hogy a wifi kábel ne legyen csavar útjában
- csavarozzuk vissza a talpat
- pattintsuk és csavarozzuk vissza a hátlapotEredmény: lett wifi, hibátlan a magic remote (van kurzor MINDIG), és az ethernet csatlakozási hiba is megszűnt.
Mégegyszer: csak saját felelősségre csinálja mindenki, én nekiugrottam mert a netes tartalmakra a TV gyakorlatilag használhatatlanná vált és a megoldás működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest