Hirdetés

Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    Sziasztok!

    Ha sikerül az aláírásomban említett két TV-t eladnom, akkor nagyon úgy néz ki, hogy kipróbálom a Philips 32PFL7404 TV-t.

    Az okok: mégis elég monitornak a 32", a 37" túl nagy. Nem tudom a gépasztalon úgy elhelyezni a TV-t, hogy monitorként is és TVzéshez is ideális távolságból nézhessem, mert ideális elhelyezéskor a TV monitorként 1.2m-re van tőlem, de TVzéskor a "kétszintes" gépasztal kitakar a képből. HD filmnézésnél nem igazán jön ki az a plussz 13 centi képátló, mert úgyis közelről nézem (kb. 2m), SD-nél meg teljesen mindegy, hiszen minimum 3.5m légvonalban a táv.

    A kérdéseim (elvileg ma nézem meg a TV-t élőben) Philips gurukhoz (fórumokban olvastam, illetve a manualból, de megkérdezem itt is):

    - panel? úgy tudom S-IPS (talán Sharp? jó fekete, jó válaszidő, színhű megjelenítés, jó betekintési szögek), mindenesetre nincs olyan panelhisztéria, mint a Samunál, gondolom a feketéje azért nem olyan jó, mint egy S-PVA Samunak

    - digitális összeköttetés PC-vel DVI-HDMI-n, elvileg mind3 HDMI input DVI input is egyben,csak a TV-ben a menüben meg kell címkézni a bemenetet PC-re (mint egyébként ahogy a Samunál és LGnél is van, csak ezeknél volt 1 db. kifejezetten HDMI input, dedikáltan PC-hez, LG-nél HDMI1, Samunál HDMI3, nem volt olyan jó a képminőség, ha nem a dedikált portba dugtad), ez valóban így van?

    - avforum.com szerint a VGA-t 24, 25 ill. 50 Hzre állítva itt is "kilép" a TV a PC módból DVI-HDMI esetén (mint a Samu B679-em), így aktiválható a 100Hz-es technológia, valóban így van?

    Ha mindezeket tudja, ráadásul kiváló analóg tunerrel, akkor nem is értem, hogy eddig miért nem ezt a TV-t néztem magamnak ki (mondjuk kb. fél éve, amikor az LG-t vettem, ez jó 40K-val többe került, akkor azért esett ez ki). 8-as széria már drága és számomra felesleges, Ambilight és net@tv nem fog hiányozni, lévén mindig megy a gép, hisz a monitor a TV is egyben.

    Így látatlanban 3 hátrányról tudok -
    1. nincs manuális fényerő szabályzás, a kontrasztszinttel együtt állítja a TV automatikusan
    2. csak két preset állásban paraméterezhető a 100 Hz feature, nem úgy, mint a Samukban a 3 preset és a custom judder és blur reduction külön-külön
    3. a TV menüje belassulhat/lassú

    köszi a válaszokat

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák