kösd össze és lessz hang a DVI kimeneten. utána használd a DVI-HDMI átalakítót, HDMI kábellel.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
ikcs
(újonc)
Sziasztok meg tudjátok mondani h mpeg2 és mpeg4 között mi a különbség? (digitális tv adás van itthon). Milyet vegyek 2-et vagy 4-et?

Tel Elek
(PH! addikt)
mpeg-4 természetesen jobb minőséget ad, de ebben az esetben sak akkor lesz rá szükséged, ha a jöbőben szeretnéd fogni a Digitális földközeli sugárzást. Ez tehát nem annyira fontos tényező. Természetesen ha lehet az mpeg4-est vedd, de ne ez a szempont döntsön.

Symbio
(senior tag)
MPEG4-et, az MPEG2 adás már nincs.

schrank
(kvázi-tag)
mondjuk ha kiviszitek a vikkentházba 2012 után akkor az mpeg 2-sel nem fogtok tudni tévét nézni míg a mpeg4-gyel fullhd-ba megy majd a barátokközt 

letsos
(újonc)
Sziasztok!
tudnátok segíteni?
Vettem egy samsung 40B530 tv-t hdmi-hdmi-vel van összekötve/giga gts250/
hogy kell beállítani a vga drivert,hogy ne klonozza,hanem a monitoron
mást i tudjak csinálni filmnézés közben?

ikcs
(újonc)
120e ft áll rendelkezésre kb 2-4 m távolságból nézném a tv-t. Tudtok valamit ajánlani nekem ma voltam edigital-ban ott nekem ezt ajánlották : Philips 32PFL5403D vagy ez is szóba jött még: Samsung LE37A330J1 főként tv néznék rajta (mivel meghalt a rég 70 kg 72 cm tv-m).

Tel Elek
(PH! addikt)
Hát ha ez is úgy halad majd, mint a 4-es metró... 

Rick4
(PH! nagyúr)
mpeg-4 természetesen jobb minőséget ad,.. .annál az mpeg2-nél mindenképp, amivel semmi sem fogható.. 
A probléma Te magad vagy: ebben az évben is mindent úgy csináltál mint eddig, mégis végig más eredményekben remélkedtél.

tothbe
(PH! addikt)
konfigom alatt ott van, hogy LE32R72BX. Azt kapták most meg a gyerekek.
By(e) Tothbe

tothbe
(PH! addikt)
kérdezz bármit és megpróbálok objektiv maradni. De jópár dolgot már leirtam az elözö hsz-ben is.
Még talán annyi, hogy az elözö tv-hez képest, amit dabadab-nak is irtam, itt kevésbé zavaró a lakkfekete keret, valahogy nem annyira fényes. Viszont a port ez mégjobban szivja magára, föleg az alján az érintökapcsolóknál porosodik hamar.
By(e) Tothbe

schrank
(kvázi-tag)
aki az osztrák határnál lakok az másként gondolja 

schrank
(kvázi-tag)
a metró nem EU-s követelmény , amúgy meg már most 60%-os a lefedettség a 2011.dec31. a 100%-os lefedettség dátuma

schrank
(kvázi-tag)
nem az a kérdés hogy milyen messziről nézed hanem hogy mit, milyen forrásból származó jelet , nézni nézheted a szomszéd faluból is 

tothbe
(PH! addikt)
én is e kettö közül vettem meg a b650-et a funkciók miatt pl. divx hdd-röl és nagyon nem bántam meg a választást.
By(e) Tothbe

luciferk
(senior tag)
Kipróbálom, de egyenlőre csak hdmi hdmi madzagom van hdmi-t fogadó tévém még nincs, de tervbe van a megvétele
, most nézem, hogy az e digitálnál már feljebb csúszott a 40B650 ára 300k-ra pedig még nincs is itt az áfa emelés 

luciferk
(senior tag)
A 4:3-as képet mennyire torzítja el teljes képernyőn? gondolom van olyan állítási lehetőség, hogy a torzítás minél kisebb legyen.

booz
(senior tag)
Megérkezett a Toshiba LCD-k 20.-ik generációja!
Toshiba 42AV635 - akciós ára: 239.990.-
Toshiba 42RV635 - akciós ára: 269.990.
AZ EGYEDÜLI SZÉRIA A PIACON, AMELY AZ ANTENNA ÉS
ANALÓG JELEKET HD MINŐSÉGÜRE KONVERTÁLJA!
A PIACON EGYEDÜLI RESOLUTION + FUNKCIÓ,
KIMAGASLÓ MINŐSÉGET ÉR EL AZ "SD" JELEK FELJAVÍTÁSÁBAN!
42"-os (107cm), Full-HD felbontású (1920 x 1080),
új Meta Brain processzor, analóg jelet felkonvertálni képes
- resolution plus- funkcióval, DVB-T, DVB-C és analóg tunerrel,
Automata háttérfény, kontraszt, szín, MPEG
és digitális zajszűrő állítás!
ECO panel maximum 144W (42RV635)
Dolby Volume, Audyssey és szub kimenet!
és a ledes
[I]LED-es háttérvilágítás (LED-TV)!!!
Beépített MPEG-4 és analóg tuner!
Resolution Plus!
Active Vision M200 HD (200Hz)!
117cm-es képátló, 16:9-es képarány, FULL-HD,
ECO panel (maximális fogyasztás: n.a. W)
1920x1080xRGB felbontás, 8 fajta képformátum állítás,
dinamikus kontraszt: 2.000.000:1, fényerő: 500cd/m2,
Resolution plus SD-fel felkonvertálás!!!
Meta Brain processzor, Pixel Processing , SD kártya,
Reakcióidő: 6ms, AutoView funkció, USB (JPEG, MP3, DivX),
Automata háttérvilágítás vezérlés, FULL 10bit-es proc.,
Integrált jelerősítő (rossz minőségű TV adás javítására),
Toshiba hangrendszer 2x 30 W, Dolby Volume, Audyssey,
4db Quick HDMI v1.3 (HDMI-CEC, 1.080p, 24p, Lip Sync),
komponens, PC, scart és komozit bemenetek,
RS-232-es port (Hotel mód lehetőség),
[/I] 
[ Szerkesztve ]

tothbe
(PH! addikt)
nem is azért csúszik fel náluk, hanem mert most 10 hónapos ingyen hitel akciót tartanak és emiatt pl. ez a tipus is nagyon kelendö lett.
By(e) Tothbe

tothbe
(PH! addikt)
samunál van 4:3, 16:9, automatikus és zoom.
A zoomnál kilóg elég sok, szóval nem az igazi, én az automatikust használom, sztm elég jól kezeli a széthúzást 16:9-re család is ezt mondja, meg ismerösök is.
By(e) Tothbe

blader81
(újonc)
en ugy indultam el reggel munkaba hogy majd delben vegzek es megyek hozzuk megvenni a 40b650-et csakhogy tegnaprol mara +10k.
digitalko-rol milyen velemenyek vannak? gyari samsung garit adnak vagy sajat boltit?
266.000 naluk, lehet hogy hetfon megrendelem

anrab
(őstag)
"új Meta Brain processzor, analóg jelet felkonvertálni képes"
a Philips-nél már vagy az ötödik generáció van az idén!
a pixel plus-sal kezdte egy pár éve!

Tel Elek
(PH! addikt)
Nah jó, de van kb 5 csatorna.
Rick4: Erre még úgysem lehet hagyatkozni. úgyis mindenkinek van vmi előfizetése, amelyhez STB is van. MEg egy mpeg4 STB is 15K most. Később 5K-kért fogják vesztegetni.
Szóval semmi értelme ilyen TV-t venni akkor, ha más adatait tekintve sokkal rosszabb, mint az mpeg2-es.
[ Szerkesztve ]

booz
(senior tag)
olvass utánna 1 kicsit kérlek mert ez pont nem az!! itt 
Helló!
Mivel tuti választ még nem kaptam kérdésemre, így nézegettem, ehhez a tv-hez mit szóltok, tv-ként, és főleg monitorként üzemelne? Jobb, mint egy külön monitor, színvisszaadásban?
Ja, és a videokártyámmal hdmi-vel probléma nélkül össze lehet kötni?
Köszi
[ Szerkesztve ]
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

anrab
(őstag)
nem tudok angolul de nem ő az "EGYEDÜLI SZÉRIA A PIACON, AMELY AZ ANTENNA ÉS
ANALÓG JELEKET HD MINŐSÉGÜRE KONVERTÁLJA"
egyébként HD minőség az életbe nem lessz belőle csak a pixeleket a legközelebb állítja egymáshoz színben, és nem össze mossa.
[ Szerkesztve ]
Javítok:
Nem az előző hsz-ban szereplő tv, de ahhoz is jöhet vélemény, hanem erről a tv-ről lenne szó.
Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

hdmi
(tag)
150k egy 26"-os tv-ért nem sok?
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
full hd-s cucc, 3 hdmi-vel, mpeg4 tv tunerrel
[ Szerkesztve ]

hdmi
(tag)
Jó is lenne, csak ugye 32-es, én meg kb 1 méterről nézem a monitort, és kipróbáltam a 32-es samsungomat monitornak, és ne tudd meg...
kapkodtam a fejem ide-oda. Ezért keresek 22-24-26 colos cuccot
[ Szerkesztve ]

hdmi
(tag)
Hát te tudod, én biztos nem adnék 150k-t egy 26"os tv-ért, akármilyen jó, akkor se.

booz
(senior tag)
megkell nézni a saját szemeddel ennyi szeretettel várlak toshibashop lurdy ház
értem, de a hely szűkös, és igy túl közel van a monitor hozzám. a 32-es sajnos nagy ehhez a távolsághoz, de lehet, hogy meggondolom magam
. Ettől függetlenül, az eredeti kérdésemre mi a válaszod? (mármint, hogy jó-e monitorként huzamosan használni az lcd tv-t - szín, stb miatt kérdem)

hdmi
(tag)
Sokan használnak lcd tv-t monitornak, semmibe nem különbözik maga a technika a monitortól, nem károsodik sehogysem. Egyébként 26"-os Samsung pl. már 100k, vagy az alatt kapható.
Értem. Utolsó kérdés: ha választanod kéne, hogy Tv tuneres Full HD monitort vagy Full HD TV-t veszel, melyiket választanád?

Symbio
(senior tag)
Az SD jelet HD minőségre konvertálja....
Ez azért nagyon marketing szagú bátor kijelentés
és nagyon függ a szerintem a jel minőségétől ( mint tudjuk, sz@rból nem lehet várat építeni). Biztosan egy jó algoritmussal dolgozik az elektronikája, de sajnos abból sohasem lesz HD minőség
(nem kötekedni akarok -anno én is egy 42-es Z4040D-t akartam, de nem tudtam beszerezni- , de a német oldalon már árnyaltabban fogalmaznak: "HD-Feeling auch für Bilder in Standardauflösung dank „Resolution+“-Technologie" 

hdmi
(tag)
Hát ezt neked kell eldönteni, hogy neked mi a jó. Én magamnak Full Hd tv-t vennék mindenkép.

Tel Elek
(PH! addikt)
Én meg adnék egy voksot a monitorra. 
Köszi a választ mindkettőtöknek, csak most tudjam eldönteni, hogy mi legyen 
Tel Elek: Te miért azt választanád? (mert én is a tv felé húzok inkább)
[ Szerkesztve ]

Tel Elek
(PH! addikt)
Hát ha egyszer monitorként használnád, akkor monitort kéne venni.
Sokkal jobb az elektronikájuk, vagyis erre van kihegyezve. Én TV-n az életben nem tudnék fórumot olvasgatni, nekem ott nem tetszenek a betűk.
Monitoroknak általában jobb a válaszidejük, ha játékokról van szó. A TV-k fényerejét sokszor nem is lehet kicsire levenni, és közelről kifolyik a szemed.
Hirtelen ennyi.
[ Szerkesztve ]

booz
(senior tag)
én nem azt állitom hogy hd lesz de sokkal jobb mint az sd ez tény de hidd el megéri megnézni(ja és a jel amiről probáltuk analog tetőantenna) 

Tel Elek
(PH! addikt)
Ennyi erővel ezt az én XD engine rendszerem is tudja.
Sőt bármelyik tv. Ez egy szimpla marketing szöveg.
Tessék
: [link]
[ Szerkesztve ]

anrab
(őstag)
szerintem félre értettél! ua. írtam mint symbio.
én elhiszem hogy nagyon jó a képe, nem is kételkedtem! csak azt írtam hogy a philips már évek óta használja ezt a technikát. /pixel plus/ és mostmár vagy az ötödik generáció. /perfect pixel HD/. de csak a "HD-Feeling van meg"

soma55
(újonc)
Segítség kellene 
Vetem egy Sony KDL 52V5500E - tv-t.
Összekötöttem a számítógéppel ( vagyis a " dobozzal " ). De ennek ellenére nem tudom a számító gépröl a filmeket nézni. ( Valami programokat már lehozott a fiam a netröl, de nem müködik ).
Van valakinek ezzel valami gyakorlata már ?
A válaszokat kösz.

anrab
(őstag)
"A Philips Pixel Plus digitális képjavító áramkör intelligens módon úgy növeli meg a videojelben lévő képpontok számát, hogy közben figyelembe veszi a képtartalomban lévő világosság átmenetek jelenlétét. Így képes a normál (SD) képek felbontását úgy megnövelni, mintha azokat eleve HD jelként rögzítették volna. "
ez volt nem tudom hány éve. azóta a perfect pixel HD-nél tart és rosszul írtam, az már a hatodik generáció.
[ Szerkesztve ]

Yahhher
(tag)
Hát nem tudom, az én régi tv-men ( 37a551 ) tökéletes volt minden betü, a fényerőt is le lehetett venni....