"a boxban benne van a modul.. Kiszeded, és beteszed a tévébe."
Azért ez nem ilyen egyszerű, vagy esetleg attól függ, hogy milyen box.
Én szétszedtem a régebbi GolbalTEQ SD boxot, és egyáltalán semmi olyan nincs benne, ami CA modulként simán áttehető lenne a tévé CI slotjába.
Egy vacak lapos panel, valami szalagkábel csatlakozással. Talán bátrabb elektronikai guruk össze tudják hozni szakértelemmel és a tévé megbarkácsolásával. Vagy a kiberhelt szerkentyűre tudnak applikálni egy CI slothoz való csatlakozást valahogy.
A szomszéd Mari néni azért maradjon a valódi CA modulnál.
Ha jót akar.
Az újabb verziószámú GlobalTEQ-et nem szedtem szét, de már nincs is nálam ilyen. Az egy tragédia a folyamatos működésben, bár elvileg picivel többet tudna. Annak picit máshol van a Conax nyílása, de nem tartom valószínűnek, hogy ettől valódi CA modulszerűre váltottak volna benne a dzsunkán. 
HD boxnál meg szerintem az egész nem lényeg, mert annak van HDMI kimenete, így nincs minőségromlás. Ha csak valaki annyira nem utálja a plusz távirányítót, kütyüt és fogyasztást, kevés értelme van a CA modulnak.
@Lala6A
T-s műszakiak előszeretettel mondják, vagy rádhagyják, hogy a kártya hozzá van párosítva a boxhoz. Ez vagy igaz vagy nem, vagy talán csak a HD boxnál van így.
Szerintem 98%, hogy az SD box nincs összepárosítva.
Az meg 100%, hogy a T-s SD előfizetéshez adott Conax tökéletesen megy a conaxos CA modullal. Erre kipróbált tanúk vannak. Ennyiben tökmindegy, mit mondanak a T-nél, vagy tényleg van-e valamilyen összerendelés.
Annyit említettek problémaként, hogy a kártyát havonta egyszer vissza kell dugni az aktiváláshoz a boxba, mert ezek szerint a CA modulon keresztül nem történik meg a következő havi érvényesség beállítása.
Annyiban meglepő, hogy ha a kódkártya nincs a tévé hálózaton vagy ki van a box kapcsolva teljesen pár napig vagy hétig, akkor elveszti érvényességét.
Az érvényesség természetesen automatikusan helyreáll kb. fél órai visszadugás után.
Tehát a CA modulban az érvényesség megmarad, viszont nem aktiválódik a következő hónap. Ha mindez így igaz, ahogy leírták.