Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#50001) hoffman_ válasza anrab (#50000) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát a manualjában semmi nincs, úgyhogy fogalmam sincs hol fogom megnézni. Ha nem nagy tétel, akkor veszek egy Scart-RCAt. Köszi :)

De miért nem tudom használni az optikait? Nagyon nem is próbáltam. Hogyan kéne?

"The time you enjoy wasting, is not wasted time."

(#50002) Sanci38 válasza hoffman_ (#49998) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Milyen hifid van? Ha van rajta optical oudio in akkor kb 1000 ft. a kábel és összekötöd,de csak a digitális tuner, és a HDMI hangját hallod.Házimozi erősitön amugy alapbol van optical in,kivéve egydobozosok.Amugy kapcsolós Scart-rca- átalakitót vegyél.amin in-out kapcsoló van alig drágább mint a másik.(Kb 500 ft.)

[ Szerkesztve ]

Minden érdekel, ami árammal működik... Na jó a 100-as izzó annyira nem.

(#50003) Sanci38 válasza hoffman_ (#50001) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

Az optikai fényjeleket generál efyszerü "igen-nem" jelentésssel amit egy másik erösitő dekódol és a hangfalakra küldi a jelet,de csak digitális hanggal mükszik.,és kdólható,pl Dolby Digita,DTs jeleket is küld amit az erölködő kibont.

[ Szerkesztve ]

(#50004) anrab válasza hoffman_ (#50001) üzenetére

anrab
(őstag)

havernál kösd rá házimozira és rögtön kiderül hogy ha erősítőre teszi és hallod a tv-t akkor ok.

az optikai-hoz nem értek. ott szerintem csak optikai out-optikai in működik. de ezt másra hagyom.

(#50005) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi mindenkinek :) Csak RCA van a hifin, úgyhogy marad a Scart-RCA.

Amugy kapcsolós Scart-rca- átalakitót vegyél.amin in-out kapcsoló van alig drágább mint a másik.(Kb 500 ft.)

Nem tétel, de mire lesz jó a kapcsoló?

[ Szerkesztve ]

(#50006) ORCA58 válasza alekostefo (#49994) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Ha tényleg DVB-C a jel és nincs párosítva a box a kártyával, akkor tényleg működnie kellene. A TV-t kábelre kell hangolás előtt állítani.
DVB-T esetében légire.

(#50007) hcs57 válasza hoffman_ (#50005) üzenetére

hcs57
(senior tag)

Nem sok esélyed van rá (röviden semmi), hogy az "audio in"-t az erősitőre kötve az megszólaljon... azokon az RCA csatlakozókon csak hang bemenet van, és nem kimenet.

Szerintem.

Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

(#50008) csokoládé13

csokoládé13
(kvázi-tag)

Hello!

32 colos LCD TV-t szeretnék venni kb 100 ezerért. Full HD nem kell! Megtudnátok mondani melyik gyártók közül válogassak, esetleg konkrét típust is ajánlhatnátok :)
Eddig Samsungot, Philipset mondtak a legtöbben! Esetleg még Sharp?

Előre is köszi a segítséget!

(#50009) Sanci38 válasza hoffman_ (#50005) üzenetére

Sanci38
(PH! kedvence)

mert nem egy a bemenő-kimenö hang vezetéke.

(#50010) mynames válasza Devid_81 (#49969) üzenetére

mynames
(senior tag)

Az "emberetek" aki a vaterán samsung78 nick alatt árul, mennyire megbízható? Ezt nézegetem:
[link]

üdv: mynames

[ Szerkesztve ]

wassup homie?

(#50011) Devid_81 válasza mynames (#50010) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nekem tőle van a TV-m, használtakat, újra csomagoltakat árul garival, számlával.
Számlával vettem 129k-ért úgy, hogy Sopronból lehozta Békéscsabára, házhoz.

Szerk: (#49985) need: Nem tudom, nem szeretek én sem Vaterázni, de a srácnak annyi pozitív visszajelzése volt, hogy bevállaltam.
Futárnál fizettem, nem volt gond, sőt nagyon korrekt volt a dolog.
Remélem garival is okés minden, bár nem szeretném kipróbálni :)

[ Szerkesztve ]

.::www.megadanceradio.hu::.

(#50012) Andrej29

Andrej29
(újonc)

Sziasztok!
Érdeklődnék hogy tudnak e philips tulajdonosok megoldást a problémámra.Van egy 46pfl9704-es tv-ém .Tegnap észre vettem hogy az ambilight funkció a tv-en nem rendessen működik mint edig ,magyarúl össze vissza villog.Próbáltam lecsökkenteni a dinamikáját illetve kikapcsoltam és vissza de semmi változás.Még a szoftver frissitéssen gondolkodtam.Ma még nem próbáltam mert nem otthon vagyok.Van esetleg valakinek öttlete szervizen kivűl ? Illetve ha szerviz akkor hova mert a gari már lejárt.Köszi András

(#50013) looser

looser
(senior tag)

Egy másik fórumon ajánlották a Samsung C650-et, amelynek manualjában van néhány sornyi igazán érdekes figyelmeztetés. Ezt mennyire érdemes komolyan venni? Általános minden lcd tv-re?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#50014) Devid_81 válasza looser (#50013) üzenetére

Devid_81
(PH! kedvence)

Nos, most volt épp egy teszt a főoldalon, csak idéznék belőle:

"A plazmatévéknél minden képpont három kisebb kamrából, részpixelből áll, amelyek a három alapszínre (piros, zöld, kék) vannak felosztva. Ezek a különleges nemesgázkeverékkel megtöltött kis kamrák két üvegtábla között kapnak helyet, ahol a megfelelő szín a hátulsó üvegtábla foszforrétegétől függ. Amikor ezeket a kis kamrákat elektromos impulzus éri, a bennük lévő gáz plazmaállapotba kerül, és az így felszabaduló, töltéssel rendelkező ionok a foszforral kölcsönhatásba lépve fényt bocsátanak ki. Azaz a fény magukban a pixelekben keletkezik, és az LCD-tévékkel ellentétben nem a háttérvilágításnak köszönhető."

Ez a plazma TV alapszintű működésére utal.
A leírás ezen része meg plazma TV-hez való.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#50015) Ares_lovag válasza hoffman_ (#49998) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

SCART-on elvileg kiad stereo hangot. SCART to RC átalakíttóval mennie kell!

"Szép nap ez a halálra." -Az ész korszaka végetért, ez már a bírkák kora. beee-

(#50016) fury71 válasza looser (#50013) üzenetére

fury71
(fanatikus tag)

Szerintem komolyan venni nem nagyon kell. Legalábbis egy átlagos LCD használat mellett nem kell lennie a beégésnek és stb.
Amit írtak csak egy általános figyelmeztetés, hogy a gyártó levédje magát az esetleges a leírtak által okozott képminőség romlás okán beadott reklamációk és egyéb ezzel kapcsolatos garanciális problémák ellen.
Amúgy meg szerintem ezek a jelenségek hosszú-hosszú évek alatti használat során léphetnek fel, legalábbis a LCD tv-nél. Persze a plazma az más tészta.
Szerintem nem kell emiatt aggódnod.

"Jobb gyertyát gyújtani, mint szidni a sötétséget."

(#50017) Tutu7030 válasza looser (#50013) üzenetére

Tutu7030
(őstag)

b650 esetén nem tapasztaltam,viszont a 26r71 eléggé hajlamos volt emlékezni a megjelenített tartalomra. Anno linkeltem is ide képet róla.

LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/

(#50018) dabadab válasza looser (#50013) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ez meg mindig benne van?... Ez kb plazmakra igaz.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#50019) anrab válasza Andrej29 (#50012) üzenetére

anrab
(őstag)

beállítások>ambilight>szín>aktív üzemmód.
ha nem akkor kikapcs a távval>kikapcs oldalt>konnektorból kihúz>vársz tíz percet>üzembe helyez.
nekem csinált hasonlót mikor kikapcsolt állapotban ment a hangulatvilágítás, majd bekapcsoltam a tv-t. viszont visszaállt mikor nyomkodtam az ambit. vagy ki-be kapcsoltam. már nem emlékszem pontosan.
a philipstől IP cím alapján ingyenes szoftveres javítás nem működik? én még nem érdeklődtem csak kérdezem mert elméletileg kellene. valahol levan írva a távjavítás ha jól emlékszem. de az is lehet hogy összekevek valamit.
a köv. szoftver friss. átdolgozza az összes fw.-t minden alkalommal. azt mindenféle képpen várd meg ha a fentiekkel nem jön rendbe.
általában egy jó kis reset helyre rak mindent.
gondolom nem állítottad el a service menüben mert mikor én oldalanként 4-4-re állítottam akkor egy darabig ment, utána meg valahogy átlósan kezdte stb. vagyis kicsit megbolondult.

[ Szerkesztve ]

(#50020) anrab válasza anrab (#50019) üzenetére

anrab
(őstag)

LCD TV javítás
nincs velük tapasztalatom. véletlenül találtam és elég jónak tűnik.

(#50021) anrab válasza looser (#50013) üzenetére

anrab
(őstag)

lcd-nél hülyeség. plazmánál a jobbaknál és az újabbaknál szintén minimális az esélye ezeknek de már óvatosabbnak kell lenni azért.
a régi plazmákra viszont igaz. ott oda kellett figyelni, de itt is órákról van szó.

(#50022) anrab válasza Ares_lovag (#50015) üzenetére

anrab
(őstag)

Te is felébredtél? :D

(#50023) anrab válasza anrab (#50021) üzenetére

anrab
(őstag)

látom erre többen is válaszoltatok!
Én is felébredtem :D

(#50024) hoffman_ válasza hcs57 (#50007) üzenetére

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az úyg nem is ment. De köszönöm a segítségeket :)

(#50025) lettyke

lettyke
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Van egy SAMU 40B620 LCD tévém és szeretném a laptoppal összekötni!

A laptopomon HDMI kimenet van (9600M GT)

Nézegettem a neten a kábeleket van 700FT-tól akár 10000-ig is!

olvasgattam itt a fórumon kinek az olcsó,kinek a drága vált be!

Van valami szempont a kábelnél amit figyelembe kell venni?

esetleg ajánlhat valaki aki hasonlo tv-t laptoppal használ!!!

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! :R

(#50026) BBéci válasza lettyke (#50025) üzenetére

BBéci
(PH! nagyúr)

Nálam van itthon 7 különféle HDMI kábel, 3000 forintostól 50000-esig. Jövő héten hozok haza tesztre valami ezeknél is komolyabbat.
Szerintem neked megfelel a háromezres is.

www.av-online.hu Tesztek, tippek, hírek, mindenről ami hifi és házimozi.

(#50027) ORCA58 válasza looser (#50013) üzenetére

ORCA58
(fanatikus tag)

Látom többen is válaszoltak már neked. Csak annyit, hogy más márkák is beleírják a "manual"-ba ezt. A régebbi típusoknál is benne volt, csak kevesen olvassák el azt.
Ezt a feltett kérdésekből is lehet tudni..

(#50028) anrab válasza lettyke (#50025) üzenetére

anrab
(őstag)

a HDMI kábelekről
HDMI kábelek összehasonlítás
csak tájékozódás szempontjából.
a lényeg hogy NE cérna vékonyságú kábelt vegyél és inkább legyen ráírva hogy 1.3-as. ennél garantált az 1080p jelek átvitele. megkeresed a neten a hozzád legközelebb eső és lególcsóbb üzletet és megveszed.

(#50029) Ares_lovag válasza anrab (#50022) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Kicsitt sűrű volt a multhetem.

(#50030) Andrej29 válasza anrab (#50020) üzenetére

Andrej29
(újonc)

Köszi a választ majd ha hazaérek ,megpróbálom a leirtakat.

(#50031) bandiie

bandiie
(fanatikus tag)

Vettem egy Philips 32PFL5604H-t. Nem mondanám, hogy teljes mértékben elégedett vagyok.

Az normális, hogy hátul 5 percel a bekapcsolás után olyan forró, hogy sokáig nem tudom az ujjaim rajtatartani? Vagy például az, hogy nem túl hangosan, de egy idő után szinte folyamatosan serceg?

(#50032) dh66e válasza bandiie (#50031) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Szia! Hozd már légyszi át hozzánk mert bedöglött a mikró :DD
Komolyra fordítva nem valószínű hogy radiátornak vetted,de anrabék majd megmondják hogy mennyire elfogadható egy ilyen típusnál a melegedés,sercegés.

(#50033) anrab válasza bandiie (#50031) üzenetére

anrab
(őstag)

hát nem!!!
és mintha már rég nem is lett volna náluk de ebben nem vagyok biztos.
a 42"-hoz oda teszem a kezem és csak meleg, zajtalan.

[ Szerkesztve ]

(#50034) anrab válasza anrab (#50033) üzenetére

anrab
(őstag)

ha fullon van minden akkor is legfeljebb nagyon meleg a teteje.

(#50035) dh66e válasza anrab (#50034) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Erre gondoltam én is.

(#50036) bandiie

bandiie
(fanatikus tag)

Amúgy nem tudom hol, de már olvastam párszor, hogy melegnek találták, de azért nem hittem volna, hogy ennyire forró... Meg ez a sercegés idegesít... :F

(#50037) anrab válasza bandiie (#50036) üzenetére

anrab
(őstag)

nálam a panelben télen nem kellett fűteni! a tv ment egész nap! :D
lehet hogy csak tulzol a melegséggel kapcsolatban mert szokatlan. viszont nem szabadna sercegnie.
max. a műanyag mocoroghat /egy-egy pattanás/ de nem jellemző.

(#50038) bandiie válasza anrab (#50037) üzenetére

bandiie
(fanatikus tag)

most ki van kapcsolva, hogy lehűljön. ha megtörtént bekapcsolom és megnézem hány perc után kezd sisteregni (folyamatos halk sistergés, hátulról jön, nem a hangszóróból).

utána megmérem hány fokos hátul (bár lehet csak lázmérő van itthon :DDD), hogy megtudjátok mondani, hogy az természetes-e, mert valóban lehetséges, hogy csak számomra szokatlanul meleg.

(#50039) Ares_lovag válasza bandiie (#50031) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Ez nem zolgáltatása a tv-nek. Nézd meg a beélíttásokat. Érdemes némi képjavíttóból visszavenni, fölösleges is túlhúzni a képet. Egy szoftverfrisíttés mindig jól jön neki, tv beálíttásai nem vesznek el.

ha eezkután se muzsikál szépen, akkor szervíz. De piszokolcsón vetted ám. :) nemrég még 150ehuf környékén ment.

DVB-C tudner meg németországon működik, DVB-T németországra álítva marad MPEG4.

(#50040) anrab válasza bandiie (#50038) üzenetére

anrab
(őstag)

megmérném én is neked de még a lázmérőt se tudom hogy hol van. hőmérőm meg egyáltalán nincs.
az előbb én is rátettem csak a kezem.
a sistergés nem stimmel.
próbáld meg a kontraszt növelése-csökkentése hogy nem e változik. vagy fényerő.
a legújabb szoftot valóban rakd fel.

(#50041) anrab válasza Ares_lovag (#50039) üzenetére

anrab
(őstag)

karácsonykor ugyan itt vettük a gyereknek 130-ért. /21 éves lesz juni./
nagyon jó kis tv. számítógépes játék 1080-ban, film, digi tv.

[ Szerkesztve ]

(#50042) bandiie

bandiie
(fanatikus tag)

19:15-kor kapcsoltam be, kb. 30 perc elteltével kezdett el sisteregni.

az alábbi képen bejelöltem, hol forró (tudom, nem ugyanaz a tv van a képen, csak ezt találtam gyorsba hátulról).

KÉP

a sistergés is kb. innen jön. mi van itt?

középen egyébként csak meleg, de ott nem gáz, a másik oldalon pedig épphogy langyos egy picit.

most visszaveszek a cuccokból és kipróbálom majd ugyis.

[ Szerkesztve ]

(#50043) Ares_lovag válasza bandiie (#50042) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Hasonló probléma kb még egy tv-nél volt. Szintén 5000. Hogy bal fölső sarokban mi van egy 5000 szervíze vagy a "szent tervező" tudná megmondani. Tápra gyanakodtam volna első körben, de túl távol van a betáptól.

Szerintem szervíz. Kapsz egy másikat ilyen hibák nélkül. Amúgy 114khuf-ért az egyik legjobb tv.

(#50044) dh66e válasza bandiie (#50042) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Ez tuti hogy a háttérfénnyel kapcsolatos,anno tippeltük lg,samu tulajoknál.Picit gyengébb cucc került bele ezért van ez a hang.Elvileg csak akkor hallhatod ha le van halkítva a tv.Játssz a háttérfénnyel egy kicsit emeld meg, akkor hagyta nekik is abba.Ez olyan dolog mint pl.biztos hallottál már neon világítást búgni,olyankor szoktak kondit(vagy minek hívják) cserélni.

(#50045) anrab válasza bandiie (#50042) üzenetére

anrab
(őstag)

odanyomtam az ujjaimat a szellőzőrácshoz felül és rajta tartottam. így eléggé sütős a dolog. nálam a közepe felé talán erősebb de nagyjából egyforma.
ezzel nincs gond.
hogy mi lehet a bejelölt részen csak a szervíz tudja, vagy aki már szétszedte.
hogy 30 perc után kezdi a sistergést az pedig érdekes mert pár perc után /2-3/ már teljesen bemelegszik a készülék. hozzáteszem hogy nem értek hozzá.

(#50046) anrab válasza dh66e (#50044) üzenetére

anrab
(őstag)

igen, én is ezért írtam hogy azzal próbálkozzon de neki nem zúg hanem sistereg. meg azt éjjel hallani mikor tök csönd van már.
bár lehet hogy csak az Ő megfogalmazása más, és egyről beszélünk.

(#50047) Ares_lovag válasza bandiie (#50042) üzenetére

Ares_lovag
(kvázi-tag)

Hasonló probléma kb még egy tv-nél volt. Szintén 5000. Hogy bal fölső sarokban mi van egy 5000 szervíze vagy a "szent tervező" tudná megmondani. Tápra gyanakodtam volna első körben, de túl távol van a betáptól.

Szerintem szervíz. Kapsz egy másikat ilyen hibák nélkül. Amúgy 114khuf-ért az egyik legjobb tv.

(#50048) dh66e válasza anrab (#50046) üzenetére

dh66e
(senior tag)

Amennyiben nem ez a probléma oka akkor felteszem a kezem és irány a szerviz.

(#50049) bandiie válasza dh66e (#50044) üzenetére

bandiie
(fanatikus tag)

ne inkább lentebb vegyem? próbálgatom...

(#50050) dh66e válasza bandiie (#50049) üzenetére

dh66e
(senior tag)

[link]

Itt biztos hogy az volt a gond!Nálad nem merem kijelenteni mert nem egyértelmű a dolog bár az előbb a tuti szót használtam.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.