Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#28001) dabadab válasza Scoobyka (#27993) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"olvasnál is ahelyett,hogy mindnekibe belekötsz..."

Bocs, nem kotozkodesnek szantam, csak szeretek utanajarni a dolgoknak.
Eppen azert kerdeztem, mert igy ranezesre olyan ertekekrol van szo, amiket csak muszeres meressel lehet kimutatni.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#28002) justaview válasza hattorihanzo (#28000) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

Szerintetek a nagy input lag csak a jákékba keverhet bele, vagy a film nézésnél is gond lehet?

Mert hogy film esetében 50 félképet kap a TV másodpercenként, ami 20ms-onként 1 félkép. Ha 24p-ben nézem mondjuk bluray-el, akkor 24 kép/s, ami persze egész kép, így több infó, de kb. csak 41ms-onként.

A gyakorlatban talán csak a behardver.com tesztel ilyeneket, de ők is csak monitorokkal, és játékkal.

(#28003) tothl válasza Scoobyka (#27993) üzenetére

tothl
(őstag)

Azert ne feledd el Scoobyka, hogy neked 37es 656-od volt, amiben NEM az a panel van, mint pl. a 40esben. Azt se feledd el, hogy pl. te a tiednek szetallitottad a szervizmenujet elso nappal vetel utan... :)

egyebkent van most nekem egy logitech harmony 885 taviranyito, azzal egesz jol lehet mar kezelni a 656ost, pl direkt bemenetvalasztas, stb.... :)

(#28004) dabadab válasza hattorihanzo (#28000) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Philipsnél 2ms :))"

Azert viccesek ezek az ertekek :) >10 ms, aztan tesztekben meg ott latszik meg egy-ket elozo frame is :)

(#28005) Scoobyka válasza tothl (#28003) üzenetére

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

ez igaz,de utána teljesen vissza is állítottam az eredetire :K ...valamint amikor a 656osrol beszélek akkor nem csak a 37esről beszélek hanem a 40esről is ugyanis rengeteg ismerősőmnek az van és van viszonyítási alapom is ezáltal.....és amikor mengézték az enyémet akkor ők is beismerték,hogy bizony a philipsnek lényegesen jobbak a szín visszaadási tulajdonságai.

és a 37 és 40es 656os között igazából csak a fekete mélységében van egy nagyon kicsi eltérés......ez gondolom a tükröződő felületből is adódik.

ez van....

sb:igen ,kevesebb az input lagja,mint a samunak.

[ Szerkesztve ]

(#28006) Digitalis

Digitalis
(senior tag)

Philipsesek, mehet a tv-azonosítós pendrájvos autoápdét, mert új firmware jelent meg szinte mindegyik újabb típushoz. :)

(#28007) Scoobyka válasza Digitalis (#28006) üzenetére

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

végre kisprobálom a frissités menüt akkor. :)

(#28008) dugomc

dugomc
(kvázi-tag)

Sziasztok. Informálódnék mert nem jöttem rá pontosan a dolgokra. Van egy elképzelésem: DVB-T tunerrel elátott tv tudja fogni a digitális adást de nem jeleníti meg HD felbontásban mert ahoz már DVB-C tunerrel ellátott készülék kell? Tehát m1 küld digitális és analóg jelet is egyben ezért látja mindenki a HD feliratot ha olyan műsor van de az tudja csak HDben is nézni akinek DVB-C tunerrel ellátot készüléke van?

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#28009) bigdigit válasza dugomc (#28008) üzenetére

bigdigit
(őstag)

a kettőnek köze sincs egymáshoz.azért látod a HD feliratot mert a szolgáltatód vagy DVB-T-ről veszi a jelet vagy műholdról és ott HD-ben is sugározzák az adott műsort.viszont neked már csak SD-ben adja tovább de ettől még a logo HD-és marad.

(#28010) dabadab válasza dugomc (#28008) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nem, nem.

A DVB utani betu arra utal, hogy hogyan sugarozzak a jelet (mert attol fuggoen maganak a jelvivo sugarzasnak masok a fizikai parameterei es mas HW kell a vetelehez): a T a foldfelszini adas (amit sima antennaval lehet fogni), a C a kabel az S meg a muhold. De mondom, ez csak maga a vivofrekvenciat, meg ilyeneket hataroz meg, semmi koze ahhoz, hogy maga az adas milyen - mindharom lehet sima vagy nagyfelbontasu, a musor kodolasa meg lehet MPEG2 vagy MPEG4.
Magyarorszagon a HD adasok mind MPEG4-ben mennek (meg a foldfelszini SD is), tehat ha a TV tuneret akarod hasznalni, akkor olyan TV-t kell venni, amiben egyreszt van MPEG4 tuner, masreszt meg tudja fizikailag venni az adast (ha foldfelszinit akarsz, akkor DVB-T, ha kabeles, DVB-C, stb).
De egyebknet van kulon DVB topik, erdemes belenezni.

(#28011) tothl válasza Scoobyka (#28005) üzenetére

tothl
(őstag)

Ja jo ezt nem tudtam, hogy 40esben is spiler vagy ! :)
bigdigit mikor nalam jart nem mondta, hogy szarok a szinei....
Na mindegy nekem egyelore meg tetszik, azon kivul, hogy fapad, tokeletesen elegedett vagyok vele.

(#28012) m0rd0k

m0rd0k
(senior tag)

Sziasztok!

90-100 centi közötti LCD vagy plazma tévét szeretnék venni,A kérdésem az lennne mennyit fogyasztanak nagyjából? a másik pedig az hogy milyet ajánlanátok? 150 k ig max

Köszi előre is,

U.I:Valószínű olyan helyről venném ahol megnézhetem a képét,Debrecen(MM,Saturn,ElectroWorld,esetleg Euronics)Ez csak megjegyzés

Motorola Defy @Miui.us (Android 2.3.7)

(#28013) dugomc válasza dabadab (#28010) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Köszi annyira nem is figyeltem majd benézek oda. Amúgy a tv-mben van DVB-T tuner sony 32u3000 akkor elvileg tudom fogni vele a földi digitális adást? Igazából nem akarom nézni csak kolegákkal vitatkoztunk ilyesmin azért érdekelt a dolog.

AMD AM2 Gigabyte GA-MA78GM-S2H / AMD x3 435 @ 3500Mhz / CM Hyper TX 2 / GAINWARD GTS 250 2Gb / DDR2 2Gb 800MHz Kingmax /

(#28014) Scoobyka válasza tothl (#28011) üzenetére

Scoobyka
(őstag)
LOGOUT blog

nem azt mondtam,hogy szar....de a philinek szebb....

(#28015) m0rd0k

m0rd0k
(senior tag)

esetleg erről mi a véleményetek? LG 42" Plazma TV 42PG1000 140k Electro Worldben.

(#28016) justaview válasza dugomc (#28008) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

Dugomc

Dabadab teljesen korrekt válaszát még azzal egészíteném ki, hogy jelenleg a magyarországi kábeles műsorszolgáltatók a csomagjaikat úgy árulják, hogy a "dekóder kártya" csak a saját settopbox-ukkal működik, és a jórészük nem is tervezi, hogy ezen a kötöttségen változtasson. A műholdasokról nem tudok, de sejtésem szerint hasonló a hozzállás Ezért nagy valószínűséggel a TV-kben lévő DVB-C tunert nem fogod tudni használni magyarországon. Emiatt ha döntés előtt állsz és két TV között billegsz, ne a DVB-C megléte legyen az elsődleges szempont :) ..de legalábbis előtte érdeklődj a kábelTV szolgáltatódnál, hogy hogy áll a kérdéshez.

(#28017) dabadab válasza justaview (#28016) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"a "dekóder kártya" csak a saját settopbox-ukkal működik"

En ezt nem igy tudom, konkretan hattorihanzonal a T-Home-os kartya remekul ment a TV-ben is es mintha remlene, hogy valaki UPC-vel is probalta es az is ment - olyat viszont meg nem hallottam, hogy ne ment volna.

(#28018) tothl válasza m0rd0k (#28015) üzenetére

tothl
(őstag)

Messzirol kerulendo.

(#28019) m0rd0k válasza dabadab (#28017) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

Párosítják a beltérivel a kártyát szóval nem működik csak a saját beltérijükbe, plusz más okosítható beltériben. Digi tuti csinálja és a T-Sat is ,de a UPC is. Ez csak a Müholdas TVkről tudom állitani kábeles kártyáról nem tudok infókat.

[ Szerkesztve ]

(#28020) dugomc válasza justaview (#28016) üzenetére

dugomc
(kvázi-tag)

Már megvan a tv 1 éve csak érdeklődtem mit takar a DVB-T tuner funkciója :)

(#28021) justaview válasza dabadab (#28017) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

dabadab

Akkor ez nagyon jó hír :)

Nekem UPC-s műszakiak mondák, akiknek elhittem, de ha mégsem így lenne, az csak nekünk jó.

Eszerint a T-HOME működik a TV-vel is.
UPC directről, DIGI-TV-ről mit tudsz?

(#28022) m0rd0k válasza justaview (#28021) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

kábelről vagy a müholdasról? mert a müholdasról fentebb irtam :)

(#28023) sb válasza justaview (#28002) üzenetére

sb
(senior tag)

"Szerintetek a nagy input lag csak a jákékba keverhet bele, vagy a film nézésnél is gond lehet?"

Csak interakciónál, vagyis játéknál gond. Ott érzed, hogy késik a megjelenítés az irányításhoz képest.

Filmnél nincs referencia pontod, mivel ott az egész film (minden frame-je) X ms késéssel kerül ki a képernyőre. Szóval fix az eltolódás.
Csak a hang szinkronja miatt lehet gáz, de arra meg vannak megoldások...

(#28024) justaview válasza m0rd0k (#28022) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

:)

A UPC kábeles digitális csomagjai esetében alkalmazza az összerendelést. Tegnapelőtt kérdeztem rá konkrétan, és nem ügyfélszolgálatossal beszéltem, hanem műszaki emberükkel :)

Az indok annyi volt, hogy így tudják jobban biztosítani a feltörés elleni védelmet + a settopbox-ban lévő funkciók (felvétel, timeshift, stb.) is a meghírdetett szolgáltatásuk része, így settopbox nélkül ezek elvesznének. Arra külön ki kellene alakítani újabb csomagokat, ezt pedig nem tervezik.

(#28025) m0rd0k válasza justaview (#28024) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

ja értem, upc kábelről nemtudok csak upc direkt ről hogy micsinálnak,feltörésről meg annyit hogy halkan megjegyzem én nem fizetek a digiért :D

(#28026) justaview válasza sb (#28023) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

Köszönöm :)

Én is valahogy így gondoltam, hogy a filmkockák megjelenítésére azért van elég idő.

(#28027) m0rd0k válasza m0rd0k (#28012) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

Valaki valamit erre?

(#28028) dabadab válasza m0rd0k (#28027) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nezd meg ezt. Nem egy tul jo meres, mert a default beallitasokat hasznaljak, azok meg modellenkent/gyartokent elterok lehetnek, de ugy osszesegeben talan hasznalhatoak az adatok.

[ Szerkesztve ]

(#28029) m0rd0k válasza dabadab (#28028) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

egy 100 centi körüli crt mennyit zabál?
Köszi a linket érdekes,hasznos.

(#28030) m0rd0k válasza dabadab (#28028) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

igen,hasznos is,köszi,csak az a gond hogy úgyszeretném hogy bemegyek saturnba vagy mm be és megnézem esetleg amit ajánlatok majd itt phn és ha tetszik meg persze nem fogyaszt rengeteget megveszem.Valami ajánlás esetleg 150 ig? 94 centis lcd tv? hd ready elég bőven,de ha full se baj.

(#28031) dabadab válasza m0rd0k (#28030) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A fogyasztas alapjan nem nagyon erdemes valogatni a konkret tipusok kozott, az, hogy plazma, CCFL-es vagy LED-es TV, meg a kepatmero kb meghatarozza, hogy mennyit fog fogyasztani a TV.

(#28032) hattorihanzo válasza m0rd0k (#28025) üzenetére

hattorihanzo
(fanatikus tag)

Az a baj, hogy senki nem fizet semmiért ( kicsiben pl. a tv-ért nagyban pedig az adóval ez a helyzet ) mégis mindenki jobb országot akar, sőt követel és elégedetlenkedik. Közben "halkan" dicsekszik, hogy nem fizet.
Hogy is van ez?

Ja félreértés ne essék, nem vagyok önjelölt erkölcscsősz, csak hangosan gondolkoztam.

[ Szerkesztve ]

(#28033) m0rd0k válasza dabadab (#28031) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

akkor ajánlani tudsz valamit ami jó és 150 nél nem kerül többe és 94 centis vagy 106 LCD ha lehet de plasmát csak azért vetem meg mert soka fogyaszt,ha mégsem azis jöhet ajánlásba, köszi

(#28034) X Factor válasza m0rd0k (#28033) üzenetére

X Factor
(PH! addikt)

Lg37le5000 talán ebben az árban.

(L) Atiradeonika (L)

(#28035) m0rd0k válasza hattorihanzo (#28032) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

Ezzel nem károsítom az országot csak a Digi tv-t, és legyen az ő bajuk az hogy ilyen könnyen átlehet jutni a rendszerükön,és mindezt nem tenném ha az állam nem károsított volna megy annyiba minket hogy ne tudjuk kifizetni az előfizetési díjat ugyanis,1 évig dolgoztunk családi vállalkozásban leadtuk a terméket,aztán fizetés sehol,közben pedig a termék előállításához rengeteg pénz kellett ami persze saját zsebből ment mert majd ha leadjuk úgyis kifizetik elven működött,de nem így történt, 1 éve dolgozunk és eljött az idő amikor lejárt a fizetési határidő,bumm lesz@rták, tehát most ott tartunk hogy ideje lenne megadni mert elfogynak a tartalékok,szóval én azt mondom igenis megérdemli az állam hogy károsítsam,bocsánat nem az állam hanem a kormány.Mert mennek az EU- támogatások,saját zsebükbe(olyan pályázatot írnak ki aminek csak pár ember felel meg azok pedig ugye nagykutyák tehát így lopják el az EU-s támogatást is),meg lovasnapokra,de a kiskereskedőknek semmi,ami lett volna nekünk támogatás,megcsináltattuk a szükséges dolgokat fizettünk 100-150 ezret és mikor beküldtük azt mondták hogy sajnálom már lejárt a támogatás,és sehol az ég világon nem szóltak róla..., viszont a 1000 hektár földre kapják a támogatást a dúsgazdagok de akinek vagy 10-20-30 hektárja Lóf@szt se kap... nem akartam ilyen bőven belemenni,igazad volt dicsekedtem, de tudod mit akit érdekel a dicsekedésem témája írjon pm-et. :) Félre ne értsd nem haragszom rád. :)

Ja és még valami, mielőtt azt hinnétek nekem kell a Tv,nem ugyanis nincs rá sajnos, hanem egy ismerősömnek csak saját nevemben egyszerűbb megfogalmazni.Nem akarom hogy sajnáljatok nem azért írtam amit írtam.

[ Szerkesztve ]

(#28036) sirdond

sirdond
(senior tag)

Sziasztok!

Olyan lcd tv érdekelne amit számítógéphez monitorként is lehet használni. (játék,mozi,net)
hdmi kábellel lenne összekötve, szóval d sub nem létfontosságú
persze tv-nek is szeretném használni
létezik ilyen, vagy monitornak inkább nem ajánlatos?
hd ready sztem elég, és mondjuk 100hz-nek örülnék
valami ötlet?

(#28037) tothl válasza m0rd0k (#28035) üzenetére

tothl
(őstag)

Szerintem nezd meg az euronicsot is, ott mindig szoktak valamit akciozni, erdemes szetnezni. A te esetedben nem kell, hogy csucsmodell legyen, ennyi penzbe ugysem fer bele, en elgondolkodnek egy mondjuk tavalyi, tavalyelotti, de komolyabb masinan, mint egy aktualis de alsokategorias modellen.
Egy nem full hd-s 37-es lcd-t ennyi penzert mar siman kapsz, ami jofajta.
Akar samsungot is, vagy egy rendes 42-es plazma is kijohet !

Tenyleg nem tudja valaki mi lett azzal a kartaccsal, aki vett egy lcd-t kicsomagolta, torott volt, de nem akartak legarozni neki ? Karacsony kornyeken volt.

(#28038) tothl válasza m0rd0k (#28035) üzenetére

tothl
(őstag)

En itt vettem az enyemet :

www.tvstore.hu

plazmakbol a panasonicokat nezd meg, lcdbol a samsungot. Ebben az arkategoriaban szerintem ezekbol erdemes valogatni, bar biztos van mas is, ami jo.

(#28039) hattorihanzo válasza tothl (#28037) üzenetére

hattorihanzo
(fanatikus tag)

Úgy rémlik, hogy rendeződött némi nyomásra.

(#28040) Geronimou válasza m0rd0k (#28035) üzenetére

Geronimou
(lelkes újonc)

:R Ez az ország azért tart ott ahol tart,mert a politikusok tönkretették..én megértem ha valaki anyagi helyzete miatt kihasználja a "kiskapukat" a mai egyre reménytelenebb helyzetben...

[ Szerkesztve ]

(#28041) justaview válasza tothl (#28038) üzenetére

justaview
(fanatikus tag)

"plazmakbol a panasonicokat nezd meg, lcdbol a samsungot. Ebben az arkategoriaban szerintem ezekbol erdemes valogatni, bar biztos van mas is, ami jo."

Monitornak nem kockázatos plazmát venni?
Az állóképtől beéghet nem?

(#28042) chamo

chamo
(lelkes újonc)

Hali... kellene egy kis segítség, vennék egy notebookot, amin csak D-sub van. kérdésem: tegyük fel van 24-p mkv videóm, vagy bármilyen nagyfelbontású videóm, azt le tudom gond nélkül játszani (felbontás megtartásával, 24p miatti akadás nélkül) egy 42lg5000-n vagy ennek újabb változatán? Ezen a tv-n pl van vga... csak nem tudom mit tud fogadni egy tv vga-n
remélem érthető voltam azért :)
köszi előre is a választ :R :R :R

http://s2.battleknight.hu/index.php?loc=hire&ref=MjM3NzIw

(#28043) hattorihanzo válasza m0rd0k (#28035) üzenetére

hattorihanzo
(fanatikus tag)

Ugyan a te írásod kapcsán jött ez ki belőlem, de mint írtam, nem ítélhetek el senkit ezért. Ez egy magyar szokás, mentalitás, és különböző szinteken és méretekben, de kivétel nélkül mindenki ezt csinálja.
Így válság ide vagy oda, nem várhatunk előrejutást. Ez van. Ez belénk van kódolva genetikailag.
Egyszer egy Amerikai útikönyvben olvastam egy ottani véleményt a magyarokról, miszerint a magyar mögötted lép be a forgóajtón és előtted lép ki, valami ilyesmi volt, egyébként Kulcsár István könyvében volt.

Na ez már nagyon off:

THE END

(#28044) Sub-S válasza m0rd0k (#28030) üzenetére

Sub-S
(fanatikus tag)

Ha átnézel a plazma TV topikba, ott is találsz néhány fogyasztási értéket.
MM-ben vannak fogyasztásmérők is a TV-knél, szerintem ha megkérsz egy eladót lehet tesztelgetni is.

Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

(#28045) DeepDish válasza dabadab (#27917) üzenetére

DeepDish
(őstag)

Ilyen kep csak SD adasnal jon elo neha nekem!

Pc-rol megneztem tuzetesebben es elcsuszik a kep 1 kockanyit, de nem mindig! Bekapcsoltam V-sync-t driveren ,de sorozatok meg mindig neha megcsuszank?! Mas otlet esetleg? :R

Akinek van A656-os es jatszik pl QUAKE-t, mennyit kesik a kep(input lag)?

[ Szerkesztve ]

(#28046) m0rd0k válasza Geronimou (#28040) üzenetére

m0rd0k
(senior tag)

ennél szebben nemlehetett volna kifejezni,teljesen egyetértek veled. köszi :)

(#28047) Sub-S válasza chamo (#28042) üzenetére

Sub-S
(fanatikus tag)

Arra nincs lehetőség, hogy olyat vegyél amin van DVI vagy HDMI?

Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

(#28048) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

van egy lcd tv-m, 19"
hogyan tudnám megállapítani, hogy mi a felbontása?
furcsa, de 1280x1024 felbontásban egész éles a képe.
van erre valami progi, vagy kép vagy akármi?
noname, mindössze egy level felirat van rajta.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#28049) Źşë' válasza Scoobyka (#28014) üzenetére

Źşë'
(őstag)
LOGOUT blog

ha pcre van kotve akk digital vibrance csodakra kepes ;)

"..az emberiség úgy ér majd véget, hogy belefullad a fénybe mert nem ismerte a féket!" Day

(#28050) tothl válasza justaview (#28041) üzenetére

tothl
(őstag)

Ja monitornak nem vennek plazmat, es ha monitor, akkor a fullhd inkabb, lehet also kategorias is, monitornak nem kell a sok feature meg kiraly jelfeldolgozas.......de a fullhd igen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.