Hirdetés

Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    Sajnos időhiány miatt mostanság "kissé" ritkán vagyok... de azért tartsátok életben a topicot. ^^

    DuracL:

    Sajnos az európai változatokról nem nagyon. Állítólag jön egy W4500 vagy hasonló (amerikában W4100), a W4000 paneljával, de a 120Hz-es elektronikával.
    Az amerikai Z4100-as 3000:1 natív kontrasztú, 120Hz-es vadiúj elektronikával, Bravia Engine 2-vel, és a kávája igen vékony, hasonló a Toshiba és a JVC keskeny kávás TV-ihez.
    Az X-ről még mindig semmi komoly infot nem találtam azon túl, hogy állítólag LED panellel jön...

    Foppa:

    Az LE-40A780 az A750 elektronikájával szerelt, de LED háttérvilágítású panellel szerelt változat. Egyenlőre ennél többet nem nagyon tudni róla, de persze a LED háttérvilágítás "hihetettlen" 2.000.000:1 dinamikus kontrasztot nyújthat... Számmisztika FTW...

    hokitojas:

    Állítólag ugyanaz, mint a KDL-40V3000, csak egyel régebbi kávába került beépítésre, és pár csatlakozóval kevesebbe van. Ez alapján nem rossz vétel annyiért...

    DemonDani:

    A Sony Bravia Theater Sync a CEC-et takarja, ami elvileg tökéletesen kellen működjön minden más CEC eszközzel, hívják akárhogy (Anynet+, Simplink, stb.). Tehát az A55x-es Samuval is mennie kell.
    A kettő közül szvsz a Samu jobb, újabb elektronikája miatt. De ha annyival olcsóbb, akkor a D3500 sem rossz vétel, amennyiben az ár fontos.

    bigdigit:

    Ahogy olvasgatom néha a fórumokat, lassan az jön le, hogy a Sony felső kategóriás TV-n (V4000, W4000) szinte csak a 100Hz-es modellek bírnak normális (ie.: teljesen röccenésmentes) 24p támogatással.

    A W4000 vs. A65x vs. LG6000 triumvinátusból azt válaszd, amelyik neked tetszik. Esetleg várd meg a W4500-ast te is, abban már van 100Hz is.

    Digitalis:

    Nem igaz, hogy PC-ről 60Hz-en a legjobb mindenképpen. Én 24Hz-re állítva is teljesen röccenésmentesen tudom élvezni a 24fps-es filmeket. A 25 és 30fps-es filmeknél meg az 50 és 60Hz (ill. a 25 és a 30Hz) lenne az ideális. Nyilvánvaló, hogy a 24Hz nem lesz jó 30fps-es filmeknél...

    szektamokus:

    Grat a TV-dhez, használd egészséggel! :C

    kutyuska:

    Volt és van már 1080p adás. Még Romániában is tavalytól, Bukarest környékén. Azt hiszem Norvégiában meg állandóan megy már. De az 1080i-től valószínűleg még egy jó ideig nem veszik el a stafétabotot. Sajnos... :(

    Az A656-os menüjében van egy olyan, ahol a színösszetevők állíthatóak. Most fejből nem tudom megmondani, a TV meg otthon van, én meg a munkahelyemen. ^^

    Elég macera belőni, de nem lehetettlen. A HDTVtest.co.uk oldal tesztjének a végén vannak rendesen belőtt értékek, bár nekem az a beállítás nem jött be, de meg lehet nézni.


    fokukac
    :

    Ezzel az erővel igénytelenség egyáltalán TV adást nézni, pláne SD TV adást. Én nem is sűrűn nézek TV-t, többek között emiatt sem.
    Mégsem sajnálom le azt, aki azt nézi. Szíve joga, tegye.

    Kami11:

    Átlagos használatra inkább a Sony P3000, jobb az elektronikája, a tunerje, gyorsabban reagál a menüje. Amire te akarod használni, arra jobb választás.

    Uszilard:

    Az LED háttérvilágítású F96-osból nincs 40"-os, annak még a legjobb a feketéje, az F86-osé sehol sincs hozzá képest. Majd az A780-asból lesz idén, ha megérkezik egyáltalán európában, ez szintén LED háttérvilágítású, mint az F96. Az F86-osban ugyanaz a panel van, mint az M86-osban, csak jobb az elektronikája, a nagyobb dinamikus kontraszt elektronikus ügyeskedéssel valósul meg. Tehát az F86-ost szvsz felejsd el, akkor inkább A656-os. Az A656-osnak nem Super Clear, hanem Ultra Clear Panelje van, ami egy generációval újabb, mint a Super Clear - tehát az A6-os széria konkrétan sokkal jobb az F86-osnál minden téren (elektronika terén is elég méretes a fejlődés az A656-os javára).

    A Sony hamarosan (aug.-szept.) hozza ki a W4500-at, ez kvázi ugyanazt tudja, mint az A659, csak MPEG-4 tuner lesz benne - kérdés persze, hogy mennyiért.
    Abban biztos vagyok, hogy képminőség terén nem fogsz csalódni. Ahol csalódhatsz, az a távirányító minősége, a hangszórók, meg talán a desing, bár ez szubjektív (nekem bejön. ^^).

    Igen, ha kint be tudod szerezni olcsóbban, akkor megéri behozni - de a garancia kínos kérdés, lehet, hogy csak osztrák / német honban tudod a garit érvényesíteni... :S

    norbi2k:

    Próbáld ki, hogy 1080i jelnél is villog-e. Lehet hogy a kábel összeszed valami zajt, vagy a kábel és/vagy a csatlakozónál van valami bibi.

    szurmakotium:

    A W4000-es MPEG-4-es tunere használható lesz az olimpiai HDTV M1 / M2 közvetítéseknél - ha a lakóhelyed környékén elérhető a DVB-T szolgáltatás. A kábelhálózatnál tényleg nem használható a beépített tuner.

    A W4000-esben egy fokkal jobb panel van, szvsz ha belefér a keretbe, inkább a W4000-est vedd meg. Vagy várd meg a W4500-ast.

    satyi1:

    Amit az összehasonlító adatlap nem mutat meg, az az, hogy az F86-osban egy generációval régebbi elektronika van, lassabban reagáló menüvel, "shakycam" 100Hz-el, míg az A656-os menüje villámgyors, és a 100Hz-es elektronikája nagyon korrekt.

    RaveAce78:

    Az S4000-es HDMI-n tudja az 1:1-et, VGA-n nem. Szóval ha PC-t akarsz rákötni, akkor csak HDMI bemenetre kösd.

    Az S4000-es amúgy egy alsó-közép kategóriás TV, nem rossz, de nincs benne olyan jó panel, mint a W4000-esben, sem olyan jó elektronika.

    Mire szeretnéd használni?

    A 10bit a képjavító elektronikánál is bejön a képbe, ezért vannak inkább a 100Hz-es mozgás-interpolációs elektrinikával és egyébb képjavító technológiákkal teletömött TV-kben 10, 12, sőt, 14bites panelek. Hiába 8bites a forrás színe, a TV azt még oda-vissza csűri-csavarja, emiatt a megjelenített kép nem egy-az-egyben a Blu-Rayen megjelenített kép lesz. Ezért fontos az elektronika is a TV-ben. Milyen szép egyszerű ez a digitális világ, mi? :)

    Én lassan másfél éve használok LCD TV-t monitornak (LG 42LF65, Sony KDL-40V3000, Samu LE-40A656 majd A659), és ezen netezek, filmet nézek, játszok. Teljesen jól használható. FullHD felbontás esetén kb. 1,5-2 méteres nézési távolsággal számolj.

    Octi:

    Az oké, hogy az elvárások nem nagyok, de mire szeretnéd használni? :)

    Mondjuk végignézve a mostani kínálatot ebben az árban, én TV nézésre, DVD-re, általános használatra egy Samsung LE-40A45x szériás TV-t, vagy egy Sony KDL-40P3000-est vennék, esetleg D3500 vagy V3000-es, ha sikerül szerezni az adott árhatáron belül.

    Zolee11:

    A gyártók weboldalán, vagy a telefonos ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni a pixelgaranciával kapcsolatban, de szvsz ha van egy szubpixel hibád, ami nem is zavaró, akkor ne foglalkoz vele. Amúgy azt hiszem, hogy hivatalosan 3 teljes vagy 5 szubpixel hiba után kötelesek cserélni, de a kereskedőtől is függ, van, hogy egy szubpixel hiba miatt is kicserélik, ha olyanjuk van. ^^

    fuke:

    A T3000 belépő szint. Ha nagyon olcsó (ie.: 100e Ft max.), akkor végülis nem rossz vétel. De 120-130e Ft-t ne adj érte, annyiért már jobb vétel is akad...

    headhunter:

    Ilyenkor azért néha nem árt megnézni, hogy nem-e hagyták rajta a TV-n a képernyő védő fóliát. Plazmákon elég sűrűn szokott lenni, és nem egyszer láttam, hogy így raktak ki TV-t. ^^

    playgame:

    Létezik komponens egyesítő, de a legegyszerűbb egy házimozi erősítőt szerválni. Persze nem olcsó mulatság, de akkor a hangzás is meg lesz oldva, és a jelegyesítés is. ^^

    Scoobyka:

    Tényleg nem lesz sose TV-d. :D
    Ha zavar az A656-os külseje, és nem érdekel a 100Hz, akkor végy A55x-et. ^^

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Aktív témák