Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Bodor

    veterán

    Szeretném megkérdezni a következőket:

    1. Indexelést miért érdemes kikapcsolni? Sokkal gyorsabban és egyáltalán bármit meg lehet találni , ha indexelve vannak az állományok. Én beállítottam, hogy az egész gépemet indexelje, még a rendszer és rejtett fájlokat is, és így bármit keresek is, megtalálom, gyorsan. Szerintem az indexelés egy nagyon hasznos szolgáltatás, nem véletlenül találták ki.
    Nálam az indexek tároló mappája 700 Mb-ot foglal el, és ha egyszer felépítette, akkor már nem növekszik tovább, csak minimálisan az új fájlok létrehozásánál, tehát nem értem mi is az indexelés kikapcsolásának SSD kímélő szerepe, vagy értelme ?? :U

    2. "Mi is az a cache? A cache egy olyan nagyon gyors működésű tároló, amelyben a gyakran használni kívánt adatokat átmenetileg tároljuk ("rejtjük") azért mert így azokhoz sokkal gyorsabban hozzáférhetünk mintha mindig az eredeti, lassabb elérésű forráshoz kellene nyúlnunk. "
    Tehát a cache ( nem tévesztendő össze a cookie-val, sütivel) a FF esetében gyorsítja a működést, olyan fájlokat tárolva, melyek lerövidítik a sűrűn látogatott weboldalak betöltődését.
    Célszerű, hogy ezek a fájlok mindig rendelkezésre álljanak, és ne kelljen mindig újra letölteni őket.

    Ha csak simán a ram-ba helyezzük át a cache elérési útvonalát, akkor a tartalma minden pc újraindításnál törlődik, ami nem előnyös.
    Ha ramdisk programot használunk, akkor azt be tudjuk állítani úgy, hogy ne törölje leállításnál a tartalmat ( ill. törlődik, de leállításnál elmenti a program , indításnál pedig visszaírja) , ezért szerintem jobb a ramdisk-es megoldás, mint a sima ram-os.

    Tehát simán RAM-ba irányítani a cache-t nem javasolt szerintem, vagy rossz a logikám??

Aktív témák