Hirdetés

Aktív témák

  • apóka

    aktív tag

    Sziasztok!

    Lenne egy "kis" probléma mely szerintem a VGA hibája, de ez még nem biztos ugyanis gyanús még az alaplap és a memória is.A gép nincsen tuningolva tehát minden alapon megy.A számítógép konfiguráció következő:
    -P-35 DS-3, E2180, 2x1GB Kingmax ram, X1950 Pro 256Mb ( Catalyst 8.512.0.0), FSP GP 400W
    - XP SP 2, Vista Inspirat 2 (Ver. 1.0) Windows Vista Skinpack a Rocketdock Toolbar alkalmazással

    Nos a probléma akkor mutatkozik mikor feltételezésem szerint a VGA nagy mértékű terhelést kap.Mikor elindítom a Colin Mcrae DiRT-öt a játék kb. 3,5 perc futás után kifagy, de úgy, hogy a képernyő teljesen fekete lesz és semmilyen választ sem ad a Ctrl+Alt+Delete vagy bármi más billentyűkombináció hatására.A gép ugyan működik, de csak az Analog/Digital felirat villog a monitoron a sarokban mint mikor bekapcsolom a monitort.A Race Driver GRiD szintén ezt produkálja bár azzal kemény 7 percet tudtam játszani...
    A grafikai beállításokat többféleképpen is kipróbáltam de mindig ugyanez lett az eredmény.A GPU Caps Viewer teszt programja is le lett futtatva a jól ismert "szőrös fánk" 3D-s alkalmazással, de gép erre is ugyanúgy reagált mint az előbb említett játékokra kb. 2 perc futási idő után...
    A gép kis terhelésnél semmit sem mutat (MSN, Internetezés, Zene stb.) és a régebbi játékoknál (Unreal Tournament 2004, Codename: Panzers Phase One,COD 4) sem jelentkezik semmilyen hiba.
    A dolog érdekessége, hogy a lefagyás után volt amikor újra sem akart indulni a gép és miután a memória el lett távolítva a helyéről és újra be lett rakva ismét elindult.Az alaplap azért furcsa mert a lefagyás után mikor még ment a gép a fekete képernyővel ciripelés szerű hang volt hallható az alaplap környékéről mely csak az eddig említett alkalmazások lefagyásánál jelentkezett máskor soha.A sikeres újraindítást követően persze minden működik, de a háttérképet is vissza kell állítani mert az is eltűnik.
    Bocsi kicsit hosszú lett, de próbáltam megelőzni néhány kérdést...

    [ Szerkesztve ]

    Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004

Aktív témák