Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)

(#851) L3zl13 válasza rii (#849) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Azt nem fogja megmondani.

A Prime95-tel főként proci stabilitást lehet tesztelni. (Meg persze prímeket keresni, de szvsz arra senki nem használja. :DDD)

Ha lefagyogat a gép, vagy a progik elszállnak, akkor ezzel tudod tesztelni, hogy a proci+memória+alaplap triumvirátussal van gond, vagy valami más.

Aki hülye, haljon meg!

(#852) Zoltán válasza L3zl13 (#851) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Gigabyte dvd-t miért ne? Sajnos nincs raktáron ASUS.

http://just-tea.hu

(#853) Starsky72

Starsky72
(PH! addikt)

Minek a kiterjesztése a .pdi?
thx

...minden szép és jó, márványszemű angyalok, ház és luxushajó...

(#854) Zoltán válasza rii (#849) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Kolléganő esetében azt kellene megnézni, hogy milyen progik futnak boot óta a háttérben és minden szart kilőni. Esetleg memtestel teszteld le a ramokat, hogy megnyugodj, hogy azok rendben. Tapasztalatom szerint a ''koléganők'' -ne kfogalmu ksincs arról, hogy egy gépne kvannak erőforrásai, így nem tudna kminden szart korlátlanul futtatni, de még sokan azt sem értik meg, hogy egy prgi futásához erőforrás kell. Ha a te koleganőd ne milyen akkor szori.

(#855) lorcsi válasza Zoltán (#852) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

Nem támogat annyi fajta lemezt ....

(#856) L3zl13 válasza Zoltán (#852) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Régebbi tipusokkal voltak negatív tapasztalataim.
Főleg a gyengébb lemezek terén. Persze ilyen lemezek használatát egyébként sem ajánlanám, de én nem bízom benne.

Aki hülye, haljon meg!

(#857) Zoltán válasza lorcsi (#855) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Ez mit jelent? hogy mondjuk x márkára egyszerűen nem ír?

(#858) q0123

q0123
(újonc)

Halika tud valaki segíteni abban, hogy megvegyem-e a X-Micro Easy mp3 lejátszót avagy ne. Aki tud valamit róla léci írjon.

(#859) lorcsi válasza Zoltán (#857) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

vagy csak nem jól ...rossz lesz az eredmény...

(#860) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

Az A64es en lévő fémsapka mekkora méretű?
30*30ra emlékszem de tutira kéne menni...

(#861) rii válasza Zoltán (#854) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

Azaz az igazság, hogy szerintem valaki ''szemmel verte az a gépet'', másra nem tudok gondolni, mert mióta a kolléganő kezeli, azóta produkál ilyen betegségeket. Előtte egy srác használta egy évig, semmi baja nem volt ... :)

akárkivót'tevótá

(#862) Zoltán válasza rii (#861) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Akkor az van amit írtam. A srác értett hozzá, kolléganő nem. Csak kattintgatott össze-vissza neten, közben 3 férget, 4 vírust, és 5 microsoftos okosságot töltött le és telepített, rutinosan mindig csak az oké-ra kattintva, olvasás nélkül. Szerintem.

(#863) Hani

Hani
(fanatikus tag)

Hello!

A problémám a következő lenne: előadást kéne írnom céges informatikai biztonságtechnikából, de nem igazán találok hozzá kifejezetten erről szóló doksikat. Az ISO 17799 ( vagy BS 7799) szabvány nyagyon jónak tűnik, de sehol sem találom letölthető formában. ( Magyarországon egyébként MSZ EN ISO 17799:2002 jelzettel adták ki).

Tudna esetleg valaki segíteni?

Előre is köszönöm.

(#864) gyuri00 válasza gyuri00 (#826) üzenetére

gyuri00
(fanatikus tag)

senki

(#865) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Használom a DC-t, de nem tudom, mi az a TTH. Ha egy komplett kt-t töltök le, akkor először végigmegy a file-okon és eléírja az ablakban ezt a 3 betűt.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#866) L3zl13 válasza ngabor2 (#865) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

TTH - Tiger Tree Hashing
A DC készít egy HASH-t (rövid hexa számsorozat) a fájlokról, melynek alapján (nagyon jó hatásfokkal) egyértelműen azonosítható a fájl, akkor is ha más néven van tárolva.
Ezt általában arra használják, hogy
1. További forrásokat keressen a progi ahonnan letöltheted a fájlt
2. Később, ha lecsatlakozik az eredeti forrás, megtalálhasd a fájlt más embereknél, és onnan is folytathasd
3. Ellenőrizhesd a letöltés helyességét (nem hibásan töltődött-e le a fájl)

Aki hülye, haljon meg!

(#867) ngabor2 válasza L3zl13 (#866) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Köszi. ezexerint előbb ezeket a hash-értékeket szedi le, majd csak utána a valódi file-okat.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#868) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

Nem tudjátok szlovákbanmennyivel olcsóbbak a memória, usb kártyák?

(#869) pyrannha

pyrannha
(senior tag)

Hi!

Az előbb lefagyott a notim, újraindítottam, és azóta nem működik! Bekapcsolom, de csak sípol. Nem folyamatosan, hanem szakaszonsan.
Kb. így: bip................bip.................bip.............bip................
Ez mit jelent?

(#870) pyrannha

pyrannha
(senior tag)

UP mert fontos!

(#871) róland válasza brd (#822) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még nem próbáltam. De az nem a procit terheli?

Amúgy nincs kedvem 24 órát futtatni. Ezen hiba mellett 800*600-as felbontásban végignyomtam a HL2-őt. 1024*768-ban már nem bírta rendesen a Radeon 9600-m (non-Pro).

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#872) joergie válasza oregcsóka (#815) üzenetére

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

NEm, csak az egyik durrant el nálam, a másikat úgy vettem, hogy jó, de mégse volt az.
AZ elkövető m4ck11 nevű tag, kéretik kerülni!!
Az én tápom alapból úgy lett megvéve, hogy kicsit melegszik. Hát a melegtől már nem baírta tovább szerencsétlen, nem figyeltem rá:O

És így már remélem értehető, hogy a táp. Mindenesetre nem veszek mégegyszer coolinkot. FSP az igazi;)

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#873) róland válasza rii (#849) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mersenne prímeket keres, azaz olyan prímszámokat amelyek az alábbi képlet alapján állíthatók elő:

(2^x)-1 prím-e? azaz 2 az x-ik hatványon minusz 1 az prím-e? A kitevő, azaz ''x'' pedig prím szám már eleve.

A progit pontosan arra írták, hogy a lehető legnagyobb ilyen prím számot megtalálják. Van valami verseny is, 10.000,- USD díjazással. De bővebbet a honlapjukról.

Amúgy emelett nagyon jó kis processzor nyúzó program, mert elég rendesen száoltatja a gépet. Van benne pár ismert nagy helyiértékű prím szám, amelyeket kiszámoltat a fenti képlet alapján és az eredményt összehasonlítja a programban tárolt helyes eredménnyel. Ha hibázik, akkor valami baj van.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#874) róland válasza róland (#873) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy kis kiegészítés és módosítás:

Szóval a díjazás 100.000,- USD, de ennek le van írva az elosztási szabálya. A lényege, hogy most éppen egy 10.000.000 számjegyű Mersenne prím megtalálásához van kötve a díj. Aki először talál ilyet, az viszi a 100.000,- USD felét.

Februárban találták meg az eddi rekordert, de az még csak 7,86 millió számjegyből áll.

(#875) róland válasza róland (#874) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja és a 2,4 GHz-es P4-nek 50 napjába telt mire kiszámolta ezt a számot. Pontosabban faktorizálta. (Nem vagyok matekos.)

(#876) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

DOT alkalmazásához az msi drivere kell vagy nvidia driver is jó???

[Szerkesztve]

(#877) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

Frissítettem bios-t, de a command rate-t továbbra sem tudom állítani!!! Manual-ban is van illusztrálva, de nekem ott nincs, tehát valószínű hogy csak alap biosban lehet állítani!

Vmi újjabb ötlet hogy hogyan tudnám visszafogni a ramjaimat úgy hogy megmaradjon az effective freki 400on???:F

(#878) torogyuri

torogyuri
(fanatikus tag)

Abit Nf8
Sempron 3000+
Geforce 6600 256 MB
ennyi változna az előző konfigomhoz képest

Szerintetek elviszi ezt a cuccost egy 300 W-os Codegen táp?

(#879) Boyfish

Boyfish
(senior tag)

Hi srácok, hogy lehet kikapcsolmi Win XP-n, hgy ne induljon el minden indításnál az Ati könyvtárral az intéző? Köszi

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#880) Vangelis válasza róland (#871) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

ÉN 9550 essel nyomom a HL2-T igaz szürök nincsenek bekaőpcsolva:D, de minden maxon van (minde más:))
1208*1024ben......azért nem kis teljesitmény:D;)

(#881) Vangelis válasza torogyuri (#878) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Lehet hogy elviszi, de...nekem 350 es elvitte egy darabig a konfigomat, de hát nem mertem kockáztani:DDD
Inkább tegyél bele valami jobbat, erösebbet:D

(#882) j.bravo válasza torogyuri (#878) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

A legtöbben nem kockáztatnánk meg...

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#883) rii

rii
(PH! nagyúr)

több gépre ugyanazta a SCANNER-t feltenni... USB-(el/meg)osztó?
Mennyi pémz, és jól működik? És mi a neve?

akárkivót'tevótá

(#884) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

megoldva.:)

[Szerkesztve]

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#885) sbazsi válasza rii (#883) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

hálozat van?

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#886) Begi

Begi
(senior tag)

Hali!

Kene nekem egy uj GPU huto a Radeon 9500Pro-mra, ha lehet halk legyen, es ne tul draga(vizhutes nem kell!). Tudtok valamit ajanlani?

Samsung Galaxy S (@ ICS CM9 nightly 4.0.4 + Devil kernel 2.0.72)

(#887) Vangelis válasza Begi (#886) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

titán nak van egy jó kis réz hütöje, külömn ram bordákkal azt rá lehetb szerintem rakni és 2000ft kb-

(#888) rii válasza sbazsi (#885) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

Van pesze .... hálózaton kellene megosztani?

akárkivót'tevótá

(#889) sbazsi válasza rii (#888) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

kellene, de nem lehet.
mindenképp géptől és embertől függetlenül akarod használni?

(#890) Begi

Begi
(senior tag)

Bocs refresh, es meg1x elkuldte

[Szerkesztve]

Samsung Galaxy S (@ ICS CM9 nightly 4.0.4 + Devil kernel 2.0.72)

(#891) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

mennyit érhet az alábbi konfig:

ST6 lap
1400 cerka
GF 4 mx440
hálókari
ATX ház (noname, kicsi)
200W psu

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#892) brd válasza róland (#871) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Azt is, de a 3-as tesztben az összes lehetséges memóriát lefoglalja és használja a számoláshoz, ill. ellenőrzéshez, így a ram hibáit is ki tudja hozni. Bár én inkább az s@m nevű programot ajánlom windows alá, a célra (testmem.nm.ru). Közvetlen link a progira: Bővebben: link, mert ez direkt erre a célra készült és gyorsan kihozza a proci, ill. memória hibákat.

Ja, az, hogy végignyomtad, nem jelent semmit, lehet, hogy csak egy db képpont színe volt más, amikor ott hibázott a memória, az ilyen hibát nem feltétlenül fogod észrevenni.

[Szerkesztve]

One trend a day keeps the doctor away

(#893) Vangelis válasza BobChemistry (#891) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

15-20KÖZÖTT.

(#894) rii válasza sbazsi (#889) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

Azt akarom elérni, hogy 6 gép bármelyikéről lehessen scannel-ni.
Egy USB-HUB-al ezt el lehet érni, nem?

akárkivót'tevótá

(#895) Gáborka

Gáborka
(tag)

SB live és audigy kártyákon található csipszámok mit jelentenek, mire kell figyelni a vásárlásnál, van olyan oldal, ahol utána lehet ennek olvasni, de a legjobb lenne ha valaki megszánna és megmondaná.
Kösz

(#896) bogingrol

bogingrol
(fanatikus tag)

programot keresek *.rtf konvertalasara *.doc-ba, *.xls-be esetleg *.txt-be.ha valaki tudna segiten jo lenne, tom ott a net, kozben keresek is rajta de valahogy nem talaltam meg meg az igazit...tsa

...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

(#897) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

Hello!

mondjatok nekem egy linux disztribet, ami windowsos egyszerűséggel felmegy a gépre grafikus felülettel meg minden szirrel-szarral (nem kell, hogy tudjon magyarul, sőt inkább angol kellene). Tegnap már felraktam egy debiant, de nem boldogulok vele, GUI-t sehogysem akarja megenni :(

A gép: P1 266MMX, 256 MB RAM, VIA chipset, S3 Trio VGA, 15 GB vinyó, 3com 905c hálókártya.

Hát ennyi.

Thx!

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#898) L3zl13 válasza bogingrol (#896) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Mit szólnál a wordhöz. Megnyitod vördben (vagy openoffice.org-ban akár) és elmented DOC-ként.

Aki hülye, haljon meg!

(#899) torogyuri válasza Vangelis (#881) üzenetére

torogyuri
(fanatikus tag)

Tennék én bele csak most épphogy elég lesz a lóvém erre a konfigra is.:(
Csak az a lényeg hogy pár hónapig vigye el.

Ja, és mi történik a kevés neki?

(#900) L3zl13 válasza Gáborka (#895) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Általában más chiphez más driver való. Funcionalitásuk viszont elvileg azonos, illetve a modell névből is kiderül. (Tehát a Live! 4.1 nyilvaán nem tud majd 5.1-et, a Live 24bit 7.1 meg tud 7.1-et is.)

Szerintem nem nagyon kell vele foglalkoznod ezen túl. Max ha nem egyértelmű a modell tipusa, akkor az alapján utánnanézhetsz. Vagy drivert ez alapján kereshetsz hozzá.

Aki hülye, haljon meg!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.