Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)

(#51) Calogero válasza RedAnt (#50) üzenetére

Calogero
(PH! addikt)

Ezt már néztem, (egész délelőt) nem igazán találtam megfelelőt.

Számoljunk el végtelenig! --> http://logout.hu/bejegyzes/maykol/szamoljunk_el_vegtelenig/friss.html

(#52) RedAnt válasza Calogero (#51) üzenetére

RedAnt
(senior tag)
LOGOUT blog

esetleg Bővebben: link... Ezt nezted?

mod. fanatikus lettem:)

[Szerkesztve]

╚╦╦╦

(#53) oregcsóka válasza Steve Jr. (#49) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Én aztcsinálnám, hogy csökkenteném a feszültségüket, vagy lejjebb vinném az időzítést. /több ciklust adnák neki/ ;)

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#54) vamzi

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!
Nekem egyszerű kérdésem van, vagy legalábbis azt hiszem egyszerű.
Melyik a gyorsabb kapcsolat?A LAN, ADSL vagy Cable?

(#55) The DJ válasza vamzi (#54) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem mindig a kábelesektől jön a leggyorsabban...

MOD: #56 Hát akkor nálam valami nagyon furcsán van beállítva :DDD

[Szerkesztve]

"Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész."

(#56) oregcsóka válasza vamzi (#54) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Ez függ a használt hálókártyától és az előfizetett szolgáltatás milyenségétől, de technológiailag szerintem jó a sorrend, ahogy írtad. /tehát a LAN-al tudsz a legnagyobb sebességet elérni/;)

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#57) vamzi

vamzi
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi!
És melyik szolgáltatónál van lan?
(remélem nem rosszul kérdeztem)

(#58) Möhe

Möhe
(őstag)

üdv
Ha a gépemben mind a 2 ram benn van akkor szaggatottan sípol de ha csak 1 van benn(bármelyik) és azis csak az elő slot-ban van,akkor indul csak!Boltban megnézték a procit,a lapot,memót,megnéztem otthon másikk táppal és semmi változás!!!
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#59) oregcsóka válasza vamzi (#57) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Hát a LAN a helyi hálót jelenti. Hogy két gépet összekötsz, vagy többet, és azok helyi hálózatban müködnek.
WAN kapcsolatnál pedig sokféle létezik: ADSL, Kábel, GPRS, Modemes, WIFI

(#60) oregcsóka válasza Möhe (#58) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

A második slotod lehet érintkezőhibás, nézzél bele elemlámpával, mozgasd meg alaposan a memóriát benne, lehet hogy csak oxidáció okozza, nem pedig érintkező törés vagy görbülés.;)

(#61) UHHH válasza Drótszamár (#13) üzenetére

UHHH
(fanatikus tag)

mivel te is valaszoltal nekem :)
szoval, adware az opera, ezert:

Why buy?

When you buy and register Opera, the ad-banner in the upper-right corner of the Opera toolbar is removed. Additionally, Opera users have access to personal support via e-mail.

Tehat, ha megveszed, nincs banner... De nyugodtan hasznalhatod, ha nem veszed meg, max a reklamokat nezed.

udv, az egyik magyar opera mirror :)

khm, asszem van meg 80 licenszem...:)

(#62) genory

genory
(újonc)

segitséget kérnék!
Van 1024 mb Ramom ami 400mhz ( mind 2) és dualba futtatom
De butolásnál csak 266mhzt irk ki!
Miért?

(#63) aXXon válasza genory (#62) üzenetére

aXXon
(őstag)
LOGOUT blog

azert mert akkor csak 266 mhzen mennek. milyen alaplapban hajtod oket? esetleg nezz szet a biosban, hatha megtalalod hol kell beallitani! egyforma modulokrol van egyebkent szo?

"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov

(#64) oregcsóka válasza genory (#62) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Pedig ha az SPD van beállítva a BIOS-ban akkor annak 400-on kellene mennie, illetve bocsánat, csak akkor, ha az FSB-d 200-as.
Tehát ehhez legalább P4-es C jelü proci kell, azok mennek csak 800-on.

Egyébként ha jól tudom, a dual channel csak 800-as procikkal működik, legalábbis a springdale-865PE-s lapokban

(#65) Steve Jr. válasza genory (#62) üzenetére

Steve Jr.
(tag)

Ha jól sejtem celeron proci van a gépben 400-as fsb-vel.
Ha igen, akkor cseréld nagyobbra. (mármint nagyobb fsb-jűre)

(#66) Steve Jr. válasza oregcsóka (#64) üzenetére

Steve Jr.
(tag)

Megelőztél... :D

(#67) RAM

RAM
(PH! addikt)

Always on top, (Aktív), hogy előtérben legyen a WMP, Winamp ezt meg lehet oldani?

Csak tisztán

(#68) RedAnt válasza RAM (#67) üzenetére

RedAnt
(senior tag)
LOGOUT blog

Ctrl+A

╚╦╦╦

(#69) bebean

bebean
(fanatikus tag)

üdv!
mit jelent, ha egy oldal cime nem ''http://''-vel kezdődik, hanem ''mms://''-el? utobbi is böngeszövel megnyitható v. mi kell hozza?

...

(#70) RAM válasza RedAnt (#68) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

:R

Csak tisztán

(#71) Paqito válasza Möhe (#58) üzenetére

Paqito
(senior tag)

Üdv Möhe!

Ha a gépemben mind a 2 ram benn van akkor szaggatottan sípol Nem írtad mennyit sípol a cucc. Alább megtalálod a hangjelzések ''kódjait'', nézzd meg melyik illik Rád :DDD. Gondolom ha csak egy RAM volt benne, akkor külön-külön is lepróbáltad a memókat, működnek.

1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.

Remélem megoldódik a problémád!

u.i. megkaptad a mailt? Sikerült jó hűtőt szerezni?
Legjobbakat

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#72) Neonoize™

Neonoize™
(őstag)

Adott egy MSI 845GVM2-V2 alaplap, amely AGR (Advance Graphics Riser) slottal rendelkezik, nem pedig AGP slottal.. a kérdésem az lenne, hogy ez miért van, mit tud ez a slot, és miben különbözik az AGP-től..

(#73) Paqito válasza Neonoize™ (#72) üzenetére

Paqito
(senior tag)

Üdv!

Első közelítésben ezt találtam:

The AGR slot is a special design that only supports compatible AGP VGA cards. For more detailed information on compatible AGP VGA cards, please refer here

please refer here Az alábbi linkre mutat a ''here'', azon az oldalon, ahonnan bémásoltam ezt a két sort

Bővebben: link -ez pdf formátumú link, remélem műxik... :U

Ahoy

[Szerkesztve]

"...a Jóakarat szétfröccsen a Butaság szökőkútján, kövér gyerekek gyűjtik a könnyeket egy vak koldus számára, aki egy falragaszt betűz remegő újjakkal: ez itt a pokol!" - Syrius

(#74) Neonoize™ válasza Paqito (#73) üzenetére

Neonoize™
(őstag)

köszönöm a segítséget, de sajnos ezzel nem sokkal lettem okosabb ..:(

(#75) Paqito válasza Neonoize™ (#74) üzenetére

Paqito
(senior tag)

Szia!

És így?

Az AGR (Advance Graphics Riser) egy olyan slot amelyben az AGP kompatibilis videokártyákat helyezhetünk el.
A kompatibilis videokártyák típusait a következő linken megtalálhatja.

Bővebben: link

(#76) piqla

piqla
(őstag)

sziasztok!
ussetek, LAMA vagyok :DD
szoval:veszek uj alaplapot procit vgat ramokat, muszaj win reinstall?

Szereted az állatokat?

(#77) L3zl13 válasza piqla (#76) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nem biztos, de mindenképp ajánlott.

Ha meg szeretnéd úszni, akkor mindenképp el kell távolítanod minden cserélődő hardver driverét.
Alaplap drivereit visszaállítani szabványos driverekre.
Természetesen mindezt még csere előtt.

Aki hülye, haljon meg!

(#78) Gh0sT

Gh0sT
(PH! addikt)

Olyan programra lenne szükségem, ami tudja a következő dolgot:

Ha nem tévedek, akkor mp3 állományokhoz kapcsolhatók képek. Valahogyan bele lehet őket ágyazni. :F
Először is ki kellene derítenem, hogy mely mp3-aimban vannak képek (borítók). Tehát kezelnie kellene a könyvtárszerkezetete (1 könyvtár mélységben). Ezután tömegesen töröli kellene ezekből a képeket, majd pedig az egyes könyvtárakban (albumok) lévő jpg kiterjesztésű képeket kellene az összes mp3-ba beilleszteni. Ha utóbbi nem is működne az annyira nem baj, valahogyan a törlést kellene megoldanom.

Köszönöm!

Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#79) piqla válasza L3zl13 (#77) üzenetére

piqla
(őstag)

ajajajajajajjj....
szoval mindent tegyek ''default'' ertekre.
meg egy kerdes: amd a64, socet 939, megbizhatosag, nvidia chipset..
ezen tulajdonsagok alapjan milyen alaplapot ajanlotok? ket 512es lenne benne, no meg egy gt..
amugy boldog 800. szulinapot te ph nagyur :R

[Szerkesztve]

Szereted az állatokat?

(#80) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

Állítólag van valami ELSA nyerményjáték itt a PH-n, mit lehet erről tudni?

Back to the field!? www.utv.hu

(#81) The DJ válasza Dufresne (#80) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Az már lezajlott úgy tudom egy ideje...:U

(#82) piqla

piqla
(őstag)

mit ajanlotok: a64 venice vagy winchester maggal?

Szereted az állatokat?

(#83) L3zl13 válasza piqla (#79) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Erre meg ott vannak az A64-es topikok. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#84) piqla

piqla
(őstag)

tudom de nincs idom azokat elolvasgatni leegett vga-m, igy kb naponta perceim vannak ezzel a kolcsongeppel, ezert orulnek, ha itt valaszolna valaki..

Szereted az állatokat?

(#85) Dufresne válasza The DJ (#81) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Ok, köszi, csak egyik nagyker honlapján most olvastam, de akkor ezekszerint azt sem sűrűn frissítik:D

(#86) Dufresne válasza piqla (#82) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Sztem Venice!
Bár mintha a64 topicban azt olvastam volna, hogy amit behoznak ide, azok annyire nem jók, de lehet tévedek. Tényleg el kéne olvasni hozzá a topicot:)

(#87) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Nektek is lassú a google?

(#88) Rutilus

Rutilus
(újonc)

Üdv!

Egy SMC 7004VBR routert használok, minden megy frankón, de nem tudok levelezőprogramból e-mailt küldeni (fogadással érdekes módon semmi gond nincs). Mozilla Thunderbird-öt használok, de Outlook-kal is néztem, úgy sem megy. SMTP rendesen be van állítva, mert router nélkül simán ment minden. A szolgáltató T-Online, a net ADSL. Mi lehet a gond?

(#89) RAM válasza Rutilus (#88) üzenetére

RAM
(PH! addikt)

mail ment, azt nem tudom mi lehet a gond.

Csak tisztán

(#90) THomas007

THomas007
(senior tag)

Sziasztok!
A problémám az hogy egy vinyot particion magic 8-al FAT32-ről NTFS-re állitottam.Utana ujraindult a gép és azota nem tudok belépni a winbe!Ha valaki tud kérem segitsen!Előre is köszönöm!

(#91) brd válasza THomas007 (#90) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

A winyó ugyanaz? Pontosan mit csinál a windows? A konvertálás hiba nélkül lefutott?

Mod: Egyébként kár volt pq8-cal konvertálni, mert van beépített tool is a feladatra, az talán biztonságosabb megoldás...

[Szerkesztve]

One trend a day keeps the doctor away

(#92) Zoltán

Zoltán
(őstag)

Van egy 1.6 Ghz-es Duronos -VIA chipsetes konfigom. Egy darab 256MB-os DDR ram megy benne, 333Mhz-en. (Az FSB az 266, de 333-on megy az amúgy 333-as ram).
Na, ebbe tennék még egy 256MB-os modult, de most 400Mhz-est. (Lassabbat amúgy se nagyon lehet már kapni). A kérdés: megy-e majd a 400-as modul 333-on? Tehát nem az érdekel, hogy mennek-e dualban, hanem, hogy csak gond nélkül megy-e?

Köszi!

http://just-tea.hu

(#93) brd válasza Zoltán (#92) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Megy.

(#94) The DJ válasza Zoltán (#92) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, menni fog.

MOD: Megelőznek....mindig megelőznek :O
:DDD

[Szerkesztve]

(#95) Zoltán válasza brd (#93) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Köszi!

(#96) Zoltán válasza The DJ (#94) üzenetére

Zoltán
(őstag)

Köszi!

De dobok neked egy új kérdést, hátha most Te leszel a gyorsabb: :)
Mi kell ahhoz, hogy dualban mennyenek a ramok? (chipset, ram, bios,....)

[Szerkesztve]

(#97) The DJ válasza Zoltán (#96) üzenetére

The DJ
(őstag)
LOGOUT blog

2 teljesen megegyező ram. (márka, sebesség stb)
De van olyan is, hogy különböző ramok is mennek dualban, de ez már szerencse kérdése.
Ja és nem árt ha az alaplap is támogatja a Dual DDR-t :D

MOD: És én voltam az tényleg :C

[Szerkesztve]

(#98) brd válasza Zoltán (#96) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Chipset, meg BIOS, de a második úgyis tudja, ha olyan alaplap van alatta. Ill. az alaplapi foglalatokba megfelelő elhelyezés. A kívánalmak között szerepel még az, hogy hasonlóak legyenek a ramok, bár ez nem feltétel, csak ajánlás.

(#99) brd válasza The DJ (#94) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Velem meg az esik meg gyakran, hogy én válaszolok előbb és az utánam jövőnek köszönik meg. :)

Szerk.: hmm... jó lesz az a hétvége, végre pihenés, meg minden... :)

[Szerkesztve]

(#100) Zoltán válasza brd (#99) üzenetére

Zoltán
(őstag)

''Velem meg az esik meg gyakran, hogy én válaszolok előbb és az utánam jövőnek köszönik meg. '' -De az előbb nem ez volt. :) Meg most se: Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.