Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)

(#451) brd válasza net84 (#424) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Hogyne, bármikor prezentálom neked: MSI K7N2 Delta-ILSR alaplap (NF2-es), ill. 1 db 256MB-os, 333-as Samsung, meg 1 db 512MB-os 400-as PQI. Ment, azaz megy, ha meg akarod tekinteni :), és ha jól emlékszem mindez 400-on (ez a része nem 100%).
Nem is a memóriák típusától, hanem inkább az alaplap és a memória kompatibilitásától függ, hogy lesz-e dual vagy sem. Ha az adott lap (chipset, ill. esetenként inkább processzor :) ) ''jól'' kezeli az adott modulokat, akkor nagy valószínűséggel semmi probléma nem lesz, ha dualban akarja az ember használni őket.

One trend a day keeps the doctor away

(#452) Forest_roby válasza ISZOLE (#450) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

nem érteni viccc?

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#453) Dufresne válasza ISZOLE (#450) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Nah gondoltam én, hogy erről van szó:)
Vezérlőpult eltávolítás, ha ott van valami belőle, ha nincs, akkor eszközkezelő talán, esetleg regedit és ott megkeresni a megmaradt szarságait, vagy van regcleaner nevü program és azzal is elég sokmindent el lehet távolítani a gépről, hirtelen ezek jutottak eszembe:)

Back to the field!? www.utv.hu

(#454) butch3r válasza Forest_roby (#449) üzenetére

butch3r
(tag)

na látod ez még nem jutott az eszembe. majd megnézem mert ma nem vagyok annak a gépnek a közelébe bár nem emlékszem hogy az alap jumpereken kívül lett e volna vmien más jumper (persze lehet hogy csak én nem vettem észre)... bár most néztem neten róla nagy felbontású képeket és nem találtam egyik képen se olyan jumper ami arra utalna hogy azzal kell vmi hasonlót állítani...

majd megnézem azt megmondom.

(#455) ISZOLE válasza Forest_roby (#452) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Semmi bajom a viccekkel.
Tehát a kérdés mégegyszer, részletesebben.
El szeretném távolítani a gépemről az USB-s Saitek botkormányom gyári meghajtóprogramjait. A nehézség ott jelentkezik, hogy az eszközkezelőben történt deinstall után szinte rögtön a ''Found new hardware'' üzenet kíséretében a vinfos visszarakja. Akkor is ha a fájlokat kézzel törlöm. Ha meg kihúzom a joyt akkor nincs mit leszedni mert eltűnik mindenhonnan.

(Szeretném megnézni mit is csinál a szerkezet mondjuk a windows generic drájverrel.)

[Szerkesztve]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#456) birno

birno
(őstag)

Létezik olyan ingyemes mail szolgáltató ahol a levélen belül megjelennek a gif animációk nem csak képként csatolja?

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#457) Bubee82

Bubee82
(őstag)
LOGOUT blog

Az lenne a kérdésem h szerintetek Abit NF7-hez milyen videókari passzol? Milyet érdemes bele venni? Előre is kösz!

Szalmánátugró Jersey - A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet.

(#458) Forest_roby válasza ISZOLE (#455) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

no....
Ez más!
Telepítve van a joystik!!!
1. lépés:
Vezérlőpúlt/Ezközkezelő/joystick driver/tulajdonságok!
megnézed hol vannak a dll file-ok
2. lépés:
uninstall + regclean + stb.....
3.lépés:
ha ez nem volt elég megkezesed ezeket a file-okat és manuálisan kitörlöd!!!!!

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#459) Szalma válasza ISZOLE (#455) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Következő .bat file talán tud segíteni:

@echo off
set DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES=1
start devmgmt.msc

)

Szeretettel:
Szalma

(#460) ollie válasza Bubee82 (#457) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

AGP-s :D

Egyébként meg a procitól is függ, pl egy 2000+-hoz felesleges 6600GT-t venni, viszont egy 3200+-hoz már simán vennék.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#461) Forest_roby válasza Bubee82 (#457) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

Olyan passzol, amit venni akarsz bele, csak agp-s legyen!
s3trio-tól ----> 6800 gt-ig

[Szerkesztve]

(#462) Dufresne válasza ISZOLE (#455) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Mondom, próbáld meg registry-ben megkeresni és törölni, vagy, miután uninstallálod, utána kihúzni a joy-t és mikor new hardware found van esetleg, akkor azt cancelolni gyorsan, utána a rendszer partíción kikapcsolni a rendszer visszaállítás-t, vagy mi a fenét és utára restart és akkor sztem ezekután mindenhonnan eltűnik remélhetőleg a driver maradékja. Még talán temp-et is törölni, bár annak ehhez nincs köze:F

Back to the field!? www.utv.hu

(#463) butch3r válasza Bubee82 (#457) üzenetére

butch3r
(tag)

mindenképp nvidia! ismerősnek szintén nf-7ben ati 9600 volt és néha fagyott szaggatott, még grabbelni se tudot. azt be tett bele egy fx5200-t (nem épp sebesség bajnok de arra jó hogy megnézze nv karival stabil e a lap) és láss csodát működöt. szóval azt teszel be amire futja a pénzedből (és persze agp-s) de én mindenképp nv-t ajánlanék bele.

(#464) somodisoma válasza Forest_roby (#461) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

hülyeséget ne mondj! a 8x AGP-s lapba csak 4x és 8x AGP-s kártya megy bele, a többivel nem tompatibilis!!!!!

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#465) somodisoma válasza Bubee82 (#457) üzenetére

somodisoma
(senior tag)

Maennyi lóvét rászánsz.... ATI 9600 Xt mondjuk, ha nem akarsz sokat költeni, ha van egy rakat pénzed, akkor nvidia 6600 gt

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#466) net84 válasza brd (#451) üzenetére

net84
(őstag)

ezt nem gondoltam volna... Elhiszem én. Ma is tanultam valami újat... érdemes volt felkelni :DDD

A tetoválás az amiért fizetnek az emberek, a fájdalom pedig ajándék mellé...

(#467) ISZOLE válasza Szalma (#459) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Ez segíthet a kíhúzás utáni uninstallban, de ha visszadugom a joyt ugyanúgy vissza fogja rakni a meghajtókat.
Én azt szeretném elérni, hogy a visszadugás után a rendszer kérje a számára ismeretlen új eszköz telepítőlemezét és én mondhassak neki cancel-t.

[Szerkesztve]

(#468) Forest_roby válasza somodisoma (#464) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

legyen:
riva tnt2 ----> 6800gt

/igaz: az s3-asoknak még máshogy voltak a lábai ( most néztem meg :- (( )/

(#469) brd válasza X@b3e (#427) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ezzel a kiskapuval nekem még soha, egyetlen windowsnál sem sikerült találkoznom. Szerintem csak urban legend. 2x F8 lenne a leírás szerint.
A problémádra: Bővebben: link, ill. Bővebben: link

(#470) ISZOLE válasza Dufresne (#462) üzenetére

ISZOLE
(senior tag)

Valószínűleg registry kotrás lesz belőle, pont ezt akartam elkerülni. Nem akarom elhinni, hogy nem lehet egyszerűbben leszedni.

(#471) mr_knight

mr_knight
(senior tag)

valaki tud segíteni hogy mi is ez a hiba ? ( mindig lefagy a SAN ANDREAS olyan 10 perc játék után és mikor a billentyűn nyomom a gombokat ( windows gomb, ctrl+alt+del, stb ) ujra indúl a gép és közbe kattan egyett vagy mit csinál.....Bővebben: link
[kép]

(#472) L3zl13 válasza Szalma (#459) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ha pedig Sajátgép tulajdonságok/Speciális/Környezeti változóknál eltárolod a változót, akkor utánna simán indítva az eszközkezelőt is működni fog.

Aki hülye, haljon meg!

(#473) Szalma válasza ISZOLE (#467) üzenetére

Szalma
(őstag)

(A winhome inf könyvtárában keress olyan inf-eket, amik a joy-odra vonatkozhatnak. Mozgasd őket máshová... Több tippem nincs. A driver cache-sel nem tudom hogyan kell megküzdeni. :( )

Szeretettel:
Szalma

(#474) Szajborg válasza Dufresne (#439) üzenetére

Szajborg
(kvázi-tag)

Egy majd 1 kg-os borda nem szaggatja szét az alaplapot?

Pl a full réz Zalman 900 valahány gramm, biztos nagyon jol hűt, de szerintem az igencsak nagy terhelésnek teszi ki az alaplapot.

Dédanyám olyan öreg volt, hogy mikor mondtam neki, hogy viselkedjen korához illoen, meghalt.

(#475) bebean

bebean
(fanatikus tag)

Üdv!
segitseget szeretnek kerni. SATA problemam van. abit va-20 lapra csatlakoztattam egy 40 gb-s sata hdd-t (hitachi) & nem akar elindulni a winxp telepites. meg addig sem sikerült eljutni, hogy mas gyartotol szarmazo stb. telepitese (F6), mert a boot from cd-rom utan fekete keprnyő következik. a hdd a sata 1-en van. aramot a hagyomanyos csatlakozorol kapja. ezen a hdd-n kivül nincs mas (ide-s) vinyo a gepben.
ha lehuzom a hdd-t, akkor viszont elindul a telepites, csak kiirja, hogy nincs tarolo stb.

(konfig többi resze: 256 mb pqi (400mhz), lg 52x cd-rom, enermax 300w-os tap, 2400+-os sempron)

szoval pls help, akinek van ötlete...
thx

...

(#476) x_o_n válasza butch3r (#445) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

vannak ilyen esetek,viszont lehet egy jumpert állitasz akkor megy duál nélkül is.
nem véletlenül van kézikönyv:)
az ecs alaplapoknál pld a processzor sebességet is jumperrel kell állitani...és ez nem vicc

[Szerkesztve]

:igényes festés vállalok referenciákkal:

(#477) Bubee82 válasza somodisoma (#465) üzenetére

Bubee82
(őstag)
LOGOUT blog

Hát én először 9600xt-re voksoltam, aztán találtam 6600gt-t is. Csak ugye nem tom h egy 2500-ös bartonhoz ''szükséges'' lenne e egy 6600gt vagy felesleges. De jó lenne a 6600.

Szalmánátugró Jersey - A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet.

(#478) x_o_n válasza Bubee82 (#477) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

egy video karit ugy érdemes választani ha tudod:

1-mire akarod használni a gépet?
2-lecseréled e a közeljövőben a 2500 bartont?

(#479) Forest_roby válasza mr_knight (#471) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

Elég sok minden lehet!
Valószínű: proci, memória v. crack file probléma.
/persze ezzel nem segítettem tulságossan/

történet:
1 srácnak minimálisan de levolt sarkazva a 3000+ os Barthon procia. Minden tökéletesen futot a gépén, beleértve csomó játékot is, csak egy esetben nem volt jó (ahogy szokott lenni). A Doom3 10 perc játék után lefagyot! Ennyi. Procicsere volt!!!

(#480) x_o_n válasza bebean (#475) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

ilyen esetekben a bios-ban van a gond ott kell átállitani a dolgokat,és ellenörizd a sata kábelt jól illezkedik e?elindul e a hdd stb.

(#481) mr_knight válasza Forest_roby (#479) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

értem, köszönöm a választ ! Mit lehet tenni érte ? Pucoljam ki a gépet és mozdítsak meg mindent hogy éritkezek-e minden facán ? :F

(#482) brd válasza mr_knight (#471) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ez a SAN ANREAS hibája. Próbálj másik (újabb) meghajtóprogramot használni a VGAkártyádhoz, ill. ATI esetén próbáld meg be(vagy ki)kapcsolni a VPU recovert, ill. van valami baszás a hangkártyával is, ami most nem jut eszembe.
Na, mégiscsak: a Creative hulladékjai esetében bizonyos driverrel hasonló módon elhal a játék, ott is próbálj ki egy másikat (újabbat).

(#483) x_o_n válasza Szajborg (#474) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

nem szaggat szét semmit,szakszerüen kell felhelyezni és utána a gépet nem szabad mozgatni,szállitáskor le kell szedni a hütöt+borda.

(#484) x_o_n válasza mr_knight (#481) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

ez egy catalyst probléma,rakd fel az újat és minden ok

(#485) mr_knight válasza brd (#482) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

VGA kártyához a legujjab van ! VPU kivan kapcsolva akkor bekapcsolom ! :D Hangkariból meg CREATIVE-m van..... :|

(#486) mr_knight válasza x_o_n (#484) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

az új van fent.....

(#487) Forest_roby válasza brd (#482) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

Én ilyet nem tapasztaltam. A játék lazán megy telepítés nélkül, egyik gépről átmásolva a másikra! Pár gépen kipróbáltam, mindenhol jól ment!

(#488) x_o_n válasza butch3r (#463) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

ez butaság nekem volt régen nf7 és vigan használtam benne 9600,9600pro/xt,9800pro soha nem volt gond sőt.
lehet inkább nem tudott bánni az ati driverrel,ati-nál inkább az a gond.

(#489) bebean válasza x_o_n (#480) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

köszi a gyors valaszt. biosban merre nezelödjek? engedelyezve van az onchip sata... azzal is probalkoztam, hogy letiltottam az ide-s eszközöket (kiv. a cd-romot), de nem segitett.
ja meg annyi, hogy a hitachi feature tool 250 gb-snek latja a hdd-t....:F

szerk.: kabeleket ellenőriztem, hdd forog.

[Szerkesztve]

...

(#490) Forest_roby válasza mr_knight (#481) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

Ez sohasem árt, bár lehet, hogy nem is használ!:DDD

(#491) mr_knight válasza Forest_roby (#490) üzenetére

mr_knight
(senior tag)

nem baj azért thx ! aki tud tippet az írjon addig fórumozgatok közbe... azt majd fél óra mulva szétdúlom ! :D

(#492) brd válasza Forest_roby (#487) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Én (ill. sokan), sok helyen meg igen.
Most jön az én apukám erősebb téma? :))

(#493) x_o_n válasza bebean (#489) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

hát minden bios más, de többnyire külön a sat-t be kell állitani,bootolást is külön, az ide eszközöket nem kell tiltani.melyik alaplap ez?

(#494) birno válasza birno (#456) üzenetére

birno
(őstag)

UP

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#495) Forest_roby válasza brd (#492) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

ááááá, fekvő emberbe nem rugunk bele!

(#496) Forest_roby válasza birno (#456) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

a freemail nem ilyen?

(#497) bebean válasza x_o_n (#493) üzenetére

bebean
(fanatikus tag)

ez az a lap: Bővebben: link
integralt csoda... irodai gepnek vettem. amugy a konfigban minden alkatresz uj (kiveve a fdd-t és a cd-romot)

[Szerkesztve]

...

(#498) butch3r válasza x_o_n (#488) üzenetére

butch3r
(tag)

valószínüleg igazad van mert nekem csak mesélte ezeket a dolgokat én nem néztem meg.
dehát vett 1 6600gt az meg nemolyan roszz kártya

(#499) Archer

Archer
(őstag)

Üdv!
Az lenne a gondom, hogy vettem egy rádiós billentyűzet+egér párost de nem működik. A vevő egység pedig világít. A biosba sem tudok vele belépni. Az elemek alig használtak.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#500) Forest_roby válasza Archer (#499) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

A billentyűzetet, egeret egyeztetni kell a ?vevővel (nem tom mi a neve). Megnyomod a 'vevő'-n a connec-t gombot aztán a billentyűzeten ill. egéren is!
Akkor elvileg működni fog.

A biosba pedig engedélyezni kell az usb-s keyboard-ot. /dos-ban fontos/

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.