Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)

(#751) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

na, ez se lett a spanyol viasz! a memtest talált egy hibát már 10%nál a memtest86 meg az 5 tesztnél 10 hibát!:(((

Ha így hagyom mi lesz a következménye??? lefagy? újraindul? nem lesz stabil??? vagy semmit se fogok észrevenni csak a tesztek nyávognak feleslegesen???:U

(#752) Winner_hun válasza Rommel6600 (#751) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Legrosszabb esetben tönkre mennek a moduljaid. :D Ha tuningolsz vagy időzítéseket kell állítani vagy feszt kell neki adni vagy nem lehet tuningolni. Micsináltál hogy ezeket csinájja? Ha semmit vidd garba;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#753) Gyick

Gyick
(fanatikus tag)

hi!
azt szeretném megkérdezni hogy van ojan progi amivel ki-be lehet kapcsolni a rendszer hütő ventit menet közben?

(#754) Sianis válasza Gyick (#753) üzenetére

Sianis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

SpeedFan nevű programmal lehet kísérletezgetni, ha az alaplapod támogatja, nyert ügyed van.
Bővebben: link

"Mo-mo-mo-move your legs like a monkey man"

(#755) Caesarion

Caesarion
(fanatikus tag)

Kiírthatatlan ''HP image Expressz''re tud valaki orvosságot?

1) Egyszer próbáltam telepíteni, utána szépen start/programok/ stb.. uninstallal letakarítottam. Legalábbis azt hittem.
2) Aztán, a start/vez.pult/prog.telepít&törlésénél is megvolt a listában szóval ott is uninstalláltam. Ekkor öltem meg másodszor, ha minden igaz.
3) Aztán a RegClean nevü progival megtaláltam hogy még mindig van vmi a gépemen, hát azokat is töröltem. ( harmadik ''élete''...),

..de a gép olyanokat produkál minde egyes (!) bekapcsoláskor, hogy ''windows installer'' ablak nyílik win betöltésekkor, majd megváltozik a fejléce HP image Expresszre, de effektíve szöveget nem ír az ablakba, csak a fejrész látszik meg a ''mégse'' gomb... és amint megnyitja, már nyitja is az ugyanolyan ablakot még 4x (!!) s mire nyitja az 5diket ( 1+4) már zárja is az elsőt.

Idő és processzor feleslegem nekem nincs, de lövésem sincs honnan kéne még kiírtani... pls help. :O

Te is fiam, Bluetooth ?!

(#756) Dufresne

Dufresne
(PH! addikt)

Sajátgép/ tulajdonságok/ rendszer visszaállítása. Na ezt tiltsd le. Utána uninstalálj minden szart, ami vele kapcsoaltos,regcleanerrel is nézd át, annak az utolsó menüfiein belül is szokott lenni info az ilyen letörtölt szarokról.
Aztán futtatás/ regedit és ott keresd meg a local machinben a software-k között hátha maradt még valami és azt is töröld, majd restart és ha szerencséd van nem jön elő. Ezután rendszer visszaállítást visszakapcsolhatod.

Back to the field!? www.utv.hu

(#757) cain69

cain69
(őstag)

hoyg mondja azt az angol, hogy emelődob-fékszalag? :F

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#758) Forest_roby válasza cain69 (#757) üzenetére

Forest_roby
(őstag)

emelődob = winch

fékszalag = tension band

/de ki tudja? az angolban akármi előfordulhat/

[Szerkesztve]

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#759) L3zl13 válasza cain69 (#757) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

emelődob - winch, capstan, gin
fékszalag - brake band, brake strap, friction-band

Aki hülye, haljon meg!

(#760) cain69 válasza L3zl13 (#759) üzenetére

cain69
(őstag)

vmi egzakt kellene, mivel árajánlatot kell kérnem, és nem lenne jó, ha a gyártó visszadobná a mélt egy ''WTF?!'' üzivel... :DDD

mod: beragadt a caps :B

[Szerkesztve]

(#761) cain69 válasza cain69 (#760) üzenetére

cain69
(őstag)

ok, megálmodtam: winch brake band a nyerő. köszi a segítséget.

(#762) joergie válasza joergie (#727) üzenetére

joergie
(senior tag)
LOGOUT blog

Ma is megcsinálta velem, pedig minden partíció rendben van.
Átkötöttem egy kodegány tápot, és gyönyörűen megy, úgyohgy a táp kattant be.
Ha feszre van kapcsolva, nagyon melegszik, valószínűleg ez tesz be neki.:(

Website tesztelés online pénzkereset? http://mytesterjobs.com/user/index/ref/137589

(#763) Rommel6600 válasza joergie (#762) üzenetére

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

Mondtam én hogy a tápod lesz a hunyó!!! Ha áramtalanítod akkor 4-5 mp-ig világítania kéne még a kis led-nek, legalábbis ha régen ezt csinálta!!!

nálam is ugyan ez a helyzet, azért írtam a tápot!

ez nem az önindukció elve???:F:U (rémlik vmi fizika óráról):U

[Szerkesztve]

(#764) brd válasza joergie (#723) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Hát, talán nem véletlenül van az a figyelmeztetés 300MB szabad hely alatt...

Bár, ettől függetlenül a win tényleg elég hulladék.:(

One trend a day keeps the doctor away

(#765) JagdPanther

JagdPanther
(fanatikus tag)

milyen program kell ahhoz h tudjam nézni a fix.tv-t? win media player nem nyitja meg, realplayer azt irja h káros lehet és ezért nem játsza le.

6910p

(#766) Dufresne válasza JagdPanther (#765) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Talán tűzfalat vizslasd át, meg lehet codec hibád van, mert media playernek vinnie kéne.
Vagy vegyél Tv tuner és akkor a hozzá adott software lejátsza:)):DDD

(#767) JagdPanther válasza Dufresne (#766) üzenetére

JagdPanther
(fanatikus tag)

igen tüzfalat már megnéztem, kiléptem belöle, ugyse ment. kodek hibára gyanakodtam én is csak nem tom melyik kodek kéne? mert 3-4 féle kodek pack-et nincs kedvem felpakolni. bár ha ez az egyetlen megoldás...

6910p

(#768) L3zl13 válasza JagdPanther (#765) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ez az első alkalom, hogy igazat kell adnom a real player fejlesztőknek. A fix tv nézése tényleg káros... Rád. :DDD

Aki hülye, haljon meg!

(#769) Dufresne válasza JagdPanther (#767) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

codec packot felejtsd el:D
ac3, divX5.11, vagy 5.2, 3vix, xvid, vobsub kb ennyi köll és semmi más, legalábbis most nememlékszem másra.
Ezeket itt mind megtalálod http://www.free-codecs.com/ codec packokat meg tüntesd el a gépedről, ha nemszeretnél összezuhanni rendszerileg:D( Esetleg K-Lite)

(#770) Forest_roby

Forest_roby
(őstag)

Hi!

Mire alkalmas ez, mennyire jó/rossz?
ASUS TV FM Card-7135
Bővebben: link

Előre is köszi!!!

-=Legyél Laza!=- __ ''Have you tried turning it off and on again?'' __ ''Is it definitely plugged in?'' /o\ :D:D

(#771) Tsunami válasza Forest_roby (#770) üzenetére

Tsunami
(senior tag)

Ez egy tv tunerrrr, fm rádióval megspékelve:D
Szerintem a célnak megfelel, ennyi:)

''három a kettő tizen''

(#772) JagdPanther válasza Dufresne (#769) üzenetére

JagdPanther
(fanatikus tag)

minden filmet az mplayerrel jáccok le media player-t csak zenehallgatásra használom.(régen még az 1,7es cerkás+256megás gépemen volt a gordian, ace mega meg mittomén milyen hát csak a formázás segitett ugy meglassult a gép:))

6910p

(#773) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

A Command Rate-t hol tudnám módosítani??? 1Tről kéne 2T-re!!! előre is kösz:R

(#774) brd válasza Rommel6600 (#773) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

''1T/2T Memory Timing''-et keress a ''DRAM Configuration'' alatt.

(#775) JagdPanther

JagdPanther
(fanatikus tag)

az mind1 h melyik végét dugom a floppikábelnek a floppira?

6910p

(#776) Tsunami válasza JagdPanther (#775) üzenetére

Tsunami
(senior tag)

azt a felét dugd rá, amelyiknél ''vágásokat'' látsz.

''három a kettő tizen''

(#777) JagdPanther válasza Tsunami (#776) üzenetére

JagdPanther
(fanatikus tag)

ja hosszában el van választva 6-7 kábel és meg van fodítva, és a floppira ugy dugjam rá hogy az a kis kiálló pöcök érintkezzen a floppi zöld NYÁKjával ugye? procit be tok rakni meg mindent de floppit nem...:B

6910p

(#778) Tsunami válasza JagdPanther (#777) üzenetére

Tsunami
(senior tag)

ugyanúgy dugd rá mint a vinyóra:) de a tápot se felejtsd el rá.

''három a kettő tizen''

(#779) Petzi

Petzi
(kvázi-tag)

Hi

kérdésem a következő van olyan itt aki kipróbálta már a Revoltec LightBoard XL tipusú bill.-t
mert szeretnék egy ilyet venni csak nem tom hogy mégis milyen,mennyire slim meg van-e magyar kiosztásban?

(#780) brd válasza JagdPanther (#777) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Azt a végét kell a floppyra dugni, ami közelebb van a kábeles fordításhoz. Ezenkívül többnyire a más színű kábel kerüljön a floppy tápcsatlakozója felé. De a legbiztosabb az, hogyha megnézed a floppyn és az alaplapon a hiányzó tüskék helyét, és úgy kötöd be a kábelt, hogy mind a 2 végén ugyanoda essen.

(#781) Zolkó

Zolkó
(újonc)

Hali mindenkinek.Megköszönném,ha valaki segítene nekem.Van egy Canon s200 nyomtatónk xp alatt,eddig rendben működött,de amióta feltelepítettük vezetéknélküli billenyűzetet csak képeket és hivatkozásokat akar nyomtatni.Az a tippem,hogy kevés a processzor nemóriája,ha van ilyen.Hol lehetne ezen állítani és miként.Egyszer már léttam,de sajna nem jegyeztem meg,Csak annyit jegyzettömbben kellet átírni nekei több nemóriát.Köszönöm előre is.Zolkó.

(#782) pyrannha

pyrannha
(senior tag)

A szervízben megtudják állapítani, hogy egy mp3-lejátszó a firmware frissítés miatt ment tönkre? A lejátszó a frissítés óta teljesen halott. Nem reagál semmire, és egy gép sem látja, ha bedugom az usb-be.

(#783) Dufresne válasza Zolkó (#781) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Miféle processzor memóriáját tudod te átírni jegyzettömbbe? :D Megnézném azt szívesen.
Nyomtató frisebb driverének feltrelepítése volt már? Bill szoftverének ugyanez? Vagy bill eltávolítása? ezeket próba utána írd át nagyobbra a memóriát, ha tudod:DDD

(#784) syab19

syab19
(tag)

Nah felteszem a kérdésem...
Tehát van egy 256os sd cari és nem tudom megformázni...
adatok nem kellenek, csak formázni kéne, mert semmi nem formázza meg.
Jó lenne újra használhatóvá tenni..
Ötlet?

(#785) khalox válasza pyrannha (#782) üzenetére

khalox
(őstag)

Nem, és nem is fognak vele foglalkozni. Kipróbálják, nem működik, cserélik. Egy csomó megy tönkre mindig amúgy is.

Khalox's Trainsim - http://web.axelero.hu/khalox

(#786) pyrannha válasza khalox (#785) üzenetére

pyrannha
(senior tag)

Ok, köszi!

(#787) piqla

piqla
(őstag)

hello
enermax 365os tap, ventik max fordulaton, de ****** forro a tap teste. normalis?:)

Szereted az állatokat?

(#788) Mania válasza piqla (#787) üzenetére

Mania
(őstag)

Ha meg van terhelve ebben a melegben nem csoda.

(#789) Rommel6600

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

hello

Command Rate-t hol tudnám módosítani???

csak ezeket lehet állítani a ram dolgainál:

Tcl
Trcd
Tras
Trp

meg a max freki, de nekem vmi 1Tről kéne 2T-re! mellesleg bootoláskor kiirja az időzítések mellé hogy 1T!

még egy meüvel feljebb van egy ilyen:

HT Frequency /auto, meg 1x,2x,3x,4x,5x van amit be lehet állítani/ nem ez az???

előre is kösz

(#790) róland válasza Gazs (#730) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szóval valami olyan beállítást kellene összehoznod, hogy a proci 333 MHz-t kapjon a memória meg 400 MHz-t. Az SPD-vel csak annyit érsz el, hogy ha a gyárban 400 MHz-re is terveztek időzítéseket, és az SPD chipben kódolva van, akkor a rendszer onnan veszi az adatokat, magyrul azokkal az időzítésekkel fogja hajtani a memóriát.

Amúgy milyen konfigod van? AMD/Intel?

AMD nem szereti -legalább is a régi TBred/Barton/Sempron-, ha nem szinkronban megy a CPU/memória.

Neked valami olyan beállítás kellen, ahol a CPU és a memória közötti időzítés hányadosát tudod megváltoztatni. Magyarul van egy 166-167 MHz-es FSB-d. A fent említett hányados szerint a CPU ennek ötszörösét kapná, míg a memória a hatszorosát.

Az én alaplapom - ABIT AN7 - BIOS-ában van ilyen, hogy ''CPU FSB/DRAM ratio'' itt most szinkronban van az érték, amúgy 5/6-tal megy kb. 166-167 MHz-es FSB-n 400 MHz-n a memória. De ugye a 400 MHz- az DDR DRAM-nál valójában csak 200 MHz, csak mind a felfutó, mind a lefutó jelnél tudja írni/olvasni az adatokat. Ígí 166/5*6=200, ebből a DDR miatt 2*200=400 MHz.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#791) róland válasza Rommel6600 (#789) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem azt nem tudod változtatni. Legalábbis még nem hallottam senkitől, hogy azt változtatta volna.

Igazából a CAS Latency (más néven CL) értékét akarja mindenki minél lejebb húzni, minél magasabb frekvencia mellett.

PH!-n van cikk a memóriákról, időzítéseikről. De lehet, hogy valamelyik számtech magazinban olvastam tavaly róla.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#792) Rommel6600 válasza róland (#791) üzenetére

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

''Nekem is volt hasonló gondom... Ne hagyd auton a ram-beállításokat! Vedd vissza mindet. Rakd cl3-a, 2t-be(ha 1-ben volt) stb... És így próbáld+! Ha megy akkor folyamatosan ''javíts'' rajta. Szentem így mennie kell. Ja és rakd nyugodtan 200mhz-re, úgy próbáld...''

Ezt egy másik topicban javasolták! de hogy hol, azt már nem! feltételezem hogy igazat írt a srác, de hogy hol lehet állítani azt má senki se írja meg/tudja...:O:O:O

(#793) róland

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Valakinek van ötlete az alábbi problémával kapcsolatban?

Otthoni gépemen azt a furcsa jelenséget vettem észre, hogy a napi előszöri bekapcsoláskor a POST teszt mindig memória hibát jelzett. De az F1 megnyomásával a gépem minden probléma nélkül elindult és működött is rendesen. Ha ekkor valami miatt (mondjuk programtelepítés) újra kellett indítanom, akkor már hiba nélkül futott le a POST teszt is.

Megnézetm a Memtest86 programmal és pár hibát jelzett a memóriákban, de mindig ugyanott jöttek elő a hibák és nem volt sok.

Mivel 10 év garancia van a modulokra úgy gondoltam kicseréltetem őket, de ...

De eljött a nyár és vele együtt a meleg. Itt jött az alábbi érdekes eset. Mivel ez a nyár elég változatos hőmérsékletű napokat hozott így alakalmam nyílt az alábbiakat megfigyelni.

Amennyiben hidegebb volt az idő (kb. 28 Celsius fok alatt), akkor a fentebb már említett hibával indult a gépem, de működött rendesen.

Azonban amikor a kinti (és így természetesen a benti is, mivel otthon nincs klíma) hőmérséklet elkerülte a 30 Celsius fokot, akkor az a kellemes meglepetés ért, hogy a gépem minden memória hiba nélkül elindult. Szóval nincs hibajelzés a POST tesztben, elsőre indul a gép.

Szóval valakinek valami ötlete van-e a jelenséggel kapcsolatban?

(#794) jerry311 válasza róland (#793) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Memtest86 a mérvadó.
Többi inkább csak a kirívóan nagy hibákat (működést erőteljesen befolyásoló) jeleníti meg.
Szerintem.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#795) Rommel6600 válasza róland (#793) üzenetére

Rommel6600
(őstag)
LOGOUT blog

ezek szerint mindennek van üzemi hőmérséklete:DDD

(#796) s0ulreaver válasza róland (#793) üzenetére

s0ulreaver
(tag)

Azonnal cseréltesd. :) Teljesen mindegy hány hiba van.. Akár egy. Amint arról a területről kell elérni fontos információt, akár legyen 1 bit tévedés, már kampeca. Fagyás, progihalál, kékhalál, stb.

memtest mérvadó. A többi meg vudumagick. :D

Fogadjunk, hogy a monitort nézed?

(#797) brd válasza Rommel6600 (#789) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ha az aláírásodban szereplő laphoz kell, azt már leírtam (a manualban találtam mellesleg): Bővebben: link
Ha másikhoz, akkor írd már le annak a típusát legyél szíves.:)

(#798) róland válasza Rommel6600 (#792) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amennyire megnéztem a te alaplapod használati útmutatóját, aszerint a Command Rate értékét nem tudod változtatni. Ha egyforma márkájú és egyforma típusú modulokat használsz, akkor a Command Rate is egyforma minkét modulnál. Szvsz ennek átállítása bír legkisebb jelentőséggel. Amúgy meg, ha az időzítésekben valaminek nagyobb az értéke, akkor kevesebb a hibalehetőség, mert lassabban megy a memória.

Minden érték azt jelenti, hogy az adott funkció hány órajel ciklus alatt fut le.

Mondjuk egy 2-3-3-4-1T beállítású memóriánál a CAS Latency 2 órajelet igényel, így a többi érték a következő megfelelőket, majd az utolsó érték azt jelzi, hogy a memóriát vezérlő parancsokhoz 1 órajel ciklus elég.

Így ha jól értelmezem, akkor egy teljes memória ciklushoz 2+3+3+4+1 azaz 13 órajel ciklus szükséges. Azaz 13/200=0,065 másodperc alatt elvégez egy írási és olvasási műveletet vagy 2 írást vagy két olvasást.

Bár az előbbi csak elméletei fejtegetés és nem is vagyok memória szakértő.

Ajánlom keress rá a ''Nagy memória topik''-ra itt a PH!-n.

(#799) brd válasza róland (#793) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Az ilyen hiba, szobahőmérsékleten, mondjuk 10-40 fokig garanciális hiba. Nincs olyan, hogy hány hiba. Ha akár egy is van, az a _hiba_, bármelyik tesztprogrammal jött is elő. Persze nem csak a memória hibája lehet, lehet akár az alaplapé, vagy a procié is, de a legvalószínűbb nyilván a memória.

(#800) róland válasza s0ulreaver (#796) üzenetére

róland
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért nem egészen értek veled egyet. Minden memóriának van egy bizonyos hibatűrési értéke, azaz pár hibás cellát elbír, mert azokat tartalék cellákkal helyettesíti. Pontosanabban a gyárak kis ráhagyással gyártják a termékeiket - tökéletes modult szinte lehetetlen gyártani -, hogy apróbb cellahibák miatt ne kelljen a termékeik 90%-át kicserélni. Ezeket a kis hibákat a memóriák vezérlése tudja még kezelni, mert a tartalék cellákból kezd el használni, a hibás cellákat meg nem engedi címezni.

Amúgy biztos, hogy csere lesz belőle, de engem maga a probléma/jelenség mikéntje érdekel. Találkozott-e már más is ilyennel, vagy csak nekem van ilyen szerencsém. Esetleg valami nulladik típusú találkozásról van szó és hívjam azonnal Mulder és Scully ügynököket? :))

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.