Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)

(#4001) tildy

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem ír pipe és és jelet a billentyűzetem, ha magyarra van kapcsolva (alt gr +w , algr +c lenne)...
Notebookom esetén működik.. Szerintetek mia gond?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4002) ngabor2 válasza Dufresne (#3994) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt a pasztát igen nehéz felkenni, mint tapasztaltad. van, aki úgy oldja meg, hogy középre tesz egy pöttyöt, a hűtő majd szétnyomja. Én türelmes munkával mindkét felületre nagyjából felkentem, inkább középre koncentrálva, majd úgy tettem rá a hűtőt. Néhány óráig oldalt lassan nyomta ki a felesleget, amit egy hosszú gyufaszállal le tudtam szedni, mert nem kenődött.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#4003) Gregorius

Gregorius
(őstag)

Ide is, a nagyobb nyilvánosságért:
Szegény ember PC-je akció keretében volna pár kérdésem itt:
Bővebben: link
A jelenlegi özönvízelőtti vas átköltözött az örök vadászmezőkre, úgyhogy sürgősen pótolni kéne, viszont keret az csak annyi van rá, amennyi feltétlenül szükséges (sőt, még annál is kevesebb).

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#4004) ngabor2 válasza Gregorius (#4003) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hol laksz? ''Átmeneti időre'' egy öreg vassal (ami még működik) ki tudlak Debrecen környékén segíteni. Adataidnál nincs megadva a lakhely, ezért kérdezem.

(#4005) tildy válasza tildy (#4001) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Erre senkinek semmi ötlet? Akkor sírok:O:O:O:O
Wint kukázzam , vagy a billt?
Mert ez így nagyon nem okés:(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#4006) emitter válasza tildy (#4005) üzenetére

emitter
(őstag)
LOGOUT blog

hol nem ír? vmi speckó progiban, vagy mondjuk szövszerk-ben se?
Nem lehet, h vmi hotkey-jel van felülírva ez a két kombináció?

(#4007) tildy válasza emitter (#4006) üzenetére

tildy
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sehol nem ír:(
de csak ezt a két karaktert, magyar kiosztásnál :
| & (angolra kellett valtanom hogy be tudjam irni)

(#4008) Gregorius válasza ngabor2 (#4004) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Budapest.
Rövidtávra pótgépet még csak-csak tudok szerezni, ha minden kötél szakad, de pénzügyekben sajnos nem sok változás várható az illetőnél a közeljövőben, úgyhogy inkább a végleges megoldást szeretném megtalálni. Azért kösz a felajánlást.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#4009) Vangelis

Vangelis
(PH! kedvence)

Üdv nem akarok hülyeséget, kérdezni de win 2003 (180napos ) verziót használhatok céges gépen? jogosan? még nem telik prof, xp re.. ha majd telik megveszem:))

[Szerkesztve]

(#4010) Gregorius válasza Vangelis (#4009) üzenetére

Gregorius
(őstag)

Tudtommal csak production environmentben nem használhatod, de az ilyet marhára nem szokták ellenőrizni.

(#4011) MyKonzerv

MyKonzerv
(senior tag)

Miért van az, hogy néha felismeri a windows a cd-írót, néha meg nem? Csak egy van benne, szal necces ha nem látja...

Halott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.

(#4012) brd válasza MyKonzerv (#4011) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Adatkábel, tápkábel csatlakozás ellenőrzése, Eseménynapló Rendszer kategóriájának megkukkantása.
Gondolom, amúgy fagyni nem szokott, mert írtad volna, így táp kiesik.

One trend a day keeps the doctor away

(#4013) MyKonzerv válasza brd (#4012) üzenetére

MyKonzerv
(senior tag)

nem, nem fagy
köszi a tippeket:) neki is esek (már ami win alól intzézhető
ki most nem kapcsolom a masinát

Halott indul hozzád, Uram, lelkét ezer kínba taszítsd! Könnyel terhes jajsiráma megváltja majd bűneimet.

(#4014) Dufresne válasza ngabor2 (#4002) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Ok, köszi.
Én kis pöttyöket raktam a procira egyenletesen elosztva és remélem jól elnyomta a borda:D Akkor ez van...:D

Back to the field!? www.utv.hu

(#4015) Steven

Steven
(őstag)

a-data 500mhz ramnak 3,3 fesz sok , durva nagyon?

csak igy megy 5-3-3-2 1t

ha durva vissza veszem

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#4016) MegalodonS

MegalodonS
(senior tag)

S.O.S!!

Tudna nekem segiteni valaki abban hogyan kell a TFT-t tisztitani????

Viewsonic VP191s 8ms

Koszonom elore is!!!

(#4017) kisza25

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én nekem egy pqi-t 256Mb 400Mhz sikerült ma megsütnöm:Bhaverom hozott ramot amit próbálgattunk és voltam olyan barom,hogy elfelejtettem a 2-3-3-5-öt/450Mhz-t visszaállítani a biosba mielött visszaraktam az enyémet 2s alatt elfüstölt,frankon elszenesedett::C

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#4018) csapos2

csapos2
(PH! addikt)

Üdvözlök mindenkit!:R
Lenne egy láma kérdésem:mi az a hyper threading technology? Ez egy p4 3Ghz-es proceszorral kapcsolatos dolog de , hogy mit jelent azt szeretném megtudni.
Ha valaki tudja legyen szíves elmagyarázni nekem. Meg az is érdekelne, hogyha ezt kikapcsolom akkor mi az ami változni fog a gépem teljesítményében.
Előre is köszönöm.:R

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#4019) MyKonzerv válasza brd (#4012) üzenetére

MyKonzerv
(senior tag)

valami Dhcp forrású figyelmeztetés van többször ill. atapi forrású hiba
ezek mik?

(#4020) Pópa

Pópa
(senior tag)

hogyan működik a tracert (traceroute) parancs?

Azt tudom, hogy mi a feladata.. engem maga a működés érdekelne, szépen fogalmazva.

(#4021) brd válasza MyKonzerv (#4019) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

A DHCP minket most nem érdekel, röviden: valószínű, nem tudja felvenni a kapcsolatot a DHCP serverrel, vagy elavult az IP, amit kiosztott, ilyesmik. A másik viszont igen, kiderülhet belőle a hiba, be tudod ide másolni?

(#4022) ActionMan válasza csapos2 (#4018) üzenetére

ActionMan
(tag)

Üdv!

Egy mai ''multi task''-os operációs rendszerben egyszerre sok szál, folyamat, progi futhat, miközben egy proci egyszerre csak eggyel tud foglalkozni, annak az utasításait tudja végrehajtani. Az, hogy épp melyik szál használhatja az erőforrásokat, a proci idejét, nagyon sűrűn váltogatódik és így futhat egymás mellett sok minden.

A hyper threading technológia arra épül, hogy egy időpillanatban a processzor teljes erőforrásainak csak egy része van igénybe véve a programok kódjának végrehajtásához és az éppen nem használt kapacitás is bevonható egy párhuzamos feladat elvégzésére (ami pl. lehet akár egy másik program, akár ugyanannak a programnak egy másik szála).

Hasonló ahhoz, mintha két processzor lenne a gépedben.

Ha pontosan szeretnéd tudni, hogy mekkora teljesítmény-különbséggel jár az engedélyezése, keress rá a neten, vannak erre vonatkozó tesztek és grafikonok vagy végezz méréseket magad.

Szerintem érdemes bekapcsolni, mert lassítani aligha fog.

''... meg az izomagyú Mickey egér, aki bárkit megöl a kokainért ...''

(#4023) Poctar válasza csapos2 (#4018) üzenetére

Poctar
(senior tag)
LOGOUT blog

A google a te barátod és ActionMan.
Egyébként itt a teljes leírás:

Remélem ez elég.
Én a helyedben nem kapcsolnám ki, mert megnyomja a gép teljesítményét...

[Szerkesztve]

(#4024) brd válasza csapos2 (#4018) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Egy olyan technológia, amellyel erre felkészített programokkal meg lehet azt csinálni, hogy 2 különálló szálat tudnak egyszerre futtatni az adott processzoron, elméletileg akár 100%-os (marketingszöveg) gyorsulást hozva. Többnyire persze ez megmarad a 20-40% körül a gyakorlatban. A megfelelően felkészített operációs rendszerek szintén képesek arra, hogy akár 2 különálló programot futtassanak egyszerre, ill. 2 processzort is láttatnak. Ha kikapcsolod, akkor a fenti sebességcsökkenést hozza, de csak azokban a programokban, amelyek egyébként támogatják és gyorsulnak tőle.

Hmm, látom, kicsit elkéstem. :)

[Szerkesztve]

(#4025) MyKonzerv válasza brd (#4021) üzenetére

MyKonzerv
(senior tag)

ez a két hiba van

[Szerkesztve]

(#4026) Dufresne válasza MegalodonS (#4016) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

Miért micsináltál vele?:D
Én amúgy épphogy nedves antisztatikus ronggyal szoktam letörölni, amúgy nekem is ViewSonic-om van. Ha érzéssel csinálod nem teszel benne kárt ne félj:DDD

Back to the field!? www.utv.hu

(#4027) ActionMan válasza Poctar (#4023) üzenetére

ActionMan
(tag)

''A google a te barátod és ActionMan.''

Ez hatalmas! :DD :C Tényleg nagyon tetszik.

Utálom az olyan hsz-eket, amiknek semmi értelmük, legalábbis addig, amíg nem tűzöm ki célul a PH! félisten rang elérését (mert ahhoz azok a bizonyos értelmetlen hsz-ek ugye elengedhetetlenek :D), de ezt nem bírtam megállni. :)

''... meg az izomagyú Mickey egér, aki bárkit megöl a kokainért ...''

(#4028) brd válasza Pópa (#4020) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Szépen nem biztos, hogy tudok fogalmazni (szerénység rulez), de:

Minden TCP/IP csomagnak van egy ún. TTL-je (Time To Live), ami azt határozza meg, hogy hány db. köztes eszközön (a továbbiakban: router, ennek az a feladata, hogy az általa felügyelt interface-k között továbbítsa a csomagokat, annak alapján, hogy mi a csomag célja), mehet keresztül. Minden router csökkenti egyel a csomagban található TTL értéket. Maga a korlát azért van, mert ha hibásan állítanak be egy (vagy több) routert, akkor korlát nélkül előfordulhat, hogy létrejön olyan csomag, ami vég nélkül fog keringeni a hálózaton. Amelyik routernél ''lejár'' ez az érték, az küld a forrásnak egy bizonyos csomagot, hogy ''nem tudott célba érni a küldeményed, mert elfogyott a TTL''. Nos, tehát a traceroute parancs úgy működik, hogy olyan csomagokat küld ki, amelynek ezt a TTL értékét úgy változtatja, hogy adott csomagonként folyamatosan növeli az értékét, addig, amíg el nem éri azt az értéket, ahol már a csomagban megadott célgép küldi vissza ezt az üzenetet, az az nem ezt, mert akkor már megérkezett a célhoz. Az IP címeket így tudja kibányászni, mert a hibajelző csomagoknak, amelyeket küld az adott router, van egy feladója ugye. Ezt a feladót (az adott router) írja ki neked a traceroute.
Ahol csillagot látsz, ott vagy nem küld (le van tiltva) az adott router választ, vagy a windows-féle traceroute parancs által küldözgetett csomag (ICMP) van letiltva. Lehet ugyanis többféle, csökkentett TTL-es csomagot küldeni, lehet pl. ICMP-t, vagy lehet UDP-t is. Ez a két változat szokott előfordulni. A második kicsit intelligensebb megoldás, mert a hardware-s routerek általában az UDP-t hardware-ből továbbítják, az ICMP-t pedig software-ből (mert ez igazából csak diagnosztikai feladatokat lát el, így kevés helyen szoktát implementálni a hardware-be). Így kevésbé növeli (félrebeszéltem) ez a módszer a routerek terhelését az UDP-s traceroute. Persze ez egy gépről indítva elenyésző hatású, de amolyan profibb megoldás. :)

[Szerkesztve]

(#4029) brd válasza MyKonzerv (#4025) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ez inkább a tápcsati hibájára utal, de ha az egység egyébként biztosan hibátlan, akkor mind2 kábel gondja okozhatja (az egységbe menő táp, ill. adatkábel), de az egyik biztosan, ill. lehet még az egységet vezérlő hw hibája is, de ez ilyen módon elég ritka.

(#4030) brd válasza brd (#4028) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Bazzeg, csak elrontottam azt a rohadt mondatot! :)
Hibás: Így kevésbé növeli (félrebeszéltem) ez a módszer a routerek terhelését az UDP-s traceroute.
Jó: Így kevésbé növeli ez a módszer a routerek terhelését.

(#4031) Vangelis válasza Gregorius (#4010) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

:F?

(#4032) csapos2 válasza ActionMan (#4022) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

Üdvözlök mindenkit!
ActionMan:Köszönöp szépen a választ,az igazság az , hogy jómagam elég tudatlan vagyok ezen a téren és hiába olvastam a szakmai cikkeket,nem értettem,igazából mit is jelent a dolog:Y De a te leírásod,olymértékben érthető volt , hogy még én is megértettem:D:R

Poctar:Neked is köszönöm a választ. Az a baj a linkell, hogy nem értem egy szavukat sem:D Sajnos nem tudok angolul:U

brd:Köszönöm a segítséget neked is.:R:
Lehet , hogy tanítanotok kellene, ügyesen elmagyaráztátok a dogokat:Y:R

(#4033) ZakRob

ZakRob
(senior tag)

Fog érezhetően gyorsulni a gépem, ha a mostani 768MB(256MB+512MB) ramomat lecserélem 2*512MB dualra?

-==Trance forever==-

(#4034) oregcsóka válasza ZakRob (#4033) üzenetére

oregcsóka
(őstag)

Hogyne gyorsulna. Én például 1GB RAM-nál a lapozófájlt le is tiltottam. És azért egy memóriachip sokkal gyorsabb elérésü, mint a vinchester. ;)

''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/

(#4035) ngabor2 válasza oregcsóka (#4034) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nekem az 1,5GB mellett is van majdnem 1 GB swap, és használ is belőle kb. 150MB-ot. Azt mondod, hogy nyugodtan megszüntethetem ezt? Nem vettem észre eddig, hogy lassult volna. A memória nagyrészét lemez-cache-nek használja.

(#4036) Poctar válasza ZakRob (#4033) üzenetére

Poctar
(senior tag)
LOGOUT blog

Elvileg lesz Dual Chaneled is. Tehát vegyél jól jársz ha kicserélet a 256-os memót 512-re.

oregcsóka: Windows-nak ajánlott a swap file. Kilehet kapcsolni, de szerintem jobb, ha van...

[Szerkesztve]

(#4037) ollie válasza ngabor2 (#4035) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Legalább annyi swap legyen, mitn a fizikai memória. Mert elég egyszer elindulnia egy olyan alkalmazásnak, aminek kell za egész fizikai memória, és akkor rögtön kiakad a rendszer, mert nem tudja kiírni az egész fizikai memória tartalmát a swap-be. Én nem ajánlom senkinek, hogy kikapcsolja a swapfile-t.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#4038) ngabor2 válasza ollie (#4037) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ja, az lemaradt, hogy Linux alatt vagyok. Az eddig futtatott progik egyike se volt hajlandó az egész 1,5GB-ot belakni, remélem ezután se lesz ekkora étvágyú egyik se.

(#4039) Huma

Huma
(őstag)
LOGOUT blog

Connect 3D ATI Radeon 9800PRO 128MB TV +DVI dobozos 30,600Ft-t. Vett már valaki az Aquaban? 128 v 256 bites?

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

(#4040) FefeeX válasza Huma (#4039) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Jav, lent, ha ott nincs olcsóbb, akkor én is azt ajánlom, ennyiért...
Sztem a PRO-nek 256bit, de talán jön egy nálam okosabb és megmondja...

[Szerkesztve]

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4041) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Itt keresd meg!

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#4042) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítsetek legyetek szívesek a következőben...

3 lemezmeghajtó és 1 vinyó van a gépembe és kellen még legalább 2 db hely 1 mobil rack-nek és 1 vinyónak.

PCI-os ATA (asszem 133-as) vezérlőre van szükségem ha jól tudom.

De ebbe nem vagyok tájékozott.

Milyen gyártmányt ajánlotok és egyáltalán kb. mennyi HUF-ba kerül ez?

Ja és az így csatlakoztatott vinyó secondary lesz?:F

Normális vagyok; megmondták a hangok a fejemben...

(#4043) Hörpi

Hörpi
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Segítsetek legyetek szívesek a következőben...

3 lemezmeghajtó és 1 vinyó van a gépembe és kellen még legalább 2 db hely 1 mobil rack-nek és 1 vinyónak.

PCI-os ATA (asszem 133-as) vezérlőre van szükségem ha jól tudom.

De ebbe nem vagyok tájékozott.

Milyen gyártmányt ajánlotok és egyáltalán kb. mennyi HUF-ba kerül ez?

Ja és az így csatlakoztatott vinyó secondary lesz?:F

(#4044) csapos2 válasza Hörpi (#4042) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

Üdv!
Nekem egy St Lab A-142 sil0680/133 Raid card típusú kártyám van .Évekkel ezelőtt vásároltam KB 5000 HUF-ért .Szerintem már 3-4 ezerért meg lehet venni mostanában.Ha csak arra kell , hogy még egy pár vinyót tegyél a gépedbe akkor szerintem nagyon megteszi,sőt ez a típus még optikai meghajtót is tud kezelni.
Az meg , hogy milyenre jumpolod a vinyót az rajtad múlik.

(#4045) Hörpi válasza csapos2 (#4044) üzenetére

Hörpi
(fanatikus tag)

Kösz Csapos!

Még egy kérdésem lenne....

Honnan tudom hogy ATA 133 v. ATA166 v SATA I-II. ?

Egyáltatlán mi a különbség ezek között?

(#4046) birno

birno
(őstag)

Hi!
Egy sorozat részeit szeretném rippelni,de úgy,hogy mindegyik rész külön menjen dvd formátumban egy bizonyos hanggal.Eleddig a dvdshrinket használtam ilyenre,de az a gond vele,hogy egyszerre csak egy fájlt lehet megadni neki.Tudtok-e olyat aminek egyszerre megadnám a rippelendő részeket,beálítanám, hogy milyen hangsávot adjon hozzá s szépen megcsinálná egymás után.
Van egyáltalán ilyen vagy csak egyesével lehet?

"A single pussy hair can pull a battleship through the desert"

(#4047) csapos2 válasza Hörpi (#4045) üzenetére

csapos2
(PH! addikt)

Rá van írva a kis dobozára,hogy milyen típusú:D
A különbség mindenképpen a gyorsaságban keresendő ,de ha te sata kártyát akarsz akkor az már szvsz drágább lesz.No meg az is különbség még ,hogy az egyikre ata a másikra sata vinyót kötsz:Y
Többet sajnos én sem tudok mondani mert nekem is csak ez van és nem is kellett még más ,így nem jártam jobban utánna a dolognak

(#4048) Hörpi válasza csapos2 (#4047) üzenetére

Hörpi
(fanatikus tag)

köszi:R

(#4049) ToBeY

ToBeY
(PH! nagyúr)

Hello
Olyan progit keresek amivel a webcamommal tudok képet capture-ni.Valami kis pár egyszerű pár mb-os progi lenne a legjobb.Én nem is nagyon találtam ilyen progit ami ezt tudja pedig kereste!

(#4050) morceaux

morceaux
(fanatikus tag)

Hali!
Én meg olyan progit keresek, aminek segítségével webkamerával tudnék felvenni mozgóképet.
Előre is kösz.

http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum VI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.