Hirdetés

Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    válasz attiati #7729 üzenetére

    Ha egyszerű megoldást választott a programozó, akkor csak elrejtett a merevlemezeden egy kis fájlt valahova a licencelési adatokkal valamint a géped adataival és telepítéskor ellenőrzi ennek a fájlnak a meglétét, ha megtalálja, akkor értelemszerűen nem enged újra regisztrálni. Ezt csak törölni kellene ebben az esetben, de mivel nem tudod hol van, mi a neve, ezért hiába is törlöd a programot és hiába használod a Revo uninstallert, ez ott fog maradni, hisz ez a célja.

    Ha még okosabb a programozó, akkor maga a program készít egy hardver térképet a gépedről, amit feltölt a központi szerverre és minden licensz regisztráció előtt ellenőrzi, hogy az aktuális masinád hardverkörnyezete megegyezik-e a korábban feltöltött adatokkal. Ez kb. olyan, mint az IP cím vagy az egyedi azonosító, ezek alapján még ha újratelepíted a géped, akkor is ugyanaz marad az azonosító, mivel a hardverkörnyezet nem változik. De ha mondjuk bővíted, vagy kiveszel egy ramot, akkor már rögtön más a helyzet.

    Bármelyik is a megoldás, nem lesz egyszerű kijátszani. Nem lehetetlen, mert ezt is csak ember készítette, de azért fel kell kötni a gatyaszárat hozzá :)

    https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.

Aktív témák