Hirdetés

Aktív témák

  • lemusz

    addikt

    Üdv emberek! Feladvány: 70-85K HUF-ból lehetséges konfigurációkat szeretnék hallani.

    Van egy régi gépem (Msi K8T Neo-V; geforce 6600gt 128Mb, 2Ghz AMD athlon 64 3000+ S754proc; 512MB (400Mhz) DDR1 RAM; Samsung 160Gb SATA winyó.

    FIGYELEM! Rengeteg kérdésem lesz:

    Tények:
    Az új gépem alapját csupán maga a ház burkolata, floppy és cd-rom meghajtója és a SATA-s winyóm képezné. Ezekre szeretnék NEM költeni, hogy több jusson a többi alkatrészekre.

    1. Jól gondolom, hogy DDR3-as technológiájú cuccokat kellene vennem, hogy a későbbiek folyamán ne maradjak le túlságosan és majd tudjak még fejleszteni?
    2. A proci+alaplap+ram+vga négyesre volna körülbelül 70-85k HUF-om. A jelenlegi 400W-os (4-5 éves) tápom bírná az új rendszert vagy azt is újat kellene vennem?
    3. SATA-s winyómat felismerné az új alaplap? (Mostanim nem ismeri fel és op. rendszer telepítéskor floppy-ra mentett szarral kell pöcsölnöm. Ezt a procedúrát is szeretném majd elhagyni.
    4. szeretnék egy gyors gépet kapni. A legmodernebb játékok jelen pillanatban nem érdekelnek, (csupán counter strike-ozom), de azért jó volna, ha az új gép az ezidáig kijött játékok mindegyikét vinné és a következő 3-4 évben "gép lenne". (Ezért is gondoltam DDR3 cuccokra.)
    5. Ram-oknál sokat számít 200-300 Mhz frekvencia különbség?

    Szeretném ha az ajánlott konfigurációk után leírnátok, hogy miért azt/azokat a perifériákat ajánlottátok.

    Köszönöm szépen a segítséget.

Aktív témák