Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) SimonYana válasza Superman (#650) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Akkor ebböl az szűrendő le,hogy nem tud a lap 4 modult kezelni rendesen?Vagy 1800-ast nem tud 4 modult? Vagy a ramok nem mennek rendesen a négy?Mondjok nekem sosem lesz 4 benne,csak 2 legyen jó! Tudod az a baj,hogy ha azt mondanám nem váltok,akkor megint a nagy kérdés ??? Váltsak vissza 2 évet? ;] Előbb utóbb hamarabb lesz a jövöben DDR3-as lap jó szerintem,mint DDR2.Idő múlásával nem a lemaraditt technikát fejlesztik,hanem a jövő technikáját.És szerintem arra fognak koncentrálni,mert az a fontosabb és a nagyobb lé!
Szerintem lassan félre teszik majd a DDR2-es fejlesztéseket.
De lehet rosszul gondolom.

® SimonYana ®

(#652) Adrián29 válasza SimonYana (#651) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Emlékszel mit mondtam...
Nekem 4 giga kell,na akkor látom ez a lap is ki fog esni :U
Alaplapvásárlás halasztva.

(#653) Superman válasza SimonYana (#651) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kettővel jó, de csak annyit mondok, hogy előfordul ez a jelenség. lehet, a srác b@sszintott el valamit, nem tudni. lehet, hogy a bios vacak, ezt sem lehet tudni. MIndenesetre annyi igaz, hogy elviekben nem kellene hibát dobnia egy memtestnek, amikor külön-külön és 2 gigát behyelezve jónak látja a modulokat.

A downgrade szerintem már nem éri meg, azzal is lenne éppen elég probléma, ha belegondolsz.

--R.I.P JuanG--

(#654) SimonYana válasza Superman (#653) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nekem a véleményem,hogy lehet messze van az alagút vége,de valamit mintha látnék.Ha viszont visszafordulok már csak sötétség!Valahol csak feljöttek az alagútból,vagy feljönnek,mert velem szenbe nem fordult vissza senki!
;] :DD ;] :DD ;] :DD

® SimonYana ®

(#655) SimonYana válasza Adrián29 (#652) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Igen emléxem!És Te emléxel?Azt mondtam előbb csak 2 gb és ha kenés csak akkor...
Én kevés vagyok.Nem tudok 4 Gb-ot elhasználni. ;]
Ja és megkérdezem akkor Tudsz olyat amiben tuti megy a 4 gb rendesen?
Az is lehet,hogy ha 4 Gb Corsairt teszel bele azzal semmi gond.Ezt senki nem tudja csak mikor teszteli.Én ezt hallottam már a Ballistixnél is,hogy 4 Gb-al már nem volt OK.
Erről beszélünk,hogy azt lassan tudjuk,hogy mi sz@r,de hogy mi a jó azt senki!

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#656) Adrián29 válasza SimonYana (#655) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Szerintem inkább várok az x48-ra...

(#657) SimonYana válasza Adrián29 (#656) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én meg majd arra,hogy neked hogy válik be az X48. :R

® SimonYana ®

(#658) jugeen válasza Superman (#653) üzenetére

jugeen
(PH! addikt)

nem ismerem az altalad linkelt topikot, illetve a hozzaszolast iro illetot, de 4*1GB DDR3 1800 , nem igazan megy 24/7 full stabilan a gyari ertekeken. ami 100% stabilitasra kiszedheto az a 1600. sok embernek nem megy elsore a lap ugy, ahogy szeretne. ez nagyban koszonheto a mar tulzasba vitt BIOS beallitasi lehetosegeknek. de ha valaki egy kicsit is veszi a faradtsagot es utana olvas, akkor nagyon halas eszkoznek lehet buszke tulajdonosa.

••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

(#659) Superman válasza jugeen (#658) üzenetére

Superman
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem is jó lap az Asus maximus, mind a Formula, mind az Extreme, én legalábbis meg vagyok elégedve a DDR2-es változattal. Mint mondtam, szerintem is sok oka lehet, hogy neki nem megy, de ezek szerint te tapasztalatból is meg tudod ezt indokolni, ami annyit tesz, hogy annyira azért nem súlyos a helyzet.

--R.I.P JuanG--

(#660) SimonYana válasza Superman (#659) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

A fejünk sem fájna ha eddig csak az lett volna a bajunk a lapokkal,hogy nem akar a legmagasabb Hz-számon menni 4×1Gb modulal.Viszont ezt az Extrémet már úgy felszereltém,mint a Deluxe-kat szokták. Meg végre tudom vízzel hűteni a lapot.Eddig azért nem tettem,mert már vettem volna vagy 6 fajta lapra blockot.Jól megszívtam volna!
Ezen az Abit IX38 Q-n is ha nincs előtte venti,simán megfő rajta az ebéd minden nap. ;]
Mint vendéglátós gondolkodtam is rajta,hogy talán teszek oda egy teflon serpenyőt! :))

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#661) Adrián29 válasza SimonYana (#660) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

:)
Látom nem csak én vagyok még mindig dilemmában.

[ Szerkesztve ]

(#662) SimonYana válasza Adrián29 (#661) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én már döntöttem!
Már csak Te vagy dilemmában. ;] :DD ;]

® SimonYana ®

(#663) Adrián29 válasza SimonYana (#662) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

99%-ék,hogy ASUS Maximus Extreme meleltt döntök.
Nem akarom azt,hogy kijön az x48,és várhatok rá még plusz,hogy kiforja magát.
és,hogy döntöttél? :)

(#664) SimonYana válasza Adrián29 (#663) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én is abban bízom,hogy az Extrem jött ki utoljára és beválik.Ha péntekig megkapom,megyek is a Corsair-ért a boltba és adok a Q6600 szájának.Ha nem lesz túl jó FSB-ben,akkor eladom.Csak jönne már az új Q9450-es. :O

® SimonYana ®

(#665) Adrián29 válasza SimonYana (#664) üzenetére

Adrián29
(senior tag)

Várom majd az eredményeket :K

(#666) Guszti

Guszti
(tag)

Hali!

Nagy problemam lenne :O

Adott egy maximus formula, eddig nem votl proci, de kiprobaltam egy 631-es tarsasagaban, elindult faszan, KB 2 ora teszt volt meg multheten, aztan proci ki, gep el a sarokba, majd ma sikerult hozzajutnom egy E8400-hez. Bedobtam a procit, kartya, ram bele, hadszoljon, indul is elsore, semmi gond, nezem felismeri 1 giga ram, e8400@3000 stb... Aztan irja, h a proci cserelve vot, vagy default, vagy enter bios, F1, vagy F2 ezeknek megfeleloen. Nyomom, nem tortenik semmi, megin, semmi, nezem numlock, nyomom, akkor kikapcsol, megin nyomom bekapcsol, mondom jovan, akkor adunk neki egy resetet, hadszoljon, nah, eddig ment, mert ezek utan el se indul.

LCD poster kiirja, ha be van dugva a tap, h CPU INIT, aztan ha bekapcs, akkor csekking dram, aztan meg testcmos, es itt meg is all, marad a felirat, h testcmos, aztan ennyi, de nemtom mi a rak lehet, mer a proci ventijet, meg kozben szepen lassan leszabalyozza.... :(

Probaltam ma biosresetet is, semmi, akkor mar elemet is vettem ki semmmi, es ott ahol megall, meg a vga-t se csekkolta be, mer ha kiveszem a kartyat, akkor is ugyanez tortenik, semmi sipolas semmi, csak all, ventit aszepen leszabalyozza, es sotet kepernyo.... :(

Ha kiveszem a ramot, akkor szepen amikor a poster irja, h csekkning dram, akkor sipol....:(

Mar midnen eszkozt leszedtem rola, elkepzelni nemtom, h mi lehet, es az a baj, h jelenleg masik procival se tudom kiprobalni :(

Valami 5let, esetleg hasonlo jellegu tapasztalata valakinek?

Elore is koszi a valaszt, es sry a nagyon hosszu uziert.... :(

(#667) Nyugdíjas válasza Guszti (#666) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Azt a másik procival kipróbálást télleg meg kellene ejteni:K
Ha máshol nem akkor beviszed oda,ahol garis,aztán ennyit csak segítenek már, hogy belepróbálnak egy másik procit....

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#668) SimonYana válasza Guszti (#666) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Ha másik procival megy a gép akkor egyértelmű a proci körül nincs valami rendben.Superman is Formulát használ és E8400-al teszteli.Valami nála sem OK a proci hőfok visszajelzéssel,de neki legalább megy.
Valami gáz volna a formulák és a Wolfok közt?Biossal biztos megoldjág,Nade könyörgöm.....
Nézz be ide: Wolf

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#669) Tody56 válasza Guszti (#666) üzenetére

Tody56
(senior tag)

Nemtom melyik biost használod, de felétlen cserélni kéne az újra ha még nem történt meg. Csak az új 0907 támogatja a procidat. anélkül nem fog menni.

www.pcvizhutes.hu

(#670) Guszti válasza Tody56 (#669) üzenetére

Guszti
(tag)

Gondoltam enis arra, h biosfrissites jo lehet, a legnagyobb bajom csupan annyi, h 1* postolt, es ott belefagyott, es kiirta, h e8400, meg minden, es utana semmi.... :(

De majd ma hazaerek 5-6 korul, akkor beprobalom masik procival, amivle ment elotte, aztan ha megy, akkor kap uj biost, es proba, remelem megoldja a dolgot.

Koszi szepen a segitseget mindnekinek! :R

(#671) Guszti válasza Guszti (#670) üzenetére

Guszti
(tag)

Nah, atdobtam egy masik procit, egybol indult, 0505-os bios volt fent, felraktam a legujabbat 0907 es lass csodat, egyenlore minden faszan megy :D

Aztan meglassuk tuningba mit bir FPO 747-es ugyhogy varnek tole egy konnyed 500*8-at, azzal boven elegedett lennek :D

Mindenkinek nagyon szepen koszonom a segitseget! :D

[ Szerkesztve ]

(#672) Nyugdíjas válasza Guszti (#671) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Látod, látod...:K
Nekem is ez volt amugy,mikor beledugtam a wolfdale-t a P5K-Pro-ba;)

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#673) Tody56

Tody56
(senior tag)

Egy kis teszt!

Maximus Formula - h2o
Q6600
8500 Tracer

465 fsb stabilnak tünik
470 fsb mem.olvasás

Az első linknél van benne memo mi? :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

www.pcvizhutes.hu

(#674) SimonYana válasza Tody56 (#673) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Szép! :R
No majd jövöhézen én is készítek pár tesztet. :R

® SimonYana ®

(#675) s1ru2

s1ru2
(fanatikus tag)

Heló! Asus Maximus Formula mennyire szereti a 800as Geil Ultra modulokat? Csak mert az oldalukon sincs fenn QVL listában :S Használja vki esetleg ilyenekkel ?

CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50

(#676) SimonYana válasza s1ru2 (#675) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én használtam.Igaz akkor már nem a formulám volt,de szerintem semmi gond nem lesz.Havernak egy P5B-be van most.

® SimonYana ®

(#677) s1ru2 válasza SimonYana (#676) üzenetére

s1ru2
(fanatikus tag)

Köszi. Jah és még egy kérdés. Pontosan hogyna is működik ez a CPU Level Up ? Összerakom a gépet 1 gombnyomás és a lap autómatikusan elhúzza a procit addig, ameddig ő biztonságosnak érzi mindenféle feszemelés nélkül, és nekem semmit nem kell csinálni? (persze a támogatott CPU listán szereplő procikról beszélek)

CH IV / x6 1055T / 2*2 GB ECO / 32"A656 / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50

(#678) SimonYana válasza s1ru2 (#677) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

No ezt nem tudom.Sosem próbáltam!

Superman!
Mit tudsz arról a CPU Level Up -ról.
Mert én semmit. :B

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#679) Versus válasza s1ru2 (#675) üzenetére

Versus
(senior tag)

Nekem 1066-os Geil-ekkel tökéletes.
A CPU Level Up meg annak jó aki nem akar nagyot huzni és mindent rábíz a lapra.
Maximumon a Q6600-at valamivel 2500Mhz fölé húzta ha nem csalnak az emlékeim.

Premium Vintage

(#680) SimonYana válasza Versus (#679) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Akkor ezért nem ismerem! 2500 MHZ.Nem húzza túl az biztos! :DD

® SimonYana ®

(#681) Nyugdíjas válasza s1ru2 (#677) üzenetére

Nyugdíjas
(PH! nagyúr)

Egy hülyeség.

(#682) s1ru2 válasza Versus (#679) üzenetére

s1ru2
(fanatikus tag)

2500 ?:D Jézus csak el ne égjen :D Akkor ez felejtős funkció... csak szaglászom ide oda. P5E és e között vacilálok. Ugye a P5E lényegében ennek az alapjára épül csak itt ott megkurtítva viszont sokkal barátibb áron.

(#683) SimonYana válasza s1ru2 (#682) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Én a P5E-ben nem bítok.Formulát is kikell fogni! :((

® SimonYana ®

(#684) skype válasza SimonYana (#683) üzenetére

Szvsz!
Oszt miért nem bízol a P5E-ben?
Rosszak a tapasztalataid?

(#685) SimonYana válasza skype (#684) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Lehet én fogtam ki , de 1 nap alatt 2 db-ot vittem vissza a boltba.
Nem adot képet és ha kivettem a videókarit nem is sípolt érte,de a ballistixen a ledek villogtak mintha ment volna, :F Utána hoztam egy formulát és azonnal minden OK indult.

® SimonYana ®

(#686) skype válasza SimonYana (#685) üzenetére

Hát lehet, hogy peched volt, egy régebbi asus lapnál, történetesen az a7v8x-nél jártam úgy, hogy mikor a hűtőt fel akartuk rakni a procira, egyszerűen letört a rögzítő fül. Pedig aztán semmi erőszak nem volt. Tisztán látszott, hogy öntvényhibás.Visszavittük a boltba, erre nem akarták kicserélni, mondván, hogy megerőszakoltuk a lapot. némi fenyegetőzés a fogyasztóvédelemmel azért segített. Ősszeraktuk az új lappal, hát ebbe meg nem ment az első ramfoglalat. Beleraktuk a középsőbe, ott meg simán ment a ram.Már nem volt pofám visszavinni, hát maradt ez nálunk. Így használtuk kábé 5-6 évig. Más baja nem volt.Szerintem ezek a gyönyörűséges boltosok valahonnan valami selejt olcsó lapokat szereztek be. De visszatérve a témához: Nekem P5E-m van , tehát azért maradtam az asusnál. Ezidáig semmi gond nincs vele. Lekopogom.

(#687) SimonYana válasza skype (#686) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nekem reggel jön (remélem,mert kiverem a balhét a postán) a Maximus Extreme.Majd látjuk milyen lesz! ;]

® SimonYana ®

(#688) Topa00 válasza SimonYana (#687) üzenetére

Topa00
(tag)

hali én is ilyen lapot akarok. de ez csak a 45nm-es procikat támogatja? üdv
SimonYana : Jövőhéten intézzük a tápot! :)
üdv

[ Szerkesztve ]

(#689) kyru74 válasza SimonYana (#687) üzenetére

kyru74
(fanatikus tag)

Szia!
Ez lehetséges? [link] :Y

[ Szerkesztve ]

Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!

(#690) kris75

kris75
(fanatikus tag)

Hello! szerintetek melyik a legjobb crossfire re is alkalmas asus lap max 40 k ig?
Üdv :R :R :R

Asus P8P67 Deluxe - i2500k - ATI 6950 - BX 2335

(#691) SimonYana válasza kyru74 (#689) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Hát elég hihetetlen,de én már semmin nem csodálkozom.A gariztatás nem lehet egyszerű egy webáruháznál.Én korrekt nagykerből tudok 69-ért.
DDR3 CD7 1800 Mhz Dominatort is 97-ért tudok segíteni ha érdekel.
1333-ast meg 64-ért. :R

® SimonYana ®

(#692) SimonYana válasza kris75 (#690) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Nem vagyok egy nagy ász videó karik terén,de szerintem minden képpen X38-ast,ami 2×16×-os.Viszont 40-ért nem nagyon kapsz még használtan sem. :R

® SimonYana ®

(#693) kyru74 válasza SimonYana (#691) üzenetére

kyru74
(fanatikus tag)

Szia nekem is meg van már rendelve már kettő hete csak a ram és a proci hiányzik hozzá.

(#694) SimonYana válasza kyru74 (#693) üzenetére

SimonYana
(PH! addikt)

Kíváncsi leszek az új Q9x50 sériára,de ahogy elnézem nem sokjóval kecsegtetnek.
8-as vagy 8,5-ös szorzó és nem mennek állítólag 460FSB felett.Meglátjuk,de a mostani Q6600 is van ilyen ha egy jót kifogsz.Nekem az van holnap meglátom mit tud FSB-ben az Extremben. ;] a 450-az tuti-indítottam már everesztet 9×450-en. :B
Ja.... és a Q6600 nem kerül 80-120 ezerbe.Majd meglátjuk ( a vak is azt mondta ).

[ Szerkesztve ]

® SimonYana ®

(#695) kyru74 válasza SimonYana (#694) üzenetére

kyru74
(fanatikus tag)

Már én is alig várom hogy a kezembe legyen a drágaság :DD de én csak E8400-t rakok bele.

(#696) NetMiner válasza kyru74 (#689) üzenetére

NetMiner
(újonc)

Szia!
Szerintem lehet...
Hammontól próbáltam meg utoljára rendelni:
"MB ASU I775A IX38 MAXIMUS FORMULA ASUS 9 47 357 Ft"
Persze nem jött meg :O
De ezt is megnézneted: [link]
+ ez: www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=4&product_id=161772&s=Alkatr%E9szek :Y
Asszem holnap bepróbálom őket.

Addig-addig, hogy csak-csak...

(#697) NetMiner

NetMiner
(újonc)

a maximust várja itthon egy E8400.
De a jelenleg nem tudok szerezni más c2d procit.
Ha postolásnál gáz lenne van valami megoldás a bios frissítésre proci csere nélkül?

(#698) NetMiner

NetMiner
(újonc)

Valakinek tapasztala Maximusban 2x1 GB CSX Diablo-val?

(#699) kyru74 válasza NetMiner (#697) üzenetére

kyru74
(fanatikus tag)

Szia!
Már meg van rendelve csak nem jött meg :O ,a múlt hétvégére ígérték.

(#700) NetMiner válasza kyru74 (#699) üzenetére

NetMiner
(újonc)

Nekem már megvam ram, proc,i vga csak a lapot vártam.Hiába. :(((
De asszem marad a linkelt shop. 4 db raktárit ír, majd holnap kiderül. :F
Durva hogy az extreme kb 9k-val olcsóbb a formulánál. :Y

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.