mondjuk a kerdes az, hogy mennyire reked meg a ho az ureges reszben.. koztudott, hogy az x38 jobban fut, mint a p35..
I'm out.

mondjuk a kerdes az, hogy mennyire reked meg a ho az ureges reszben.. koztudott, hogy az x38 jobban fut, mint a p35..
I'm out.

Fűt az mint az állat,én inkább úgy mondanám
Alapon is volt már olyan,hogy elég nehezemre esett fogni a gyári hűtést 
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
Hát nem csodálom... jó 25W-al többet zabál, mint egy P35... csak tudnám miért eszik olyan sokat... 

pontosan 20,5 W TDP
szerintem a két 16x PCI-E miatt
Bocs, én azt hittem, hogy az 58k-ra írtad, hogy maximum a sima lehet annyi
Tényleg elnézést. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
köszi a válaszokat!
hát nem tudom.........
vizet tuti nem veszek mostanság
így natúron meg lehet h kukta lesz a házból
végülis nem kell extreme tuning, csak egy szolid tuningocska
majd kiderül, még várok egy kicsit a vétellel
ImI

Tegnap meglett a maxmus speciálom.
Fogok írni róla majd, de most csak pár szó, mert melóban vagyok.
A gép fsb értékben kb azt fugja nyujtani mint egy jobb p5k, tehát szűk 500fsb körül megy.
A bios iszonyat sok tuning állítást tud.
AMi számomra nagyon tetszik, hogy végre normális hőfokokat is mér a bios.(az everest még nem írja ki) tehát nem csak alaplap, henem külön északi és déli híd és persze cpu és ezeket mind 0,5fok pontossággal (próbálja).
Én rákötöttem kiváncsiságból a vizet a lapra. Tényleg sokkal komlyabb hőtermelése van mint a p5k-nak. Inkább az nforce 680i hez hasonlítanám.
A doboz tartalmaz egy asus ventit amit a fetekre lehet rápattintani, és ugy 3000es fordulat körül ugye hűt is
.
A lényeg a hűtésről. kb 30fokos vizzel, ami ugye nem számít melegnek az északi és a déli híd is ugy 45 fok körül írt egy win telepítés után (minden alapon). Talán ma rátudok engedni egy komoly izzasztást is és akkor adja ki mit is tud.
Az mindenestre látszik, hogy ha valaki nem rángatja a lapot, akkor a víz segítségével kordában lehet tartani, de extrem tuningnál érdemes külön egységenként behűteni, mert akkor 100% hogy ez már kevés lesz + léghütés nélkül.
www.pcvizhutes.hu

Gondolom készülnek hozzá az SB és FET blokkok
Egy tuningolt hőeredményre azért kíváncsi lennék a gyári víz mellett 
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

Garantálom hogy lesz ![;]](/dl/s/v1.gif)
Van a laphoz komplett hűtésrendszerem.
A 2 db univerálzis lefedi az nb és sb chipet, a fetből pedig most is van kész pár darab
Egy darabig jól megnyegtetem és ha jó a lap ráfogom tenni a blokkokat.
Egyébként ft-ban egy ilyen szett 18k amely 4 blokkot tartalmaz, szóval csatistól is megáll 20ban. Szerencsére az Asus most nem tért el a bevált hűtésétől. Az egy dolog, hogy nagyobb a hőleadó felület, de a furattávok stb ugy látom maradtak, igy hosszu távon sincs a a gond,hogy valaki vesz egy szettet és a következő lap vásárlásakor eladhatja bagóért mert csak erre jó.
www.pcvizhutes.hu

Akkor kíváncsian várom az eredményeket..
Lehet, ilyen lapom lesz, és ha kevésnek bizonyul a gyári cucca, akkor érdekelni fog a vizes megoldásod 

elmeletileg semmi tobblet nincs az x38-ban a p35-hoz kepest, ami indokolna a magasabb hotermeleset es a joval nagyobb magmeretet!
fiery-vel beszelgettunk errol az x38-rol es meg az is lehet, hogy ez a chipset valojaban vagy az x48 "beta" valtozata, vagy pedig a hibas peldanyok, amikben letiltottak bizonyos funkciokat.. lehet, hogy az intel ugyanazt jattsza le, mint anno a p3 tualatin procikkal, mikor atalltak a 130 nanos csikszelessegre.. mondjuk ez nem ennek a topiknak a temaja 
[ Szerkesztve ]
I'm out.
Erről már én is olvastam valahol... érdekes ez az X38 chipset, lehet van benne igazság! Lehet nem véletlen, hogy csak 2-3 hónapig lesz piacon... 
[ Szerkesztve ]

lehet nem véletlen h én se fogok venni 
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••
Talán nekem is ki kéne hagynom...
Foxconn P35 Mars lesz ebből nagyon úgy érzem. ![;]](/dl/s/v1.gif)

vasárnap kezdem el tesztelni léggel, hétfőn extrém teszt yuppi
aztán ha bejön sztem énis veszek egyet P45-ig 
••• OCTeamHungary™ & Team OCX™ OC Godfather 3DMark2001 Addict •••
Kiváncsi leszek majd az eredményekre!
Nah de megy egy PÜ.

Lehet én is kiszállok a szekérből,míg nem késő 
Egy Foxconn ide is leeshetne....
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
nekem mér nincs ilyen hétvégi programom?
énis várom a fejleményeket. 
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Azért lehet max ez a 2-3 hónap, mert késtek vele, elvileg már hónapok óta piacon kellene lennie. És ugyanígy késhet az X48 is.
Elnézést az offért de ez fontos. olvassátok el és segítsetek ha tudtok.
segítsetek
köszi 
[ Szerkesztve ]
Xtreme 3D Team Hungary- FTW - Thanks ASUS Hungary for the continuous support ! u ready?

Sziasztok!
Tervezem hogy veszek ilyen alaplapot de nem vagyok néhány dologban biztos. Az egyik az hogy ez a lap támogatja a Celeron procikat. Jó tudom hülye kérdés de most perpill nekem olyan van és tervezem lecserélni egy sokkal jobbra, mondjuk majd a 45 nm-es procikra. Aztán a másik az hogy támogatja az 533 Mhz-es RAM-okat. A CPU Support Listet megnézem ASUS honlapján, ott nem volt Celeron támogatás de mivel LGA 775-ös ezért gondolom megy vele nem? légyszíves segítsetek. Köszi!!!
Sajnálom, de az X38 se 533MHz-es ramokat nem támogatja és a régi NetBurst alapú Celeronokat sem...
valami jó 965 lapot keress vagy várd meg a 45nm-t és utána vegyél lapot.

Köszönöm a gyors hozzászólást. Akkor asszem marad a Striker Extreme. Nem tudtok ahhoz hasonló vagy annál jobb lapot ami támogatja még a Celeronokat és az 533-as RAM-okat?
[ Szerkesztve ]

Végre volt egy kis időm játszani az maximus extrem tuningal.
Nekem beváltotta a hozzá fűződő reményeimet.
Nem találtam eddig olyan lapot ami 4x1Gb rammal is komoly tuningal bír.
A cél a 450fsb (8x) volt a q6600-al és ugye a 4giga rammal, legalább a tesztek erejéig és hétköznapokra a 400x9-es hajtás, de még a 450-en is olyan simán ment, hogy hagytam azon.
A lap majdnem alapfeszen tudja ezt (450x8)
Már egy napja használom ezen a beállításon hibátlanul.
A rammal szinkronban 4-4-4-12 2t-ben a következő eredményeket hozzá memoria kezelésben az everest szerint.
mem olv.:9150
mem írás:8170
mem más.:8566
mem késl.:53
www.pcvizhutes.hu
450 fsb tényleg alapfeszen? ez tuti?
lenne még pár kérdésem, ha nem baj:
mennyire melegszik így?
vízzel tolod?
kell + hűtés az egyes dolgoknak?
köszi
ImI

"Nem találtam eddig olyan lapot ami 4x1Gb rammal is komoly tuningal bír." gyakorlatilag amilyen (minosegibb) i965-os es p35-os lapokat kiprobaltam, egyiknek sem volt problemaja a 4 modul tuningolasaval
termeszetesen egyik lap sem megy olyan jol 4 modullal, mint 2-vel
I'm out.

Ezzel csak totálisan egyet tudok érteni...
Nálam P5B Deluxe, 4 * 1 Giga memo, jelenleg 9*400-on a Q6600, alapfeszen az NB... Én az X38-at jelenleg csak blokk tesztre használom, nekem a 965 bevált, nyílván az X38 jobb ,de nem annyival ,hogy ezért szétszedjem a vízhűtést... Én egyébként várom a Phenomokat, kiváncsi vagyok mit nyom majd WCG alatt
De ha 3-3,2 gigára fel tudjuk húzni akkor megverheti elméletileg a legkomolyabb Intel Procikat is...

450-es FSB alapgfeszen a minimum egy ilyen laptól...Szép is lenne ha ehhez már plusz fesz kellene neki...Az őskövület P965-öm 420-at tud Quaddal feszemelés nélkül...
Egyébként ha X38-DQ6-ot veszel az nem melegszik annyira mint sokan állítják...A FET-ek iszonyat hűvösek, ebben a Gigabyte előrébb jár mint az Asus, a chipset pedig pár wattal többet eszik mint a P35 ,de ettől még nem fogsz megbolondulni mert nem nagy a különbség...

sajnos az asus nem is akar elorebb jarni a pwm huteseben, mint nehany gyarto 
I'm out.

Még mielött valaki nekem ugrana én csak a tapsztalatokat írtam le
Pár napig használtam p5k(c)-t ami tényleg jó tuningban, ha nem a legjobb volt.
A q6600 480-ig ment benne 2 rammal, de 4el már 430-440 között vége volt ugy, hogy szinte minden kopp feszen volt a lapon.
A lapnak iszonyat jó az auto-mata fonkciója a feszeknél.ílyennel még abszolut nem találkoztam, amit nyugodtan meg lehet próbálni ekkora fsb emelés mellet is auto beállításon. Arról nem is beszélve, hogy ráadásul kb 0,05-0,07 volt az eltérés amit még manual-ban vissza tudtam venni az automatához képest.
Jártam már ugy, hogy egy lapot (p5n32-e sli nforce 680i) kivácsiságból miután belöttem a feszeket fsb450-re kipróbáltam hogy autómatán mennyire állítja, és többet nem indult el.
2napos lap volt! NEEE 
A lap feszültség állítási lehetősége nagyon széles, tehát pl az nb 1,3volttól közel 2 voltig megy és igy tovább.
A 450fsb-nél átlagban 0,15-0,2 volt kell a lapnak. (nb,pll,fsb).
A vízre visszatérve, nagyon kellemes csalódás. Nem részletezem rendszert, de kb 35 fokos víznél a déli és az északi híd is 1-2fok eltéréssel 50fok környékén megáll. Tuningnál és idle és load között is max 5-6fok eltérést ír ki a lap hőszenzora..
A feteknél már kicsit drasztikusabb a helyzet. A lap ugye azt már nem írja, de az infra pisztollyal kb 60-65 fokot mérek a bordák tetején, tehát a fetek jóval e felett vannak.
A véleményem még továbra is az, hogy ha valaki nem passzív házban vagy nem extrem tuningal használja a lapot elég, a gyári hűtés segítve a vizzel, de ezektől eltérve, ajánlott külön blokkokal segíteni a lapnak, főleg, ha a vizet nem tudjuk max 40 fok alatt tartani.
www.pcvizhutes.hu
nekem a gyári hibás premium-omat cserélnék, és ezért kértem maximust helyette.
csak azon parázok, hogy mi lesz a hűtéssel
mert se pénzem se kedvem vizet összedobni, úgyhogy csak lég maradhat.
a probléma még az, hogy csak spec edition-t tudnak hozni, az meg lehet h léggel rosszabbul viselkedik, mint a sima formula.
pár ventit rá tudok kötni a gépre, de max ennyi.
nekem E6750 van 450x8 teljesn jó lesz, ennél jobban nem akarom kínozni. (premium-ban 465ön még lehetett stabilizálni, de már irreálisan sok fesz kellett hozzá)
szóval szerintetek nem lesz így egy kemence a gépemből?
köszi
ImI

A ketmagos messze nem futi fel annyira a lapot, mint a 4 magos! Sem a PWM-eket, sem a tobbi melegedo alkatreszt nem "erolteti" annyira! 

Szinte egyik sem, kivetelnek tartom az MSI Hydrogen X38-at! 

nyugodtan ugorj bele. A laphoz adnak egy ilyesmi ventit, Elég sokat olvasgattam utánna, és az a tapasztalatt, hogy az is elviszi bár tény hogy nem egy halk venti.
Ha szerencséd van visszatudod venni 5-6volra és akkor nem olyan hangos. Egy kis légmozgással el kell bírnia.
Erről a melegedésről meg csak annyit, hogy igaz hogy kicsivel melegebb mint az eddigi intel lapok, de legalább tényleg az ésaki és a déli chipek és a fetek adják le a nagyobb hőt. A lap maga nem izik mint pl p5k, ahol a cpu körül elég durván meleg az egész nyák.
Átlagos használat mellett az alaplapi hőmérsékletet 32-34 fokra írja, ami nagyon reális.
Abszolut nem meleg a lap, csak az aminek kell.
[ Szerkesztve ]
www.pcvizhutes.hu

Ez megnyugtat, hogy jó a lap gyári vizes hűtése 

Latom G0-ad es Maximus lapod van! Erdekelne, hogy milyen pozitiv, ill. negativ tapasztalatokat szereztel a lappal kapcsolatban. En is egy normalis DDR3-as lapra varok, ezert erdekelne! 

Todynak Maximus Formula SE-je van, az nem DDR3, csak az Exterme az.

így van ddr2 a lapom és egyenlőre nem is vágyom a ddr3-ra.
Negatívumként talán csak annyit hogy még nem tudom használni a mem kezelésnél az 1t-t, de tudomásom szerint az új bios már tudja.
A másik, hogy mint már írtam nekem az egyik legfontosabb a hangzás volt és ugye kivételes hangkártya jár a laphoz. A hangkártya képes interaktív dts hangzásra, aminek annyi értelme van, hogy pl nekem a házimozi erösítővel optikai kábelen van összekötve és igy a játékokat és minden mást is képes 5.1-ben átküldeni dts-ben, nem csak a dvd filmeket.
Egy igy szépen is hangzik , de a szoftver egyszerűen nem kapcsolható be egyenlőre vista alatt erre a beállításra. Remélhetőleg ezt hamar pótolják.
A cpu viszont nagyon jól teljesít a lapban természetesen. Nekem 3,8ghzen még stabil 1,44voltal 2 rammal, 1,48volt körül a 4 rammal is.
4.ghz-en még simán lefutott a 3dmark 03-05-06 a superpi stb de már prime vagy orthos közel sem megy el. Lehet brutálisabb voltal elmenne, de nem próbálgattam 1,55 felett.
www.pcvizhutes.hu

Hmmm.... A ramoknal tudod az 1T-t hasznalni, de nem eri meg! Valtok X38-ra, de lehet az iden megegyszer lapot kell majd cserelnem.....
Koszonom az infot! 
köszi a hasznos infókat! 

Én mondtam,né hasznájjá Vistát

Szia én is beruháztam egy ilyen lapra, kicsit sok a beállítás elsőre igaz még csak bele
néztem nem állítottam semmit a biosba.Ha tudnál egy kicsit részleteseben írni mi micsoda a biosba és mire állítottad egy kis időt tudnák spórolni amit előre is köszönök
de ha van másnak is ilyen lapja örülnék ha meg osztaná a tapasztalatokat.A lap nagyon tetszik csak azt nem értem hogy a vizes blokot mért ragasztottákle és hogy lehet bontani
alapon most 34-fok a proci everest szerint kíváncsi vagyok ha meg húzom mennyi lesz és mi a vége.Mindenkinek váróm a tapasztalatait, ossza meg velünk 
Üdv, Eliot

en ezt tudom tanacsolni azoknak az embereknek, akik nem akarjak bekotni a vizet a blokkba, hogy szedjek le az egesz huzest a laprol.. mondjuk igy be kell szerezni nehany bga2-es hutobordat a pwm mosfeteinek (mondjuk ezt nem is tartom annyira szuksegesnek, mivel alig melegszik), egy olyan eszaki hid bordat, ami ramegy az x38-as kupakra es egy deli hid bordat.. nekem szerencsem volt, mert a regifajta eszaki hid hutomet ra tudtam eroltetni a kupakra..
Eliot: fogsz egy csavarhuzot, berakod a veget a borda szelehez es pl. a memoriafoglalathoz feszitve lepattintod..
I'm out.

Szia félre értettél nekem vizem van ezért is vettem meg ezt a lapot, csak régebben sikerült ki lőnöm egyik kedvenc lapomat egy 875-öst és nagyon fájt másnap újat venni ráadásul ugyan azt azonnalra 50-be fájt.Azóta kicsit óvatosabb vagyok úgy szoktam szerelni hogy áthúzom a csöveket a házon kívül rakom össze beindítom hagyom egy kicsit járni és utána paszta azt mehet minden a helyére így nem szokott
Amit írtál kipróbáltam de megse mozdult nem mertem tovább feszíteni,most már így marad a következő szerelésig de nagyon kíváncsi vagyok hogy lehet le szedni ha betonozva van.Vagy csak gyáva vagyok?Minden esetre köszi a segítséget és ha a következőkhöz is hozzá tudnál szólni jó lenne 
Üdv, Eliot

1. Vizet mindig házon kívül szokás selőször összerakni,de jó,hogy mosmár te is isgy csinálod,igy nem lesz több problem.
2.Szerintem csak "gyáva" vagy,bár lehet hogy ASUS követi jó szokását és megint valami ragaccsal rakta fel a gyári hűtést. Ilyenkor hajszárító(vagy bármi más meleg) megteszi.
A lapod gyári NB. vízhűtésének a csonkmérete hány mm ? (külső-belső)
Egy hőzöngő "hazafi" apukának mondom, az orvosi egyetem, tandíj, vagy hűség kapcsán: A fiad legújabb és szükségtelen divat mobiljáért aláírsz 2 év hűséget egy cégnek, a hazádért ugyanezt nem teszed meg ? És lett nagy csend...

Na itt a bios amit frissítettem 0505rom alap beállításokat beillesztem szeretném ha segítenétek hogy pontosan mi mi csoda mellé írnátok mert kb csak a felét értem és ennek a lapnak pont az lenne az értelme hogy a leg precízebben be legyen löve,csak
másoljátok ki és töltsétek ki milyen értéken használjátok ha új menü nyílik meg léci egészítséteki ,és lenne még egy kérdésem hogy ti be kötőtétek ezt az lcdés micsodát van értelme?
extreme tweaker
cpu level up
ai overclok tuner
cpu ratio control
fsb strap to north bridge
dram frequency
dram comand rate
dram timing control
primary info
secondary info
dram static read control
ai clock twister
transaction booster
nb led selection
sb led selection
cpu led selection
voltiminder led
cpu spread spectrum
pcie3 spread spectrum
advenced menü
cpu configuration
cpu ratio control
c1e support
cpu tm fuction
vanderpool technology
execute disable bit
max cpuid vaue limit
na szerintem ennyi ami fontos a tuning hoz ha még is van valami írjátok hozzá
és ha lehet írjátok le milyen a ram és milyen a proci
nekem most adata 1066Mhz a ram és 6850 proci várom a javaslatokat mit mire állitsak 
Üdv, Eliot