hanyas BIOS van fent?
••• OCTeamHungary™ ••• www.octeamhungary.hu •••

hanyas BIOS van fent?

1001
Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!

tapkabel kihuz, clear cmos ratenyerel es tart, fel perc utan bekapcsolo gomb ratenterel es tart kb. 1 percig. utana ujraindit majd load bios default. es kezd elorol az egeszet.

Szia!
Ha jó értelmezem akkor így gondoltad
1-tapkábel kihúz,
2-clear cmos rátenyerel és tart, fel percig utána .itt kell visszadugnom a tápot vagy a bakapcsolo gomb nyomása után ?

3-bekapcsolo gomb rátenyerel és tart kb. 1 percig.
4-táp kábel vissza
5-utana ujraindit majd load bios default itt nekem fel ajánlja a következőt Prease enter Setup recover Bios setting
-Pres F1to Run Setup
-Press F2 Load defult valeus and continue itt ezt kell hogy válaszam
6- és kezd előröl az egészet.
Bocsi de Kezdö vagyok.

Sajna nálam ez a 0907 bugos, bármilyen hűvösek is a core procik, még vízzel sem reális a biosban mért 8 fok

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

a folyamatbol kihagytam, hogy bekapcsolas elott dugd vissza a tapot.

Hali!
A legutolsó final biosban nincs ilyen opció erre a menüpontra: Ai Clock Twister : Enabled
Csak AUTO van, vagy moderate, light, vagy strong. Te melyikre állítanád?

Na mindegy, szépen megy 7-6-5-18-as időzítésekkel Strong-on, Transaction Booster (2)-ön 1,92 V-on 1800 MHz-en. A többi úgy van, ahogy te (Jugeen) ajánlottad.

köszönöm a választ mindenkinek!!!

Üdv!
Gép fejlesztésben gondolkozom és Asus Maximus Extreme lapot nétem ki magamnak. Kérdésem az lenne, hogy ez a lap csak és kizárólag ddr3at kezel vagy megeszi a ddr2-t is? Köszi! ddr3 megoldások elég drágák ahogy nézegettem 
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

nur ddr3 !

Szia !
Most próbálom de valami oknál fogva a Ramokbol csak 1333Mhz-ig látja a gép és a többit hogy írtam azokat sem engedi hogy átálitsam
vajon vami lehet a gond? 

Már fáj a kezem annyit nyomtam ezt a clear cmos gombot
de még mindig semmi változás 

Nem tudom, de nálam (09.07-es bios van fönt, amióta megjelent) 45-48°C a négy mag hőmérséklete és 30-32°C a CPU, kisseb terhelésnél. Az előzőknél is 45-48°C között mutatta a magokat, de 52-55°C volt a CPU, a felületi kiszámított hőmérséklet, ami nem lehet, de viszont ez alapján vannak vezérelve a ventik, ezért jóval többet pörögtek a kelleténél.

Sry, Strongot akartam írni.

Ha DDR2-es lap kell X38 Asusban, akkor azt Maximus Formulának hívják, ha vízhűtés is kell, akkor pedig Maximus Formula Special Edition. Mondjuk ilyet szerezni gyakorlatilag lehetetlenség.

Ugye, ugye?! 

elakadtam egyszerűen semmi
nem tudom a Ramokat 1333Mhz-nél tovább állítani mert nincs több lehetőség
igy hogy állitsam át 1800-ra? 
[ Szerkesztve ]

a Biost van értelme vissza flashelni 1001-röl 0905-re?
[ Szerkesztve ]

A biosban Ai Overclock Tuner ott nyomaok egy F5-öt akkor engedi hogy a Dram Frequency : DDR3 *1800* legyen da ha a Ai Overclock Tunert át állitom manual-ra akkor a 1800Mhz át vált Auto-ra.
és max 1333Mhz-ig van. 
[ Szerkesztve ]

Miért az Ai Overlockot használod, miért nem állítod Manualra?

Szia !
Próbálom de nem megy a többi dolog benne ,ahogy azt elküldte Jugeen nem enged dolgokat hogy át állitsak.
[ Szerkesztve ]

Igen, és ha állítod az FSB-t, azzal együtt nő a ram is. 333FSB=1333MHzRAM. 450FSB=1800MHZ RAM.

Tedd vissza 0905-öt, akkor legalább ugyanarról a biosról beszélünk, bár kétlem, hogy az 1001-ben ne lehetne manuálisan tuningolni...

Szia!
az FSB-t max 400ig engedi nekem. 

már vissza raktam 

Huhh, tényleg. Most értettem meg, mi a problémája... Ezt nem gondoltam volna... 

mondtam hogy kezdö vagyok
gondolom ez meglátszik?
[ Szerkesztve ]

és tudnál segíteni benne?
Mit hol rontottam el?
[ Szerkesztve ]

Kezd emelni manual módban az FSB-t. Látni fogod, azzal együtt emelkedik a RAM frekvenciája is.

megprobálom 

Igen, meg, de ez nem baj.
Az Extreme tweaker menüben mindjárt az első pont az Ai Overclock Tuner. Ebben az alábbi opciók vannak:
Manual
AUTO
X.M.P.
CPU Level up
Memory Level up
Értelemszerűen itt a manualt válaszd ki.
Utána pedig, ahogy VZSO kolléga is mondta manuálisan emeld frekit. Az FSB Frequency-hez írjál be 450-et (ahogy Jugeen ajánlotta).
Ezek után a ramjaidnak 1800 (pontosabban nálam 1801) MHz-en kell lenniük!

Oké ez meg volt de nekem max 400-ig lehetet
itt valamit nem kell még át állítanom?
[ Szerkesztve ]

Viszont, mielőtt emelni kezded az FSB-t állítsd a RAM-ot 1333-ra.

azt viszont nem néztem
,de most megpróbálom 

Hát, elméletileg, ha auto-n hagyja a ramot, akkor is mennie kéne 450-ig...
[ Szerkesztve ]

átállítottam a RAM-ot 1333Mhz és úgy kezdtem el az FSB-t állítani de nekem csak 400-ig írja több lehetőségem nincs is amit állítani tudnék.
Ai Overclock Tuner alat van egy olyan hogy OC From memory Level up -Auto,PC3-11600,Pc3-12800 esetleg itt kell-e állítanom?
[ Szerkesztve ]

Természetesen, csak akkor nem 1800-ra fogja emelni, hanem az 1333-hoz legközelebbi értékhez. Nekem Formula van, de elvileg, ez még a P5W-nél is így működött.

Azt próbáltad, hogy nem értéket írsz be, a + gombbal emelni (NumLock be legyen kapcsolva, világítson)?

nem tudom esetleg van köz-e hozzá ha Asus Al-Gear nekem fut a gépen.és a miat nem tudom beállitani a biost 

még nem, de meg próbálom.

Te szerintem a strapot próbálod állítani (FSB Strap to North Bridge). Ott vannak olyanok, hogy 266, 333, 400.
Az Ai Overclock Tunert hagyd békén, vagyis Manual-on.
Amit neked kell állítani (FSB Frequency), oda kézzel kell beírni egy konkrét számot, mondjuk 387, vagy 512, vagy 450, aztán nyomni egy Enter-t.

Szerintem az AI-Geart lődd le, nem sokra mész vele, ráadásul néha el sem indul, ha tuningolsz, de ez nem lehet oka a biosbeli problémádnak.

Köszi igy sikerült
de még a RAM időzítéssel nem boldugolok
RAS# to RAS# Delay : 7
Row Refresh Cycle Time : 7 itt nekem van 30,36,48,60,72
Write Recovery Time : 7
Read to Precharge Time : 20 itt 1-15ig
a többi ugy néz ki hogy már alakul. 

Igazad van én ott leragadtam de már rájöttem vzso sikeresen felvilágosítot ![;]](/dl/s/v1.gif)

sajnos nem kicsi a vdroop a maximus extreme-nel sem, ugy tunik, hogy az x38-as asus lapok egy york tarsasagaban ejtenek kb 0.024v-t. hetvegen kimerem egy dmm segitsegevel, csak hogy ne legyen elegedetlenseg.

Szia!
Egy kicsit elakadtam a
Dram Timing Control :Auto hagyom akkor nem enged állítani a
Row Refresh Time :20-at írtál itt nekem 30-al kezdi 72-ig.
Read to Precharge Time:20 itt nekem csak 1-15-ig van [link] 
[ Szerkesztve ]

a kepen levo 5-5-5-15-ot allitsd at 7-7-7-20-ra. tobbi egyelore maradjon auto-n.

Köszi megprobálom